Debatemne: Thaiguide :: Thailænderne er dygtige trafikanter - se selv?

Oprettet af Vandango d. 03-01-2019 16:02
#1

https://seeme.me/ch/js100/9wem71?fbclid=IwAR1tb...jwR01ohOF8

Oprettet af Lars d. 04-01-2019 16:51
#2

Umiddelbart virker motorcyklisten ikke som om han overhovedet fulgte med i trafikken eller har læst den. Tydeligt at der er en bil i inderbanen og den ikke flytter sig som de andre.

Om den så står stille eller kører stille forkert retning lidt ligegyldigt, han ville have ramt den alligevel når han ikke har set trafikken.

Skal mange steder være klar over at folk kører langsomt imod retningen i disse inderbaner for f.eks. at undgå at køre flere km for at lave u-turn.
(og lad være med at overhale indenom)

Men herunder også trist. Så vidt jeg forstår døde der to i bilen som kvinden får skubbet i åen.

Foruroligende så mange der ser det og kører videre uden at forsøge at hjælpe dem der er i bilen i vandet.

Kvinden kører tydeligt i bane med tydeligt gul optegning at der ikke må køres der og det viser politiet også.

Alligevel var hun i TV imorges helt upåvirket og sagde at hun ikke havde gjort noget forkert og mente hun havde ret til at køre ligeud der. Som nogle har sagt kunne der stilles tvivl ved om hun har forstand på at køre bil og forstår færdselsreglerne.

Til hendes forsvar måske at mange streger på vejene er næsten umulige at se i mørke.

Læren - alle steder hvor der er spor der kan bruges, så bruges de uanset hvor mange sildebensstreger der laves. Så luk dem effektivt med cement/kantsten isedet for disse streger i årevis.Oprettet af A12019 d. 04-01-2019 19:59
#3

Bilisten i den svingende bil har efter min mening en stor del af skylden for ulykken. Vedkommende ser ikke om der er fri bane og burde være klar over at der kunne være en bil til højre for vedkommende. Jeg ved godt at der var striber på vejen men det plejer herude altså ikke at være en garanti for at den del af vejen ikke bliver brugt af bilister og andre trafikanter. Det er mere reglen end undtagelsen og 'at se sig for' bør derfor være et normalt krav.

Man skal som mange sikkert er enige i køre efter forholdene og det betyder også at man skal forvente det uforudsigelige og IKKE forvente at øvrige trafikanter er dydsmønstre som følger færdselsreglerne. Det er i hvert fald min erfaring efter nogle år herude hvor jeg også har kørt en del bil. Min erfaring siger mig også at man skal passe på hvis der er plads til en bil da det ofte kommer til at holde stik.

Oprettet af gall d. 07-01-2019 04:29
#4

Giver Farang Baa ret i at det med at se sig over skulderen er ikke-eksisterende for thaier. Desuden er deres reflekser ufatteligt dårlige.
Men bilen i svingbanen der fortsætter ligeud er et fjols... men det ses desværre ofte.

Oprettet af tomtomDK d. 21-01-2019 17:39
#5

Det er næste skræmmende så ringe de fleste kører i Thailand, tror ikke det er mange procent der kunne bestå en Teori/køreprøve i DK !

Oprettet af Lars d. 31-01-2019 18:05
#6

Her en samling af mere eller mindre vanvittige måder ulykker sker på. Den ene kører mere tåbelig end den anden.

Næsten alle involverer scootere.

Det værste næsten, at de tåbelige folk tager andre med i voldsomme og måske dødelige uheld med deres ligegyldige måde at køre på.

Tror ikke engang mere køreundervisning vil hjælpe i mange af de tilfælde her - der noget helt galt i tankegangen for mange af dem?
Kan slet ikke vurdere hvis en fare lurer forude?

Tror de alle er fra Chiang Mai.

Det fra overvågningskameraer.

Bemærk hvor få der har hjelm på.

Advarsel - der kan være voldsomme billeder og klip imellem, men ser ud til at ihvertfald langt de fleste overlever ulykkerne.Oprettet af Lars d. 31-01-2019 18:13
#7

Der er måske en god grund til at der fokuseres på at køre over for rødt og flere steder er sat kameraer op for at se det.

Da der for nogle år siden blev vist en times film når kørekort skulle forlænges, var indledningen en oversigt med de farligste ting som folk skulle huske.
Alkohol, køre over for rødt og for stærkt.

Ser ud til de klarer alle 3 discipliner til UG + med stjerne på i videoen.

Oprettet af tomtomDK d. 05-02-2019 15:46
#8

Ja det virker mest af alt som om de fleste thai'er i trafikken opfatter det med rødt lys og de meget få skilte som vejledende :)

Oprettet af Lars d. 01-04-2019 13:07
#9

Advarsel. Her er to videoer som kan virke voldsomme og er ucensurede.

Blot lille udsnit af de mange videoer der lægges ud hver dag. Disse fra sidste døgn.

Fælles kan måske siges at motobikene her, og i mange andre videoer, selv kan gøre en del for at undgå ulykkerne og skaderne?

Denne video indeholder vist en god del af det som er galt i trafikken.

Motobike der skifter bane uden at orientere sig og mener at alle blot holder tilbage.

En pickup i rimelig fart der slet ikke ser en motobike er foran og bremser få meter inden de støder voldsomt sammen.

De to på motobike har hjelme på, men den ene hjelm ses flyvende i luften da en ikke er spændt. Det en klassiker at se spænderne hænge løst. Hjelmen er på for ikke at betale til politiet og intet andet.
Desværre måske sige at den næste også er en klassikker.

Tre unge? på en motobike uden hjelme, der lige pludselig finder ud af de vil til ventre på landevejen og uden videre trækker ud/svinger fra motobike sporet og ud foran en bil.

De ser intet.

Kan undre lidt at bilisten trækker til samme side som de kører og dermed er sikker på at ramme dem og ikke undviger ved at køre indenom. Måske bremseproblemer.

Ingen meldinger om hvor slemt det er.