Debatemne: Thaiguide :: Cannabis olie og Thailand

Oprettet af Lars d. 10-12-2018 15:29
#1

Det måske noget som vedrører nogle der skal til Thailand, hvordan det forholder sig med dette?
(Også dem som bor i Thailand, men de følger sikkert selv med i medierne)

Dette skriv er mine input, som meget gerne må korrigeres eller suppleres - det ikke skrevet med reference til lovtekster.

Her skriver jeg kun om reglerne, men som altid med noget der nærmer sig smugling, e-cigaretter, eller anden omgåelse af regler, så må det være op til den enkelte at beslutte hvad man vil og vurdere risikoen.

Cannabis olie til medicinsk brug lovligt i Thailand?

Myndighederne har i november meldt ud at de overvejer at legalisere cannabis olie og hvordan det kan administreres og produceres.

Nogle medier siger at tidshorizonten kan være 8 måneder fra november i år. Det kan så i Thailand nok godt være længere tidsplan.

Må det tages med til Thailand?

Jeg kender ikke reglerne, men umiddelbart vil mit svar være nej.

Det er ikke som sådan internationalt anerkendt medicin selvom det er på recept i Danmark? Derfor måske ikke accepteret på medicin attest som lægen kan udstede til receptpligtig medicin og som skal legaliseres af den Thailandske Ambassade i Danmark for at være gyldig.

Det er forbudt at sælge, producere i Thailand.

Det går vel princippielt under den milde narko paragraf (klasse 5) efter hvad jeg har kunnet læse mig til? Straffen for besiddelse af mild narko er noget højere i Thailand end i Danmark og under knapt så hotellignende forhold som danske fængselshoteller - og kan tage en rum tid inden sager er afgjort med mindre man finder økonomisk løsning til at komme ud af det på.

Måske nogle der har bedre bud på om det er lovligt at medbringe og bruge det?

Flere både thaiere og udlændinge er smuppet i production og smugling af olien til bl.a. Europa. Senest i sidste uge blev nogle opdaget med lager i Bangkok og det var bl.a. canadier og brite der var med i det. De har produceret ved at bruge import fra narkobander i Laos, siger politiet.

Kan det købes i Thailand?

Som det har været muligt at få fat i på det sorte marked i Danmark er det nok også muligt i Thailand.
Jeg har ikke dokumentation for min påstand jeg her kommer med, men kunne frygte at nogle sælgere kan være stikkere for politiet og nogle lokkes i en fælde. Ligesom tip om narko transporter af og til afslører dette.

Der er mange links på nettet hvor overvejelserne nævnes og mange kopierer fra hinanden (så skriver en noget forkert bliver alle de andres historier også forkerte - så at 20 sider skriver samme historie af fra hinanden gør det ikke mere valid)

Her et par links:

NLA backs first cannabis bill reading - Bangkok Post

Canadian and Briton Arrested in Bangkok for Producing, Exporting Cannabis Oil - Chiang Rai Times