Debatemne: Thaiguide :: 17 studerende i pick-up dræbt - chaufføren overlevede

Oprettet af Lars d. 29-09-2019 07:06
#1

www.thaiguide.dk/forum/forum/attachments/ulykke-studerende.jpg

En uhyggelig lykke fandt sted natten til søndag i Samut Prakan, nabo til Bangkok.

En pick-up med 12 unge studerende på ladet og 6 personer inde i førerhuset kørte galt efter en fest. De studerende kommer fra den nordøstlige provins Si Sa Ket.

De studerende havde været til fest som afslutning af kursus og alle godt fulde. De ville videre og til anden underholdning og da de kørte derfra gik det galt.

Chaufføren mistede herredømmet i høj fart og den kørte af vejen og væltede og ramte nogle master. Alle på ladet blev slynget ud og dræbt på stedet. 5 af de 6 inde i førerhuset blev senere reklæret døde på hospitalet.

Kun chaufføren overlevede. Har ikke set information om chaufføren også er en del af selskabet, men kunne tro det.

Det ligner en typisk ulykke, med en kåd chauffør. Har ikke set meldinger om han også var beruset eller ej, så kan kun gisne.

Der har været vist billeder i TV af de feststemte unge fra da de er ved at stige om bord i pick-uppen og tidligere på aftenen.

www.bangkokpost.com/thailand/ge...
--

Denne ulykke er så ikke alene idag. Hver dag dør omkring 60 i trafikken så der er så omkring 43 andre der er omkommer idag, men ikke alle når medierne.

I TV og andre medier vises dagligt de voldsommme billeder af ulykker. Men de har tilsynelandende ingen virkning på adfæren i trafikken - er mest underholdning?

Redigeret af Lars d. 29-09-2019 07:15

Oprettet af Lars d. 29-09-2019 08:23
#2

Her er video fra et overvågningskamera.

Ser ud til chaufføren kører zig zag over og underhalinger i meget høj fart men ikke har evnerne til den type kørsel og rammer midterrabatten.

Kan gisne om hvad pokker det sker i hovedet på chaufføren, der bare skal køre dem tilbage til deres overnatning i nærheden.
Kan selvfølgelig være han er blevet distraheret eller andet med 5 andre i kabinen og det er deres skyld han ikke kan holde bilen på vejen, men hastigheden må være foden på speederen der afgør den?

Det er i byområde og ikke så langt fra Suvarnabhumi lufthavnen (som ligger i Samut Prakan provinsen)


Redigeret af Lars d. 29-09-2019 08:42

Oprettet af Lars d. 30-09-2019 13:10
#3

Nu her mandag hvor myndighederne er kommet på arbejde var det forventet at der ville komme mange gode ideer tror jeg.

Nu tales om at forbyde folk at sidde bagi pick-ups. Det blev forbudt for et par år siden, men sat i bero igen pgra det ikke vil være praktisk muligt i mange tilfælde. Dengang var det op til Song Kran hvor der ikke er transportmuligheder for alle til gode priser.

Det bliver nok svært. Hver dag møder jeg en del pickups hvor hele ladet er fyldt med arbejdere på vej til arbejde. De sidder så godt nok oftest i bure så bliver ikke lige kastet ud, hvis buret sidder fast. Men er burene om styrtbøjler hvis de vælter?

Men tja jo, det vil jo hjælpe.

Så vil det kun være de 5 personer inde i bilen der mister livet, men de vil stadig køre galt, hvis der ikke tages andre tiltag?

Det er nok helt andre ting der skal tænkes i og ikke kun lovgive eller lave forbud.
Der skal laves planer, tænkes og ikke blot lave et forbud og så er den glemt?

Forbudene skal måske også håndhæves? Konsekvent og få alle muligheder for at betale 100 baht ved kasse et af vejen. Der laves mange love. Der vises ofte i TV at nu gøres der noget - mens TV er på. Altså håndhæve uden skelen til andre opgaver der kan være "bedre"

Og så, ja det tager nok årtier. Adfærdsændinger. Helt fra barnsben hvor man skal lære at man ikke kører i skole som 11 årig på motorcykel og uden hjelm - at skolerne og de betjente der er ved skolerne følger op. At man skal lære at tænke over og være istand til at lave en sikkerhedsvurdering og læse trafikken og risici når man er ude.

Det er ikke noget som løses over natten.

Det tog også lang tid at få sperituskørsel i Danmark ned og hastigheden ligeså. Husker at der i Lonely Planets bog om Danmark i 90erne stod. Man skulle ikke bare følge med danskerne i trafikken for de kører for stærkt.