Debatemne: Thaiguide :: Storbrand på Phi Phi

Oprettet af gall d. 06-02-2018 23:22
#1

En kæmpe brand har tirsdag eftermiddag dansk tid ramt en bargade på den populære thailandske ferieø Phi Phi Island.

Det oplyser flere internationale og lokale medier. Herunder Phuket News. Og Thai PBS.

Phuket News skriver, at branden opstod på det mindre hotel October Hostel & Resto i Soi Slinky omkring klokken 21 lokal tid, og at den har bredt sig til 20 butikker.

Læs mere her: https://ekstrabladet.dk/112/dan...

Oprettet af Lars d. 07-02-2018 13:21
#2

Kan forstå at heldigvis kun en håndfuld er kommet lettere tilskade, vist røgforgiftning.

Men synd for de små forretninger. Mange af dem "glemmer" at tegne forsikringer er min fornemmelse - eller vil spare præmien.

Syntes det ærgerligt at der ikke er bygget fornuftigt. Næsten hele det centrale Phi Phi er bygget op fra grunden efter at Tsunamien i 2004 stort set skyllede det hele væk. Her kunne være tænkt anderledes/moderne i genopbygningen mht brandsikring og lokalplan. Men OK sikkerhed kommer ikke i første række i Thailand og lokalplaner er ikke rigtigt slået igennem.

Nogle skriver årsagen kan være en gaseksplosion fra en gasflaske.

Oprettet af gall d. 07-02-2018 16:20
#3

Der er lidt mere nyt her;
Kæmpe flammer og panik blandt de lokale var det syn, der mødte danske Melissa Holst, da hun tirsdag aften gik ud for at få aftensmad på den thailandske ø Phi Phi Island.

- Der kom mere end 100 mennesker løbende i mod mig på gaden, mens de råbte, at vi skulle løbe, fortæller hun til Ekstra Bladet.

En brand brød klokken 21 lokal tid ud på et hotel på den thailandske ferieø. Hotellet ligger midt på øens eneste store gade og har ifølge det lokale medie Phuket Gazette beskadiget mindst 25 bygninger.

Læs mere i ekstra Bladet https://ekstrabladet.dk/112/dan...

Vi var der lige før Tsunamien, og igen i 2011. Den sikkerhed man havde klargjort, var glemt, og mange af de små restauranter var overtalt af mere pengestærke familier. - Faktisk lidt trist. Desuden irriterede det gebyr som man skal betale for at komme på øen også.

Oprettet af Lars d. 07-02-2018 17:45
#4

Har også hørt at det lige efter Tsunamien var helt andre typer der tog affære og satte sig aftryk og alt ændrede sig.

Kiggede lige lidt på google maps billeder. Det ligner lidt en turistfælde for mig nu. Men fordelen selvfølgelig at alt er lige om hjørnet også stranden og der kan stadig skimtes et par palmer og sikkert fart på om aftenen.

Der godt fyldt op efterhånden på al jord der er fladt nok til at bygge på.

Oprettet af gall d. 08-02-2018 09:58
#5

Rettelse vi har faktisk været der 3 gange. Dette billede er taget i 2009 januar, vejet til venstre er "Evacuation Route" men den er blokeret af affald fra byggeri...Kun 4 år efter tsunamien.