Debatemne: Thaiguide :: Flere thaiere på overstay i udlandet end udlændinge i Thailand?

Oprettet af Lars d. 17-02-2018 04:26
#1

Thailand har af og til kampagner mod udlændinge med illegalt ophold, overstay and visum/indrejse og det siges at være stort problem. En del siges at være involveret i illegale forretninger og lignende og ikke tjener deres penge på normal vis.

Der skrives ofte tallet 100.000 udlændinge er på overstay i Thailand og det er Thailand trætte af og thaierne mener også det er urimeligt.

Omvendt - der skulle være 50.000 thaiere der bor og arbejder illegalt alene i Korea. De har så problemer her om vinteren, der er hårdere i Korea end i Danmark, med at de ikke kan få gratis lægehjælp og bor dårlige kolde steder. Der er halvdelen af de thaiere der arbejder i Korea der så er der illegalt.

Kan af og til læse om en flok thaiere der er blevet tilbageholdt allerede i Bangkok da man mistænker dem for at rejse til Korea for at arbejde ulovligt og der holdes øje med rejsebureauer og hvad de egentlig sælger.
Thaiere skal ikke have visum for at rejse til Korea på ferie i 90 dage.

Mange lokkes måske at udsigten til fra den ene dag til den anden at blive rig, selvom baggrunden for højtlønnede job ikke er der og der ikke tænkes på mellemmænd der tager det meste.

Thaierne smider promte ovestayere der findes ud, uanset om de har arbejdet ulovligt eller ej. Først i arresten og så hjem når man har penge til billet.

De thailandske myndigheder har opfordret Korea til at giver lov til at de ilegale arbejdere får lov til at fortsætte deres arbejde 1 år efter de er blevet anholdt. Koreanerne fandt dog ikke det forslag brugbart.

Danmark Thailand:

Der er nok nogle thaiere der bliver længere i Danmark end visumet giver lov til eller bruger tiden mens de er på visum til at arbejde.

Og danskere er ikke glade for udlændinge ikke overholder visumreglerne.

Men der er tilsvarende en del danskere i Thailand på tilsvarende ulovlig vis, enten overstay eller har betalt sig til at få de 1 årig forlængelser af ophold, hvis man ikke opfylder kravene. Nogle pensionister har nok til at klare sig selv og lever stille og roligt og nogle forsørger deres familie, men overholder ikke de økonomiske krav til ophold - men er ikke kriminelle eller med i udenlandske gangster grupper.

Overstay i Thailand anser mange for at være OK og betale ved kasse 1 ved afrejse. I Danmark giver en dags overstay 3 års indrejseforbud.

En forunderlig verden?

Thai turister kan ikke lide at blive snydt.

Jeg mødte for et par år siden et par thaikvinder omkring de 40 i Laos. De var harme og sure og fortalte hvordan de følte sig snydt af turistguider og tuk tuk der havde taget urimelige høje priser fordi de var turister.

Jeg sagde ikke noget, men tænkte bare - jamen det er jo det samme thaiere gør mod turister i Thailand, hvad er der så galt i det.. - inkl. dobbelt pris systemet i den private sektor, restauranter, hoteller osv.

Det grinede jeg lidt af. (Nogle thaiere vil så sige. det er ikke det samme så OK i Thailand - men dæleme ikke hvis nogle gør det mod os i udlandet)

Redigeret af Lars d. 17-02-2018 05:43