Debatemne: Thaiguide :: Måske foruroligende nyt på vej for retirement visa holdere?

Oprettet af Lars d. 09-10-2018 15:32
#1

Mange udlændinge bor i Thailand og lever af deres pensioner fra alverdens lande.

For at få de et årige forlængelser skal man vise dokumentation for indtægt eller indestående i thailandsk bank.

Rigtigt mange er afhængige af at kunne vise dokumentationen for udbetalt pension og disse papirer bliver idag verificeret at ambassader i Thailand for at kunne bruges.

Nu meddeler den britiske ambassade at de fra nytår ikke længere kan verificere og godkende pensionsopgørelser da de ikke mener de er i stand til at tjekke om indholdet i pensionsoversigterne er korrekt.

I stedet skal bruges et indestående i banken, 800.000 baht (160.000 kroner) eller anden dokumenteret indkomst.

Det skulle være krav fra den thailandske immigration at ambassaden skal tage ansvar for indholdet af pensionsopsparingerne, for at undgå der snydes. Det ansvar ønsker ambassaden ikke at påtage sig, da de ikke kan tjekke indholdet.

Breder dette sig?

Hvis det gør kan det få ret uoverskuelige konsekvenser for mange i Thailand? Der bor vel omkring 1.000 danske folkepensionister i Thailand som modtager pensionen her (altså dem som bor her "rigtigt" og har meldt flytning i Danmark). Dertil et antal førtidspensionister som jeg ikke kan gætte på hvor mange det er.

Det vil så også gælde personer der efter har thailandsk familie og børn i Thailand - her er beløbsgrænserne for bank indestående dog kun det halve af ugifte pensionister.

Her citat fra det britiske regierings website side - https://www.gov.uk/guidance/not... :
From 1 January 2019, the British Embassy Bangkok will no longer be providing British Nationals with letters confirming their income. This letter has previously served as a supporting document for obtaining a Thai retirement or marriage visa. The British Embassy Bangkok is stopping the certification of income letters because it is unable to fulfil the Thai authorities’ requirements to verify the income of British Nationals.

British Nationals should now demonstrate that they have an amount of at least 800,000 THB in an account in Thailand for no less than three months prior to the visa application, or a monthly income of at least 65,000 THB transferred into an account in Thailand. For marriage visas British Nationals should demonstrate that they have an amount of at least 400,000 THB in an account in Thailand for no less than three months prior to the visa application, or a monthly income of at least 40,000 THB. A bank statement should be used as the supporting document for obtaining a Thai retirement or marriage visa.


Billedet herunder er fra:
https://www.gov.uk/government/n...

Redigeret af Lars d. 09-10-2018 15:34

Oprettet af Lars d. 09-10-2018 15:42
#2

Samtidig er der for nylig udnævnt en ny politichef. Han er manden der i lang tid har stået bag jagten på illegale indvandrere i Thailand, og haft hovedsigtet på bla. Afrikanske nationaliteter, Nigeria (Operationen bar på et tidspunkt noget med ordet "black" i sig).

Den nye chef siger at han nu også vil gå efter agenter som udsteder falske papirer til forlængelses ansøgninger. En enkelt thaikvinde er blevet snuppet for dette. Det må være dem som kan arrangerer visum for 10-20 gange normalprisen og noget af det nok er et ekstra gebyr for selve forlængelsen?

Det kan også gøre livet besværlig for dem som idag ikke har nok i pension til at få forlængelser.

Der gåes så mod agenterne. Ja en lukkes og en ny dukker op. Men slåes ikke ned på roden og fjerner dem der gør dette muligt i sidste ende - så vil det ikke virke så meget? Måske igen eksempel på man ikke rigtigt får ryddet op i den rigtige ende af korruptionskæden?

Generelt i verden om korruption - er embedsmænd osv ikke mulige at betale for noget, så er der ikke nogen korruption. Straffes kun ham der prøver at betale sig til noget, ja så står den næste klar næste dag til at betale for den ydelse han ønsker?

Oprettet af Lars d. 14-10-2018 09:57
#3

Måske er det nemmere for den danske ambassade at verificere de pensions eller årsopgørelser der kan vises end det er for UK ambasssaden.
Dvs kunne godkende at beløbene er som angivet.
Og dermed ikke sikkert at Danmark følger UK eksempel.

En anden mulighed åbnes der tilsyneladende for i dette interview som er med den ansvarlige for "stemplingen" af pensionsopgørlser på UK ambassaden.

I stedet for verificeringen af indkomst fra Ambassaden kan anvendes et års kontoudskrifter fra ens thailandske bank som viser regelmæssig indsættelse af pension på min. 65.000 baht.

Det vil så desværre betyde at kravet vil blive større end idag da Ambassaden anvender pension før skat og pengene der vises i banken vil være efter skat.

Reglerne siger "income of minimum 65.000 baht", som måske kan tolkes på to måder og siger egentlig ikke noget om at pengene skal overføres til Thailand hver måned?

Omvendt kan denne metode bruges kan spares pengene til ambassaden for verificeringen og gebyret i Thai bank er nok noget lavere.Oprettet af Lars d. 27-10-2018 17:43
#4

USAs ambassade er kommet med samme udmelding, 26. oktober.
https://th.usembassy.gov/u-s-mi...

Betyder at alle der modtager pension fra USA og Storbritanien ikke længere kan få godkendt deres indkomst og i princippet skal have 400.000 stående i banken hvis det er ægteskabsvisum de har eller 800.000 som pensionist (+50 år).

Oprettet af Lars d. 14-11-2018 11:52
#5

Den danske ambassade har idag meddelt at de også stopper udstedelsen af attesterne som bruges til forlængelse af visa.

Det vil ramme dem som modtager pensioner fra Danmark og bruger det som grundlag for visumforlængelser.

Mere om dette i denne tråd:
Stop for udstedelse af attester til brug for 1-årigt opholdsvisum