Debatemne: Thaiguide :: regler omkring Visa

Oprettet af seik d. 09-06-2019 15:24
#1

hej
jeg er ny på thaiguide jeg har gået og tænkt på om jeg som førtidspensionist kunne flytte til Thailand
men så var jeg forbi websitet omkring visa

"Applicants must have a bank deposit of no less than 3 million Baht in Thailand OR a bank deposit of no less than 1.8 million Baht and an annual income of no less than 1.2 million Baht"

og som Førtidspensionist vil man få fratrukket ca 4000 dkr fra sin pension hvis man flytter bopæl og så er man under 1.2 million Baht årligt(omkring

har jeg forstået reglerne rigtigt eller hvordan skal det forståes
den thailanske regering siger at man ikke kan leve i thailand for under under 1.2 million Baht
hvorimod at man fra dansk side ikke synes det er noget problem

pfh tak
seik

Oprettet af Lars d. 09-06-2019 17:04
#2

Velkommen til.

Du er nok rendt ind i beskrivelsen for et af de lidt specielle visum typer, der kræver lidt økonomi, men så giver længere tids ophold. 5/10 års visum

Du skal måske se på det som kaldes pensionist visum. Som personer over 50 kan få. Officielle navn for visumet er Non-Immigrant O, Non O, med basis i pensionist/retirement.

Det kan du læse lidt om i visumsektionen her på siden:
https://www.thaiguide.dk/indend...

Først skal du have et almindelig visum og så skal det forlænges hvert år eller du skal have nyt visum igen. Det står altsammen i linket.

Der er i 2019 kommet nye regler for hvordan finanserne i fremtiden kan dokumenteres, som nævnt i linket, men ikke opdateret med de nye muligheder eller besværligheder da der i længere tid har været mange forskellige input og forskellige immigrationskontorer tilsyneladende fortolker regler lidt forskelligt.

Så her ridser jeg det op som jeg forstår det. Har nogle links, men ikke lige her.

For at forlænge hvert år kræves enten en indtægt på 65.000 baht om måneden eller 800.000 baht i thailandsk bank.

Mht bankindestående så som hovedregel skal man have mindst 800.000 baht i thailandsk bank i 2-3 måneder inden man søger forlængelse og 3 måneder efter forlængelse er fået. Derfra og til der søges næste gang skal der stå minimum 400.000 baht i hele perioden. At pengene skal stå i perioden fra forlængelse er modtaget og de næste 10 måneder er nyt.

Anden metode er indkomst som pension fra Danmark. Her siges det at Udbetaling Danmark kan lave en skrivelse om pensionen som de sender til den danske ambassade i Bangkok som så laver en skrivelse, mod betaling, som kan forevises de thailandske myndigheder.

Der har også været tale om at såfremt der kan dokumenteres en fast månedlig overførsel af minimum 65.000 baht via kontoudtog fra thailandsk bank, kan det bruges som dokumentation af finanserne.

Der er nogle overgangsordninger for indkomst dokumentation for danskere og enkelte andre nationaliteter ved første forlængelse 2019, da mange ellers ville komme i klemme mht at vise overførselsbeløb per måned.

Det er korrekt at du mister noget af førtidspensionen hvis du flytter fast til Thailand. Modtager kun grundbeløbet.

Mht hvad der kræves for at leve i Thailand tror jeg næppe Danmark har mening om det. Men de har en mening om hvor meget pension der skal udbetales. Men ikke efter hvordan visumreglerne er rundt i verden. Det beløb Thailand kræver er blot for at sikre de får tilflyttere der har lidt penge og kan klare sig selv og bidrage.

Der har så været mange forsøg på at få opbakning til forslag om at pensionister der flytter til udlandet skal have hele deres pension med uanset hvor man flytter hen. Så vidt jeg ved er ingen rigtigt kommet nogle vegne af betydning endnu. Første gang jeg så om forsøgene er mere end 10 år siden.

Det var langt, men bliver lige lidt mere.

Folkepension i Thailand

Når man går fra førtidspensionist til folkepensionist i Thailand, så falder ydelsen en del. Alle på folkepension i Thailand får kun folkepensionens grundbeløb og ikke personlige tillæg eller årlige check.

Grundbeløbet er om omkring 6-6.500 kroner minus skat. Det kan som reglerne er idag give lidt udfordringer med både visum og måske også med at klare dagligdagen afhængig af behov og udgifter.

Derudover sænkes pensionen hvis man har boet et vist antal år i udlandet inden pensionsalderen og bortfalder helt efter et vist antal år i udlandet inden pensionsalderen.

Oprettet af seik d. 09-06-2019 17:29
#3

ahh tak Lars
ok med en førtidspnsion fra DK kan man ikke bosætte sig i Thailand en førtidspension er for lille :(
jeg må finde ud af at feriere 5-6 mdr om året istedet
tak for svar
seik