Debatemne: Thaiguide :: Stop for udstedelse af attester til brug for 1-årigt opholdsvisum

Oprettet af milex d. 14-11-2018 11:36
#1

Ups - det rammer nok en del.

http://thailand.um.dk/da/om-os/nyheder/newsdisp...9712A414A4

Oprettet af Lars d. 14-11-2018 12:38
#2

Det er absolut skidt nyt for mange.
I forlængelse af det som USA og UK meldte ud for nogen tid siden
OM det her - Måske foruroligende nyt på vej for retirement visa holdere?

Det rammer dem som idag eller fremover bruger den månedlige pension til at vise indtægt til visumforlængelse. Nu skal der vises 400.000 eller 800.000 baht på en thailandsk bankkonto (ægtefælle eller pensionist forlængelser) i 2-3 måneder om året.

Syntes lige for at gøre det nemmere at jeg vil tillade mig at kopiere teksten fra Ambassaden ind her også.

Stop for udstedelse af attester til brug for 1-årigt opholdsvisum
14.11.2018 08:52

Det er fra dansk side blevet besluttet med øjeblikkelig virkning at stoppe udstedelsen af indkomstcertifikater/attester til rejsende eller herboende pensionister til brug ved ansøgning om 1-årigt opholdsvisum hos de thailandske myndigheder.

Dette skyldes, at det juridisk set ikke er muligt for ambassaden i Bangkok at garantere over for de thailandske myndigheder, hvilken indkomst den enkelte person vil have i det kommende år.

Berørte borgere opfordres til at søge information på den Thailandske Ambassade i Københavns hjemmeside omkring alternative muligheder for at søge visum:
http://thaiembassy.dk/category/visa-application/plication/

Berørte borgerne opfordres ligeledes til at orientere sig i gældende regler hos de thailandske immigrationsmyndigheder:

Her kan man læse om, hvordan man søger om et længerevarende visum: http://bangkok.immigration.go.th/en/base.php?pa...=procedure

I det følgende er et link til den krævede dokumentation:

http://bangkok.immigration.go.th/en/base.php?pa...e=service#

Personer, som har ansøgt om den omtalte attest, men endnu ikke har fået den udstedt, vil få refunderet det indbetalte gebyr.

----

Kan læse om mulighederne/kravene for forlængelser af Non-Immigrant visum her på thaiguide i dette link
Visum som pensionist, ægtefælle, arbejde eller studerende og lign. i Thailand.
Siderne er allerede opdateret med de nye regler her.

Kan jo så sige at det kan åbne for endnu større forretning for de agenter som tilbyder at klare det med dokumentation mod en betaling - som nogle dog siger de vil til livs. Men det kræver at der gåes til roden og ikke agenterne som nu? At det ikke er muligt at betale sig til noget ekstra service - altså at der ikke er nogle modtagere.

Redigeret af Lars d. 14-11-2018 13:00

Oprettet af Lars d. 14-11-2018 15:20
#3

Nu skriver jeg noget som ikke er sikkert overhovedet. Lidt som har hørt noget om nogle der kender nogle eller nogle der siger de har gjort noget på et meget lokalt immigrationskontor osv.

Men dette er kun gisninger.

Nogle siger, at de kan bruge deres bankbøger til at vise der kommer penge ind på kontoen hver måned og den kan stemples som verificeret af ens bank.

Måske kan det lade sig gøre nogle steder, men undtagelser.

Måske vil dette system gøre at Thailand går hen og accepterer bankbogsudskrifter eller kontoudskrifter lavet af banken.

Kan da håbe.

Mener ikke loven eller reglerne direkte dikterer at indkomstpapirerne skal verificeres af ambassader, men blot det skal dokumenteres at der er indtægt. Ambassadens verificering dokumenterer ikke at pengene er til rådighed i Thailand, blot at de går ind i Danmark. Modsat kontoudskrift. men ved også godt at thailandsk logik og i det hele taget myndigheders logik ikke altid følger vores logik.

Antallet der rammes må være ganske højt. Danskere lille folkefærd, men antallet af britiske og amerikanske fastboende pensionister er meget større. Tilsvarende andre lande som kommer til med samme regler.

Oprettet af Jorgen123 d. 15-11-2018 13:18
#4

Ja det er sku smart. At stoppe med øjeblikkelig virkning gør det så umuligt for os der skal have opholdstilladelsen fornyet o et par måneder.
I det mindste har de andre ambassader givet deres borgere tid til at bruge andre muligheder.

jeg kan da godt se at den danske ambasade ikke kan garantere hvad indtægt man vil have de næste tolv måneder, men det vil ens bank vel heller ikke kunne, eller for den sags skyld nogen anden.
Som det siges, er det svært at spå, især om fremtiden.

Selv om man havde haft en Thailandsk Bankkonto hvor et stort nok beløb blev overført til, er det vel ikke nogen bevis for at det samme sker de næste 12 måneder.
På samme måde som ambasaden kun kan garantere hvad man fik udbetalt i pention sidste år.


Oprettet af Lars d. 16-11-2018 11:49
#5

Ambassaden har nu fundet ud af at dette bliver et problem for rigtigt rigtig mange danskere i Thailand.

De er kommet med noget der måske kan bruges.

Samtidig er der håb om at de thailandske myndigheder også ser efter løsninger på de lokale immigrationskontorer.

Fra ambassaden idag:

PDF-fil til thailandsk immigration ift. praksisændring ved udstedelse af garantibreve.

Du kan nu downloade et dokument, der bekræfter ambassadens praksisændring i forhold til udstedelse af garantibreve til brug for 1-årigt opholdsvisum i Thailand. Ambassaden kan ikke garantere, at de thailandske immigrationsmyndigheder vil tillægge dokumentet værdi.

Klik HER for at hente attesten i PDF-format.

--

Brevet skriver dog kun at ambassaden fra den 14. november ikke længere udsteder de omtalte dokumenter. På engelsk og thai.´

Det er ikke nemt. Nogle kan ikke få familiesammenføring i Danmark og henvises til at flytte til ægtefællens hjemland. Her risikerer man så at rende mod denne mur som man som der er lige idag faktisk ikke kan gøre noget ved med mindre han har en pæn opsparing.

Redigeret af Lars d. 16-11-2018 11:51

Oprettet af Vandango d. 16-11-2018 15:28
#6Oprettet af Lars d. 17-11-2018 07:32
#7

Det lyder godt og passer så meget godt med den udmelding der kom for en måned siden fra den britiske ambassade i videoen nedenfor - som fik megen kritik på engelske sider.

Omtalt i indlææget her
Måske foruroligende nyt på vej for retirement visa holdere?Oprettet af Lars d. 22-12-2018 14:39
#8

Først sige at det ser ud til at være forvirrende hvorfor nogle få ambassader er stoppet med at udstede attesterne.

Det er tilsyneladende kun 4 ambassader der stopper udstedelsen:

USA, UK, Australien og Danmark.

Ikke Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig osv - eller har de aldrig udstedt sådanne attester så deres borgere kan bo i Thailand med pensionen?

Den danske ambassade siger, det er fordi Thailand har krævet at de skal give garanti for næste års indtægt. Det et voldsomt krav og det jo ikke noget der normalt bruges hvis man skal låne til hus eller bil osv.

Omvendt kunne ambassaden så tage en snak med svenskerne og nordmændene som stadig kan udstede papirerne med garantierne og lærer hvordan de gør?

Eller har det også noget at gøre med at ambassaden har udstedt attesterne med base i pensionsopgørelser og dermed brutto indtægten, hvor Thailand nok mere tænker på rådighedsbeløb efter skat?

Det har måske betydning for nogle førtidspensionister, hvor brutto er mere end 12.500 kr., men efter skat for lidt til at få visum.

Der kommer rigtigt mange forskellige meldinger om dette emne på nettet i øjeblikket.

Det eneste sikre lige nu er vist at intet er sikkert.

De forskellige immigrationskontorer siger måske noget, men tror ikke det er "regler" endnu som de kan følge. De andre landes ambassader stoppede ikke øjeblikkeligt som Danmarks, så indtil videre er det kun nogle få danskere der har været i den uheldige situation.

Den Danske Ambassade har meldt ud i denne uge, at de kan udstede et brev der siger man får pension og hvor meget - men samtidig at der ikke er garanti for at immigrationskontorer vil anerkende det. Dyrt at få lavet hvis det ikke kan bruges. Der er ikke nogen eksempel at vise immigrationen.

Kan se om det her:
Spørgsmål og svar vedr. visumansøgning til Thailand samt tidligere udstedelse af garantibreve

Det bedste bud jeg har set er interview med USAs vice ambassadør i Bangkok.

Han siger at immigrationen arbejder på nyt regelsæt (police order) og det udkast han har set siger at:
Der vil være mulighed for at bruge

Månedlig overførsel af 65.000 baht til Thailandsk bankbog (istedet for attest fra ambassaden)
eller
800.000 baht i thailandsk bank (som hidtil).
Eller
kombination af indtægt og indestående der samlet per år giver et vist beløb som ikke blev nævnt


Han siger også at endelig regelsæt forventes vedtaget i starten/midt januar.

Han siger også at amerikanerne forhandler med thailandske myndigheder om hvor længe der skal vises overførsler til thailandske bank konto og forhandler om en overgangsordning for dem som bliver fanget midt imellem.

Om resultaterne her kan overføres til danskere ved jeg selvfølgelig ikke, men håber den danske ambassade kan lave aftale om at hoppe med på den aftale.
---

Det betyder så, som nævnt tidligere, at det nu bliver beløb efter skat der ligger til grund.

Samtidig bliver det så ikke garanti fremadrettet men som ved lån skulle vise tidligere indtægter over en periode. Men er altså ikke set på skrift endnu!!!

---

Interviewet, der er fra denne uge, er her og du skal helt hen omkring 19 og 34 min før der tales om visum tingene - resten om alt muligt andet.Redigeret af Lars d. 22-12-2018 15:05