Debatemne: Thaiguide :: Status for åbning af Thailand for danskere - løbende opdateringer

Oprettet af girobank d. 04-04-2020 22:31
#1

Et mærkeligt spørgsmål, men mange spørge bl.a. på FB.

Hvornår mon vi kan rejse til Thailand igen ?

Og til hvilke billetpriser?

Admin: tilføjet "hvornår åbnes Thailand for danskere?" til overskriften.

Admin: Ændret overskriften

Redigeret af admin d. 14-11-2020 06:19

Oprettet af Lars d. 05-04-2020 06:14
#2

Jeg kunne spørge, havd er dit bud?

Andre må meget gerne byde ind her også!

Jeg har set nogle spørger og også får lidt sjove svar tilbage.

Jeg har bevidst ikke nævnt noget om det i den lange tråd med opdateringer, da det vil være de rene gætterier.

Det korte svar må være - når der er styr på corona i Thailand OG de lande som rejser til Thailand.

Kan også spørge, hvornår kan udlændinge rejse til Danmark igen?

Ingen ved endnu hvornår livet i Danmark bliver "normalt" igen? Ingen ved hvordan udviklingen med smitte vil være i Thailand den næste måned?
Hovrdan går det i USA og de mellemøstlige lande?

Første prioritet er helt klart at få Thailand åbnet indadtil og få gang i hjulene der og få produktivitet igang og folk tilbage i arbejde.

Så afhænger det så af hvornår der er styr på det i Europa. Hvor længe går der før situationen er under kontrol i USA? Dette fordi Thailand jo ikke bør åbne grænserne før de er sikre på der er styr på det i andre lande?

Jeg håber Thailand holde grænserne lukkede så længe som nødvendigt for at hindre import af smitte.

Jeg er sikker på Danmark også vil holde grænserne lukkede indtil det er sikkert. Hvordan/hvornår vil Danmark åbne grænserne?

Priser for billetter?

Hvad er kursen på baht om 6 måneder? Hvad er prisen på en liter benzin? Det er jo en ny verden vi vågner op til.

Der vil givet ikke være det samme antal afgange til Thailand som før. Mange vil givet ikke have penge til ferier eller prioriterer anderledes i en tid hvor forbruget falder og folk holder lidt igen med pengene.

THAI har meddelt at de indtil engang i efteråret ikke har planer om at starte med fuld stykre i Australien, men kun under halvdelen af ugentlige afgange de havde tidligere. De har aflyst april, maj og juni til Australien.

Til slut, det var en lang snak og uden jeg fik svaret på spørgsmålet, hverken om tidshoizonten eller priserne, men har simplthen ikke noget kvalificeret bud.

(undlader hele tiden at bruge "Åbne Op" da det ikke er nødvendigt sprogmæssigt, men alle taler sådan i Danmark. Hvordan "Åbner man NED"? )

Redigeret af Lars d. 05-04-2020 07:00

Oprettet af Lars d. 05-04-2020 07:19
#3

Rejseforsikringer - bliver det et krav?.

Det kunne måske tænkes at der kommer et eller andet krav om rejseforsikringer på verden åbner igen - eller lidt senere derefter?

Den seneste tid har der været krav om corona forsikring. Det kunne måske være at man her tager springet og siger der skal generel sygeforsikring til. Altså gennemføre det som mange har tænkt på, men nu har en gyldig grund til det.

Oprettet af birkedhoj d. 05-04-2020 09:34
#4

Normal tale. Korrekt eller ej, Men man åbner op, og lukker ned

Oprettet af gall d. 05-04-2020 09:58
#5

"Når der bliver styr på corona" er en sætning vi ofte hører. - Det bliver der aldrig. Corona har eksisteret iblandt os i mange år, men dog i mildere udgaver end Covid19. Vi får heller aldrig styr på Covid 19, men en kur, vil løse problemet.

Og måske er den slet ikke så slem som vi gør den til? Det får vi forhåbentlig snart et svar på.

Rejse til Thailand.... Det var emnet. Vi håber... (man tør jo næsten ikke sige det, af frygt for den politisk korrekte del af Danmark der kræver at man holder ferie i Danmark) til vinter.

Forsikring er en del at det. Ja. Lad os se hvad det bliver til. Og økonomien. Da vi begge er selvstændige, kan der komme ret store udfordringer der. Men lad os se. I bund og grund har epidemien opført sig som en influenza epidemi, så mon ikke vi får styr på den. Håber vi danner en form for antistoffer, og kan møde den som en forkølelse i fremtiden.

Vi håber at komme igen til vinter, og forventer faktisk billige billetter. Men der er garanteret meget der er ændret. Forsikring bliver måske en pligt, so Lars er inde på. Danskerlisten vil ikke kun være et tilbud, men et krav. Og der kommer måske også en form for sundhedstjek.


Oprettet af girobank d. 05-04-2020 17:56
#6

Kære Lars, du må meget undskylde, at jeg starter et nyt emne op her.

Vil du være venlig at slette min tråd!

Oprettet af Lars d. 05-04-2020 20:25
#7

girobank skrev:
Kære Lars, du må meget undskylde, at jeg starter et nyt emne op her.

Vil du være venlig at slette min tråd!


Måske har jeg misset noget. Men hvad undskylder du for?

Det er da helt fint at tage denne snak helt seperat.

Jeg har ikke nævnt det i den lange tråd. Men det forhindrer jo ikke at alle andre kan bringe op hvad de end har ønske om at fortælle eller spørge om.

Men kan sige at jeg aldrig sletter tråde hvis de ellers overholder regler og thailandsk lovgivning.

Oprettet af Lars d. 12-04-2020 14:38
#8

Jeg har ikke noget bud på hvordan det her ender.

Hvor slem virusen er har jeg fået et indtryk af fra Italien, Spanien, UK og USA alene hvordan det lægger sundhedsvæsenent ned og alt andet. Plus de lande man ikke ved noget om.

Men hvordan kommer vi tilbage?

Når man åbner så er man lidt tilbage til starten fordi de stadig er smittede og virusen dør ikke ud.

Skal vi vente på vaccine?

Vi kan jo ikke blive indespærrede og lukke alt i verden i et år eller mere?

Vi kan ikke risikere samme kaos kommer igen?

Eller bliver vi nødt til at skabe lidt kaos for at komme igang igen, men se mange flere døde?

Nogle tror at europæiske turister kan kommme til Thailand i juni og arrangørerne af OL i Japan næste år siger de ikke kan garantere det blvier næste år (atleter skal selvfølgelig også have god tid til at forberede sig)

Hvornår frarådes det ikke længere at rejse til udlandet fra Danmark?

Hvilke krav vil der være til indrejse i Thailand og Danmark?

Krav om vaccine?

Skal alle der rejser ind i Danmark og Thailand til den tid i 2 ugers karantæne? Det vil nok ikke være praktisk muligt at sende tusinder i karantæne hver dag.

Kan man stole på de tal der kommer fra forskelige lande så man ikke får åbner for noget skidt? Kineserne er jo så småt klar til at rejse igen.

Hvordan vil Danmark åbne på længere sigt?

Hvordan vil Thailand åbne - dette skal jeg ikke give bud på, det kommer nok som i Danmark som overraskelser en dag. Vil man åbne alt i landet så der kommer gang i det og stadig holde det ret lukket eller prøve at kombinere?

Blot forskellige tanker.

HVordan vil befolknigner reagerer hvis det varer ved og flere og flere intet har?

Vil folk have penge at bruge som er nødvendigt for at få gang i hjulene?

Syntes det er nogle svære valg ledere i verden står overfor, imens befolkningerne kommer til at lide mere og mere nød, inkl mig selv på længere sigt.

Vejen frem må være - støt forskningen og få dem til at samarbejde og udveksle erfaringer. Uden vaccine og/eller succesfulde behandlingsmetoder bliver verden ikke den samme foreløbig.

Behandling.

Thailand har i nogen tid brugt mindst et medicinsk produkt i behandlingen af syge eller kritisk syge.

Indtil videre skulle mere end 500 patienter være behandlet med medicinen og der er netop modtaget 100.000 piller fra Kina.

Midlet er Favipiravir.

Produktet er ikke tested og gennemprøvet, men prøves dog af.

Favipiravir to be distributed to hospitals around Thailand

The Guardian skriver at midlet måske er virksomt men ikke så effektivt hvis folk allerede er blevet alvorligt syge.

[url61https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/japanese-flu-drug-clearly-effective-in-treating-coronavirus-says-china]Japanese flu drug 'clearly effective' in treating coronavirus, says China[/url]

Der er så også nogle der siger Kina ikke har spillet med åbne kort indtil videre, så hvad med dette?

Redigeret af Lars d. 12-04-2020 14:57

Oprettet af girobank d. 12-04-2020 18:13
#9

Jeg vil bare sige fælgende:

1: hvor længe har de enkelte lande råd til ay være lukket ned?

I Thailand er turisterne en meget vigtig indtægtskilde.

2. Der er endnu ikke opfundet en vaccine, der virker 100%

3. næste problem vil nok være rejseforsikring.


Oprettet af Lars d. 13-04-2020 12:22
#10

Helt enig i at turismen er vigtig for Thailand og at ingen lande, ej heller Danmark, kan være lukket ned ret længe.

Ligesom den er det i Danmark hvor jeg vil tro de fleste penge ligger i sommermånederne. Sommerhusudlejning, campingpladser, forlystelser, DSB, iskiosker og alle forretningerne i ferieområder osv. Siges at 5% af den danske arbejdskraft er i turist industrien. Den får det også hårdt hen over sommmeren i Danmark, hvis der ikke åbnes meget snart - også med nedgangen i den indenlandske turisme.

For Thailand. Jo turismen giver gode penge, men udover turismen er voldsomt mange flere berørt udenfor den industri og de skal også på fode igen og have arbejde hurtigst muligt.

Nogle vurderer at der i juni vil være 7 millioner thailændere arbejdsløse. Det er vel omkring 20 % af arbejdsstyrken. Nogle siger de 7 millioner allerede har mistet arbejdet nu og går imod 10 millioner. Det skulle så groft omregnet til Danmarks størrelse være 750.000 danskere uden job. Det ikke realistisk da en masse idag er på overførselsindkomster.

Så bliver en svær balance for lederne at få det til at gå op i højere enhed og åbne lidt voer det hele og sikre der ikke igen kommer mange tilfælde fra udlandet.

Rejseforsikring tror jeg løser sig. Der er nok der gerne vil tjene penge på at finde løsninger. Måske bliver de dyrere, men de er i forvejen ret billige og endda helt gratis for nogle kreditkort.

Men ja det kræver jo penge så nogle kan købe ydelser og der turister nogle som så bliver placeret ret koncentreret i små områder. Store dele af Bangkok er jo lukket ned, ikke per dekret men "frivilligt". Der er ingen kunder til alt muligt forskelligt - ikke turistområder.

Fabrikker lukker måske stille og roligt ned når f.eks. det amerikanske marked dykker. ECCO og Pandora, med mere end 15.000 ansatte, må vi ikke håbe mister afsætningsmuligheder, blot for at nævne 2.

Gadekøkkener her omkring privaten er næsten lukkede allesammen. De har ingen kunder, ingen til morgenmad, frokost og aftensmad - da de ikke arbejder. Taxerne kører stille tomme rundt. Motobike taxaerne holder stille osv. (igen ikke relateret til turismen). Grab og Lineman motobike delivery har kronede dage dog og meget travlt.

Redigeret af Lars d. 13-04-2020 12:28

Oprettet af Lars d. 16-04-2020 13:58
#11

Jeg skriver blot hvad der her lige falder mig ind og kan sige lidt rygter.

Plejer ikke at bringe rygter, men der er jo mange meninger blandt "eksterter", eller mange bliver gjort til eksperter, der gerne vil ses og høres eller forskere der måske skal offentlig gøre noget forskning for at få flere forskningsmidler eller få omtale.

The Guardian skriver at nogle forskere siger at vi skal blive ved med at holde afstand længe, år. Jo går ikke i detaljer for der er et hav af "eksperter" der gerne vil have deres meninger ud.

Men skal vi holde afstand - hvordan så med fly? lidt tænkt, men kun en person per række på økonomiklasse? Det vil være det endelig dødstød til flyselskaberne, så mon.

En enkelt "ekspert" i Thailand foreslår at alle udlændinge skal søge om at komme ind til Thailand en måned før og skal 2 uger i karantæne.

Nogle vil gerne begynde at åbne lidt i Thailand, men meldingen fra myndigheder lyder så vist jeg forstår stadig på det samme og "arbejde hjemme" indtil mindst 30 april.

Masseturisme som vi har kendt det tror jeg personligt ikke når noget der ligner tidligere højder i 2020. Mange rundt i verden vil ej heller have pengene til rejser eller vil spare pengene selvom muligheden kommer? Eller bevidst udskyder til næste år for at være mere sikker.

Oprettet af Lars d. 19-04-2020 18:54
#12

Flypriser når man igen kan flyve internationalt

Op til 50% dyrere?

Jeg skal ikke gøre mig til finansekspert og hvordan flyselskaber vil gøre for at skaffe penge i det mere end tomme kasser når de starter igen.

Men Finans.dk skriver i overskrift

Kæmpe prishop på billetter, når flyene letter igen

https://finans.dk/erhverv/ECE12...

De referer til den internationale forening for flyselskaber IATA og Nyhedsabureauet AFP så ikke finansfolk som sådan.

Bliver der restriktioner på hvor mange der må være i flyene / hvor tæt man må sidde?

Der vil givet ikke være så mange afgange i starten og så mange passagerer og meget mere sikkerhedsarbejde skal gøres for at holde flyene rene.
Antallet af ferierejsende vil jeg tro vil starte op langsomt også udfra at mange i verden mister penge nu og passer godt på dem de har. Mange vil måske også først planlægge udlandsrejser efter der er kommet gang i verden igen og lige se hvordan det går?

Redigeret af Lars d. 19-04-2020 18:56

Oprettet af girobank d. 19-04-2020 23:55
#13

Hvordan flyselvskaber vil prissætter efter coronakrisen bliver lidt spændende, men formentlige vil de mange lavprisselvskaber hæve prisen noget.

Hvordan de store selvskaber vil arte sig vil også blive interessant, men som nævnt i artiklen i finans.dk, så tror jeg også at i en lang periode vil priserne være stigende.

Det vil nok være fornuftigt allerede nu at bestille en tur med afgang i efteråret. Der kan jo være en stor besparelse.

Jeg har selv bestilt med afgang i oktober.

Ha er god sommer i Danmark!

Oprettet af Lars d. 23-05-2020 07:33
#14

Selvom jeg ikke har nogen viden om hvornår vi igen kan rejse til og fra Danmark og Thailand, skriver jeg lidt om det alligevel.

Mange flyselskaber har gjort det muligt at bestille billetter fra 1. juli.

Vil betyder blot at det er deres planer for at kunne komme igang - HVIS det er muligt.

Det betyder ikke at de lover at flyve.

Her er THAI airways officielle udmelding til den thailandske børs den 19. maj

Resumption in July is still under consideration. THAI is monitoring the situation, preventive measures and lockdowns of each country as well as travel demand closely in order to resume as the COVID-19 situation improves. THAI has measures in place in preparation for the resumption of passenger service. The official schedule will be announced later.


Oversat:
Genoptagelse i juli er stadig under overvejelse. THAI overvåger situationen, de forebyggende foranstaltninger og lukninger i hvert land såvel som rejseefterspørgslen nøje for at genoptage, når COVID-19-situationen forbedres. THAI har truffet foranstaltninger til forberedelse af genoptagelse af personbefordring. Den officielle plan vil blive annonceret senere.


Restriktioner efter der åbnes for udlændinge?

Dette er kun tanker og ideer.

Syd Korea har været åbent for at udlændinge kan komme ind i landet - mod 14 dages karantæne på anvist sted og betaling af 100 USD per dag.

Østrig tilbyder også at man kan komme ind. Enten direkte ind ved at vise negativ COVID-19 test eller 14 dages karantæne. Der kan man få lavet en COVID-19 test ved ankomst. Det tager et par timer og koster vist lidt mere end 1.000 kroner.

Jeg vil ikke udelukke at lignende tiltag kan gælde i Thailand i nogen tid. Hjemvendte thaiere sendes i øjeblikket i karantæne.

Dertil kommer så maskebrug - vil det blive ved er det måske ikke så sjovt at være på ferie med aktivitet osv. Personligt bruger jeg maske hvor man skal/bør - men syntes ikke det er behageligt og slet ikke udendøre når sveden render rundt inde i masken der bliver godt våd.

COVID-19 test:

Idag er det relativt kostbart og tidskrævende at lave COVID-19 test. Måske der de næste måneder vil være megen udvikling i mulighederne for at lave en hurtig test i lufthavne ved afrejse eller ankomst.

Problemet med COVID-19 attester er at Thailand nok også ved fra egne erfaringer i Thailand at mange attester kan forfalskes eller blot laves af læger der udskriver erklæringer uden at se patienten - så der skal være styr på hvordan de skal laves.

Fly og sikkerheden der

Der skrives meget om at man efterlyser internationale regler for hvordan der må flyves.

Største udfordring som kan gå hen og påvirke priserne er måske hvor mange passagerer der må være i flyene. Det kan næppe undgå at påvirke priserne hvis man tidligere kunne have en gennemsnitlig sædebelægning på 75% og nu måske fremover må arbejde med måske 50% og så et lavere gennemsnit.

Dertil så alle tiltag med hvordan man boarder og kommer ud af flyene i sikker afstand, hygiejne, maskebrug i fly og lufthavne, afstande i check-in og paskontrol og andre praktiske ting som kan tage tid og de omkostninger der følger med som nogle skal betale.

Åbning for passagerfly i Thailand

Indtil videre er sagt at der er lukket til 30. juni.

Hvornår der åbnes og hvordan vil jeg ikke gætte på.

Jeg finder det dog ikke usandsynligt at det kan blive sådan at nogle lande for lov at komme i første omgang. Det vil måske blive andre asiatiske lande der vil komme i den gruppe.

Men meget kan ske.

Det næste her er kun rygter. Det er medier der danner sig sine forestillinger og måske udfra ikke officielle udtalelser som bliver bearbejdet og fortolket.

Scenarier, som at turister kun må være i nogle områder i starten og ikke rejse rundt. F.eks. Chiang Mai eller Phuket.

Redigeret af Lars d. 23-05-2020 07:42

Oprettet af Lars d. 25-05-2020 10:23
#15

Der er stadig mange der venter på svar om hvornår man kan flyve til / fra Thailand.

En ting er ferier, en anden at mange udlændinge i øjeblikket er strandet udenfor Thailand uden at kunne være sammen med deres ægtefæller og børn. Også mange danskere der normalt bor i Thailand og andre som normalt bor der halvdelen af året.

Det skyldes at udlændinge, selvom de er gift og bor fast i Thailand, ikke har lov til at vende tilbage.

Det gælder så også for dem i Danmark som må vente til deres familier kan komme til Danmark. (personer med fast ophold i Danmark har måske fået lov til at vende hjem til Danmark, ikke helt opdateret på hvordan reglerne blev)

Hvornår kan der måske åbnes for indrejser?

Her er ikke tænkt på hvordan situationen i Danmark vil udvikle sig. Hvor rejsevejledningerne vil blive ændret og hvilke betingelser der evt. bliver for dem som har været i f.eks. Thailand på ferien.

Her er et bud fra Richard Barrow, som dog ikke sætter tider på, men giver sin vurdering af situationen de næste par måneder. Her udklip, oversat, starten er udeladt her. Link er nederst i indlægget.

Egen kommentar: Han nævner at reglerne som de var da der blev lukket ned (udlændinge med arbejdstilladelse kunne i nogle få dage vende tilbage). Kan godt forestille mig at de bliver helt revurderet op til en åbning. HVad det så vil blive ved jeg ikke.

Hvad er det næste? Vil flyforbudet forlænges igen? Min magefølelse er ja, fordi der stadig er en daglig kvote for ankomster. Jeg får at vide, at alle hjemrejser i juni er fuldt bookede. Så endnu flere thailændere, der skal returneres i juli. Regeringen vil først tage sig af deres eget.

Selv hvis de ophæver forbuddet mod internationale flyvninger til Thailand i juli, eller tillader udlændinge at rejse hjem (hvilket jeg synes er usandsynligt), er de eneste udlændinge på godkendelseslisten indehavere af arbejdstilladelser. Ingen ved, hvornår de vil opdatere denne liste. Det kan vare måneder.

Afslutningsvis er det tidligst, at udlændinge får adgang til Thailand, den 1. juli. Og faktum er, at de eneste grupper på godkendelseslisten i øjeblikket er diplomater og indehavere af en arbejdstilladelse. Mennesker med andre visa kan muligvis ikke komme ind senere. Derefter turister.
Redigeret af Lars d. 25-05-2020 10:26

Oprettet af Lars d. 19-06-2020 14:35
#16

Længe siden nogle har skrevet, så vil blot skrive hvad jeg har læst rundt omkring.

Hvornår og hvem kan komme til Thailand?

Udlændinge med arbejdstilladelse eller lovning og officielle papirer på job:

Har i nogen tid kunnet søge om at få lov til at rejse til Thailand. Flere er ankommet.

Der er nogle krav som skal overholdes og sagerne vurderes individuelt.

Bl.a. er der indtil videre 14 dages tvungen karantæne på anvist sted.

Dem som vil til Thailand skal henvende sig til den Thailandske ambassade i Danmark eller andre lande hvis de er strandet der.

De forskellige thailandske ambassader kan arbejde forskelligt, så hvad man har hørt fra en nationalitet behøver ikke være det samme for danskere.

Udlændinge gift med en thai eller andre som har et meget vigtigt ærinde i Thailand:

Der er nu åbnet for at udlændinge gift med en thai også kan søge om komme til Thailand.

Personer skal henvende sig på den thailandske ambassade og søge der.

Kravene til både dem med arbejdstilladelse og vielsesattester er bla.
Arbejdstilladelse eller vielsesattest, COVID fri test, "health insurrance" (rejse forsikring eller sundhedsforsikring?), billet og selvfølgelig pas.

Der er umiddelbart ikke nævnt noget om at personer skal have normal bopæl i Thailand eller visum til at bo med sin kone. Men kan nok ikke skade at vise det, hvis man har det.

Der er 14 dages tvangskarantæne, men kan vælges at betale sig til nogle bedre steder. Det har vist typisk været på hoteller som er udvalgt til at være karantænesteder.

Det vil også her være individuel bedømmelse fra sag til sag.

Denne information kan ses i videon nederst. Omkring 9-10 minutter inde kommer informationen om dette.

Turister:

Her skriver jeg ikke om hvornår Danmark åbner og ændrer rejsevejledningen, selvom det også har betydning. Jeg regner med alle er opdaterede om det.

Her om indrejse i Thailand.

Der kan læses meget rundt omkring om at nu kigger regeringen på denne løsning og nu er der besluttet at osv osv.

Det eneste der er sikkert er at det de skriver er gisninger og rygter.

Der tales fra officielt hold om flere ting, men intet er besluttet.

Myndighederne taler om to forskellige typer rejser der kan åbnes for:

Turisme
Forretningsrejser.

Senest kan man høre at der tales om at der arbejdes på at få forståelse og aftale med andre lande i asien for at de kan rejse til hinanden. Det skulle så måske blive uden tvangskarantæner.

Dette også nævnt i videoen nederst.

Hvordan det bliver ved jeg ikke.

Lufthavnene er indtil videre lukket for alm. ankomster til 1. juli og kan blive forlænget. Selvom der åbnes er det langt fra sikkert det er for alle lande og alle typer passagerer.

Hvad planerne er for f.eks. Europa har jeg ikke læst noget seriøst om. Hvornår det skulle ske eller i hvilken fase og hvad kravene skulle blive er uvist nu.

Her min helt egen kommentar:

Det kan måske gå stærkt og blive åbnet for danskere i (juli?) / august / september. (juli måske nok lidt optimistisk)
Måske bliver det senere på året op til højsæsonen november/december?


Mange har et bud, men jeg vil tro regeringen, som den danske regeringen, hele tiden overvejer situationen og melder ud når noget er klart og ikke nødvendigvis lang tid i forvejen. At de hele tiden ser forskelligt på det og skal finde ud af hvordan det kan løses så der ikke kommer corona udefra. Måske kigger de også lidt på THAI airways der skal have gang i forretningen og de mange thaiere der mangler arbejde og har lukket deres virksomheder.

I Thailand kan man ofte opleve at der under møder eller mellem møder er mange ideer, synspunkter og håndfaste udmeldinger om hvad der vil ske, men når det kommer til beslutningerne der tages kan det se meget anderledes ud. Mange synspunkter fremlægges som "det gør vi" men bliver ikke ført ud i livet.

Derfor skal man nok ikke lægge for meget i alt det som medierne kæmper om at skrive som "breaking news" for at få læsere eller de danskere som referer det eller skriver på samme måde "at sådan bliver det".

Næsten dagligt har de engelske medier nye meninger om hvad der kommer til at ske. Vær opmærksom på at medierne ofte har tendens til at skrive tingene som om de er besluttede - selvom det kun er tanker. Ser man Bangkok Post, så har de temmelig mange forskellige synspunkter/bestlutninger på dette - sikkert er at intet af det er besluttet.

Dertil så de mange danskere der deler dette eller refererer noget af det som at det er sikkert.

Hvordan Thailand ser på corona tallene verden over ved jeg ikke. De er jo svære at sammenligne og svært at kende de kriterier som myndighederne går efter.

Der er de seneste uger set mange "importerede" tilfælde af smitte og ved ikke om det påvirker også. Dvs hjemvendte thaiere der er smittede i udlandet. Det har ofte været i mellemøsten og muslimske lande. Sernst 18 fra Saudi Arabien og tidligere også mere end 10% af dem som ankom fra Pakistan.

Der ankom 9 thaiere fra Danmark til Thailand den 10. juni. Har ikke set nogle meldinger om at nogle af dem skulle være smittede endnu.

COVID fri attest:
Det kan da måske blive et krav - men så tror jeg danskere er heldige da det er nemt og billigt/gratis at få det foretaget lige nu.

Pressebriefing fra Regeringens PR bureau idag:Redigeret af Lars d. 20-06-2020 15:04

Oprettet af Lars d. 25-06-2020 16:13
#17

Der er så vidt jeg ved ikke nogle ændringer for så vidt angår indrejseforbuddet i Thailand eller hvordan der engang vil blive åbnet.

Men der tegner sig måske et billede, men er igen rygter og det nogle taler om kan nemt blive anderledes i sidste ende.

Det er ideer som en gruppe har i tankerne mandag og som skal justeres og så præsenteres for regeringen fredag, så meget kan måske ske.

Seneste bud er:

Investorer og forretningsmænd.

22.000 experter / højtuddannede medarbejdere sammen med 2000 udlændinge der venter på at komme hjem til deres familier.

30.000 der ønsker at komme for service i sundhedssektoreren.

Ser ud til der gåes efter grupper der kan smide nogle penge i Thailand.

Kina, Japan og Sydkorea ser ud til at kunne blive de første turister der får lov at rejse til Thailand.

Australien og New Zealand er også nævnt. (Australien har dog for nyligt meddelt at de ikke vil lukke op foreløbig og Quantes Airline har tilsyneladende aflyst alle oversøiske afgange indtil oktober.)

Der siges ikke noget om hvornår dette kan ske eller om hvad næste trin vil være. Skal nok se det første an kunne jeg tro.

Det er uddrag af hvad The Nation og Bangkok Post har fået ud af noget pressemøde lignende.

Mht turisterne og hvorfor de 3 lande er valgt er det dog opfattet eller oversat forskelligt.

The Nation - these are presently trying to contain the virus

Bangkok Post - because their governments had been successful in handling the coronavirus pandemic

Blot for at vise hvor forskelligt ting opfattes/oversættes af medierne.

https://www.bangkokpost.com/bus...
https://www.nationthailand.com/...

Konklusionen som jeg ser det.

Der er endnu ikke nogen tale overhovedet om at europæere som turister kan komme til Thailand. Det ligger efter min mening nogle måneder ude i fremtiden.

Oprettet af Lars d. 25-06-2020 16:27
#18

Ægtefæller og børn til thaiere der gerne vil til Thailand.

Der er idag kommet klare retningslinier for hvem der kan søge og hvad der kræves.

Thailand tager ingen chancer da de både kræver COVID-19 fri attest OG 14 dages tvungen karantæne.

Det er måske pgra karantænen kapaciteten at der er kvoter for indrejser i øjeblikket.

Billedet nederst er fra den Thailandske Ambassades Facebook side idag - www.facebook.com/rtecopenhagen/...

Teksten her er maskinkonverteret fra billedet til tekst, så der kan være småfejl. Gør det fordi billedet måske er svært at læse på små enheder.
Beklager engelsk her, men forventer at dem det er aktuelt for kan forstå det.

Royal Thai Embassy, Copenhagen

"Certificate of Entry (COE) and Non-Immigrant Visa, category 0"

Starting from 25 June 2020, under the COVID-I9 circumstance, non-Thai nationals, particularly the spouse and children of a Thai national, who wish to enter Thailand must obtain Certificate of Entry (COE) and Non-Immigrant Visa, Category 0, upon the approval from the Ministry of Foreign Affairs Thailand.
Please note that the application will be processed on a case by case basis, taking into account of urgency and importance.
Who can applv,
• Spouse of a Thai national.
• Children of a Thai national.
Required documents for Certificate of Entry ICOE,
1) Letter stating the purposes of traveling to Thai(and.
2) For the spouse - Copies of passport of both the foreign spouse and a Thai national.
For the children - Copies of passport of both the children and the Thai parent.
3) Marriage certificate (for the spouse) or Birth certificate (for the children).
4) •COVID-19 free health certificate issued no longer than 72 hours prior to travel date.
5) 'Fit to fly certificate issu. no longer than 72 hours prior to travel date.
6) Valid health insurance policy covering all expenditures of medical treatments, including COVID-I9 worth at least 100,000 USD.
7) Flight reservation.
8) Room reservation for 14 days at a government-designated Alternative State Quarantine (ASQ) at the applicant's own expenses. Please see http://www.hsscovid.com .
9) Completed Declaration, See attached
Once Certificate of Entry (COE) is approved and issued, the applicant can apply for Non-Immigrant Visa, Category O. For the visa application, please see http://thaiembassy.dk .
*Remarks - The applicant must submit this document when picking up the visa

Redigeret af Lars d. 25-06-2020 16:28

Oprettet af Lars d. 25-06-2020 16:47
#19

Forsikringer mod COVID-19 for rejser til Thailand

Thailand kræver i øjeblikket en forsikring der dækker COVID for 100.000 USD, omkring 3 millioner baht, 650.000 kroner.

Der har været megen debat om dette og hvordan det kan fåes.

For personer med arbejdstilladelse burde det ikke være noget problem, da de er dækket af deres SSO medlemskab.

For andre:

Når Thailand bliver gul eller grøn.

Så vil forsikringer dække som normalt, de fleste ihvertfald. Dvs at de dækker al sygdom undervejs.
Så med mindre rejseforsikringsselskaberne ændrer den praksis, så vil det ikke være noget problem med en almindelig rejseforsikring.
Der skal så nok laves policer der viser at alt dækkes.

Lige nu - hvor Thailand er Orange.

Prøvede at tjekke Gauda og Europæiske. Gauda skriver de dækker COVID i Orange lande, men lidt undtagelser. Europæske gør ikke.

Gauda:
Hvordan dækker rejseforsikringen, hvis jeg rejser til et grønt eller gult område?
Forsikringen dækker efter de normale betingelser – og omfatter således også corona-relaterede skader og sygdomstilfælde, når du rejser til et grønt eller gult område.


Hvordan dækker min rejseforsikring, hvis jeg rejser til et orange eller rødt område?
..
Rejser til orange områder
Selvom vi i overensstemmelse med Udenrigsministeriet fraråder dig at rejse, dækker din rejseforsikring dog stadig som normalt i orange områder, men vi beder dig være opmærksom på, at der jf. betingelserne kan være enkelte tilfælde relateret til corona-pandemien, som ikke vil være dækket af forsikringen. Det gælder fx evakuering fra en destination, som på udrejsetidspunktet er berørt af pandemien, fordi du var bekendt med situationen ved afrejse.

Vi dækker ikke udgifter relateret til karantæne ved indrejse i et orange område, som fx er påkrævet eller anbefalet af de lokale myndigheder. Forsikringen dækker alene udgifter til karantæne, hvis du selv bliver syg under din rejse til et orange område og derfor skal i karantæne.


www.gouda.dk/beredskabsmeddelelse

Europæiske
Skriver umiddelbart kun om Gul og Grønne lande:

Sådan dækker forsikringen
Hvis Udenrigsministeriets rejsevejledning for din rejsedestination er grøn eller gul på afrejsetidspunktet, dækker din rejseforsikring som normalt i henhold til din police og forsikringsbetingelserne, også ved COVID-19 relaterede skader.


Hvordan er jeg dækket, hvis jeg ønsker at rejse på trods af, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser til min destination? (min rejsedestination er orange i Udenrigsministeriets rejsevejledning)

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser frem til 31. august 2020.
Rejseforsikringen dækker ikke på rejser til lande/områder, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

www.europaeiske.dk/privat/artik...

Oprettet af Lars d. 29-06-2020 18:16
#20

Bestille billetter:

D thailandske lufthavne er stadig lukkede for alm. passagerfly indtil 3. juli og de thailandske myndigheder har endnu ikke informeret om hvordan det vil se ud derefter.

Det ses stadig at mange gætter på hvornår der åbnes for danske turister til Thailand og kigges på hvilke flyselskaber der flyver.

Kan vel kun gentage at flyselskaberne ikke bestemmer hvornår Thailand er åben for almindelige passagerer, det bestemmer Thailand. Men de kan da godt have deres fly flyvende tomme rundt hvis de vil :)

Men ja, flyselskaberne vil sikkert gerne have folks penge for dem der booker.

Den thailandske ambassade i Tyrkiet siger det ret direkte og klart i officielt brev.

Vent med at bestille billet til Thailand åbner.

Og når der åbnes vær opmærksom på der kan være restriktioner på indrejser.

As a number of airlines begin to resume their international flights schedule and some may open pre-sale ticket for commercial flights to Thailand starting from late June 2020, despite the Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) not yet confirming whether the international flights suspension will be abolished by 30 June 2020.

In this regard, to prevent passengers from the possibility that international flights may not be able to operate to Thailand as claimed by the airlines and passengers may face difficulties to have their ticket refunded, the Embassy thus wishes to suggest that passengers delay purchasing flight tickets to Thailand until CAAT officially confirms the schedule to re-open the airport in Thailand. Furthermore, in the case that CAAT decides to re-open the airport, some restriction may be put in place, in particular, flights restriction from countries with high number of COVID-19 infection. The list of such countries are also to be confirmed.

In addition, those who wish to return to Thailand must obtain approval and/or given quota to enter the country and must obtain documents including health certificate and a letter from the Embassy for Thai nationals and Certificate of Entry (COE) for foreign nationals. Furthermore, all arrival passengers are required to be under state quarantine for 14 days.

Oprettet af Lars d. 29-06-2020 18:38
#21

Der er stadig ikke noget officielt på skrift omkring hvad den åbning der forventes at komme for udlændinge 100% sikkert dækker.

Men der er nogle ord fra dagens pressebriefing fra PR Thai Goverment, som antyder at det bliver

1. Ægtefæller og børn til indehaverer af arbejdstilladelse.

2. Udlændinge med permanent opholdstilladelse.

3. Ægtefæller og børn til thai statsborgere

4. Dem som ønsker medicinsk behandling

5. Udenlandske studerende og deres forældre.

6. Nogle personer fra Japan, Sydkorea, Kina, Singapore og Hong Kong under specielle aftaler med landene.

Det er endnu ikke klart hvad punkt 6 helt dækker over og hvornår det vil kunne træde i kraft.

Der er som det ser ud nu krav om 14 dages tvungen karantæne, for thaiere og andre der vender hjem.

Det uklart hvordan det vil blive for de nationaliteter som måske snart kan komme ind vil være. Der har været tale om at hvis nogle er turister skal de ikke i karantæne på statshenviste steder/hoteller, men kan vælge Villa Karantæne - karantæne i det resort/hotel som ferien var til. Altså krav til de første grupper der kan komme.

Tror ikke det er klarts endnu, for der vel ingen der kommer på 2 ugers ferie eller en 5 dages golfferie fra Sydkorea (som mange gør derfra) for at sidde hele tiden på sit hotel værelse?

Men som det ser ud nu er der ingen oplysninger eller udsigter til hvornår der kan åbnes mere og åbnes for turister. Først skal måske gruppe 1-5 ind i Thailand. Gruppe 6. Tiden skal ses an og evalueres.

Så er vi hurtigt henne i efteråret eller senere, med mindre planerne ændres fra Thailands side.

Thailand har godt styr på situationen nu og ser ikke ud til at være klar til eller ønske at tage risikoen der er fra f.eks. vesten for importerede smittede lige for indeværende.

Redigeret af Lars d. 29-06-2020 18:39

Oprettet af Lars d. 30-06-2020 07:12
#22

Officiel information om hvem der kan komme ind i Thailand

Så kom endelig en officiel udmelding om hvem der kan komme ind i Thailand i nærmeste fremtid.

Informationen kommer fra luftfartsmyndigheder der via deres regler for flyankmoster sætter kursen - Civil Aviation Authority of Thailand, CAAT.

Informationen tager hensyn til hvem der må ankomme, men det er ikke luftfartsmyndighederne der sætter reglerne som f.eks. krav inden rejse, evt krav til tilladelse fra en ambassade, hvilke fly der vil flyve disse afgange, antal personer per dag eller karantæne i Thailand - så det er ikke nævnt.

Kravene som Thai Ambassaden i Danmark 25. juni havde til ægtefæller der vil til Thailand, kan ses i indlæg 18. Der er en lang liste med covid test, forsikring, karantæne og mere. Indtil videre gælder den nok stadig.

Kontakt den thailandske ambassade hvis du ønsker at rejse til Thailand og få alt på det klare.

Som nyt i forhold til tidligere nævnt er bla. at forældre til thailandske børn nu også kan komme. Der er flere udlændinge der har forældremyndigheden over thailandske børn og fuldt ansvar for børnene til daglig.

Dette kan måske også bruges for dem som ikke er gift med moderen til deres fælles barn i Thailand og lige nu er strandet udenfor Thailand.

Pensionister på 1 årige forlængelser og ikke er gift eller har fælles børn er ikke med i denne åbning - ej heller selvom det er deres faste bopæl.

Den nye melding betyder samtidig at lukningen for ankomster af passagerfly er forlænget med disse undtagelser og gælder indtil anden information kommer. Nogle siger omvendt luftrummet er åbnet men med begrænsninger. Det er dog nok mest lukket med få undtagtelser?

Der blive nu adgang for følgende grupper af personer:
Tager det på engelsk for at undgå fejl i oversættelser - google translate kan måske bruges.
Det er uddrag af teksten. se link længere nede hvis du vil se det hele.

---

1. Thai nationals

2. Persons with exemption or persons being considered, permitted or invited by the Prime Minister, or the head of responsible persons accountable for resolving state of emergency issues to enter the Kingdom, as necessary. Such consideration, permission or invitation may be subject to specified conditions and time limits.

3. Non-Thai nationals who are a spouse, parents, or children of a Thai national.

4. Non-Thai nationals who hold a valid certificate of residence, or permission to take up residence in the Kingdom

5. Non-Thai nationals who hold a valid work permit or are allowed to work in the Kingdom, including their spouse or children.

6. Carriers of necessary goods, subject to immediate return after completion.

7. Crew members who are required to travel into the Kingdom on a mission, and have a specified date and time for return.

8. Non-Thai nationals who are students of educational institutions approved by Thai authorities, including the parents or guardians of the students.

9. Non-Thai nationals who are in need of medical treatment in Thailand, and their attendants. However, this shall not include medical treatment for COVID–19.

10. Individuals in diplomatic missions, consular affairs, international organizations, government representatives, foreign government agencies working in Thailand, or individual in other international agencies as permitted by the Ministry of Foreign Affairs, including their spouse, parents, or children.

11. Non-Thai nationals who are permitted to enter the Kingdom under a special arrangement with a foreign country.

---

For god ordens skyld naturligvis en henvisning til hele den officielle information fra Civil Aviation Authority of Thailand
Public Announcement -
The Notification on Conditions for International Flight Permit to Thailand - 30 June 2020


Original 3 siders dokument kan ses hos CAAT i pdf her - https://www.caat.or.th/wp-conte...

Redigeret af Lars d. 30-06-2020 12:54

Oprettet af Lars d. 30-06-2020 16:26
#23

Thailand har ikke rapporteret nogen lokal smitte den sidste måned, men set et relativ stort antal hjemvendte der er smittede.

For nogle lande har det været over 10%.

Det er i nogen/stor udstrækning hjemvendte fra mellemøsten, Pakistan og Indonesien der er endt i karantæne og før det også set en del fra Malaysia.

Det giver selvfølgelig en frygt for at få flere importerede tilfælde.

Kan måske håbe at lidt tal behandling vil give lidt klarhed over hvilke lande der er højrisiko her og hvilke der ikke er kommet thaiere hjem fra med virus. Håbet er at det kunne vise der kan åbnes for nogle lande andre end asien.

Men igen gisninger og håb og vi ved ikke hvad plan der ligger i ærmerne eller om THAI på et tidspunkt skal lidt igang igen og have lidt omsætning osv osv.

Oprettet af Lars d. 02-07-2020 13:59
#24

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/60-days-virus-free-bp.jpg

Dette her er IKKE besluttet information, men fra Bangkok Post idag. Altså kan kalde det rygter, mens der hver dag er møder og forhandlinger igang.

Forslag skal fremlægges for sundhedsministeriet om 2 uger, ifølge BP.

Det var også Bangkok Post der i maj skrev at Thailand ville åbne helt 1. juli, også grænserne.

Artiklen beskriver 3 faser i åbningen for turister.

Fase 1
Omtaler udtalelser om forskellige scenarier om at højst 1.000 turister kan besøge Thailand om dagen og i starten kun kan besøge et område af de 5 som vist i grafikken.

Der tales om at nogle er igang med at organisere ture som så er det som turisterne skal vælge. Ure på 6-7 dage.

Fase 1 skulle kunne starte i august og uden karantæne.

Lande der er lav risikolande kan deltage.

Fase 2
Hvor der åbnes mere.


Fase 3
Hvor der er helt åbent

Så lang så godt, det var højre og nederste del af grafikken.

Lav risiko lande som kan komme i første fase:

Lande skal være visumfrie i 60 dage – hvor kom det fra?

Thailand går efter lande med lavrisiko for smitte og det bygger journalisten tilsyneladende selv videre på eller forsøger at forklare?

Journalisten skriver at WHO siger lavrisiko lande er lande der har været COVID frie i 30 dage.

Japan, Kina og Taiwan opfylder dette skriver Bangkok Post – hvor kom det lige fra?

Japan har ikke på noget tidspunkt været virusfri og har i går rapporteret over 200 tilfælde, ifølge Johns Hopkins University.

Kina har så vidt vides problemer med lokale udbrud lige nu.

Taiwan haft tilfælde for en uge siden, men ellers godt kørende.

I grafikken er så pludselig nævnt 60 dage.

60 dage når hverken Japan eller Kina indenfor de næste 2 måneder.

Ikke nemt.

Det kan være korrekt alt sammen, men blot uheldigt fremstillet.

Hvis det bliver et krav at lande skal være virusfrie 60 dage kan der gå endog meget lang tid inden turister fra Europa kan komme ind. Som jeg forstår politiken i Europa er målet ikke lige nu at få udryddet smitten helt.

Travel bubble scheme drawn up in 3 phases

Måske blot at vente :8:

Jeg skriver som vanligt ikke noget bud på åbningsmåned. Den ene dag kommer informatationer som kunne tyde på august/september og den næste dag info som denne der kan sende det helt ind i 2021.

Redigeret af Lars d. 02-07-2020 14:03

Oprettet af Lars d. 04-07-2020 10:33
#25

Tidligere har det måske været spekuleret i om Danmark åbnede for rejser til Thailand først eller Thailand åbner sine grænser for danske turister først.

Det er nu kun Thailands åbninger af grænserne vi venter på.

Med Udenrigsministeriets åbninger forleden om at thaiere kan rejse til Danmark på samme vilkår som andre fra åbne lande i EU, blev det dermed anerkendt at Thailand p.t. har et lavt niveau af corona smitte.
(Officielt er det 40 dage uden nogle nye smittede i Thailand)

Dermed at UM fjerner anbefalingen "fraråder alle ikke-nødvendige rejser" når Thailand har slækket på deres indrejsekrav og åbnet grænserne for danskere.

Fra tillæg til rejsevejledningen opdateret i torsdags:

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Thailand, fordi der er indrejserestriktioner for personer, der rejser til Thailand fra udlandet.


Samtidig skal thaiere eller danskere der rejser til Danmark ikke i frivillig karantæne i Danmark.

Hvis du kommer hjem fra en rejse til Thailand, opfordres du ikke længere til at blive hjemme i 14 dage, fordi Thailand står på EU’s liste over lande uden for EU og Schengenområdet, som det kan overvejes at åbne for, og fordi danske myndigheder også vurderer, at der kan åbnes for Thailand.


Danmark havde tidligere "Lukket" for Thailand til 31. august. Det blev fremskønnet til 4. juli.

Rejsevejledningen:
https://um.dk/da/rejse-og-ophol...

Oprettet af Lars d. 04-07-2020 15:42
#26

COVID-19 test i lufthavne.

Har selv tænkt at COVID tests måske kunne bruges i fremtiden, som de vist blev gjort i Østrig tidligere. Hvis tests bliver hurtige og sikre nok.

Så kunne det måske ende med at det kunne erstatte karantæne og alle de andre papirer der skal til?

Men så skal Thailand vende helt rundt.

Idag skal der 3 negative tests til før man kommer ud fra karantænestedet.

1 COVID fri test for overhovedet at få lov at komme med et fly (kun de grupper der er åbnet for )

Derefter til karantæne sted i Thailand.

2 COVID test igen dag 1 eller 2.
3 COVID test igen efter et par uger.

Bliver på karantæne stedet indtil 2 test, men kan da bruge flere af stedets facilieter på f.eks. et hotel, hvis 1. test er negativ.

Dvs idag 3 tests og selvom de to første er negative er det ikke nok.

Men kan håbe det kan lade sig gøre og test-kits bliver tilgængelige der er hurtige, pålidelige og betalelige.

Måske det kan komme og løse alle rejseproblemerne, ihvertfald mellem nogle lande.

Oprettet af Lars d. 06-07-2020 17:32
#27

Fik vist skrevet i forkert tråd forleden ....

Tilføje at det stadig ikke er bestemt hvem der kan komme ind i Thailand når der åbnes mere. Tales i medier om nogle få fra lande der har været 30 dage virusfrie og de andre ting tidligere nævnt - men intet er vedtaget endnu.

Myndighederne har nu lavet simpel oversigt over hvilke dokumenter der skal til for at komme ind i Thailand fra 3. juli.

For udlændinge - med arbejdstilladelse, familie i Thailand eller permanent opholdstilladelse- turister er no-go:

Certificate of Entry (COE)
Medical certificate (Fit to Fly)
COVID-19 fri attest ikke mere end 72 timer gammel.
Sundhedsforsikring der dækker COVID-19 for ikke mindre end 100.000 USD
Bekræftelse på karantæne sted fra Thai myndigheder
Exit screening

Så både covid-fri attest, fit to fly certifikat og karantæne er kravene.

COE må være for at dokumentere at man er berettiget til at rejse til Thailand (anerkendelseværdigt formål)

Under karantænen laves der 2-3 ekstra covid-tests fra dag 1 og til udslusning. Selvom de første 1-2 er negative skal man stadig blive i karantæne. Kræves altså minimum 3 negative tests for at erklæres smittefri.

Regeringen PR gruppe på Facebook, link nedenfor:

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/krav-ind-i-thailand-03-07-20-1.png

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/krav-ind-i-thailand-03-07-20-2.png

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/krav-ind-i-thailand-03-07-20-3.png

www.facebook.com/thailandprd/po...

Oprettet af lbob d. 08-07-2020 10:52
#28

Måske en lille smule hjælp ved indrejse til Thailand:

https://politiken.dk/rejser/art...

Oprettet af Lakhe d. 08-07-2020 12:16
#29

Godt indspark Ibob Så må man håbe de Thailandske myndigheder accepterer den. Man kan jo håbe at fornuften trænger ind også her :|:D

Oprettet af Lars d. 09-07-2020 05:00
#30

Ja håber Thailand med tiden anerkender kun 1 covidtest og ikke kræver 3 mere.
Problemet verden rundt kan måske være at folk er fantastisk gode til at ændre dokumenter.


Oprettet af Lars d. 09-07-2020 05:08
#31

Noget helt andet....

THAI har aflyst deres afgange til/fra Danmark i hele august.

Hidtil har det været indtil udgangen af juli at fly var aflyste.

Det måske forventeligt med de udmeldinger der har været om planerne om turisters ankomst - med mindre der kommer en drastisk ændring i åbningsmåden.

Mon ikke andre selskaber følger med og dem som ikke gør de skraber så pengene ind på bestillinger indtil de aflyser?

Så kommer september som sammen med maj normalt er virkelig lavmåneder for danskere at rejse til Thailand.

Fra Thai airways hjemmeside:

8th of July 2020

Updated on 8th of July concerning flight TG951/950 Copenhagen - Bangkok - Copenhagen.

Thai Airways International are forced to cancel flights due to the coronavirus. Flights on THAIs entire flight map have been forced to cancel. As of 01st of April 2020 – 24th of October 2020 all TG961/960 Stockholm – Bangkok – Stockholm are cancelled. TG951/950 Copenhagen -Bangkok – Copenhagen are cancelled between 1st of April – 31st of August 2020.


Aflysningerne til Stockholm skal ikke skræmme. THAI meldte allerede i marts ud at ruten til Stockholm ville være indstillet indtil slutningen af oktober.

Redigeret af Lars d. 09-07-2020 08:11

Oprettet af Lars d. 11-07-2020 12:05
#32

Intet nyt om planerne for åbning for turister.

Det er stadig kun udlændinge med arbejde, familie eller permanent opholdstilladelse som kan søge om at komme til Thailand (plus enkelte speicalgrupper som ikke er aktuelle)

Der mangler måske en opdatering på de forslag som medier fremlagde som jeg nævnte skulle behandles af ministrene for mere end 1 uge siden og starte i august. Det var bla.:

Max 1000 turister per dag i grupper i 5 faste områder/byer i Thailand.
30 eller 60 dages covid frie lande.
14 dages karantæne.

Grunden til jeg ikke har skrevet er at regeringen ikke har meldt noget ud.

Det kunne tyde på der stadig tænkes og vurderes og ja der ville slet ikke komme nogle emd de krav de stillede og ville nok være temmelig krævende at administere. Selvom man er vant til bureaukrati, papirer, kopier og stempler i Thailand.

Der kan læses forskellige personer citeres for andre modeller og lempeligere krav, men er nok også under brainstorming kategorien.

Må vente og se.

Det er uden tvivl ikke en nem øvelse myndighederne er igennem. Dels helt at undgå import af smittede til Thailand og dels at få hjulene igang for de par millioner der p.t stadig står uden arbejde og det store antal erhvervsdrivende der stadig stille.

Thailand har stadig ikke rapporteret nogle tilfælde af indlagte siden sidst in maj.

Andet som måske også skal løses - Mange thaiere stadig strandet ude i verden

Mange thaiere er stadig strandede rundt i verden og venter på at få lov til at komme hjem med de fly der er til rådighed.

Skal man tro Khaosod English er der 3.400 thaiere på venteliste i England for at komme hjem plus dem som evt ikke har meldt sig til ambassaden.

Det er siden omkring 1. april at det har været svært for thailændere at vende hjem.

Ifølge mediet skulle der kun være kommet 1.050 (fra England?) retur til Thailand siden krisen startede. 600 flere skulle være planlagt i juli.

Thailand skal måske have deres egne borgere hjem førend andre kan begynde at komme?

www.khaosodenglish.com/news/cri...

Oprettet af Lars d. 12-07-2020 11:11
#33

Rejse til Thailand som det er nu.

Her er en video lavet af en thailænder om hendes tur tilbage til Thailand sidst i juni.

Fra inden afrejse fra Los Angeles til Bangkok med mellemlanding i Sydkorea.

Der bliver virkeligt taget forholdsregler ved ankomsten med lufthavnsansatte paket helt ind og med alverdens beskyttelsesudstyr.

Også blik ind i karantæne hotelværelset, der så ikke kan forlades i 14 dage og der er lidt forsyninger. (prisen for værelset ikke oplyst)

(reglerne er de samme idag som dengang - blot lidt flere krav til udlændinge inden de kan få lov at flyve)Oprettet af Lars d. 28-07-2020 14:57
#34

En update efter længere tid.

Mange på de sociale medier bliver småsure når nogle spørger til åbningen. Jeg forstår dem derimod godt. Flere af jer har booket billetter til senere i år eller planlagt vinterferie og følger med spænding og har andet at lave end konstant følge diverse medier.

Hvordan situationen er idag.

Situationen er uændret for turisme.

Udenlandske turister kan ikke komme til Thailand og der er ingen som helst indikation fra myndighederne om hvornår det så småt kan starte.

Tidshorizonten er uvis, ingen ved noget - alt er gætterier.

Personer med arbejdstilladelse, gift eller har børn med en thai kan søge om at komme til Thailand - plus specielle tilfælde.

Der gælder 14 dages tvungen karantæne på bestemte udvalgte steder - både thaier og udlændinge. Hjemmekarantæne kan ikke bruges.

Ser på f.eks. Facebook siger folk ofte "du skal huske du skal 14 dage i karantæne hvis du rejser til Thailand." - henvendt til turister

Det giver ingen mening for kun udvalgte grupper kan få lov at rejse til Thailand. Andre kan ikke engang komme i nærheden af at komme med et fly

Senest er åbnet for enkelte grupper som f.eks.

Medical tourists.

100.000 immigrantarbejdere fra nabolandene.

Det sidste arbejdere er ofte beskæftiget i f.eks. byggebranchen og vil dermed blot gøre det muligt for bygherrer at lave flere penge.

De arbejder, spiser og sover ofte og resten af deres løn går direkte tilbage til familierne ide lande de kommer fra. De kommer ikke til at bidrage meget til økonomien eller at få penge til at cirkulere rundt og skabe aktivitet.

Hvad sker der så nu og fremover med indrejser?

Som jeg ser det er det lidt fastlåst og udviklingen rundt i verden lidt svingende med opblusninger forskellige steder i asien og Europa.

Så der kan måske gå adskillige månder inden danske turister kan rejse til Thailand igen.

14 dages karantæne for turister virker ikke som en løsning der vil få turister til at komme og ideen om at lande skal være COVID frie i f.eks. 30 dage er der vist ikke nogle der kan overholde lige nu.

Men igen ingen ved noget.

Kravene til indrejse fremover.

Der er nogle krav for dem som kan komme ind lige nu.

Der er ingen der ved om de vil blive ført videre til en større åbning eller de vil blive ændret. Alle må vente og se og ikke fokusere så meget på kravene idag.

De lyder bla. på tvungen karantæne og rejse/sundhedsforsikring der dækker 100.000 USD - 650.000 kr.

Karantæne virker ikke som brugbar løsning.

Forsikringen.
Under normale omstændigheder dækker danske rejseforsikringer det fulde beløb for ulykker og behandlinger uanset størrelse. Så skule kravet om rejseforsikring blev et blivende krav så vil det nok løses med de forsikringer der er idag når verden gives fri for danskere (skifter til gul).

Thailand går efter 0 lokalt syge af COVID-19.

Vi så for et par uger siden at to smittede personer slap ind i Thailand, en militærperson fra Egypten og en pige fra ambassadeansat familie.

Det medførte voldsomme reaktioner ihvertfald på sociale medier og de trykte og TV baserede var ikke sene til at følge op om katastrofen ved at 2 smittede personer havde været i landet.

Det viste at Thailand går efter 100% corona frit land lige nu og har strammet op på indrejser også for diplomater.

Efter dette er det som om debatterne og informationer om evt. åbning er sat på hold en tid. Tænkeboks om hvordan pokker man løser åbningen og sikre at alle der rejser ind ikke er smittede.

Tests:

Måske kan ngoet løses med at teste folk før afrejse og efter ankomst.

Men noget ser ud til ikke at virke optimalt siden der skal 3 tests til at man kan erklæres negativ. Om det er udstyret/testkit der ikke er godt nok eller om det er personale som ikke tager prøverne korrekt dybt ind i munden ved jeg ikke.

At tro på udenlandske attester - ingen må være naive med hvad der kan fremstilles i verden.

Der kan man gøre som jeg har set nogle lande gøre. Kræve at covid tests skal være foretaget på helt bestemte udvalgte og godkendte klinikker for at kunne bruges.

Hvem er de "farlige" lande?

Thailand mener at Europa ikke har styr på corona, da de stadig har smittede.

Danmark mener at de har styr på det fordi tallene er lave efter deres målestok, men USA ikke har styr på det. Men at de har så meget styr på det at Thailand bør åbne selvom de går efter Nul.

USA mener de har ligeså meget styr på det, eller mere, end mange andre dele af verden.

Ikke nemt at blive klog på.

HVordan med andre lande - er det kun Thailand der er lukket?

Thailand har nu 60 dage uden lokalt syge. Vietnam overgik dette indtil forleden hvor de vist havde 3 måneder uden smitte og så fik en opblomstring.

Mange ser Thailand som nogle der "ikke vil have vores penge".

Alle andre lande i sydøst asien er stort set umulige at komme ind i og kan nogle komme ind har de alle 2 ugers karantæne.

Samme gælder Australien, Indien, USA, Mexico, Brasilien. Ja stort set hele verden er stadig lukket land for turister. Enkelte som Tyrkiet er vist åbnet og mener det var Emiraterne jeg så også er rimeligt åbent.

Europa har næsten kun åbnet indad i Europa og endda ikke helt endnu. Ellers kun åbnet til lande med lavere smittetryk end Europa har.

Ja Thailand mangler penge fra turismen og måske flere end andre lande, men det gør mange af de andre lande i asien også. Vietnam har normalt rigtigt mange kinesiske turister, direkte naboer, og det samme har Sydkorea. Brasilien, Mexico, Indien - alle bløder i turistområderne.

Bekymrende så lang tid dette tager som vi måske alle tænkte i starten ville være ovre på et par måneder.

Redigeret af Lars d. 28-07-2020 16:09

Oprettet af Lars d. 28-07-2020 16:47
#35

Hvad betyder det at flyselskaber har billetter til salg og hoteller tilbyder gode rabatter i f.eks. september?

Betyder det at Thailand er åbnet til den tid?


Kort svar - Nej, lad dig ikke fuppe.

Skriver det fordi mange tror at fordi der sælges flybilletter eller der kan bestilles hotelværelser så betyder det at Thailand vil være åbnet.

Det er ikke helt fup og fidus, men alligevel lidt måske.

Flyselskaber og hoteller har ingen indflydelse på hvornår Thailand åbner og næsten sikker på de ej heller har informationer om det fra regeringen.

Flyselskaberne har siden april gjort det på den måde at de har aflyst en eller to måneder og så haft åben for køb af billetter derefter.

Det er udelukkende i håbet om at kunne flyve igen og de har ikke haft vidst om de kunne flyve. Men prøver at sælge og så får de jo lidt penge i kassen som for de fleste nok har nået bunden og slået hul i den.

Når tiden så kommer så aflyses igen og satses så igen på måneden efter.

HVer gang får de penge ind som de så beholder i en længere tid i denne tid.

Mange hoteller gør det samme. De får så også penge i kassen mange gange forud men kan ikke vide om der er åbnet.

Min anbefaling vil være.
Lad være med at booke ferierejser indtil der er givet grønt lys for rejser.

Den thailandske ambassade i Tyrkiet har tidligere været ude med samme anbefaling.

Afbestille eller aflysning.

Det er ikke klogt selv at afbestille inden rejsen, da der så kun fåes afgifter tilbage og ikke hele billetprisen.

Skal vente til flyselskabet aflyser, hvis der skal gøres håb om at få det hele eller det meste tilbage.

Kan så istedet udsætte billetten efter de reglerne selskaberne har der hvis det sker før flyene er aflyste.

At få pengene tilbage kunne godt tænkes kun at blive mere og mere besværligt og langsommmeligt fremover jo færre penge selskaberne har i kassen. Evt indtægter de får ved bookinger nu ryger nok direkte med i det store hun med faste udgifter som de hele tiden skal betale.

Her opfordringen fra den thailandske ambassade i Tyrkiet til at vente med at bestille. Ideen bag er stadig den samme, selvom det er skrevet tidligere - ingen ved hvornår Thailand åbner.

Oprettet af Lars d. 29-07-2020 12:34
#36

Omkring karantæne for thailændere og udlændinge der rejser til Thailand nu.

ALLE der rejser ind i Thailand nu skal i tvungen karantæne på et af de steder som myndighederne har udvalgt som mulige karantæne steder (lavet aftaler med). Det kan typiske være hoteller, hvor man så skal være isoleret på værelset i hele perioden til man kan løslades.

Hjemmekarantæne er ikke en mulighed for nogen, ej heller for thaiere.

Skriver dette fordi det ser ud til der florerer vandrehistorier om at hjemmekarantæne er en mulighed. Samtlige medier engelske og thai og alt delt fra myndighederne har i mange uger kun talt om tvungen karantæne på dedikerede steder.

Hjemmekarantæne prøvede man at bruge i starten tilbage i marts hvor thaiere kom hjem fra f.eks. Kroea. Hjemmekaranæne blev opfattet som. Jeg er hjemme ved min familie. Min familie farer rundt og vennerne kommer på besøg. Enkelte gik på shopping ture og tog billeder af det og lagde på nettet og blev anmeldt at dem der så det.

Forøvrigt har THAI haft to flyafgange de sidste 2 søndage fra København til Bangkok med personer der gerne ville tilbage til Thailand. Der har ialt været 97 personer fra skandinavien med flyene, hvoraf de 32 har været skandinaver og altså 65 thaiere.

Derudover afgår der også andre fly fra forskellige steder i Europa til Thailand med personer der vil hjem.

Redigeret af Lars d. 29-07-2020 12:58

Oprettet af Lars d. 15-08-2020 19:21
#37

Opdatering - der desværre ikke viser noget godt.

At komme til Thailand i år som turist ser mere og mere ikke ud til at komme til at knibe. Det kan måske endda trække et stykke ind i 2021 før det rigtigt bliver muligt.

Men ved jo aldrig. I værste fald skal vi vente på vaccine før verden vil åbne igen.

Danmark er også kun åbent for få lande og det er dem med mindre smitte. Hele resten af asien er lukket som Thailand og det samme med næsten alle andre lande.

Der har de sidste 2-3 uger ikke rigtigt været nogle tegn på at der er lempelser eller åbninger på vej fra myndighederne.

Medier er igen begyndt at skrive om det.
De hører noget og skriver så en historie, hvor det ikke kan udelukkes at nogle ord og vendinger får forkerte betydninger osv.

Indtil videre er der ikke nogle engelsk sprogede medier i Thailand der har ramt rigtig med noget omkring åbningen af Thailand for udlændinge eller ramte rigtigt med løsningerne der kom med visum amnestien. Bedste bud med amnestien kom fra Reuters.

Når et medie er kommet med en udmelding, så vælter det frem med andre medier der skriver samme historie. Men det gør den jo ikke mere troværdig at mange har kopieret den…

Nogle skriver at eksperter siger at der ikke åbnes før i 2021.

Andre steder kan ses at f.eks. Phuket laver stort lobby arbejde for at få en eller anden type åbning for dem så de kan få lidt gang i den og nogle kan overleve.

Turistministeren siges på regeringens PR side, at han nu anbefaler COVID centret at åbne flere øer som Phuket og Samui og omkringliggende øer da det er områder der nemt kan begrænses. Stort set samtidig siger en topansat i Turistorganisationen, TAT, at der ikke bør komme turister før næste år. Det betyder at turistorganisationens topchef har anden udlægning end sin chef turistministeren.

Andre privat personer taler om at der skal findes en vaccine først men det er måske deres personlige gæt og har ikke set nogle medier skrive de har hørt nogle sige det.

Det kan da være at de fleste lande vil vente på vaccine.

At bruge COVID tests ser ikke ud til at være sikker måde i hvert fald som det er i Thailand.

At sige OK I tager en test når I kommer til Thailand og bliver så på jeres hotelværelse i et par dage uden at gå udenfor – det vil aldrig fungere – ingen kan holde sig fra at komme ud i det Thailand de er kommet for at se og nyde.

Der er sikkert mange ting der spiller ind, også rent politisk. Thailand har vist at de kan have NUL smittede og det er så målet. Der er store økonomiske og menneskelige omkostninger for borgerne i øjeblikket. Meget store og mange med fatal udgang for enkelte.

Men det ser i øjeblikket ikke ud til at de økonomiske og menneskelige omkostninger spiller en afgørende rolle eller nogen rolle lige nu.

Skulle der blive begyndt med åbninger vil mit bud være at der åbnes småt med grupper og antal der kan styres og fra udvalgte lande med gode coronatal.

Det skal så evalueres og evt udvides og det alt sammen i steps og så er tiden hurtigt løbet hen til nytårsaften.

Kan også håbe der sker en drejning, men indtil videre ser verden stadig ud til at kæmpe med dette uhyre til virus og måske skal ventes og se hvordan det går i vesten her i efteråret også.

ALT JEG SKRIVER HER ER MINE EGNE TANKER OG GISNINGER - udfra det som ses.

Der er intet officielt.

Oprettet af Lars d. 15-08-2020 19:31
#38

Se forrige indlæg for at se update for åbningen af Thailand for danskere.

Hvem der kan komme ind i Thailand nu og hvordan

Ser mange mange mange spørgsmål om indrejse og karantæne i Thailand rundt omkring - både for thaiere og danskere. Så hvorfor ikke lave en opsummering?

Hvem kan rejse til Thailand nu:

Turister - Ikke muligt at komme ind i Thailand eller med et fly.

Personer der har Non "O" eller "B" visum / opholdstilladelse kan søge om at få lov til at rejse til Thailand. Dvs personer med ægtefælle eller børn i Thailand eller arbejdstilladelse.

Pensionister kan kun søge om tilladelse hvis de opfylder kravene med ægtefæller i Thailand eller thailandske børn og har Non O visum. Non O visum som pensionist alene og ellers normalt fast bopæl i Thailand kvalificerer ikke.

Generelt udstedes p.t ikke visum til Thailand, men kan måske ske i nogle tilfælde hvor indrejse kan tillades.

Thaiere: Kan altid rejse til Thailand, men der er nogle krav.

Karantæne:

Alle uanset nationalitet skal i 16 dages karantæne ved ankomst til Thailand. Det er tvunget at det skal være et sted som myndighederne har godkendt til karantænested og transporteres dertil direkte fra lufthavnen..
Hjemmekarantæne er ikke en mulighed.

Udlændinge betaler selv for karantænen og det kan være fra 5.000 kroner og opefter.

Hvis man vil afsted:

Alle der ønsker at rejse til Thailand skal tage kontakt til den Thailandske Ambassade i Hellerup - de koordinerer alle det hele. Det er kun nogle fly der har lov til at lande med passagerer og der er ikke så mange afgange. Det kræver certifikat fra Ambassaden at få lov at komme med et fly.
Derudover er der andre krav som bl.a COVID test og for danskere en forsikring. Fulde krav kan oplyses af Ambassaden.

Kan desuden henvise til den Thailandske Ambassades facebook side. Deres hjemmesides engelske del er ikke opdateret den seneste tid så brug FB siden.
www.facebook.com/rtecopenhagen

Redigeret af Lars d. 16-08-2020 11:10

Oprettet af Lars d. 21-08-2020 09:10
#39

THAI Airways har aflyst afgange i oktober.

I forvejen har afgange i september været aflyst nogen tid.

Måske ikke overraskende eftersom der ikke er de store tegn på at der kan komme udlændinge til Thailand med almindelige rutuefly.

Har ikke set nogen officiel meddelse om dette, men der er nu lukket for booking i oktober på deres hjemmeside.

Andre selskaber har det med at sælge billetter længere tid end THAI gør. Det betyder ikke at de kan flyve, men betyder de kan sælge billetter og få pengene i kassen nu og så måske aflyse senere.

Umiddelbart tænker jeg THAI aflyser fordi de ikke regner med markederne åbner. Anden mulighed er at de ikke i øjeblikket er istand til at flyve pgra betalingsstandsningen. Der er dog ikke anden information om dette end at THAI vedholder at de vil flyve igen når verden åbner.

Personligt ville jeg ikke bestille nogle billetter til Thailand i år og vente på at der gives mere grønt lys.

Faren kan jo også være at selvom der åbnes så kan der lukkes ned igen for nogle lande eller alle. Akkurat som det sker i Danmark i øjeblikket med ugentlige opdateringer og England som med kort varsel indførte karantæne til borgere der kom fra ferie i Spanien.

Oprettet af Lakhe d. 21-08-2020 10:22
#40

Ingen kender dagen før værtshuset lukker siger man. Men helt sort behøver det jo ikke at se ud. Problemet er at alt kan ændres hele tiden.

Phuket kan åbne for internationale turister den 1. oktober - med tilknyttede betingelser

https://thethaiger.com/hot-news/tourism/phuket-...s-attached

Oprettet af Lars d. 21-08-2020 10:40
#41

Kan så tilføje:
Hvornår åbnes så for turister og turister fra Danmark.

Det er der ingen der ved endnu.

Der er masser af historier der kopieres og redigeres af forskellige websider (ikke journalistiske websteder) - og fælles er at det kun er rygter.

Intet er meldt ud endnu.

Men det kan som tidligere skrevet nemt trække ind i 2021 og måske noget ind førend der åbnes helt.

Venter på vaccine?

Mange siger at der ventes på vaccine og endnu flere kopiere det. Det er muligt det bliver sådan, men det er ikke noget jeg har set nævnt fra officielt hold.

Personligt og det er igen et gæt, så vil jeg tro der åbnes i etaper for bestemte nationaliteter og måske kun nogle områder i Thailand bliver tilgængelige. Her tænker jeg mest landene i asien og dem med lavt smittetal. Der kommer Europa måske desværre ikke ind i lige nu.

Men må vente og se hvordan verden udvikler sig.

I februar var der sikkert ikke mange som havde fantasi til at forestille sig at verdens flytrafik skulle være stort set lukket i mere end et halvt år og corona nyheder ville være så dominerende i nyhederne i aviser og TV nyheder - hver dag.

Så hvem ved hvad Kina-virusen bringer de næste måneder og ind i vinteren?

En trøst er at verden er blevet meget klogere på virusen og bedre til at håndtere den.

Jeg husker en lørdag midt/sidst i januar jeg sad og læste om virus i Kina og den steg og steg - men var kun 1000 smittede dengang men kraftigt stigende. Jeg sludrede med min kone om det og sagde at det kunne blive rigtigt skidt.

Kan så være bagklog., det er altid nemt, men som jeg skrev nogle steder:
Der er to muligheder. Lukke ned for Kina omgående og tabe en masse penge nu eller lukke ned senere og tabe mange flere penge. Man valgte den dyre løsning. Hensynene/frygten til/for Kina fra nationer og WHO var for store. Kina er også en af Thailands gode venner og måske kunne venskabet og det økonomiske samarbejde måske lide et knæk. NU er der ikke noget at knække, økonomien i f.eks. Thailand er helt i knæ og knækket helt over.

Oprettet af Lakhe d. 22-08-2020 05:20
#42

Sidste Nyt

Det er officielt: Turisme vender tilbage til Phuket i oktober

https://thethaiger.com/hot-news...

Oprettet af Lars d. 22-08-2020 08:46
#43

Det lyder som godt nyt at der tales om at åbne lidt. En blid start med kompromisser hvis det bliver sat i værk.

Har læst om det rygte de sidste par dage. Der har også været tale om Samui og Chiang Mai, men ser såud til valget er faldet på kun Phuket.

Linket ovenfor skriver normalt af fra andre og redigerer. Her er Reuters version som de tager udgangspunkt i.

www.reuters.com/article/health-...

Metoden kan som det er skrevet måske bruges af alle der gerne vil til Thailand og ikke kun ferie på Phuket. Tage de 2 ugers karantæne på Phuket i lidt friere omgivelser og så tage hjem hvor man hører til? Må se om det er sådan de tænker det.

Dvs der i princippet åbnes for alle turister der vil til Thailand og ikke kun de få grupper som nu kan komme (arbejde, ægtefælle, børn) - fra de områder som så bliver udvalgt.

Kravene ifølge medier er så

Mindst 30 dages varihed
14 dage - måske på et begrænset område omkring hotellet
Der vil være adskillige covid test undervejs og når Phuket evt. forlades.

Det er mere spiseligt end de tidligere bud der kunne læses hvor det var 14 dages karantæne på et hotel og med adgang til stranden nedenfor, men ikke andet.

Linket der skriver normalt af fra andre og redigerer. Her er Reuters version som de tager udgangspunkt i.

www.reuters.com/article/health-...

Bangkok Post har en lidt anden udlægning fra samme personer og har ikke sat dato på.
www.bangkokpost.com/business/19...

De skriver bla:.
Mr Yuthasak said the target can be either Asian and European guests from six-hour-flight origins or nations that don't impose travel restrictions on their citizens.

Det er Turist Organisationens chef der mest citeres ser ud til han nu mener som ministeren på området har gjort en tid. For kort tid siden sagde TAT chefen at ingen turister ville komme før februar 2021.

Håber der snart kommer noget officielt om det - det kun Turist Organisationens chef der citeres og ikke regeringen eller COVID centret?

Redigeret af Lars d. 22-08-2020 09:59

Oprettet af Lars d. 23-08-2020 16:52
#44

Seneste jeg kan finde fra officielt hold omkring åbning.

Det er fra regeringens seneste engelske pressebriefing fredag den 21. august.

Hen mod slutningen tales lidt om fremtiden. Her frit oversat.

Regeringen har hørt og forstår alle dem som gerne vil til Thailand og som har et tilhørsforhold, men ikke er i de 11 grupper som kan få lov til at indrejse.

Dette er midlertidige tiltag og selvom undtagelsestilstanden er forlænget til udgangen af september tror jeg (talsmanden) på at efter det vil der komme fremskridt så længe vi holder paraderne oppe og kan forhindre endnu et udbrud og overvinde denne pandemi totalt og holde venner og familie sikre. Og at det i nær fremtid bliver muligt at rejse ud og ind af Thailand.


Det siger måske ikke så meget og der blev ikke nævnt noget om konkrete planer for en åbning.

Ovenstående er fra omkring 16 min. inde.
Der nævnes også at regeringen påpeger at virus ikke kender nogle grænser med race, farve og nationalitet og opfordrer til ikke at diskreminere og der er information om dette til thaierne på sociale medier.

(briefingen er delvist oversættelse af den thailandske tale inden som er rettet mod thaiere)

Oprettet af Lars d. 26-08-2020 13:09
#45

Seneste nyt om åbningen - intet nyt.

Der er intet nyt omkring den mulige åbning af f.eks Phuket til oktober.

Dvs ikke endelig godkendt af regeringen samt betingelserne er ikke givet endnu og ej heller meldt ud om alle blot kan komme eller nogle udvalgte nationaliteter.

Så når I læser danske medier som BT skrive hvordan det bliver og er godkendt, så vent alligevel med at bestille billetten lidt endnu.

Bt har ikke med at der overalt er talt om at ferien skal være mindst 30 dage - detalje.

www.bt.dk/forbrug/populaer-feri...

Udfra det som indtil videre er fremme ser det ud til at det er en blid åbning som test af hvordan det kan gøres fremover (Phuket er et afgrænset område som er til at styre hvis der skulle komme problemer.

Den blide åbning ser også ud til at være henvendt til langtidsturister eller fastboende fanget i andetland. Mere end 30 dage ferie og dermed de mange som normalt bor i Thailand men endte udenfor landet og ikke er i de grupper som kan komme til Thailand og f.eks. pensionister der tilbringer vinteren i Thailand.

Trods måske lidt specielle regler kan det give dem muligheden.

Men lad os se - der kommer nok snart noget officielt.

Note:
Der snakkes om, og det er snakkes, at der vil blive reserveret et område med hoteller.

Ankommer der 1.000 enkelte rejsende per dag, 4-5 fly, så skal der være 14.000 hotelværelser for at de kan være 14 dage i karantæne. Så der skal mange hoteller til.

Normalt er september, sammen med maj, de måneder med færreste danskere der rejser til Thailand. Nogle få tusinde. Hvorimod omkring 25-30.000 normalt rejser i januar som absolut mest populære måned.

Redigeret af Lars d. 26-08-2020 13:22

Oprettet af Lakhe d. 26-08-2020 14:08
#46

Ankommer der 1.000 enkelte rejsende per dag, 4-5 fly, så skal der være 14.000 hotelværelser for at de kan være 14 dage i karantæne. Så der skal mange hoteller til.

Normalt er september, sammen med maj, de måneder med færreste danskere der rejser til Thailand. Nogle få tusinde. Hvorimod omkring 25-30.000 normalt rejser i januar som absolut mest populære måned.


Der er stadig mange også danskere med fast bopæl ( i måske 6-8 måneder ) på f.eks. Phuket der gerne vil hjem til deres hjem, kærester, koner osv. der er fuldkomne ligeglade om de så skal tage 2-3 uger på et lukket hotel jeg hører fra mange hver dag der er ligeglade med en lille karantæne bare de kan komme hjem til deres vinter bopæl... Så lad os der håbe de kan.....
Oprettet af Lars d. 26-08-2020 15:41
#47

Lakhe skrev:
Ankommer der 1.000 enkelte rejsende per dag, 4-5 fly, så skal der være 14.000 hotelværelser for at de kan være 14 dage i karantæne. Så der skal mange hoteller til.

Normalt er september, sammen med maj, de måneder med færreste danskere der rejser til Thailand. Nogle få tusinde. Hvorimod omkring 25-30.000 normalt rejser i januar som absolut mest populære måned.


Der er stadig mange også danskere med fast bopæl ( i måske 6-8 måneder ) på f.eks. Phuket der gerne vil hjem til deres hjem, kærester, koner osv. der er fuldkomne ligeglade om de så skal tage 2-3 uger på et lukket hotel jeg hører fra mange hver dag der er ligeglade med en lille karantæne bare de kan komme hjem til deres vinter bopæl... Så lad os der håbe de kan.....


Lige netop. Jeg forsøgte at skrive det læige lidt over dit citat:
Den blide åbning ser også ud til at være henvendt til langtidsturister eller fastboende fanget i andetland. Mere end 30 dage ferie og dermed de mange som normalt bor i Thailand men endte udenfor landet og ikke er i de grupper som kan komme til Thailand og f.eks. pensionister der tilbringer vinteren i Thailand.


Lige lidt over dit citat og skrev lidt tidligere indlæg også.

Ja enig mange er villige til at betale for karantæne for at komme hjem. De betaler måske i forvejen for at bo hvor de nu er eller er strandet.

Ialt er 7.200 udlændinge kommet ind i Thailand siden 3. juli - i de 11 forskellige grupper. I samme periode er 73.000 thaiere kommet hjem.

Oprettet af girobank d. 03-09-2020 12:16
#48

Er det rigtig, at vi efter 1.oktober kan rejse til Phuket?

Og hvad skal man gøre for at kunne det?

Oprettet af Lars d. 03-09-2020 16:13
#49

Desværre nej ikke.

Der er intet nyt siden 1. juli om hvem der rejse ind i Thailand, så stadig kun åbnet for de grupper som beskrevet i lidt tidligere indlæg.

Men medier har i ugevis skrevet om en løsning fra 1. oktober. Men den er ikke rettet mod turisme som sådan.

Men aldrig blevet til mere end skriverier indtil videre - de har også i samme periode skrevet om at der vil forblive lukket. Alt de skriver er rygter.

Løsning medier har snakket om er rettet mod langtidsrejsende (mere end 30 dage) og kun i meget begrænset antal, godkendt af ambassaderne til at rejse, kun med enkelte specialfly,kun til Phuket og i selvbetalt karantæne 2 uger inden et karantæne område kan forlades.

Men det er altså hvad medier har skrevet om. Der citeres nogle personer for udtalelser, men det er ikke fra regeringsniveau og de skrifter mening eller citeres forkert.

Der tænkes vist stadig. Pest eller kolera. Risiko for COVID i samfundet eller økonomisk kollaps af det meste af turist industrien.

Jeg kan/vil ikke komme med noget kvalificeret bud, men syntes at det ser ikke ud til myndighederne har travlt med at få åbnet.

Oprettet af Lars d. 04-09-2020 08:32
#50

Tjek kilder.

Kan tilføjge at læser man i de danske sensations formiddagsblade en nyhed om Thailands åbning - så tag det som underholdning først - de er ikke de mest pålidelige kilder der findes....

Tjek informationen fra thailandske kilder - se hvem kilden er - er det en troværdig og anerkendt nyhedsside?

Det slet ikke nok at google. Der kommer måske en liste med 20 websider som alle skriver det samme. Men de er alle kopier fra en som er startet med at skrive det først.

Skal finde uafhængige kilder der kan henvise til officiel information fra myndighederne.

Spørg evt. her i forumet hvis der er noget.

Indtil nu er der intet information fra myndighederne overhovedet.

De fleste sider er ikke nyhedssider, men kopierer og redigerer fra andre sider for at vise deres fantastiske historie uden kilder. Thai websider har det med at skrive ".. nu bliver dette og dette gennemført", hvor det oftest kun er tanker nogle har.

Nogle websider har skrevet "THAI starter med at fly til november". Det kommer måske fra artikel "THAI er klar til at fly" - underforstået, hvis nogle har brug for det. Men overskrifterne sælger bedre hvis der står at THAI starter med at flyve.
Men igen her, der er intet at se fra THAI selv om de udtalelser eller i hvilken sammenhæng de måske er optrådt.

Kildekritik er enormt vigtigt i denne corona tid hvor websider kæmper om kunder ved at brygge nye historier hver dag med fantastiske overskrifter.

Redigeret af Lars d. 04-09-2020 08:33

Oprettet af Lars d. 04-09-2020 09:05
#51

Thailand er for langsom til at åbne?

Dette høres ofte. Vil blot give en sammenligning.

De andre lande i asien er også helt lukkede for turister. Mange lande er endda mere lukkede end Thailand når der tænkes på mulighederne for udlændinge at vende hjem til deres familier og arbejde.

USA, Australien og mange mange andre lande er også stadig helt lukkede.

Danmark har åbnet for lande med lavt smitteantal og hovedsagelig internt i EU som nok til dels også dikteres af EU centralt, ligesom der var EU centralt der kraftigt rådede medlemmerne til at åbne for lande udenfor EU.

Der er sikkert også amerikanere der gerne vil til Danmark og EU men som må vente og heller ikke har fået nogen dato for åbningen. Tværtimod lukker Danmark i denne tid for flere lande der var åbnet for.

Det betyder at skulle der komme personer med virus til Danmark eller retur til Danmark vil det ikke påvirke det samlede antal smittede i nogen særlig udstrækning når antal smittede de steder er nogenlunde som i Danmark.

Forskellen er så selvfølgelig at turistindtægterne i Thailand er en stor del af eksporten og større end i mange andre lande og det påvirker så ekstra meget. Derfor tænkes nok at Thailand bør åbne og de rigere føler at deres penge kan bestemme.

Thailands politik låser så Thailand.

Thailand har sat målet til at være NUL smittede og det låser så Thailand lidt i forhold til at åbne som Danmark. Der er ingen lande i verden der kan vise Nul smittede i længere tid.

Skal vælge at holde landet lukket meget længe med uoverskuelige økonomiske og menneskelige følger eller så at sige lukke virus ind og leve med det.

Jeg kunne tro at mange frygter at systemerne til at tjekke, følge op, inddæmme osv ikke er så godt udviklede som i andre lande. En af grundene at der ikke testes ret mange udenfor dem som ankommer og er i karantæne. Så erfaringen, viden og antal involverede personer er lille og centreret om få personer. Har ikke erfaringe med at lave systematiske tests andet end hvis der var et enkelt tilfælde.

Det måske ikke nok til at dække hele landet. Der er nu ved at være etableret et testcenter i hver af de 76 provinser som hver dækker groft sagt en milion indbyggere. Så testmuligheder ligger ikke lige let for alle at komme til. Gratis tests er ikke som i Danmark.

Det kan måske, som andre steder, også være under politisk indflydelse.

Regeringen har i løbet af året haft nogle møgsager og været under pres og optræk til demonstrationer lige før coronakrisen og også her under coronakrisen er der happenings mod regeringen og måske faldende popularitet.

Corona projektet er indtil nu en succes for regeringen. De har vist de kan holde rent nul og befolkningen lært dette også - dog benhårdt og med en høj pris med enorme menneskelige omkostninger. At beholde nullet kan så være succeen kan fortsætte og opbakningen i befolkningen kan vare ved?

Svarer måske lidt til at finde en fælles fjende hvis der er andre øv sager og får fokus rettet mod dette og væk fra det andet. Bruges vel af de fleste regeringen og ledere i verden at lave sådanne manøvrer. Når det kniber i USA så laves et angreb på Kina...

Der er også andre store områder som kunne bruge opmærksomhed for at gavne den almindelig borgers levevis og endda overlevelse. I trafikken dræbes stadig mere end 20.000 om året og hertil de meget store antal kvæstede som måske bliver livsvarigt ramt. Luftforureningen koster rigtigt mange menneskeliv. 4 år kortere levetid i Chiang Mai. Men disse områder er glemt nu. For ikke at nævne korruptionen.

Tilsvarende er tiltag som udskydelse af køb af 2 ubåde til 4,5 milliarder kroner som har vagt kritik i denne tid. Bliver nok genoptaget når krisen er overstået.

Der er også set imødekommenhed omkring en sag om en rigmand der først blev frikendt og en sag henlagt efter 8 års efterforskning for at køre en betjent ned i voldsom fart og i påvirket tilstand. Det skabte voldsomme reaktioner fra befolkningen mod systemet der siges at være forskelligt om man er rig og har kontakter eller man er almindelig borger.

Samtidig omkom et helt nyt vidne ved en trafikulykke som mange har nemt så mistænkelig ud (påkørt mere eller mindre bevidst bagfra på MC) og den sag bliver der måske også kigget på for at se om det var forsætligt.

Det koster måske et par ansatte deres jobs men ellers ingen omkostninger at genoptage denne sag og skabe goodwill og vil nok ikke betyde total undersøgelse af politiet og retssystemet, også omkring korruption.

Så politik er nok også inde over her som det er i Danmark. Den politiske scene i Danmark ser ud til at være mere præget af politisk blokkamp og en blok skal være uening med den anden end det er fakta der driver det.

Oprettet af HH d. 05-09-2020 04:19
#52

Det er helt forståeligt man er forsigtig vedr. Covid 19. Men kunne man få lov at være i hjemmekarantæne ville det da være en kæmpe hjælp. Jeg selv arbejder stadig i Danmark, men er gift med Thai og har hus sammen i Salaya vest for Bangkok. Min kone bor og arbejder i Thailand og jeg rejser så frem og tilbage.

Oprettet af Lars d. 05-09-2020 10:02
#53

Jeg kan sagtens forstå ideen med hjemmekarantæne og det bruges i Danmark blot at sige "bliv helst hjemme".

Spørgsmålet er om det vil virke hvis rundt nul er målet og ingen chancer. Det blev prøvet i starten men nogle thaiere kunne ikke administre det.

Din kone skal tage 2 uger fri fra arbejde og i begge skal blive i jeres hus 24/7 og ingen kontakt have til andre. Ikke noget med at gå ud og handle eller sige hej til vennerne. Og skal transporteres fra lufthavnen til huset i special kørsel. Nogle skal komme og teste for COVID.
Kan håbe det lempes når tiden går.

Kan håbe det lempes lidt når tiden går.

Nationalbanken har advaret om at tabene bliver store i år når turismen er lukket ned, men tabebe kan gøre mere ondt næste år hvis der ikke gøres noget.

"If foreign travellers still cannot visit the country, this will impact Thailand's economic growth more severely next year. The government should strike a balance between tourism measures and outbreak containment,"

www.bangkokpost.com/learning/ad...

Hvis det runde nul skal holdes kommer vi nemt hen i slutningen af 2021 før turister kan komme uden karantæne - når landene der åbnes for får nul smittede.

Oprettet af Lars d. 07-09-2020 10:15
#54

Sundhedsvæsenet en faktor i åbningen og kravet om at holde Nullet?

Jeg skrev tidligere lidt om sundhedsvæseneset og om det er klar til større smittedbrud. Det har givet negative reaktioner fra nogle som mener sundhedssystem er helt i top hele vejen igennem.

Lars skrev:
Jeg kunne tro at mange frygter at systemerne til at tjekke, følge op, inddæmme osv ikke er så godt udviklede som i andre lande. En af grundene at der ikke testes ret mange udenfor dem som ankommer og er i karantæne. Så erfaringen, viden og antal involverede personer er lille og centreret om få personer. Har ikke erfaringe med at lave systematiske tests andet end hvis der var et enkelt tilfælde.


Nu er først tegn måske kommet på at systemet er under pres?

Følgende er kort fortalt fra Bangkok Post idag og må indrømme at jeg ikke har dobbelttjekket det.

En læge på hospital beder på facebook om donationer til udstyr og penge.

Hospitaler i TAK provinsen, nordvest mod grænsen til Burma, mangler masker, andre værnemidler og penge. Mangler også handsker, ansigtsskærme og afspritningsudstyr og deres budgetter er stort set brugt.

Hospitalet siger der kan doneres direkte til hospitalerne i området og de også vil være glade for kontanter.

De siger at presset er stort pgra frygten for virus fra Burma, som har været oppe de seneste par uger pgra burmesere går ulovligt ind i Thailand og forsøger at finde arbejde. Det har givet belastning allerede her inden der overhovedet er fundet smittede i området. Det gælder for TAK og hospitalerne som Mai Sot længere nordpå.

Deres beholdninger er næsten løbet ud allerede under første bølge for måneder siden.

Det siges de behandler flere kristiske syge. Hvis der var fundet COVID-19 blandt udlændinge vil jeg tro det var kommet til medierne. Hvis det ikke er kommet til medierne er de daglige smittetal ikke korrekte? Mon de bliver testet?

Alt andet lige virker det pudsigt at bede om offentlighedens hjælp så tidligt i krisen.

Bangkok Post - www.bangkokpost.com/thailand/ge...

Oprettet af Lars d. 08-09-2020 17:21
#55

Rettelse til om prisen på 7.400 kr er for høj.

Kan forstå, men ikke se det online, at der på flyene fra København til Bangkok højst må være 30 thaiere. Samtidig skal der arrangeres checkin, mad/drikke, kabine personale, sikkerhedsforstaltnigner osv til turen retur.

Så prisen vil måske naturligt blive højere end normalt.

Derudover har THAI på deres hjemmesiden mulighed for booking fra Bangkok på 3 søndag i oktober.

Det kunne tyde på der vil være 3 afgange fra København også, hvis systemet fra august og september fortsættes med returflyvninger.

Oprettet af girobank d. 09-09-2020 21:40
#56

følgende spørgsmål:

afrejse med Thai fra CPH - BKK (senere Phuket)den 3. november og retur ultimo april.
min kammerat har ikke søgt visa hjemmefra, men vil gøre det i Thailand.

Som nævnt ankommer han til BKK og skal være der et par dage - kan han undgå karantæne i BKK)


Efter et par dage rejses der til Phuket, og så skal han vel i karantæne i 14 dage?

Er der flere valg af karantænehoteller og hvad er prisen?

Nogen der har en ide om hvad der vil ske?


Oprettet af Lars d. 10-09-2020 06:06
#57

Hej Girobank.

Her min mening og andre kan have andre input.

Reglerne er lige nu stadig de samme som de var for 2 måneder siden.

Hvordan det ser ud til november ved jeg ikke. Der er nok en form for pilot projekter på vej på et tidspunkt, men hvornår tør jeg ikke sige.

THAI flyver ikke i oktober. Ingen ved hvornår de starter med at flyve igen.

Lige nu:

Kun enkelte grupper kan komme ind - hovedsageligt personer med arbejde, ægtefæller eller thailandske børn.

ALLE skal i karantæne. Køres direkte fra Bangkoks lufthavn til stedet.

Kan kun ankomme via fly arrangeret af den Thailandske Ambassade.

Så det første er at tjekke om han har lov til at komme ind med reglerne idag. Så kan der gåes videre med de andre punkter.

Karantæne m.m. - se evt. tråden om "Visumansøgning og flybilletreservation her i corona-tiden", hvor der står noget om hvordan thaiere kan komme tilbage. Link til hvem der kan komme ind, karantæne hoteller og andet.
www.thaiguide.dk/forum/forum/vi...

Detaljer for hvem der kan komme ind, kan du se i indlæg 27 fra starten af juli.
www.thaiguide.dk/forum/forum/vi...

Og senere sammenfatning i indlæg 38 fra 15. august
www.thaiguide.dk/forum/forum/vi...

Visum note: Visum kan ikke søges i Thailand og det skal din kammerat nok vide. Der kan søges forlængelser af ophold og skal så være dokumentation for det osv.


Oprettet af Lars d. 10-09-2020 06:48
#58

Tidsplanen for åbning for turister uændret - intet nyt.

Jeg er sikker på at regeringen stadig sidder og overvejer hvordan man finder en balance mellem at lukke op og risikere smitte import og så de økonomiske og menneskelige omkostninger ved at holde lukket.

Mange er sikkert meget forvirrede over nyhederne de ser - også i danske medier. Men det er alt sammen ideer der fremlægges/luftes.

Åbningsplanerne ændres ikke hele tiden?
Nej, der har ikke været noget meldt ud siden 3. juli og ordningen idag.

Åbning for turisme?
Nej - det har aldrig været på tale i denne fase.

Kort:

Mange rygter om åbningsprojekter - men ingen information fra beslutningstagerne overhovedet.

Åbning for almindelige turister har ikke på noget tidspunkt været nævnt i de mange rygter.

De modeller som har været fremme har alle været rettet mod langtidsrejsende. Personer med tilknytning ti Thailand, bolig, familie, forretning f.eks.

Fælles for dem er:

1. Det er historier som vi ikke kan se hvor kommer fra. Hvilke sammenhænge de er taget ud af kendes ikke.

2. Alle udtalelser der citeres er fra f.eks. turistorganisationen og forskellige andre. Men de er ikke den der bestemmer og tager beslutningerne. Måske er de sendt i byen for at finde løsninger og lufte dem, men det er ikke beslutninger.

3. Websider kæmper om kunderne i denne tid og det gør historierne mere og mere indholdsfattige og overskrifterne mere og mere fantastiske.

4. Websider skriver om åbning af turismen - det sælger sikkert bedst selvom det intet har haft med turisme som sådan at gøre.

Der kan læses mange sjove ting, også i danske medier, og ikke kun tegneserieaviserne Ekstra Bladet og BT, men sørme også JyllandsPosten er med på denne vogn.

Kan læses ting som:

- Phuket er klar til at modtage turister.

- Thailand er klar til at modtage turister.

- Regeringen vil melde noget ud senest 31. oktober.

Normalt er det turistorganisationen der gerne vil i medierne og måske er sat til at kaste forskellige bolde op.

Seneste er pludselig kommet et andet kontor, Centre for Economic Situation Administration, der nu giver sine ideer "regeringen vil melde ud 31. oktober". Ikke nok med det så udlægger dette kontor også en revideret plan - eller gør det eller er det bare journalisten der skriver det?

Fælles er at det altsammen ikke er udtalt at nogle med magten.

Kan virke negativ overfor nyheder - eller realist - men indtil videre har INTET på websider været korrekt om åbningen siden april.

Det er kendt i Thailand at mange har input, mange har ideer til møder. Der siges meget også mellem møder, og det som endelig besluttes kan være tæt på eller langt fra det som var fremme.

Læses danske aviser som EB og BT, så læg ikke noget i det. Tag det som at læse "Underholdning for at få kunder". Tjek det op andre steder.

Bangkok Post og The Nation er blandt de mere seriøse, selvom de også skriver om rygterne.

Her skriver jeg dog om projektet som har været mest omtalt -
Phuket modellen - ankomst og karantæne på Phuket.


Målgruppe - langtidsrejsende med en form for tilknytning til Thailand. Pensionister, andre der bor her, familier og folk med forretninger.

Karantæne - 14 dage på udvalgte hoteller mod betaling. Måske med adgang til udendørsområder på hotellet og måske til strand.

Antal - antallet vil være begrænset, da der kræves 15.000 hotelværelser til karantæne per 1.000 ankomster.

Hvem kan komme ind - Ingen information om hvilke lande der evt vil være med i første runde.

Status - må vente og se.

Startdato - uvist.

Den seneste melding fra nyt kontor igår er dog lidt anderledes, men vides ikke om det er korrekt og ændre ikke så meget.

Personer der kan komme ind med nuværende regler:

- Personer med arbejdstilladelse
- Gift med en thailænder i Thailand.
- Børn i Thailand med en thailænder.

(Detaljer i indlæg 27 og 38 her i tråden.)

Oprettet af girobank d. 10-09-2020 13:56
#59

Hej Lars
fint svar, men alligevel.

Som jeg skrev rejser han afsted uden visa, dvs at han får 30 dage ved ankomst.
Ja men vil de lade ham komme afsted fra CPH?

Han tror at der bare kan rejses med en returbillet 6 måneder senere uden at have søgt visa hjemmefra, går det mon?

Han tror han kan forlænge dernede- jeg ved ikke om det går!

Håver i nu kan forstå mine indlæg.

Oprettet af Lars d. 10-09-2020 14:50
#60

Jeg tror jeg ganske glimrende forstod dine spørgsmål i forrige indlæg. De 3 linier der slutter med spørgsmålstegn og er omkring åbningen.

Men nu er det måske mere et visum spørgsmål generelt end det er omkring åbning af Thailand så.
Der kan man sige som generelt siges om rejse med billet længere end 30 dage uden visum og kan læses på selve Thaiguide visum sektionen
www.thaiguide.dk/indendurejser/...
Forlængelser kan der også læses om på siden.

Evt lave nyt emne om visum og billetter for ikke at rode sammen.

Jeg anser det for meget usandsynligt at der kan rejses til Thailand i november på almindelige vilkår med blot at tage et fly og rejse uden visum.


Oprettet af Lars d. 10-09-2020 15:34
#61

Forvirret med uklare oplysninger?

Her eksempel på hvor svært det kan være at gennemskue hvad der er op og ned.

Billedet her siger at der åbnes for Phuket 1. oktober.

Det er ikke korrekt overhovedet - intet er besluttet endnu.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/phuket-fake-news-opening-1.jpg

Billedet blev for nogle uger siden delt på regeringens engelske facebookside - PR Thai Government.

På billedet ses det er fra NBT TV, dvs regeringens TV station.

NBT er ifølge wikipedia:
NBT is a National television station in Thailand owned and operated by the National Broadcasting Services of Thailand (NBT) of The Government Public Relations Department (PRD), a division of the Thai Government.


På grafikken skrives kilde som openphuketmag, som vel kan betegnes som en livsstils webside.

PR Thai Government har siden slettet opslaget fra Facebook.

Nemt er det ikke altid.

Oprettet af Kapper d. 15-09-2020 09:42
#62

Hej

tak for en god tråd - men jeg må sige at håbet for at komme til Thailand de næste 6-9 månder blev meget slukket med den meddelse der kom på tatnews for 3 dage siden

https://www.tatnews.org/2020/09...

især denne udtalelse vækker bekymring:

"He said that under a best-case scenario, if there are no more disruptions, TAT is projecting 20.8 million international visitors in 2021, which would be about half the record arrivals of 39.8 million arrivals in 2019. The primary source markets would be Northeast Asia and the ASEAN countries, with a customer target of people in good health and high-purchasing power. "

MVH
Kasper

Oprettet af Lars d. 15-09-2020 12:28
#63

Min umiddelbare holdning er at det igen er turistorganisationen der udtaler sig og de er her i corona tiden pludselig stået frem fra en ret anonym tilværelse i medier og har sagt rigtigt meget, hvoraf intet indtil videre er blevet som de har sagt. Jeg tror det stadig er nogle af de bolde som kastes op til at blive luftet.

Men i sidste ende bestemmer de ikke rigtigt noget.

At der, måske, satses på asiatiske turister overrasker måske ikke. Lidt som Danmark satser på nærmarkederne også med stor handel og største del af turister. Mange turister per land og få lande at holde styr på og der har været lidt mere styr på corona i nogle lande i Asien end Europa - efter min mening.

Måske optimistisk at regne halvdelen af turisterne vil være tilbage allerede i 2021.

Men ak ja. Vi ved stadig ikke noget. Ligesom amerikanere ikke ved hvornår de kan besøge Europa.

Ja, jeg virker nok lidt pessimistisk eller realist og tror ikke på så meget af det der skrives - nok været for længe i Thailand og set for meget lignende haha.

Redigeret af Lars d. 15-09-2020 12:34

Oprettet af Lars d. 15-09-2020 12:58
#64

Godt nyt omkring "Phuket" løsningen og åbningen for udlændinge.

Til mere eller mindre fastboende som i øjeblikket ikke kan komme til Thailand.

Dette gælder ikke almindelige turister.

Regeringen har efter alt at dømme idag besluttet at indføre et nyt visum "Special Tourist Visa" til langtidsturister.

Det gælder 90 dage og kan forlænges 2 gange til ialt omkring 9 måneder. Prisen skulle blive 2.000 baht.

Det giver mulighed for at starte den begrænsede åbning "Phuket løsning" op - den kræver et visum som ikke rigtigt findes idag.

"Phuket løsningen" i en eller anden form skulle starte omkring starten af oktober.

Følgende af sammendrag fra twitter.

Regeringen regner med 100 ankomster om dagen, højst 1.200 om måneden.

Alle skal stadig i karantæne.

Thai medier skriver at der måske kommer krav som:

Vise lejekontrakt eller skøde for lejlighed eller anden dokumentation på at der haves rådighed over bolig.

Der er ikke nævnt noget om at det skal være Phuket som der skal rejses til og være i karantæne i, som i "Phuket løsningen".

Der er ikke nævnt noget om der kan rejses ud og ind, multiple visum. Det kan have betydning for f.eks. dem som bor i Thailand men arbejder udenfor Thailand i kortere perioder.

Vigtigt: Dette her er altsammen noget som vi skal vente på at se mere om i detaljer og det kan blive anderledes end skrevet. Det er foreløbige detaljer - også med antallet.

Dermed kan det se ud som om det som idag skal arrangeres via ambassader og gennem processen med at blive godkendt.

Samlet set kan det så ses som en udvidelse af hvilke grupper der kan komme ind i Thailand.

For at det nye visum kan træde i kraft skal beslutningen offentliggøres i Royal Gazette (statstidende).

Redigeret og tilføjet:
Kommet to link med lidt information, men stadig ikke helt sikkert det bliver som de skriver.

Cabinet approves long-term tourist visas - Bangkok Post
(heri står 100-300 rejsende per uge)

Thai: www.tnnthailand.com/content/55041

Redigeret af Lars d. 15-09-2020 13:22

Oprettet af Lars d. 15-09-2020 15:26
#65

1.200 personer om måneden er en forsigtig start og skal nok bruges til at teste systemet.

Men i det mindste kommer der gang i flere åbninger efter 2 måneders stilstand og kan så udvides.

men fastholdes kravene om 14 dages karantæne på udvalgte godkendte hoteller kan det nok være svært at få turister til at komme. Gennemsnitsturisten er i Thailand 8 dage. Asiater generelt kortere ture end oversøiske gæster.

Men der er langt til forudsigelserne fra turistorganisationen på 20 millioner gæster næste år. Turistministeriet siger 8 millioner og Nationalbanken siger at deres skøn på 16 mio. nok skal justeres nedad.

Der skal geares op hvis tallene skal nåes. Små 1000 gange flere for at nå 14 mio.

Derudover meddeler medierne at regerignen forventer 1 milliard baht bliver brugt af de nye gæster - om måneden. Dvs lidt under 1 million baht om måneden når der er 1200 personer. Kun 200.000 baht om måneden når der er gået 4 måneder og der er kommet 5000 personer. :8:

Oprettet af Lars d. 15-09-2020 16:53
#66

Hvis Thailand kigger efter penge og øget forbrug så ligger der en løsning med udlændinge lige for helt gratis.

De mange tusinder som ikke kan få forlænget deres ophold efter 26. september og er nødt til at forlade landet uden umiddelbart at kunne komme tilbage. Deriblandt en del som normalt klarer sig med 1 års visum og så over grænserne og stemple ind igen.

Dem kunne de tilbyde at konvertere til det nye visum og de kan fortsætte med at bruge penge i Thailand. Er der nogle som virkelig gør noget ulovligt skal de selvfølgelig ikke have lov at forlænge.

Oprettet af Kapper d. 16-09-2020 17:11
#67

Så ser det da lidt posivt ud.

https://www.tatnews.org/2020/09...

venter i spænding på hvordan man får fat i sådan et visa, må vel også gælde hvis man nu vælger bare 5 ugers ferie ? heraf 2 uger i karentæne

Oprettet af Lars d. 16-09-2020 17:22
#68

Special Tourist Visa - hvordan og hvorledes?

Jeg anser Phuket modellen, som alle talte om de seneste uger, med karantæne ved stranden på Phuket for at være "udgået" og erstattes af dette nye visum.

Der mangler stadig en masse detaljer om hvem der kan få visumet og hvordan.

PR Thai Government siger, at det er op til Turistministeriet og Sundhedsministerier skal blive enige om detaljerne.

Her lidt fra myndighederne:

Regeringens nyhedsbureau skriver at:
The Government will begin to open up for long-stay tourists in the areas where the spread of COVID-19 has been prevented and controlled.


Kan tolkes som at der åbnes for rejsends fra lande med lav smitte i længere tid?

Der er lavet dette billede af PR Thai Government:
www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/Special-long-stay-visa.jpg


Der kan læses lidt mere på udenlandsk på
The Government Public Relations Department
Special Tourist Visa for Long-Stay Visitors

Teksten lånt og sat ind her:

The Cabinet, during its meeting on 15 September 2020, approved a special tourist visa for long-stay visitors who agree to go through a 14-day state quarantine, or alternative state quarantine, as well as hospital quarantine.

The Ministry of Tourism and Sports, which proposed the special tourist visa, was told to discuss the issue in detail with the Ministry of Interior and other relevant agencies.

The proposal aims to help Thailand’s tourism industry, which has been affected by the COVID-19 situation. Thailand earned at least two trillion baht a year from international tourist arrivals before the COVID-19 outbreak.

Long-stay visitors wanting to stay in Thailand are required to show evidence of their payment for hotels they will stay at, or condominium units, after the quarantine. They must agree to comply with measures set by the Ministry of Public Health of Thailand.

This visa will allow them to stay in Thailand for 90 days. It can be renewed twice, for 90 days each time. The special tourist visa will cost 2,000 baht.

The Ministry of Tourism and Sports stated that Thailand has been able to effectively handle the COVID-19 situation, and that it is recognized as one of the safe destinations in the world. Many groups of foreigners with high purchasing power intend to stay for a long period of time in Thailand with their families.

The Government will begin to open up for long-stay tourists in the areas where the spread of COVID-19 has been prevented and controlled.


Der står det er for at hjælpe turismen, men det er nok så meget sagt. Det er mere "pendlere" og indtægterne her må i starten siges at være minimale?

Oprettet af Kapper d. 16-09-2020 19:51
#69

Hej Lars

Der blev igår nævnt om max 1200 visa, på flere medier, men det virker til at være streget.

tror der mange der godt kunne se sig selv at nu gå igang med at arenagere en tur på 5-7 uger, også håbe på at næste ferie bliver når alt er "normalt"

Når man kigger på facebook er der virkelig mange hoteller der reklamere for deres ASQ pakker

Oprettet af HH d. 17-09-2020 14:14
#70

Et er vi kan komme ind når man er gift med en Thai med forskellige restriktioner. Jeg tror dog os der arbejder i Danmark og så rejser frem og tilbage flere gange om året får meget svært ved at finde en forsikring. Jeg er forsikret gennem Topdanmark, jeg har ikke spurgt dem om min forsikring vil dække hvis jeg rejser til Thailand men genereelt melder de Danske forsikringsselskaber ud at de kun vil dække hvis udenrigsministeriet anbefaler landet som sikkert

Oprettet af Lars d. 17-09-2020 14:21
#71

Hej Kapper,
Ja der er sikkert mange der gerne vil afsted trods karantænen, men mange vil nok også være lidt i tvivl når det koster den del ekstra til fly og karantænen.

Håber dem som normalt bor i Thailand med familie snart kan komme hjem igen og blive forenet.

Jeg har ikke set andre tal end de 1.200 indtil nu, men kan jo ske det er anderledes når det hele bliver offentliggjort - også med hvem der kan søge - og hvor lang turen minimum skal være?

Det store spørgsmål bliver måske om Danmark eller EU kvalificerer sig til at være blandt dem som kan søge?

Ifølge PR Thai Goverment er der nu 60 karantæne hoteller, hvor der for nogen tid siden var omkring 40.

Hvis de har 100-150 værelser per hotel kan de huse 6-9.000 gæster. Dvs 4-600 ankomster per dag. Dette så inkl. de thaiere der vender hjem og stadig venter på at komme hjem og som vælger den dyre løsning.

Tilføjet: Listen over ASQ Alternative State Quarantine Hotels

De er ikke helt billige, men priserne ikke vist her. Men de er inkl. covid tests og forplejning så vidt forståes.

(Tryk på "se mere" eller Facebook f'et for at komme til opslaget og billederne)Redigeret af Lars d. 17-09-2020 16:03

Oprettet af Jyden30 d. 17-09-2020 17:06
#72

Er ny på forum, så håber jeg stiller dette spørgsmål korrekt.

Er der nogen af jer rare mennesker, der kan pensle dette lidt bedre ud for mig. Føler mig godt nok tungnem mere end normalt.

Jeg læser på bangkok post at kabinet har godkendt de her langtids visa (90 dage kan forlænges 2 gange til ialt 270 dage). Er kabinettet ikke det samme som at det er officielt vedtaget?

Min forlovede i thailand fortæller at myndighederne har meldt ud de sidste 2 dage.
At man skal forhånds godkendes i forhold til adresse af immigration i thailand og så have fat i den thailandske ambassade for at søge om at blive godkendt til at kunne søge om visa.

Den thailandske ambassade i hellerup, siger der ikke er noget officielt meldt ud.


Er der ikke noget jeg har misforstået? - Kan godt læse i jeres tråd man bør være varsom med "fake news"/for godt til at være sandt nyheder.
Men undre mig dog lidt over ambassadens udmelding. At det er meldt ud på tv i thailand er ikke det samme som det er officielt?

Oprettet af Kapper d. 17-09-2020 17:58
#73

Hej Lars.
Jeg har ikke set begrænsninger i hvem man skal flyve med ?
Qatar har generelt retur billetter for 3500 - 4000 kr..

Jo umidelbart kan priserne på karentæne virke dyr, men er jo inklusive 3 måltider om dagen og de 2 obligatoriske test - free transfer - adgang til sygehus, osv osv, umidelbart afskrækker det mig ikke.

Vi må afvente og se hvad proceduren bliver.

Oprettet af girobank d. 17-09-2020 23:53
#74

For at det nye visum kan træde i kraft skal beslutningen offentliggøres i Royal Gazette (statstidende).
(indlæg fra Lars tidligere.)

Oprettet af Lakhe d. 18-09-2020 01:38
#75

Man kan jo nogle gange spekulere i hvad fanden sker der her i landet:o:20: Men Ja svaret må jo være typisk THAISTYLE:21:

Fristen for visumamnesti for udlændinge, der opholder sig i Thailand, nærmer sig. Det er sat til 26. september, 180 dage efter amnestien blev indført.

Mange udlændinge i Thailand forsøger nu at få en udvidet opholdstilladelse, mens kritikere spørger, hvorfor de jager hundreder af tusinder af udlændinge, mens de samtidig prøver at lokke andre tilbage med kun 1.200 turister om måneden.

Oprettet af Lars d. 18-09-2020 05:10
#76

HH skrev:
Et er vi kan komme ind når man er gift med en Thai med forskellige restriktioner. Jeg tror dog os der arbejder i Danmark og så rejser frem og tilbage flere gange om året får meget svært ved at finde en forsikring. Jeg er forsikret gennem Topdanmark, jeg har ikke spurgt dem om min forsikring vil dække hvis jeg rejser til Thailand men genereelt melder de Danske forsikringsselskaber ud at de kun vil dække hvis udenrigsministeriet anbefaler landet som sikkert


Jeg tjekkede et af af "de rigtige rejseforsikringsselskabers" tekster for nogen tid siden. Europæiske og Gauda. Gauda dækkede dengang skrev de. Skrev om det her i tråden. Se evt. indlæg 19 - www.thaiguide.dk/forum/forum/vi...

Noget andet er om det i øjeblikket er nok med en sådan eller der kræves noget mere specifikt, det ved jeg ikke. Men det ved ambassaden alt om.

Deruover ser flere thailandske selskaber nu ser forretning i dette og vil tilbyde disse forsikringer.

Der er en del danskere der er returneret til Thailand, så de har fået løst forsikringsproblemet. Så tror det kan løses.

Større udfordring er måske pendleriet.

Oprettet af Lars d. 18-09-2020 05:15
#77

Kapper skrev:
Hej Lars.
Jeg har ikke set begrænsninger i hvem man skal flyve med ?
Qatar har generelt retur billetter for 3500 - 4000 kr..


Har kun hørt om at folk af Ambassaden er blevet "bedt om" at tage med de THAI fly der har været sat ind som særfly. Men har ikke selv spurgt Ambassaden om mulighederne for at tage andre og hvilke fly der så evt er mulige og har lov til at tage passagerer med til Thailand. Kan ikke bare stige ombord i et tilfældigt fly.

Qatar sælger billetter. Men flyver der også med passagerer fra Europa til BKK alle de dage de har vist afgange? Måske.

Men må se.

Oprettet af Lars d. 18-09-2020 05:56
#78

Jyden30 skrev:
Er ny på forum, så håber jeg stiller dette spørgsmål korrekt.

Er der nogen af jer rare mennesker, der kan pensle dette lidt bedre ud for mig. Føler mig godt nok tungnem mere end normalt.

Jeg læser på bangkok post at kabinet har godkendt de her langtids visa (90 dage kan forlænges 2 gange til ialt 270 dage). Er kabinettet ikke det samme som at det er officielt vedtaget?

Min forlovede i thailand fortæller at myndighederne har meldt ud de sidste 2 dage.
At man skal forhånds godkendes i forhold til adresse af immigration i thailand og så have fat i den thailandske ambassade for at søge om at blive godkendt til at kunne søge om visa.

Den thailandske ambassade i hellerup, siger der ikke er noget officielt meldt ud.

Er der ikke noget jeg har misforstået? - Kan godt læse i jeres tråd man bør være varsom med "fake news"/for godt til at være sandt nyheder.
Men undre mig dog lidt over ambassadens udmelding. At det er meldt ud på tv i thailand er ikke det samme som det er officielt?

Hej og velkommen til Jyde,

jeg meldte det også ud omkring det nye visum for et par dage siden ganske kort efter det kom i thaimedierne. Men med forbehold for at se den endelige tekst og detaljerne.

Jeg har måske misset Ambassadens udmelding - hvad går den på? Der er ikke nogle opslag om det på deres facebook og kan ej heller finde noget på deres hjemmeside og det nye visum er ikke vist i visumlisterne?

Online Medier og TV fungerer ikke helt som i Danmark efter min opfattelse.

Bangkok Post er normalt et af de mest respekterede engelsksprogede medier i Thailand, men trods det sker der fejl af og til. Der kan også ske at journalister opfatter det de har hørt forskelligt. Ser forskellige udlægninger fra samme pressekonference på forskellige medier nogle gange.

Når det oversættes ses nogle gange nuanceforskelle i sproget hvor det bliver lidt uklart. Desuden blandes nogle gange udtalelser sammen med jourmalisternes egne fortolkninger af det han måske hørte.

Dermed kan der være nuancer der ikke helt er korrekte.

TV er lidt det samme. TV nyheder, som jeg ser det, er ofte en oplæser der læser en tekst forfattet af redaktionen op meget hurtig - dvs noget som er hørt og så blandet med fortolkning nogle gange. Ikke altid man ser de direkte udtalelser fra relevante ministre.
Så jeg stoler ikke på alt hvad der kommer via TV i Thailand og slet ikke detaljerne hvis det er vigtigt for mig at være helt sikker.

Når noget så er vist i TV og derefter bliver oversat til engelsk og fortalt til os danskere kan der også meget nemt komme nuancer ind som er forskellige med mindre thai personen er perfekt til engelsk. Nogle gange opfatter jeg engelske ord/sætninger forskelligt fra den opfattelse end thai har når de siger det.
Eller nogle detaljer eller dele af sætninger udelades. Nogle thaiere laver så igen deres egen fortolkning af hvad de mener det betyder det de har set og fortæller dette videre.

Kendt at thaisproget nogle gange kan misforståes eller ikke er helt så klart opfattet og når det så oversættes kan det igen blive drejet alt efter ordvalgene.

Der kan ses rigtigt mange af den sidste type fejl på facebook.

Så derfor vil jeg altid selv se det fra mere officielt hold end medierne førend det er helt klart.

Her er jeg ikke i tvivl om at der er besluttet at indføre et visum. Detaljerne mangler dog.

Så for mig er det bedst at vente til det har været i "statstidende" og vi kan se hvordan loven ser ud i ord.

Det forventes nok at ske den 30. september.

Derefter kan det træde i kraft, hvis der ikke er sat anden ikrafttrædelsesdato ind.

Ja, som skrevet før. Virker måske negativ, men det bare baseret på erfaringer og vil helst give korrekte information.

Redigeret af Lars d. 18-09-2020 06:00

Oprettet af Jyden30 d. 19-09-2020 14:21
#79

Hej lars

Ambasadens udmelding gik på at de ikke ville hjælpe mig omkring at komme til thailand med det her nye tourist visum, før det officielt var meldt ud.
Jeg har ikke før snakket med ambasade, så har ikke meget erfaring i om hvad de siger har hold i virkeligheden,(eller hvordan man får hul igennem til dem).
Forstod bare ikke (da jeg ringede til dem) at når det bliver skrevet i Bangkok post er i tv at det så ikke ligesom var officielt nok.

Immigration i thailand, virker nu som om de godt kan begynde at sætte igang, med at bekræfte bolig forhold og alt det halløj, men skal bruge papirer fra ambasaden først, som jeg jo ikke kan få fordi det ikke er officielt endnu.
Så må indrømme jeg føler lidt det er op af bakke.

Men efter din fine forklaring begynder tingene at give en smule mere mening.

Det er denne her royal gazette (http://www.royalgazette.com/)
du holder øje med?
- synes ikke det ligefrem bære præg af thailand.

Oprettet af Lars d. 19-09-2020 15:14
#80

Jyde (er selv jyde)

Kan godt forstå forvirringen og frustrationen, når mediernes udmeldinger er som de er.

Ambassaden har sikkert helt ret i det de siger.

For nok er det vedtaget at der er kommet et visum, men loven er ikke trådt i kraft endnu.

Betingelserne er ej heller offentligjort endnu og forleden var de ikke endeligt fastlagte da der referedes fra nyhedsbureauet at detaljerne skulle færdiggøres i mellem et par ministerier.

Indtil visumet er trådt i kraft og betingelserne og dokumentation klarlagt i detaljer kan de nok ikke gøre så meget.

Detaljer som måske bliver væsentlige er hvem der kan søge. Om der kommer begrænsninger på hvilke nationaliteter der kommer med i denne førte runde, samt at det er begrænset antal der kan få lov.

I denne artikel fra Thailands Nyhedsbureau står langt nede:
This Special Tourist Visa arrangement will be effective once publicly announced, until 30th September 2021.


https://thainews.prd.go.th/en/n...

Royal Gazette for Thailand er denne side. Den er kun på thai.

www.mratchakitcha.soc.go.th

Mere om Royal Gazette her, wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/R...

Jeg holder ikke øje med Royal Gazette, men det er der mange andre der gør og når det er offentliggjort vil det hurtigt komme ud.

Jeg vil gøre mit bedste for at følge op og få skrevet om det når der er nyt.

Ellers kan du prøve at følge Richard Barrow in Thailand på Facebook. Han deler og skriver om megen nyttig viden om dette og mange andre ting i Thailand. www.facebook.com/richardbarrowt...

Redigeret af Lars d. 19-09-2020 15:21

Oprettet af Lars d. 19-09-2020 16:50
#81

Tilføje.
Det kan selvfølgelig ske at ambassaden får nogleinformationer inden det offentliggøres og de så kan begynde at modtage ansøgninger.

Kan jo kontakte dem igen.

Jeg har ikke erfaringer med at kontakte dem nu. For nogle år siden var det svært at komme igennem per telefon, men svar via mail fungerede. Men det var længe inden Corona ændrede verden.

Oprettet af Lars d. 19-09-2020 17:14
#82

Hej igen Jyde og andre interesserede.

Referat af regeringsmødet hvor det nye visum blev besluttet.


Her er uddrag fra referatet fra regeringens møde den 15. september, hvor visumet blev vedtaget. Der kan ses hvad det overordnet er regering har besluttet på det møde. (google oversat fra thai til engelsk. Ikke til dansk da thai og dansk ikke altid er så gode venner)

Detaljer som skrevet ikke fastlagt.

Det er punkt 20 i dette link:
www.thaigov.go.th/news/contents...

---

20. the guidelines provide tourists Special Special Tourist VISA (STV), the Cabinet approved in principle by the Ministry of Tourism and Sports (kg) and offered a kg to discuss with the Ministry of Interior. The departments involved in details again are as follows.
1) Approved the principle that an alien who has the following qualifications:
1.1 Be an alien who wishes to stay for a long-term stay in Thailand
1.2 Acknowledge compliance with public health measures announced in Thailand And agree to quarantine the room for 14 days (ALSQ)
1.3 Evidence of long-term accommodation in Thailand (Long Stay)
1.3.1 Proof of payment for the hotel, accommodation (ALSQ) or hospital accommodation (AHQ) in Thailand
1.3 .2 one of the following evidence
1.3.2.1 Proof of payment for the hotel accommodation. To be used as accommodation after leaving the hotel, accommodation as a detention facility (ALSQ) or hospital accommodation (AHQ) for the period of intending to stay (Long Stay) in Thailand
1.3.2.2 Evidence of a copy of the apartment deed of the residence. Type of condominium owned by an alien or a family
member of an alien 1.3.2.3 Evidence of renting a condominium or residence
1.3.2.4 Evidence of down payment of foreigners for purchasing or renting a condominium accommodation that foreigners can purchase Legal
In which foreigners are required to undergo the control of the spread of coronavirus 2019 (COVID-19) as specified by the Ministry of Public Health and related agencies, have the right to request a special tourist visa. Tourist Visa (STV) with a visa fee of 2,000 baht per time, is permitted to stay in the Kingdom for 90 days
2) After the expiration of the period of permission under Clause 1, the Immigration Officer has the power to grant permission Able to stay for another 2 times, 90 days each, in which the alien must submit an application in accordance with the form and pay the specified fees
3) It shall come into force from the date of announcement until 30 September 2021.
In this regard, the Ministry of Tourism and Sports by TAT proposes a guideline for accepting special tourists, Special Tourist Visa (STV), to bring potential tourists to the Kingdom due to the current situation of the coronavirus infection epidemic in 2019 (CO Wid-19) makes tourists and the general public unable to travel. To prevent and control the spread of the disease. But because Thailand is able to manage and control the spread of Coronavirus 2019 (COVID-19), it has been ranked as the number 1 safe country with great success. And at present, Thailand has no epidemic of coronavirus disease (COVID-19) in Thailand. The so-called foreigners with high purchasing power and potential from all countries around the world want to travel with their families to stay for a long period (Long Stay) in Thailand.
Along with in the past period Thailand is the main source of income from foreign tourists who travel to Thailand. Bringing not less than 2 trillion baht of money into Thailand when the coronavirus disease (COVID-19) epidemic occurs, causing the domestic tourism industry to lose income and suffer in all sectors. The government has a policy to start allowing foreign tourists to travel to long stays in Thailand. In closed areas that can control and prevent the spread of COVID-19 (COVID-19)

---

Redigeret af Lars d. 19-09-2020 17:32

Oprettet af Lars d. 20-09-2020 07:16
#83

ALSQ eller ASQ hoteller til karantæne

I teksten fra referatet fra regeringsmødet står ALSQ. Det er Alternative Local State Quarantine.

I modsætning til ASQ, Alternative State Quarantine.

ALSQ har indtil nu været brugt om godkendte hoteller udenfor Bangkok som f.eks. Phuket men der er også andre steder.

ALSQ hotellerne har haft ry for at være en hel del dyrere end de almindelige ASQ hoteller - fra 100.000 baht (20.000 kr) og opefter.

På listen over Alternative State Quarantine Hotels vist tidligere fra PR Thai Government er disse ALSQ hoteller ikke med, men kun hotellerne i Bangkok.

Men lad os se hvad den endelige tekst kommer til at lyde på.

Åbningen siger regeringen, både til udlændinge men også til borgerne, er for at styrke turismen og skaffe penge til landet med riuge turister og der fremlægges mange beregninger for hvor meget det vil give i kassen, som virker meget optimistiske. Det er stadig nede i millioner hvor tallet før var 2-3 billioner og går ikke til turistindustrien.

Men det er en start og fremskridt og skal se det positive at det kan give endnu mere åbning. Blot at det ikke er turismen der støttes i første åbning.

Det er nok noget begrænset hvor meget turismen styrkes her. Jo, i de første 2 uger får karantæne hoteller fin forretning og de ansatte der.

Derefter flytter de fleste nok til deres normale steder at bo og vil nok ikke give så mange penge til turismen som almindelige turister. Mange i områder udenfor turistopmråder.

Med mindre det kun bliver rigtige millionærer der kommer og smider om sig med penge og booker 5-stjernede hoteller i 6 måneder.

Ingen penge vil i karantæne perioden går til alle de andre brancher som barer, restauranter, taxaer, underleverandører som leverer varer til barer/restauranter, turistforretninger, markeder, gadekøkkener, gadeshops, shopping centre, tourfirmaer, minibus og tourbus firmaer, strandsælgere og boderne der, vaskerier osv.

Bagefter nok begrænset hvor meget turisterne vil lægge der. Langtidsturister bruger nok ikke så mange penge per dag og bruger ikke de traditionelle turistservices.

Hoteller lider generelt og vil gerne have økonomisk hjælp. Jo, men det hjælper så ikke de mange mange flere som er/var ansatte udenfor der intet får.

Redigeret af Lars d. 20-09-2020 08:48

Oprettet af Lars d. 21-09-2020 10:34
#84

Her lidt mere information - men endnu ikke noget officielt.

Chefen for turistorganisationen har måske været ude og snakke med Thai TV 7 om dette. De siger at han nævner nogle lande som kunne være interessante at se på som dem der kan søge visumet. Det skulle være Norge, Finland, Sverige, Australien og New Zealand - Danmark ikke nævnt.

Men igen det er udtalelser faldet på en eller anden måde, hvor sammenhængen ikke er kendt og der er kommet mange forskellige udtalelser fra turistorganisationen. Som altid i Thailand siges der meget mellem møder og må se hvad de finder ud af til sidst. Virker nogle gange som om der kastes bolde op for at se hvor de ender.

I sidste uge var samme kontor ude med at turister skulle gå i 2 ugers karantæne i deres hjemlande og vise 2 negative tests inden afrejsen. Samtidig med karantæne skulle man skrive under på at man ikke havde været i områder med mange mennesker "crowded places" i karantæne perioden (men må gerne i karantæneperiode være med mindre antal mennesker?).

Her lidt mere:

Special visa provisions prompt TAT inquiries - Bangkok Post

Bl.a.
For instance, the TAT London office reported 31 inquiries on one day after the news broke. But the scheme still requires an official announcement from the Immigration Bureau, meaning the TAT can clarify little at the moment.


Grafikken nederst har Bangkok Post i artiklen. Viser den "simple" procedure som de mener vil gælde. Uden ansvar herfra.

Bangkok Post skriver de rejsende dels skal bruge en sporingsapp OG en fodlænke / armlænke.
Konstant overvågning kan meget nemt gå hen at blive obligatorik i fremtiden så man ved hvor folk er, de farlige kriminelle turister. Måske sporingsapp for thaierne også ville være meget gavnlig - kunne hjælpe med opklaring af forbrydelser og endda fartsyndere.

Ser at en hjemmeside igen her idag eller igår skriver om dette visum i ny historie uden andet end samme som de har skrevet før. Der kæmpes om kunderne i denne tid.

Hjemmeside der forøvrigt blev politianmeldt i sidste uge af Khaosod English fordi de konsekvent og systematisk kopiere andre mediers journalistiske indhold og billeder og sætter deres egne forfatter navne ind.

Redigeret af Lars d. 21-09-2020 10:41

Oprettet af girobank d. 21-09-2020 13:32
#85

Det er fint med alle disse skemaer, men er det mulig at få en helt nøjagtig opskrift på hvordan man griber tingene an?

Oprettet af Lars d. 21-09-2020 16:15
#86

Hej Girobank,

Desværre nej, kan ikke lave en opskrift på hvordan det gøres. Folk der er interesserede kan prøve at kontakte relevante kontorer i Danmark eller andre steder og høre ad. Ambassade, Turistkontor hvis sådan findes osv.

Som jeg har skrevet i næsten hvert indlæg er det ikke endelig besluttet eller offentliggjort med detaljerne om visumet.

Derfor er alt det som skrives rundt omkring "gisninger" og meget nok for at skrive og skrive om det samme - forvirrer nok mere end det gavner. Derfor jeg generelt ikke har skrevet så meget om alle de rygter der har været oppe.

Den lidt tunge proces med godkendelse af det thailandske udenrigsministerium har dog floreret nogle dage, men igen....

Kan forvente noget fra regeringen senest den 30. september.

Redigeret af Lars d. 21-09-2020 16:16

Oprettet af Lars d. 22-09-2020 07:50
#87

THAI aflyser afgange i november

THAI Airways har løbende aflyst måned for måned.

Nu er turen kommet til alle afgange i november.

Der kan ikke længere bookes billetter.

THAI er som regel blandt de første selskaber der aflyser. Andre følger så senere efter.

Det er måske ikke overraskende med snakken om det meget begrænsede visum stadig går og ikke kommer igang førend tidligst i oktober og kun med ganske få fly fra hele verden.

Gætterier er ikke godt, men ikke usandsynligt at december også kanblive aflyst hvad angår almindelige rutefly.

NOTE: Rent teknisk mht billetter der er købt, så har THAI måske ikke aflyst alle billetter endnu. De har blot lukket for booking. I praksis betyder det nok de ikke flyver, men kan måske have betydning i forbindelse med aflysning og erstatninger, ikke sikker. Så lad stdig være med at afbestille købte billetter, men vent på THAIs udmelding.

Redigeret af Lars d. 22-09-2020 08:05

Oprettet af prasat d. 22-09-2020 10:38
#88

er der nogle der ved hvor man kan søge information om hvor mange der bliver testet i Thailand for Corona?
prasat

Oprettet af Lars d. 22-09-2020 15:50
#89

Hej Prasat,

Jeg ved ikke om du tænker per dag her i denne periode.

Men denne side her har en masse information om tests og data i alle lande og sammenligner dem fra januar til idag.

Your World in Data - Coronavirus (COVID-19) Testing - Statistics and Research

Kan se DK i den sidste måneds tid har tested 6-8 per 1.000 borgere om dagen.

Thailand tester omkring 0.01 ud af 1000 borgere i denne tid.

Her antal test per 1.000 indbyggere per dag for Danmark, Sverige, USA, Thailand, Vietnam og Filipinerne:

Oprettet af prasat d. 22-09-2020 23:31
#90

I øjeblikket tester Danmark ca 50.000 om dagen og finder ca. 450 smittet , så skal der regning til som jeg kommer frem til er 6900 pr. dag bliver testet pr dag i Thailand. og hvor mange af alle disse test de laver bliver taget af dem der sidder i karantæne? Thailand er slet ikke ude og teste deres befolkning og hvis man kender lidt til Thailand, ved man også hvordan de finder ud af dødsårsager. det skulle da være utroligt hvis det er sådan at Thailand er det eneste land i verden der ingen smitte har. Nabolandet Burma har de sidste 2 uger ca 5000 smittet mens Thailand de sidste 2 uger har haft 65. det kunne være rart med nogle tal på bordet som i Danmark. har i hørt om større dødelighed ude i landdistekterne end normalt?
prasat

Oprettet af Lakhe d. 23-09-2020 01:27
#91

prasat skrev....
har i hørt om større dødelighed ude i landdistekterne end normalt?

Nej tværtimod så er dødeligheden faldet måske på grund af bedre hygiejne Hvor jeg bor er der ikke nogen mere der går med mundbind, kun hvis man skal ind i banken, Lotus, 7/11 osv. ellers går livet som det altid har gjort, folk sidder hos den lokale og nyder Laokao & øl snakker sammen ingen mundbind ses, så her uden for storbyen er Cov19 glemt.

Lakhe.

Oprettet af Lars d. 23-09-2020 03:27
#92

Jeg tænkte om det var bedre at have denne snak om smitte i selve tråden om corona virus i Thailand.

For ikke at blande det sammen med det at rejse til Thailand og dem som gerne vil have input til det.

Så opfodre til at fortsætte i denne tråd her:
Corona virus i Thailand - opdateringer

Oprettet af Lars d. 25-09-2020 05:14
#93

Der cirkulere mange historier omkring procedurerne for det nye visum.

Fælles for dem alle er at de umiddelbart tager udgangspunkt i udmeldingerne i starten fra turist organisationen fra det tidspunkt hvor detaljerne ikke har endelig fastsatte og ja det er ikke endelig vedtaget.

Det er samme procedure som ovenfor nævnt i en grafik. Som ligner lidt det centrale system omkring ansøgning af Elite Visum.

Dertil kommer så at der skrives om gebyr for at søge - 10.000 baht. Som ikke refunderes hvis ansøger ikke anerkendes.

At komme ind nu som gift kræver henvendelse til ambassaden og nogle enkelte dokumenter og det klares den vej.

Er man kæreste med en thai og gerne vil hjem til kæresten er det nu denne nye procedure der gælder. Forskellen på personernen er næsten end? Men voldsom forskel for at søge.

Der er snak om og folk kan ryge i totterne af hinanden, om det er minimum 90 dage eller blot mere end 30 dage. Må nok vente og se hvordan det bliver.

Der mangler stadig informationer om hvilke nationaliteter der kan søge om visumet, hvis der sorteres efter dette.

Basis for det som cirkulere er denne video, som blev offentliggjort 18. september - som ligner grafikken fra tidligere. Et par dage efter det blev princip godkendt på regeringsmøde.Redigeret af Lars d. 25-09-2020 05:25

Oprettet af Jyden30 d. 26-09-2020 18:17
#94

Hej Lars og tak for Referat af regeringsmødet.

Så har jeg fået lidt mere indsigt i hvad alle de små histiorier rundt på nettet er udsprunget af.

må jo så bare vente i spænding på den officielle udmelding, selvom det ikke er let med tåldmodigheden efterhånden.

Men endnu engang tak for at gøre det så enkelt som muligt at finde rundt i junglen.

Undskyld stave fejl. hovedet trænger til mindre stress og mere afklaring:|

Redigeret af Jyden30 d. 26-09-2020 18:19

Oprettet af Lars d. 27-09-2020 05:47
#95

Hej Jyde,
Godt at høre hvis det har givet mening alt det der er skrevet i denne tråd.

Måske skal du ikke vente så længe endnu.

Jeg tror, at der kommer en afklaring/udmelding mandag eller tirsdag i kommende uge.
Hvad den bliver må vi se.


Oprettet af Lars d. 27-09-2020 07:26
#96

Økonomien bag det nye visum

Det kan være lidt svært at gennemskue de økonomiske argumenter for at visumet vil give stort bidrag til samfundet.

Myndighederne citeres stadig for at
1.200 vil ankomme om måneden
Regnes med 14.400 på et år

Økonomien bag dette er:
Indtægter på
1.03 milliarder baht per måned - 1.200 turister.
12.4 milliarder baht på et år.

Dvs der regnes små 1.000.000 baht forbrug per måned per turist.

Det virker "lidt" højere end de fleste bruger i Thailand.

De 12.4 milliarder er også svært at finde. Hvis folk er mere end en måned vil det give mere, hvis man bruger matematik.

Vælges turisterne udfra garantier for et vist forbrug eller er tallene bare svære at forholde sig til? Det giver ihvertfald indtryk blandt borgerne om at der er ved at ske noget godt.

Stemmer så til gengæld ikke overens med at der tales om at der skal åbnes mere.

Oprettet af Lars d. 28-09-2020 07:04
#97

Endelig godkendelse af STV og detaljer vil ske på regeringsmøde imorgen tirsdag.

Der har idag for første gang i en måned været briefing fra CCSA, covid centret. Som talsmanden sagde var det fordi der er ikke har været så meget brug for det i den sidste tid.

For visum blev fremlagt dette - og alt skal godkendes tirsdag:

STV vil træde ikraft fra omkring 8. oktober.

Turister vil kunne ankomme til Bangkok eller Phuket lufthavne.

Turister kan ankomme med kommercielle, private eller charterede fly

Forventes op til 150 passagerer per fly.

Efter at have indgivet ansøgning, skal haves blandt andet men ikke begrænset til:

COE, Certificate of Entry
COVID test
Forsikring for 100.000 USD / 3 mio baht.

Efter ankomst:
14 dages statskarantæne på ASQ eller ALSQ hoteller.

Mht hvilke grupper der kan søge henviste talsmanden til tirsdagens endelige beslutning af regeringen.

Proceduren ikke kommenteret.

Listen over krav kan være længere end den bid information der kom her.

Forbehold for at alt der blev sagt skal endelig godkendes tirsdag.

Karantæne hoteller

Der er nu:

ASQ, Alternative State Quarantine Hotels - Bangkok - 73 hoteller
ALSQ, Alternative Local State Quarantine Hotels - udenfor Bangkok - 5 hoteller - Phuket, Chonburi og Burinam.

Kilde: For dem der gerne vil se det selv kan det ses i denne lange video. Omkring 44:15 minutter inde og et par minutters tid.


Redigeret af Lars d. 28-09-2020 07:26

Oprettet af Ztoney d. 28-09-2020 08:50
#98

Lars skrev:
Endelig godkendelse af STV og detaljer vil ske på regeringsmøde imorgen tirsdag.

Der har idag for første gang i en måned været briefing fra CCSA, covid centret. Som talsmanden sagde var det fordi der er ikke har været så meget brug for det i den sidste tid.

For visum blev fremlagt dette - og alt skal godkendes tirsdag:

STV vil træde ikraft fra omkring 8. oktober.

Turister vil kunne ankomme til Bangkok eller Phuket lufthavne.

Turister kan ankomme med kommercielle, private eller charterede fly

Forventes op til 150 passagerer per fly.

Efter at have indgivet ansøgning, skal haves blandt andet men ikke begrænset til:

COE, Certificate of Entry
COVID test
Forsikring for 100.000 USD / 3 mio baht.

Efter ankomst:
14 dages statskarantæne på ASQ eller ALSQ hoteller.

Mht hvilke grupper der kan søge henviste talsmanden til tirsdagens endelige beslutning af regeringen.

Proceduren ikke kommenteret.

Listen over krav kan være længere end den bid information der kom her.

Forbehold for at alt der blev sagt skal endelig godkendes tirsdag.

Karantæne hoteller

Der er nu:

ASQ, Alternative State Quarantine Hotels - Bangkok - 73 hoteller
ALSQ, Alternative Local State Quarantine Hotels - udenfor Bangkok - 5 hoteller - Phuket, Chonburi og Burinam.

Kilde: For dem der gerne vil se det selv kan det ses i denne lange video. Omkring 44:15 minutter inde og et par minutters tid.


Oprettet af Ztoney d. 28-09-2020 09:18
#99

Tak for orientering om STV (Special Tourist Visa)
Der skal nok lige tilføjes, at man udover de to ugers karantæneophold også skal have reserveret og betalt opholdet for de resterende dage af 90-dages visaet. Desuden skal man have en app installeret på sin telefon så myndighederne kan se hvor man opholder sig. Man kan altså tilsyneladende ikke rejse frit rundt efter karantænen.
Der tales om i begyndelsen at modtage 300 turister om ugen, altså 1.200 om måneden fra udvalgte lande med lave smittetal. Allerede her bliver Danmark nok valgt fra med vores stigende tal lige nu.
Jeg er ikke klar over hvem der overhovedet flyver til Thailand her og nu. Thai Airways gør i hvert fald ikke. Men under alle omstændigheder er det da et forsigtigt forsøg på at genåbne for turister til Thailand.

Oprettet af Lars d. 28-09-2020 09:35
#100

Ztoney skrev:
Tak for orientering om STV (Special Tourist Visa)
Der skal nok lige tilføjes, at man udover de to ugers karantæneophold også skal have reserveret og betalt opholdet for de resterende dage af 90-dages visaet. Desuden skal man have en app installeret på sin telefon så myndighederne kan se hvor man opholder sig. Man kan altså tilsyneladende ikke rejse frit rundt efter karantænen.
Der tales om i begyndelsen at modtage 300 turister om ugen, altså 1.200 om måneden fra udvalgte lande med lave smittetal. Allerede her bliver Danmark nok valgt fra med vores stigende tal lige nu.
Jeg er ikke klar over hvem der overhovedet flyver til Thailand her og nu. Thai Airways gør i hvert fald ikke. Men under alle omstændigheder er det da et forsigtigt forsøg på at genåbne for turister til Thailand.


Det jeg referede er udelukkende det officielt meddelte idag fra regeringens COVID Center.

Som skrevet kan der komme andre eller flere krav til når detaljerne kommer.

Men de er ikke meldt officielt ud endnu. Minimum længden af opholdet heller ikke meldt ud.

Jeg holdt mig helt til hvad regeringen har meldt ud idag og ville ikke blande alle de andre ting ind som kan læses rundt omkring. Så hellere vente til det officielle kommer snart.

Hvis jeg begynder at brygge noget ind i det myndighederne melder ud bliver det uklart syntes jeg. Men flere af de ting du nævner er nævnt tidligere i tråden som nogle mediers bud.

Redigeret af Lars d. 28-09-2020 09:39

Oprettet af Lars d. 28-09-2020 12:13
#101

Kan tilføje at der også blev åbnet for andre grupper i dagens briefing, men ikke relevant for danskere i almindelighed.

APEC Business Card Holders, Asean Pacific Economic Coorporation, kan søge tillaldese lov at komme fra nogle lavrisiko lande i APECs område. Måske op til 100.000 forretningsfolk.

Nogle atleter der skal deltage i bestemte arrangementer.

Forretningsfolk der har Non Imm visum til forretning men ikke har arbejdstilladelse kan få lov at komme ind mod betingelser.

Men venter igen på detaljerne på skrift. Der var mere omtale af dette i den thailanske briefing.

Oprettet af Lars d. 29-09-2020 10:35
#102

STV - Special Tourist Visa - til langtidsturister.

Det bliver en endog meget forsigtig start der laves - med kinesiske turister.

Der har idag været møde hvor STV er besluttet, men har ikke kunnet finde noget endeligt officielt.

Læser man nyhederne kan man læse forskellige forståelser af det som bliver til noget. Ikke nemt. Hvorfor forstår medierne noget rimeligt enkelt forskelligt?

Dette her er så IKKE officielt:

8. oktober: Fly fra Kina med 120 eller 150 kinesere til Phuket. Antallet afhængig af kilden.

Derefter forskellige informationer:

25. oktober MÅSKE er fly mere fra Kina til Bangkok.

MÅSKE 1. november et fly fra Landet Skandinavien.

Det bliver så langt fra de 300 om ugen som har været fremme i medierne, hvis de tal holder.

Karantæne for de første kinesere skulle blive på de 5 steder udenfor Bangkok - dvs de meget dyre steder.

Thailand to slowly restart tourism with flight from China - Bangkok Post

First group of Chinese tourists to arrive in Phuket on Oct 8th - ThaiPBSEnglish

Detaljer om ansøgning må vente.

Hvorfor bekymringen?

Der er siden starten af karantæne systemet kommet 70.000+ thaiere hjem. Dertil 13.000 udlændinge siden 2. juli.

Der er idag konstateret omkring 400 flere smittede end 2. juli og det er alle undtagen 2 ankomster fra udlandet.

Det svarer til 0.5% af alle passagerer er smittede eller lidt under 1 person per fly i gennemsnit.

Det til trods for at ihvertfald næsten alle udlændinge er testede negativ for COVID et par dage inden afgang. Med mindre disse test resultater fra nogle lande er falske. Seneste dage været flere tilfælde af indere.

Jeg kender ikke fordelingen af smittede mellem thaiere og udlændinge.

Dvs ankommet mere end 4.000 udlændinge om måneden uden det har givet nogle problemer.

Nu går man efter 1.200 om måneden ekstra og i starten måske godt under 500 og det ser ud til at skabe stor bekymring.

Er tursterne mere smittede end dem der er rejst til arbejde eller familier og mere smittede end thaierne. For et par dage siden blev registreret 16 smittede fra Thai Ambassaden i Sudan, som man har forsøgt at hjælpe en tid.

Ja ved godt det ikke betyder noget hvad jeg tænker, men kan ikke følge det.

Med mindre det er fordi personale, udstyr osv skal geares op og læres op, men samtidig bør antallet af thaiere der returnere falde lidt.

Redigeret af Lars d. 29-09-2020 14:39

Oprettet af Lars d. 29-09-2020 15:42
#103

Officiel information fra PR Thai Government.

Her er informationen om de grupper som kan komme til Thailand, udover de tidligere 11 grupper.

Ikke at det siger så meget da der ikke er noget om selve visumet eller hvornår det træder i kraft og hvem der kan søge, men deler det alligevel - og holder mig til at det er kinesere der får lov at komme først som skrevet tidligere.

(de får en lille præmie for at være ansvarlig for den globale pandemi...)

The Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) has approved six categories of foreigners who may enter Thailand:
(1) foreign athletes who will participate in the Princess Maha Chakri Sirindhorn's Cup Tour of Thailand 2020 on 6-16 October 2020,
(2) pilots and cabin crew of Thai Airways on repatriation flights,
(3) foreigners who have non-immigrant visas, especially businesspersons who do not have a work permit (they must present bank statements for the six previous months),
(4) long-stay tourists who have a special tourist visa,
(5) APEC cardholders from low-risk countries, for example, New Zealand, Australia, and Singapore, and
(6) non-Thai nationals who wish to stay in Thailand for 60 days (they can extend their period for an extra 30 days by presenting six previous months of bank statements, equivalent to at least 500,000 baht).

Anyone who wishes to enter Thailand should kindly contact the Thai embassy in their country for more details.


Punkt 6 virker ikke helt klart?

Oprettet af Lars d. 30-09-2020 04:41
#104

Non Imm O-A og O-X visum.

Jeg forstår at der på nogle thai medier skrives at personer med no O-A og O-X kan komme til Thailand.

Uklart om det er i gruppe 3 eller 6.

Non Imm O-A er retirement visum udstedt til 1 års ophold uden at skulle forlade Thailand. Ikke at forveksle med Non Imm O - retirement visum, der giver 90 dages ophold per gang.

Non Imm O-X er det relativt nye 5 års visum langtidspensionist visum der bla. kræver 3 mio baht i banken når der søges. De skal stå der i 1 år og derefter mindst halvdelen resten af tiden.

Punkt 3 omkring Non Immigration visa synes som om det er baseret på forretningsfolk.

Kan kun opfordre interesserede til at kontakte Ambassaden, hvis de mener de er i en af grupperne eller vil have punkt 6 uddybet.


Oprettet af Lakhe d. 30-09-2020 08:48
#105

Så må jeg jo sige at mit OA visum er da dejligt 400.000 THB i banken 2 måneder ( ja jeg er jo gift thai) og hver gang til fornyelse 1900 THB så er den skid slået.... jeg tror ikke det er en god ide at forlade Thailand i disse tider

Lakhe.

Redigeret af Lakhe d. 30-09-2020 08:51

Oprettet af Lars d. 30-09-2020 10:47
#106

Du har en forlængelse baseret på et Non Imm visum ser det ud til - ikke Non Imm OA visum.

Det hele her drejer sig jo om personer som gerne vil til Thailand og ikke dem som er her.Oprettet af Lars d. 30-09-2020 14:09
#107

For dem som gerne vil afsted og i længere tid og gå i karantæne ser jeg disse muligheder:
(3) foreigners who have non-immigrant visas, especially businesspersons who do not have a work permit (they must present bank statements for the six previous months),

(4) long-stay tourists who have a special tourist visa,

(6) non-Thai nationals who wish to stay in Thailand for 60 days (they can extend their period for an extra 30 days by presenting six previous months of bank statements, equivalent to at least 500,000 baht).

Punkt 3 - afklare med ambassaden hvad der kræves

Punkt 4 - kontakt ambassaden om der blive en åbning omkring 1. november.

Punkt 6 - lyder som en åbning for alle. De 500.000 baht, 100.000 kroner, står der skal stå i banken 6 måneder inden man ønsker at forlænge med 30 dage. Lyder lidt voldsomt. Mon de ikke også skal stå der når der søges?

Alle skal som før stadig i 14 dages selvbetalt statskarantæne.

Der forventes således små 300 turister i oktober.

For hele sidste kvartal forventes 50.000 turister - kommet ud af det blå uden at sige hvordan. Dvs 47.300 i de sidste 2 måneder (flere medier skriver dette). Nogle gange er der em meget pudsig omgang med tal eller også laves en gigantisk åbning lige til sidst eller også bare voldsomt optimistiske tal for at vise det nok går?

Omend 50.000 turister på 2 måneder jo ikke er meget i forhold til 6 millioner sidste år. Kan holde ganske lidt turisme igang.

Thailand forsøger at holde gang i inden interne turisme med bla. ekstra fridage i november. MEn flytter det ikke blot pengene lidt rundt og lidt kommer til turiststederne og transport, men den samlede omsætning for at få gang i hjulene og indtægterne fra udlandet bliver rundt nul.

Mange thaiere har heller ikke så mange penge og mange bruger ikke dem de har lige nu. Det ses rundt omkring i centre og butikker som sælger det som er "nice to have" men egentlig ikke behøves lige nu. Restauranter også.

Redigeret af Lars d. 30-09-2020 14:13

Oprettet af Lars d. 01-10-2020 07:23
#108

120 personer fra Schengenlande kan måske komme 1. november.

Her fra National News Bureau of Thailand som har delt dette "skærmbillede" fra NBT World som er lidt samme organistation og regeringens TV station.

1. november - 120 turister fra Skandinavien og Schengen lande vil ankomme til Suvarnabhumi Lufthavn i Bangkok med THAI fly

Karantænesteder vil blive de dyre ALSQ steder på Phuket, i Burinam og Chonburi.

Men i Thailand gælder også at man har et standpunkt til man tager et nyt.

Uden ansvar herfra for at det er rigtigt. Det var samme TV station der delte information om at Phuket modellen var godkendt og træde ikraft 1. oktober - og den nåede aldrig at komme til længere end medier.

Kan savne en fælles side som Danmark har med coronasmitte.dk hvor man kan finde alle de overordnede ting. Mens Danmark er meget med rette linier, bokse og kasser og struktur på alt, er Thailand nok lidt mere flyvsk (det som turister nok også kan lide) og ikke så nødvendigt med alt den struktur.

Kilde - www.facebook.com/nbtworld/posts...

Redigeret af Lars d. 01-10-2020 08:23

Oprettet af Lars d. 01-10-2020 15:34
#109

STV – special tourist visa – en fuser?

Visumet er vel sådan set stadig ikke rigtigt blevet til noget? Var det en storm i et glas vand på Facebook?

Der kommet godt nok 120-170 kinesere i denne måned, men vi kender ikke betingelserne, kravene, dokumention eller andet om det som længden af ophold. Virker som enkeltstående ture?

Langt fra den åbning med 1.200 per måned.

Så en prøveklud med kineserne og må så se hvad der kan komme?

Der har været tale om at alle skulle anvende en app så de kan følges. Medier har også nævnt fodlænker, men igen er det som om mange højt om tanker og ideer og mange vil gerne udtale sig imellem møder - og noget andet der endeligt bestemmes.

Indtil nu er det ganske minimalt hvad der har været i medierne de sidste 3 måneder som er blevet til noget.

Oprettet af Lars d. 01-10-2020 15:54
#110

Tid til opsummering for alle dem som ikke har fulgt alt i de seneste måneder.

Der er skrevet meget de sidste måneder og mange undrer sig over at Thailand skrifter mening så mange gange. Det er faktisk i medierne forvirringen kommer, for der har ikke været nogle ændringer i regler og procedure fra regeringen fra 2. juli og til her de seneste dage.

Mange tænker hvorfor Thailand dog ikke åbner. Kan nævne at alle lande i sydøstasien, Australien, USA, Canada, Indien osv er lukkede stor set som Thailand er for almindelige turister. Danmark er også lukket for langt de fleste landes turister.

Hvem kan ikke komme til Thailand nu?

Almindelige turister kan ikke komme ind i Thailand endnu. Det kan kun dem som tilhører grupperne nedenfor.

Siden 2. juli har følgende grupper kunnet komme ind:

1. Thailændere
2. Danskere gift med en thailænder eller har thailandske børn i Thailand.
3. Har arbejdstilladelse (inkl. Deres ægtefæller og børn)
4. Studerende i visse tilfælde.
5. Personer med permanent opholdstilladelse i Thailand.
6. Dem som rejser for medicinsk behandling og den behandling godkendes.

Der kan udstedes visum til disse grupper hvis de kan godkendes.

Der er ialt 11 grupper men disse er nok de relevante.

Fra oktober er følgende kommet til, relevante for danskere:

7. Personer med Non Immigrant O-A eller O-X visum. (ikke almindelig Non Imm O - retirement visum eller forlængelser)

8. Thai Elite kort indehavere. Har været forskelige meninger om det har gjalt i nogen tid. Nogle skulle have fået afslag.

9. STV visum, Special Tourist Visum, til langtidsturister – uvist indtil videre hvad det indebærer for danskere. Ingen information officielt om dette endnu.

Der er nogle der taler om at turister kan komme på 60 dages ferie, som angivet i tekster fra PR Thai Government. Uklart hvad det dækker og ikke på den Thailandske Ambassades seneste liste.

Krav inden rejsen.

For danskere skal der haves forskellige papirer og covid-negativ test.
Bl.a også:
Forsikring som dækker COVID-19 og minimum 100.000 USD (svarende til 3 millioner baht) der gælder hele rejsen.

CEO, Certificate Of Entry, er altafgørende for at kunne komme afsted. Dette udstedes af den Thailandske Ambassade når alle andre krav er opfyldt.

Henviser til info nederst fra Ambassaden for detaljer.

Karantæne:

Alle der ankommer til Thailand skal i 14 dages statskarantæne på udvalgte steder. Hjemmekarantæne er ikke en mulighed.

For udlændinge der det altid for egen regning på udvalgte hoteller. For thaiere er der flere muligheder. Priserne kan virke høje, men inkl. 2 COVID tests og 3 måltider om dagen i 14 dage. COVID test skulle koste omkring 12.000 baht alene)

Karantæne hotel skal bookes og accepteres inden Ambassaden kan udstede de sidste godkendelser (såkaldt Certificate Of Entry, CEO)

Oversigt over karantænehoteller og booking sker på denne side:
www.hsscovid.com

Flyselskaber, der kan anvendes:

Indtil for ganske nyligt var det kun THAI specielle afgange der kunne anvendes, med lange ventetider til følge med to afgange om måneden.

Nu er der føjet yderlige 5 selskaber så listen over hvor der kan bookes afgange nu ser sådan ud:
Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways, Singapore Airlines, EVA Air og Thai Airways.

Hvordan ansøges:
Det er den Thailandske Ambassade Hellerup som står for at udstede og godkende hver enkelt rejsende.

Den Thailandske Ambassade har idag offentliggjort en god oversigt og en rimelig enkel procedure for at komme til Thailand, hvis man tilhører en af de grupper der kan få lov at komme. Enkel procedure i denne nye verden corona har skabt.

Detaljer:
I stedet for at give uklare eller forkerte oplysninger om detaljerne og papirerne vil jeg opfordre til at læse Ambassadens information og kontakte dem.

Vejledning og procedure fra den Thailandske Ambassade i Hellerup

Her er gengivet det som Ambassaden idag har offentliggjort som gældende regler og procedurer.

(når der står seneste 5 dage før afgang menes der nok 5 arbejdsdage)

Kilde: www.facebook.com/rtecopenhagen/...

Er der fejl i ovenstående, så må alle meget gerne gøre opmærksom på dette.

Redigeret af Lars d. 01-10-2020 16:35

Oprettet af Lars d. 04-10-2020 08:14
#111

"Man har et standpunkt til man tager et nyt".

Der er ikke rigtigt kommet noget om STV visumet endnu og antallet af turister på den ordning.

Første kinesere 120 kinesrer skulle komme den 8. oktober men pgra procedureproblemer med indrejse bliver det uskudt. Dertil 7 rige kinesere der har fået lov at komme i eget fly.

Alligevel "lover" turist og sportsministeren at der vil komme 1.200 turister i oktober - Ifølge National News Bureau of Thailand. Foreløbig har der været tale om 250 ialt.

Jeg har det lidt med Thailand:

Jeg tror på noget, når jeg ser det ske.

Smitte og måling af COVID-19.

Thailand har nu i mange måneder modtaget 80.000 + personer fra udlandet. Det giver en enestående mulighed for at lave en struktureret undersøgelse af smitte og test resultater.

Hvor lang tid kan der gå fra smitte til det kan måles?
Bliver folk der meldes smittede opdaget i første eller anden test?
Desværre tages første test vist først efter nogle dage og ikke altid ens.

Det kunne hjælpe meget på hvor vigtigt en karantæne på 14 dage er.
Evaluering af test metoderne, udstyret og måden tests tages på.

(Kan måske ikke helt udelukke at nogle kan blive smittet på vej til Thailand selvom der er mange forholdsregler. Ikke alle thaiere har haft covid test inden afrejse.)

Oprettet af Lars d. 04-10-2020 09:21
#112

Nu er der mere klarhed (ironi kan forekomme)

Udenrigsministeren siger igen ifølge National News Bureau of Thailand her søndag eftermiddag:

Det vigtigste krav for alle STV ansøgere er at de skal komme fra lav risiko COVID-19 lande.

Han siger at mulige STV ansøgere opfordres til at tjekke hvilke landes borgere der kan godkendes Sundhedsministeriet.

Ikke mere information om hvor man tjekker.

Myndighederne vil tilsynelandende ikke fortælle hvilke lande det er eller der er ingen liste?

Ministry of Foreign Affairs Spokesman Natapanu Nopakun has clarified that the most important requirement for all Special Tourist Visa (STV) applicants is they must be coming from low Covid-19 risk countries. He said prospective STV applicants are being advised to check which countries' citizens are being permitted by the Public Health Ministry.


www.facebook.com/nbtworld/posts...

Oprettet af Lakhe d. 04-10-2020 09:34
#113

Nu er der mere klarhed (ironi kan forekomme)

Udenrigsministeren siger igen ifølge National News Bureau of Thailand her søndag eftermiddag:

Det vigtigste krav for alle STV ansøgere er at de skal komme fra lav risiko COVID-19 lande.

Han siger at mulige STV ansøgere opfordres til at tjekke hvilke landes borgere der kan godkendes Sundhedsministeriet.


Nå nu starter du da selv LARS med fake news som du da normalt totalt fordømmer.
Som jeg sikkert ikke skal gøre dig klar på, Samtlige thaier som får en mikrofon stillet til rådighed ytre sig om alt de ikke ved en skid om, vi ser det gentagende gange lige fra den ene minister til talsmænd fra PM alle har noget at sige.... MEN MEN står det ikke ikke Royal Gazette er det til dels løgn og small talk fra alle... Ingen ved åbenbart nope, og køre ud med alt fra sladder til ????...
Med venlig hilsen
Lakhe...

Oprettet af Lars d. 04-10-2020 10:22
#114

Glemte at smide billedet med

Oprettet af Lars d. 04-10-2020 10:34
#115

Lakhe.
Jeg deler her informationer fra regeringens egne informationskanaler og gør det som du ser for at sige at intet virker klart - i begge mine indlæg - og der endnu ikke rigtigt findes noget STV visum.

"Jeg tror på noget, når jeg ser det ske" og skrev ironisk.

Også udfra jeg netop ved at alle siger noget hele tiden og aldrig siger "det ved vi ikke endnu".

Jeg synes ikke jeg deler fake news og ja fordømmer fake news som alle jo gør. Noget andet er de nyheder som er spekulationer og ja skrives de som om det er vedtaget så er det fake news.

Men ja det er svært at finde ud af.

Jeg tvivler faktisk på at alle detaljerne vil være at finde i Royal Gazatte. Alle detaljer og krav til f.eks. visum og forlængelser er heller ikke givet i Immigration Act.

Men deler ikke alverdens websiders historier om at nu åbnes der fordi en interesseorganisation kræver det f.eks.

Men ingen grund til at RÅBE ad mig

Oprettet af Lars d. 04-10-2020 11:55
#116

Det kan se ud som om nogle lande i Europa allerede kan udstede STV visumet og folk kan rejse.

F.eks. Schweiz.

De kan så udstede visum og folk kan tage med de fly som nu mere eller mindre commercielt kan lande og afsætte passagerer - efter diverse andre papirer og COE er klar.

Kravene i Schweiz kan ses i linket nedenfor.
Bla.
Lægeerklæring af en slags.
Straffeattest fra hjemlandet.
Sygeforsikring, inkl. COVID. dækning min 100.000 USD.
Bolig:
Krav om at vise om ansøger eller nærmest familie ejer bolig der skal boes i.
Ved hotel eller lejebolig skal laves booking for mindst 1 måned dage OG fremvises kontoudskrift med mindst svarende til 500.000 baht i 6 foregående måneder.

Efter man har fået visumet, så går man igang med procedurerne for at få billet, karantæne booket COE osv.

Special Tourist Visa (STV) - Royal Thai Embassy, Bern

PS: Visumet giver ret til 90 dages ophold ved indrejse og kan forlænges to gange til ialt 270 dage på immigrationskontor uden at forlade Thailand.

Redigeret af Lars d. 04-10-2020 15:18

Oprettet af Kapper d. 05-10-2020 17:03
#117

Så kom der lidt nyt på http://thaiembassy.dk/special-t...

personligt kan kan for nuværende ikke leve op til kravet om 100.000 kr de sidste 6 måneder

Oprettet af Lars d. 05-10-2020 17:16
#118

Nyt om STV visum og hvordan der søges - for danskere.

Danskere er blandt dem som kan søge visumet og Danmark betragtes altså som lav risiko smitte land.

Dette revurderes 2 gange om måneden.

Ambassaden har idag offentligjort opdateret liste over hvem der kan komme ind i Thailand og hvordan. Der er tilføjet STV til punkt 7.

OG

Vejledning i hvordan der søges STV.

Der søges via ambassaden, selvom mange hævder andet.

STV ansøgning
Først skal der søges visum, som også ved de andre typer indrejser.

Derefter skal alt med billetter og Certificate Of Entry, COE osv. ordnes.

Kravene er vist som dem jeg før kopierede fra ambassaden i Schweiz.
Inkl. kravet om at vise indestående af 500.000 baht i 6 måneder bagud hvis der boes på hotel eller lejebolig.

Det vurderes, lidt som Danmark gør, 2 gange om måneden hvilke lande der kan søges fra.

Det viser igen at f.eks. Bangkoks Post fine grafik tidligere med indviklet og dyr ansøgningsvej ikke holdt vand. Ikke første gang.


1. Vejledning i at komme til Thailand

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/Indrejse-thailand-05-10-20.jpg

2. Sådan søges STV visum på den thailandske ambassade

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/STV-ansogning-procedure-05-10-20.jpg

Også info på
http://thaiembassy.dk/special-t...

Tilføjet: UPS, jeg har skrevet samme tid som Kapper så så ikke indlægget før jeg skrev.

Redigeret af Lars d. 05-10-2020 17:45

Oprettet af Kapper d. 06-10-2020 09:19
#119

Hej Lars

Det meget fin gennemgang du har skrevet.

1 - det positivt det kan klares direkte med ambassaden, og det ikke først skal igen "agent" som rygtebørsen meldte ud i weekenden

2 - det med 500.000 bath er da vist kommet med lige til sidst, personligt øv for mig, jeg var klar til 14 dages karentæne også 4 ugers ferie - men omvendt med det krav er de sikker på der kun kommer økonomisk stabile mennesker ind i Thailand.


Oprettet af WhiteBoyRick d. 06-10-2020 11:08
#120

Thailands ambassade i Danmark skriver på deres Facebook-side, at personer fra Danmark for nuværende ikke kan ansøge om STV, da Danmark ikke betragtes som et lav-risko land.

Mvh

Oprettet af Lars d. 06-10-2020 12:51
#121

Tak for oplysningen om opdateringen WhiteBoyRick.

Det er pudsigt... For det var anderledes igår.

Er der nogle der ved hvad de mener i Thailand?

Nu er vi så kommet til at det ikke kun er medierne, men de officielle statsligekontorer som giver forskellige meldinger, med ambassader underlagt Udenrigsministeriet.

De har nu slettet deres FB opslag fra igår.

Men i billedet fra igår står der som vist i indlæg tidligere:

"A new type of tourist visa for non-Thais from COVID-19 low risk countries (Denmark and Lithaunia are included)..."

Teksten "(Denmark and Lithaunia are included)" er nu desværre forsvundet.

Den webside som det var på igår også slettet.

Nu er der istedet en ny webside, dateret 18. august 2018, hvor der står.

http://thaiembassy.dk/13336-2/

As of now, Denmark and Lithunia are not include in COVID-19 low-risk countries. The list will be updated on 15th and 30th of each month.
– AUGUST 10, 2018


Beklager meget, men jeg troede der kunne stoles på Ambassadens udmeldinger, når de kom både på Facebook og deres webside og teksten var klar.

Kan så nævne at en hjemmeside for Thailand Longstay Company, beskriver procedurer hvor visumet kun kan fåes ved at bruge dem som agent og til at starte kompliceret process i Thailand for senere at komme til Ambassaden for at lave COE.
En formidlingsservice der skulle koste 10.000 baht plus visumprisen.

Modsat ambassaderne der siger de klarer det hele.

Thailand Longstay Company er stiftet af regeringen i 2001 og Turistorganisationen TAT er hovedaktionær.

Thailand Longstay Company er så under Turistministeriet og Ambassaderne under Udenrigsministeriet.

Oprettet af Lars d. 06-10-2020 14:57
#122

Kapper skrev:
Hej Lars

Det meget fin gennemgang du har skrevet.

1 - det positivt det kan klares direkte med ambassaden, og det ikke først skal igen "agent" som rygtebørsen meldte ud i weekenden

2 - det med 500.000 bath er da vist kommet med lige til sidst, personligt øv for mig, jeg var klar til 14 dages karentæne også 4 ugers ferie - men omvendt med det krav er de sikker på der kun kommer økonomisk stabile mennesker ind i Thailand.


Ja det er meget højt beløb de har sagt. Normalt 20.000 baht for en person på turistvisum som blot skal kunne vises ved indrejse. Det blev (af medierne dog) nævnt at det bl.a. skulle være for at alle dem som bor det meste af tiden i Thailand kunne komme hjem. Det gælder nok ikke da jeg tror en del af dem ikke er superrige, men en del er almindelige dødelige pensionister.

Men når estimatet er at de 1.200 personer om måneden skal bidrage med omkring 800.000 baht om måneden så skal det være folk med lidt pengene (sarkasme kan forekomme)

Ja begge punkter er nye i forhold til rygterne, ikke overraskende hvis du læser mine indlæg hele vejen. Men passer meget godt med Thailands måde at gøre det på. At der snakkes meget og så gør man det og så gør man det og så har man besluttet sig for at gøre sådan. Men når det endelige kommer, så ser det anderledes ud.

I Thailand, modsat Danmark, kommer så alle de tanker og meninger ud løbende fra alverdens "talspersoner" som nogle journalister har gode forhold til og alle vil svare et eller andet. Hvor man i Danmark ofte holder mulighederne meget tættere på kroppen og melder ud når der er taget beslutning og ingen normalt lækker så meget og ikke svarer noget bare fordi man ikke kan sige "det ved jeg ikke".

Blot min fortolkning og andre oplever sikkert Thailand anderledes.

Myndighederne vil forøvrigt tilsyneladende ej heller offentliggøre listen over lande der kan søge - eller også findes der ikke en officiel liste endnu.

Oprettet af Lars d. 07-10-2020 12:36
#123

Flyaflysninger.

Det strammer til for flyselskaberne og de er måske nødt til at kunne lave lidt langtidsplanlægning nu?

FINNAIR:
Har meddelt at de indtil 31. marts 2021 kun vil flyve med passagerer på Bangkok - Helsinki turen og ikke den anden vej.

Der kan ikke bookes billeter.

Samtidig har de aflyst ruter til f.eks. New York, Los Angeles, Miama, Phuket, Beijing og Singapore indtil 31. marts.

Har ikke direkte noget med danskere mulighed for at rejse til Thailand, men siger lidt om at Finnair ser det som et stykke ude i fremtiden.

Redigeret af Lars d. 07-10-2020 12:36

Oprettet af girobank d. 07-10-2020 21:12
#124

Du skriver: Har ikke direkte noget med danskere mulighed for at rejse til Thailand,
det er jeg ikke helt enig med dig i.

Øvrige selvskaber, der sælger billetter pt. vil da komme i samme position, nemlig de "stjæler" eller låner kundens penge i en periode, og aflyser derefter og så skal kunden bare vente på en tilbagebetaling i lang tid.

Finnair har igår aflyst min tur den 2. december- telefonisk meddelt at en refundering kan tage op til 2 måneder, men senere på dagen modtages en mail, der siger max 1 uge.

Oprettet af Lars d. 08-10-2020 04:04
#125

STV visum som planlagt eller udskudt på ubestemt tid?

Blot for at vise det totale kaos der er i informationsniveauet i Thailand.

Jeg regner med der findes journalist uddannelse i Thailand eller at de udlændinge som siger de driver en nyhedsside har rigtig baggrund og forstår thai.

Ved ikke hvor det går galt, om det er "journalisterne" eller officials der blot udtaler sig om alt muligt.

Første turister skal ankomme Phuket idag. Ellers tidligere blev sagt det var udskudt.

Igår kunne læses:

Kommer ikke før efter Vegetar festival slutter 25. oktober.
Phukets guvernør har modsat sig at de kommer fordi man er bange for de skal smitte på vegetar festviallen der løber til 25. oktober. (Gæsterne vil være ude af karantæne den 23. oktober efter min. 3 negative COVID tests).
https://www.thephuketnews.com/p...

Kommer den 8. oktober
Dette modsige lidt senere af sundhedsministeren i andet medie som siger kineserne ankommer som planlagt.
https://thepattayanews.com/2020...

Helt aflyst
Idag kan så læses at visumet er udskudt og der ikke kommer nogle idag.
Det er udskudt og dermed refundres ikke for visum og betalte billetter.
Det er turistorganisationen der siger det. De siger også de føler sig sikre på visummet kommer igang i denne måned.
https://www.khaosodenglish.com/...

Det dog ikke klart om der er nogle kinesere der har booket til idag. Kina har haft nogle fridage og f.eks. har ambassaden i Beijing haft lukket fra 1.- 6. oktober, så svært at lave dokumenter?

Hvem er projektlederen som kan give de rigtige oplysninger?

Her kan man vel kun sige. Jeg tror på noget i Thailand, når jeg ser det ske (lande)

Too be continued....

Redigeret af Lars d. 08-10-2020 04:14

Oprettet af Jyden30 d. 09-10-2020 11:10
#126

Der er godt nok ikke let det her, men mange tak for det gode flow af information.
Jeg kan idag læse på bangkok post at selv elite card holders, har bøvl med beokratiet og at der ikke er godkendt nogle STV visa endnu.

While hundreds of international travellers await permission to enter the country, including Thailand Elite Card members and those applying for a special tourist visas (STVs), TAT acknowledges the process to allow entry to these groups is going slower than expected, said Thapanee Kiatphaibool, TAT deputy governor for tourism products and business.

https://www.bangkokpost.com/business/1999135/ta...entry-flow

Oprettet af HH d. 10-10-2020 14:47
#127

Nu har jeg ikke set min kone siden februar hvor jeg kom til Danmark. Er i Danmark vedr. arbejde ellers bor vi i Thailand. Vil gerne til Thailand i december og januar og må så tage den karantæne og hvad der nu kræves. Er der nogen der har prøvet proceduren?? er der noget man skal være opmærksom på. Alle gode råd modtages med tak.

Oprettet af girobank d. 10-10-2020 19:27
#128

https://www.facebook.com/photo....læs lige denne opskrift

Redigeret af girobank d. 10-10-2020 19:28

Oprettet af Lars d. 13-10-2020 10:03
#129

HH skrev:
Nu har jeg ikke set min kone siden februar hvor jeg kom til Danmark. Er i Danmark vedr. arbejde ellers bor vi i Thailand. Vil gerne til Thailand i december og januar og må så tage den karantæne og hvad der nu kræves. Er der nogen der har prøvet proceduren?? er der noget man skal være opmærksom på. Alle gode råd modtages med tak.


Jeg regner med at I er formelt gift og har papir på det.

Nederst er seneste vejledning fra den thailandske ambassade til hvordan du skal gøre.

Jeg ville måske nok kontakte ambassaden først for at være sikker på det stadig er sådan. Være sikker på hvilke flyafgange der kan bestilles og godkendes - har lov til at lande med passagerer - osv. (der flyver mange fly til Thailand som kun er cargo til Thailand og kun passagerer fra Thailand)

De nævner kun muligheden for selv at booke billet. Der blev for kort tid siden åbnet for at der kan rejses med andre selskaber. Der har, indtil nu ihvertfald, været muligheden for via ambassaden at komme med et af de THAI fly der flyver thaiere og skandinaver hjem direkte fra København. Billetten koster så lidt mere og der er vist lidt ventetid på de 2-3 afgange der er om måneden. Udover den er direkte, dyrere og længere ventetid er der vist ingen forskel fra selv at booke billet.

Hvis du ikke har et Non Imm O visum eller forlængelse skal du have det lavet også. Der skal så noget dokumentation til også, udover det som står i vejledningen.

Dagbog om en repatrieringsrejse til Thailand:

Måske kan du få lidt ideer fra et andet helt nyt indlæg, hvor Oluf fortæller hans historie om at tage turen lige nu. Han rejste i søndags og er så lige startet på karantænen.

Kan læses her:

En dagbog om en repatrierings rejse til Thailand

Når du har set den kompakte vejledning igennem er du velkommen til at spørge igen hvis der er noget specifikt som driller. F.eks. forsikringen.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/Indrejse-thailand-05-10-20.jpg

Redigeret af Lars d. 13-10-2020 10:10

Oprettet af Lars d. 13-10-2020 14:33
#130

Lars skrev:
Det dog ikke klart om der er nogle kinesere der har booket til idag. Kina har haft nogle fridage og f.eks. har ambassaden i Beijing haft lukket fra 1.- 6. oktober, så svært at lave dokumenter?


Bangkok Post, og flere medier der kopierer de rigtige medier, skriver at talsperson fra Udenrigsministeriet har udtalt at der ingen havde søgt om STV visum det sted i Kina hvor de kunne til afgang den 8. oktober. Der har tilsyneladende været en del som inden havde henvendt sig og tilkendegivet de var interesserede og det var det som det var bygget på?

Men kineserne skulle være på vej engang fastholdes det.

www.bangkokpost.com/business/20...

Så ingen i det som blev anset for at være spydspidsen har ønsket at deltage.

Regeringen og thaierne går måske med tanken om at alle elsker Thailand og vil dertil for enhver pris. Det er jo verdens midtpunkt?

Måske ikke?

Istedet for at sige ingen søgte, så blev forklaringen først at man var bange for at få virus på en vegetar festival hvor de farlige ville blive udsluset fra karantæne 1-2 dage før den sluttede. Det har vel også givet lidt smil på læben rundt omkring.

Hvad så nu?

I medierne, som de sidste 6 måneder ikke er kommet med nogle korrekte nyheder om hvad der ville blive indført af åbninger, skrives om at der arbejdes på at afkorte karantæne perioden. 10 dage har været nævnt i første hug og måske så lidt mere ned.

Men vil en karantæne på 7/10 i stedet for 14 dage, og stadig ret dyr, mon ændre det store for interessen?

Der ligger data for 100.000 personer der er ankommet og venter på at blive gennemset for at finde ud af hvad den lange karantæne giver af positive ting.

Oprettet af Lars d. 15-10-2020 03:31
#131

Flyaflysninger:

Finnair:
Tidligere skrevet at Finnair ikke flyver med passagerer til Bangkok frem til 31. marts (der vil muligvis være passagerflyvninger fra Bangkok til Helsinki)

THAI:
THAI har officielt meddelt at alle internationale flyvninger nu også er aflyst i december.
Rygter vil sige at THAI også vil følge Finnairs tidsplan, men der kan stadig bookes billetter fra nytår.
Kilde THAI - Temporary Suspension of Scheduled International Flights
Due to the ongoing COVID-19 outbreak, and the continuous immigration restrictions and governmental measures imposed by several countries, THAI has been forced to, once again, extend the temporary suspension of most of its international flights until the end of December 2020

Redigeret af Lars d. 15-10-2020 03:31

Oprettet af Lars d. 16-10-2020 14:05
#132

Danskere kan nu søge STV visum - blandt lav smitte lande.

Dette er information fra den thailandske ambassaden idag. Håber det er korrekt og ikke det bliver ændret igen imorgen som det gjorde sidst.

Der er samtidig kommet flere flyselskaber på listen over dem der har lov at flyve passagerer til Thailand.

Fra deres facebook side:

How non-Thais from Denmark and Lithuania can go to Thailand (as of 16 Oct 2020)

*** Please Note that, only non-Thais from countries included in the list of COVID-19 low-risk countries are eligible to apply for the Tourist Visa (TR) and Special Tourist Visa (STV). As of 16 October 2020, Denmark is included in the list. However, Lithuania is not included ***

The list of eligible countries for TR and STV will be updated on 1st and 15th of each month.thaiguide.dk/images/forum/covid19/procedure-til-thailand-16-10-20.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/STV-visun-16-10-20.jpg

Kilde, Ambassadens facebookside - www.facebook.com/rtecopenhagen/...

Lader det være sådan lidt tid og hvis det ikke ændre sig så kommer der en dansk oversættelse og forklaring.

Oprettet af Lars d. 16-10-2020 15:15
#133

De forsikringer der igen skrives der skal bruges, thailandske, ser ud til at være voldsomt meget dyrere end det man kan tegne normalt.

De dækker ikke så meget og prisen er en hel del dyrere end en almindelig sundhedsforsikring. F.eks. dækker min forsikring beløb meget hørere, PER sygdom. Disse er lavere beløb og totalt for et år.

Så måske bedre at tegne en almindelig sundhedsforsikring, men der kræver selskaberne nogle gange man skal bo i Thailand..... Money money money....

Oprettet af prasat d. 16-10-2020 23:47
#134

hvorfor har Thai airways så annulleret alle deres rejser i December?
prasat

Oprettet af Lars d. 17-10-2020 05:41
#135

Prasat, Det er måske der enderne i løsninger nogle gange ikke hænger sammen.

STV skulle give 1200 turister om måneden. Men det er ikke startet endnu her 17 dage efter planlagt take-off.

Samtidig er de første ankomster planlagt til at være meget kontrollerede og kun fra Kina.

Det er så få der kan komme de næste måneder.

Så i rimelig fremtid er der nok ikke base for at THAI kan opretholde fast rutefart (10 afgange per måned fra hele verden pgra STV turister)

Men det planlægges og der skal laves kontroller for STV folkene - de 1200.

Samtidig er gennem nogle måneder ankommet omkring 4.500 udlændinge om måneden via de andre grupper der kan komme og de ankommer stadig. Men der er ikke problemer og ikke al den kontrol.

Men STV turisterne ser ud til at være mere smittefarlige end dem som søger via et Non Imm O visum.

Noget rod.

Så også en mærkelig historie i denne uge om karantæne i hjemlandet inden afrejse. Tiden i Thailand vagte tankerne på ferie i Nord Korea, da det ville være med ophold, bevægelighed og ture rundt i områder uden nogle lokale i nærheden og med fast guide/vagt undervejs.

Der blev skrevet at de mente de første kunne komme 15. oktober og forslaget ville blive fremlagt i november... Tjuhej.

Det var så en af de mange mange rygtehistorier og denne gang fra Bangkok Post.

Oprettet af Kapper d. 17-10-2020 13:34
#136

Nu bliver jeg helt i tvivl, :|
Er det nu muligt at tage til Hellerup og søge et ganske alm Single entry Tourist Visa for 60 dage ? ?
Der da umiddelbart lidt mindre krav


Oprettet af Lars d. 17-10-2020 13:44
#137

Kapper,
Desværre nej.

Kun de personer der er i de 7 grupper vist i ambassadens grafik lidt oppe kan komme ind.
De kan så få visum til rejsen i den kategori de er i, hvis de ikke allerede har visum/re-entry permit.

Alm. turistvisum udstedes ikke.

Alle andre må vente lidt/lang tid endnu.

Oprettet af Luis d. 17-10-2020 18:38
#138

jeg har børn og en kæreste i Thailand men er ikke gift, kan jeg så rejse derned i 3 måneder på turist-visum uden problemer?

Redigeret af Luis d. 17-10-2020 19:05

Oprettet af styker d. 17-10-2020 19:33
#139

Det skulle du jo kunne iflg punkt 2 under categories permitted.
Parents to thai nationals.
Men hvis du ikke registreret som far til børnene i Thailand, får du nok svært ved at overbevise ambassaden om det.
Og du bliver nok nødt til at spørge ambassaden om hvilken dokumentation de skal bruge på faderskabet ifbm visaansøgning.

Men har noget svært ved at tolke punkt 5, det er noget forvirrende med de 500000 baht.

Oprettet af Lars d. 18-10-2020 07:21
#140

Luis, hvis du er officiel far kan du som Styker skriver.

Men ikke på turistvisum. Som skrevet i indlægget før dit udstedes der ikke turistvisum iøjeblikket.

Det vil blive på en Non Immigrant O visum som ambassaden kan udstede hvis du kan få lov at rejse ind.

Og procedurerne nævnt i grafikken skal følges af alle.

Så er du klar på 2 ugers karantæne og betale for det, så kontakt ambassden og hør videre.

Som Styker skriver Punkt 2 og ikke STV visum i punkt 7. Det er nemmere at opfylde end STV visumet og der er ikke samme begrænsninger i antallet der kan komme som der er med STV visumet.

Redigeret af Lars d. 18-10-2020 07:26

Oprettet af Luis d. 18-10-2020 13:30
#141

Det lyder lidt besværligt, ved du hvad det koster det ophold på 2 uger?

så jeg skal ikke have 500.000THB i banken til dette visum, men en sygeforsikring på 100.000 dollars? Tak for hjælpen Lars

Oprettet af Jyden30 d. 18-10-2020 14:53
#142

Jeg vil lige indskyde at Gouda har rejse forsikring der dækker covid-19, hvis ikke jeres eget selvskab gør. De er noget dyre, men det eneste danske selvskab jeg har kunnet finde.
for 6mdr, fik jeg en pris på enkelt rejse for omkring 3000. alt efter tilvalg.

Så altså det der STV er altså bare at man ønsker ophold som tourist i 90 dage? er det korrekt forstået?

Og hvis man ejer lejlighed og bor sammen med kæresten, skal man ikke vise 500.000baht.

Synes jeg forstår grafikken som om:
Købe flybillet
betale for hotel (ASQ)
og så ansøge, med fare for at blive afvist og så miste alle pengene.

Læste olafs fortælling
og der lød det som om at man først skal på en liste og når det så bliver ens tur, så skal man booke det hele. eller er det 2 for skellige processor

Er der forresten nogle af jer der har hørt om at man kan lave pakkerejse med ASQ så man kan få lidt hjælp, eller er man helt palle alene om kampen.

Håber jeg kom frem med budskabet, det begynder for mig at blive en smule svært at finde ud af.

Oprettet af Lars d. 18-10-2020 15:05
#143

Luis skrev:
Det lyder lidt besværligt, ved du hvad det koster det ophold på 2 uger?

så jeg skal ikke have 500.000THB i banken til dette visum, men en sygeforsikring på 100.000 dollars? Tak for hjælpen Lars


Prisen for karantænen er fra omkring 35.000 baht og opefter. Inkl. covid tests og mad. Se evt indlægget fra Olaflacour om hans tur. Der er link til karantæne hotellernes hjemmeside i grafikken (dog thai side)

Nej skal ikke 500.000 baht i banken for Non Imm O visum. Betingelserne og krav til det visum kan du se nærmere på den thailandske ambassades hjemmeside. Det drejer sig her om at besøge sit barn og det punkt er desværre ikke dækket selvstændigt i Thaiguides visumsektion.

I de to grafikker fra ambassaden er der en for STV visumet. Den anden er for hvad alle skal igennem uanset om de har STV visum eller ej.

Så kig kun på den om hvad der kræves for at komme ind og ikke STV grafikken.

Forsikringen for COVID 100.000 USD skal alle have, men indtil videre er f.eks. Gauda blevet accepteret til de "almindelige rejser", kun STV der har andre krav. Gaudas forsikring dækker som rejseforsikring alle omkostninger ved sygdom under rejser, også COVID, uanset beløb.

Oprettet af Lars d. 18-10-2020 15:07
#144

Jyden30 skrev:
...

Synes jeg forstår grafikken som om:
Købe flybillet
betale for hotel (ASQ)
og så ansøge, med fare for at blive afvist og så miste alle pengene.

Læste olafs fortælling
og der lød det som om at man først skal på en liste og når det så bliver ens tur, så skal man booke det hele. eller er det 2 for skellige processor

Er der forresten nogle af jer der har hørt om at man kan lave pakkerejse med ASQ så man kan få lidt hjælp, eller er man helt palle alene om kampen.


Olaf rejste efter de gamle regler og derfor skrives op hos ambassaden til en afgang med THAI via Ambassaden. Siden 5. oktober har det været muligt selv at arrangere fly.

Men ja nok tilrådeligt at tjekke med ambassaden om man kan få lov til at rejse inden der købes billet. Og få oplyst hvilke afgange der har lov at flyve passagerer.

Har du bestemt dig for at du vil afsted? Eller er det stadig tanker?
Jeg har ikke hørt om nogle rådgivere endnu.

Redigeret af Lars d. 18-10-2020 15:18

Oprettet af Lars d. 18-10-2020 15:28
#145

Jyden30 skrev:
...

Så altså det der STV er altså bare at man ønsker ophold som tourist i 90 dage? er det korrekt forstået?

Og hvis man ejer lejlighed og bor sammen med kæresten, skal man ikke vise 500.000baht.


STV er til alle der er turister og minimum 30 dage. Det er alle dem som ikke falder ind i de andre grupper. Men meget begrænset antal lige nu og de næste måneder.

Skal have STV visum.
Skal følge procedurerne for at rejse til Thailand.

Som jeg forstår teksten så skal der ikke vises de 500.000 baht i banken hvis du har papir på at du ejer boligen. Da du ikke er gift går det nok ikke at kæresten ejer den da det ikke er i familie i gængs forstand.

Men jeg er ikke ekspert i detaljerne om dette STV visum som har haft en lidt flyvsk tilværelse indtil nu og det kan være sådan grafik har småfejl hist og pist.

Er valget taget med at søge afrejse så er ambassaden nok bedste bud.

Spørgsmål her er gode at få og for andre at se undervejs og få input, så skriv endelig igen.

Oprettet af styker d. 18-10-2020 15:32
#146

Det med listen er vist primært hvis man vil med Thais fly, som også er repatriering for Thaier i udlandet.
Dette pga thaier kun kan komme i gratis SQ(karantæne) hvis de flyver med Thai, vælger de et andet flyselskab skal de selv betale for ASQ.
Men de skal så også betale 7400kr for en enkeltbilllet med Thai, hvor de andre selskaber vist PT ligger på det ca det halve for en retur.

Tror proceduren må være som beskrevet hvis man vælger et af de andre selskaber, og det ville jeg personligt gøre pga to ting.

1. De thaier der skal med repatrieringsfly behøver ikke at vise en coronatest, der er lige 2 Thaier testet positiv som er kommet retur fra Sverige.
De må jo nødvendigvis have været med Thai fra CPH, det ville være ærgeligt at have sat ved siden af dem og evt være blevet smittet på flyveturen.

2. Ingen kender Thai airs fremtid, men der er en god chance for at stå med en værdiløs returbillet.

Der er en fin side her med vurderinger/anmeldelser af de forskellige karantænehoteller, tjek også deres facebookside for yderligere kommentarer.
Linket er direkte til oversigten med Hoteller med balkon, det ville jeg absolut ikke undvære.
Men det er åbenbart en god ide at tjekke op på at der ikke er låst til balkonen, det gør nogle af hotellerne åbenbart.

https://thaiest.com/blog/balcon...

Og her sorteret med billigste først.
https://thaiest.com/blog/cheape...

Oprettet af Lars d. 18-10-2020 15:57
#147

Tidligere skulle alle, både thaiere og danskere, på ambassadens liste, da der kun var den måde at komme afsted på.

Nu er måden så en anden og billetten kan købes af flere selskaber.

For STV udstedes der bare ikke så mange visa og det gør det lidt besværligt.

For de andre grupper kan man sikkert få lov at rejse, hvis man opfylder betingelserne.

At vente på THAI afgange gør kun at det tager længere tid inden man kan flyve og det bliver dyrere med billetten. Enkelt billet til 7.400 kr. Karantæne stederne og priser er det samme.

Men den mulighed med at komme på deres liste er ikke nævnt i deres procedure for udlændinge mere. Der kun nævnt at man selv booker en billet og så er THAI udelukket da de slet ikke flyver.

Thaierne har deres egen procedure med 2 valgmuligheder og de skal så kun have en enkeltbillet i nogle tilfælde.

Redigeret af Lars d. 18-10-2020 16:01

Oprettet af Lars d. 20-10-2020 08:35
#148

Indrejse opdatering/korrektion.

Og mulighed for at lave en dansk oversigt over mulighederne.

Turistvisum:
På den thailandske ambassades liste er turist visum, TR, også nævnt som mulighed når Danmark er i lav risiko landegruppen - opdateres hver 1. og 15. i måneden. (60 dages ophold og mulighed for 30 dages forlængelse).

Der er dog en hage ved det.

Den svenske ambassade skriver at der kræves min. 135.000 SEK i banken de sidste 6 måneder. Ambassaden i Finland skriver 15.000 Euro i 6 måneder. Ambassaden i Olso skriver 130.000 NOK.

Den Thailandske Ambassade i Hellerup har ikke udgivet nogle informationer omkring TR.

Følgende grupper af "almindelige" mennesker kan søge om at komme til Thailand nu.

For alle gælder stadig 14 dages tvungen selvbetalt karantæne på udvalgte hoteller eller hospitaler.

Turister - når Danmark er i lavrisiko landegruppen. Det er Danmark 16. oktober - 30. oktober - derefter revurderes igen.

Turist visum, 1 indrejse - vise indestående i bank. 60 dage plus evt 30 dages forlængelse. Tjek med ambassaden.

STV visum - vise indestående i bank i nogle tilfælde. 90 dage der kan forlængelse i Thailand 2 gange a 90 dage. Tjek med ambassaden.

Andre - kan rejse hele tiden. Personer der har følgende:

Arbejdstilladelse inkl. deres ægtefæller og børn.

Ægtefæller, børn eller forældre som er thai statsborgere.

Permanent opholdstilladelse.

Studerende i nogle tilfælde.

Har en aftale om medicinsk behandling, som er godkendt (ikke et tandlægebesøg).

Non Imm OA - minimum 50 år for at søge. Flere krav end normalt Non Imm O visum

Non Imm OX - 5 års visum for personer minimum 50 år gamle.

Elitekort indehavere.

Non Imm B til arbejde/forretningsrejse - kræver bankindestående. Må være personer der har fået job, men ikke er startet og ikke endnu har arbejdstilladelse.

Procedure for at komme afsted:

1. jeg vil anbefale at tjekke med den thailandske ambassade om betingelserne er i orden for at kunne få lov til at rejse til Thailand. Og få bekræftet hvilke flyafgange der kan bestilles og i øvrigt proceduren.

I den officielle guide fra ambassaden er det først senere i processen de skal kontaktes.

2. Haves ikke visum eller re-entry permit skal dette søges hos ambassaden. Undersøg om alle krav og dokumenter kan opfyldes - som bankindestående, karantæne betaling osv. Det gælder på turistvisum, stv og alle de andre grupper.

Derefter Ambassadens punkter.

3. Bestille flybillet - liste over selskaber givet af ambassaden.

4. dokumenter skal forberedes:
a Bilag til visum ansøgning
- se ambassadens side med krav til de enkelte typer
- For turist visum - tjek med ambassaden om deres www er opdateret.
b Declaration Form - hentes på ambbasadens hjemmeside
c Flybooking information
d Alternative State Quarantine (ASQ) booking bekræftelse.
- Bookes på www.hsscovid.com
e Forsikring der dækker COVID-19 med mindst 100.000 USD
- derudover kan være krav til forsikring visumansøgninger

5. Kontakte ambassaden for at få udstedt visum og COE, Certificate of Entry.
Ambassaden skriver mindt 5 arbejdsdage inden afrejsedagen.

Derudover skal der skaffes:

Fit to Fly Health Certificate - fra læge eller lignende. )Der findes muligvis en standard formular, men ved ikke lige hvor).

Negativ COVID-19 Test, RT-PCR test, mindre end 72 timer gammel ved afgang.tidligere end afgang. Tjek at det er RT-PCR tests der laves. Findes måske også andre hurtigere/billige tests men det er ikke det som kræves her.

Det giver denne liste af dokumenter som skal vises ved afgang:

1. Visum eller Re-entry Permit
2. COE
3. Declaration form.
4. Alternative State Quarantine booking bekræftelse
5. Forsikring for min. 100.000 USD eller tilsvarende beløb. *
6. Fit to Fly Certificate **
7. Negativ COVID-19 test. **

* Dertil forsikringspapirer der evt, er krævet for nogle typer af visum.
** Skal være seperate papirer.

Vedhæfter ambassaden oversigt fra 16. oktober igen så den er nem at finde:

Oprettet af olaflacour d. 20-10-2020 10:59
#149

Jeg er ikke kommet ind her på turistvisum, men p.g.a. at jeg er thaigift. At hun så rent faktisk slet ikke er med på denne tur her, men er i Danmark, det er en helt anden sag. Ambassaden ville blot have en slags garanti for at vi ikke var skilt, så de fik en kopi af begge pas, hvoraf mit var helt nyt. Jeg vidste ikke om de ville se om jeg havde penge til turen, så de fik et kontoudtog fra Bangkok Bank. Jeg tror det stykke papir havde en vis form for betydning..... :)

Jeg fik at vide på en telefonisk forespørgsel i slutningen af august, at der kun var Thai-Airways som fløj. Det var der måske også kun på det tidspunkt, så jeg sendte mit nye pas og alle bilag den 9. september. Det gik hurtigt, for en uge senere blev jeg ringet op af ambassaden, at jeg kunne rejse den 11. oktober. Det var m.a.o. en ambassade arrangeret tur.

Alt er klappet som det skulle, og jeg sidder nu her på karantæne hotellet i den sidste uge. Jeg er testet første gang (negativ), så den 27. oktober drager jeg ud til vores hus i Bangkhun Tian.

Skriv endelig hvis der er nogen som har spørgsmål, eller læs min dagbog om repatrierings turen som findes her på siden. Man kan også finde en samlet billedserie fra turens første uge her: https://www.la-cour.eu/index.asp?s=91&album=104&album=104

Oprettet af Lars d. 21-10-2020 17:30
#150

Hej Olaf,
Det lyder næsten som om det faktisk var lidt nemmere med den gamle metode som du rejste under hvor Ambassaden var tovholder fra starten og guidede undervejs.

Istedet for nu hvor der selv skal arrangeres en del inden ambassaden involveres. Med fare for noget går galt eller man ikke kan få COE alligevel.

Det kan jo hurtigt gå galt hvis man kommer til Ambassaden i god tid som de skriver men de som i næste indlæg pludselig igen revidere dokumentationskravene til STV visum.

Oprettet af Lars d. 21-10-2020 17:36
#151

Ny vejledning og krav til STV visum

Den thailandske ambassade har idag udsendt revideret vejledning og kravangivelse til ansøgning om STV visum.

Vejledningen til hvem og hvordan der kan rejse til Thailand nu er stadig den samme dateret 16. oktober.

Der står stadig at forsikringerne skal tegnes i thailandske forsikringsselskaber og det er til priser væsentlig højere/dårligere dækning end andre forsikringer til folk der bor i Thailand og langt dårligere end rejseforsikringer.

Er nogle på vej til at gøre klar til afrejse:

Kontakt ambassaden før der startes og komme ordentlig fra start.

Den nye vejledning er her og kan ses på deres hjemmeside på denne side der ser ud til at blive opdateret med seneste udgave hele tiden.

SPECIAL TOURIST VISA (STV)

Redigeret af Lars d. 21-10-2020 17:41

Oprettet af Lars d. 21-10-2020 17:50
#152

Stort krav til indestående for almindeligt Turist Visum.

Den thailandske ambassade i Hellerup har nu også opdateret deres hjemmeside med nye krav til Turist Visum.

Enkelt indrejse visum:

Der kræves nu ikke mindre end 500.000 baht eller tilsvarende beløb i dansk bank de sidste 6 måneder.

Søges der Multiple indrejse visum, der kan bruges til indrejser i 6 måneder er kravene kun 45.000 kr i banken på ansøgningstidspunktet. Vil tro det igen er manglende omhu ved opdateringer. "Copy of the bank statement with minimum balance of DKK 45,000 If using Online Bank Statement, it must show applicant’s name and balance."

Det bliver spændende at se om det også kommer til at gælde efter corona. Så vil der nok være færre der lige tager på mere end 4 ugers ferie.

Kravene til et turistvisum er væsentligt mindre end ved STV visum. Forskellen er så at STV visum kan bruges i mere end 90 dage.

5 ugers ferie siger så. 2 uger i karantæne til min. 7.000 kr og så 3 ugers ferie og mindst omkring 100.000 kr i banken de sidste 6 måneder per person. Familie på 4 giver 400.000 kr i banken eller måske kun 200.000 kroner.

Pudsigt at de melder ud op facebook om ændringer i STV og de ikke samtidig fortæller om ændringerne ved turist visum, da de nævner begge visa i deres brødtekst, men kun en ændring......... Nå sorry, det var lige surt opstød eller TIT...

Kilde: http://thaiembassy.dk/tourism/

An official Bank Statement issued by the bank with bank contact details showing a balance of not less than 500,000 Baht or equivalent over the last 6 months

Redigeret af Lars d. 21-10-2020 18:11

Oprettet af Lars d. 22-10-2020 05:11
#153

Booking af karantænehotel - kun i Bangkok.

Det virker umiddelbart som ret simpelt at skrive reglerne for STV visum, men ikke alt gøres helt simpelt i Thailand og der kommer ofte overraskelser som ikke var forudset.

Dem som rejser med STV visum, må kun booke hoteller i Bangkok.

Det på trods af at der på hotellisten er hoteller udenfor Bangkok som kan bookes og er blevet booket.

Det siger officials til Bangkok Post, men det er ikke at finde på nogle officielle sider.

www.bangkokpost.com/thailand/ge...

Det må så også gælde for alle andre der kommer i de andre grupper? Endnu et uklart punkt.

Hvorfor er det muligt at booke hoteller der ikke må bruges til karantæne alligevel?

Tjek alt med ambassaden hvis du påtænker at rejse.

Oprettet af Lars d. 22-10-2020 05:25
#154

Første STV turister er muligvis ankommet.

Igår formiddag kunne læses at første sending kinesere var ankommet og der var billede af nogle der gik i lufthavnen.

Senere skrev andre at de var på vej igår.

Endnu senere skrev Thai New Agency, datterselskab til MCOT som er statsejet tv station, at de første vil komme den 28. oktober.
"Thai Airways International will arrange a Shanghai-Bangkok flight for the first batch of 120 Chinese tourists, coming to Thailand on Oct 28.
@TNAMCOT"

Endelig kom nye billeder af en gruppe kinesere i Suvarnahbumi lufthavnen.

Så mon ikke de er kommet?

Næste gruppe ankommer måske senere i denne måned. Dvs. 2 fly bliver det til i oktober - mindre end 300 personer.

Imens kommer stadig væsentlig flere udlændinge via de andre ordninger som har været igang 4 måneder og med simplere procedurer.

Oprettet af olaflacour d. 22-10-2020 05:50
#155

Jeg tror det er en forfejlet politik at satse på langtidsturister hvis de skal tilbringe 15 dage i "brummen". Man skal have et solidt tilhørsforhold til landet for at acceptere de 15 dage.

Oprettet af Lars d. 22-10-2020 12:49
#156

Det kan jeg kun give dig ret i og tror mange andre det samme. "Markedet" for disse ture bliver mættet.

Der ankom vist 39 turister i første sending. Var der ikke flere der havde søgt?

Det er vel også lettere umuligt at finde ud af at bestille en billet (hvis man følger ambassaden trin plan) når der tilsynelandende ikke rigtigt er nogle som ved hvornår der afgår fly med STV personer. Måske først i næste periode og der er Danmark måske ikke åbent mere.

Men hele 2.000 skulle have vist interesse verden over for at få STV visumet. Så nåes hurtigt det nye mål om 20 millioner udenlandske turister i 2021 - 55.000 per dag i snit.

Oprettet af Jyden30 d. 22-10-2020 14:21
#157

Lige først et surt opstød, må jeg heller kalde det.
Det bliver da også mere og mere ulogisk det her, var planen ikke at det nu skulle være lettere at komme til thailand.
Må kun booke hotel i bkk, selvom man ikke skal være i bangkok.
De der alsq provins hoteler, var ellers min plan. Men nu da "tourismen" er åbent er de blevet lukket. Og de er blevet lukket selvom der ikke er nok hoteler i bkk til at holde alle de tourister der formodes at komme. Men det lyder som noget CCSA har lavet uden logic for at sende touristen til ende destination før karantæne, som jeg har forstået var planen. https://www.bangkokpost.com/business/2006035/fo...-obstacles

Nå det var lige det sure opstød, nu til spørgsmålet. Der står det med de 500.000 over 6mdr. men skal det forståes at der skal være et flow på 500.000b ind og ud eller er det som opsparing. Da der jo er en væsentlig forskel.
Men er det tænkt som opsparing forstår jeg ikke de 6mdr.

Oprettet af Lars d. 22-10-2020 17:41
#158

Ja Thailand kan af og til være udfordrende med at lave løsninger som vi ikke finder logiske efter vores logik. Thaierne tænker måske ikke over det. Har måske heller ikke altid samme opfattelse af hvor vigtigt det er at alt er korrekt skrevet eller forstået.

Rent praktisk og logitisk kan det virke fornuftigt og nemmest at beholde gæsterne tæt på hvor de lander. Så skal det store sikkerhedssystem kun iværksættes til kort afstand, kortere køretid og ingen stop undervejs (passagerer skal holdes helt isoleret hele vejen).

Men ja hvad de andre steder skal bruges til får vi nok at vide når informationen er ændret af en anden person.

Mht de 500.000 baht så har jeg set forskellige udlægninger så vidt jeg forstår. Den som umiddelbart står fra ambassaden med min. 500.000 baht i hele perioden. Anden version fra andet land der siger min. 500.000 baht ved hver udgang af en måned. Det er jo næsten det samme, bortset fra lønnen går ind lige før og så får den et hop op til regninger skal betales.

Med alle de detaljer og alle de uklarheder der hele tiden dukker op vil jeg foreslå du kontakter ambassaden for at være sikker.

F.eks. står der klart at kan man vise papir på at man ejer en lejlighed i sit eget navn, skal der ikke vises 500.000 baht i banken. Men et par danskere siger de har fået at vide de alligevel skal vise 500.000 baht, trods ejerdokumenter på lejlighed.

Det virker simpelt at skrive reglerne men kan gøres besværligt.

Hvorfor det er 6 måneder ved jeg ikke. Måske fordi de vil sikre at det er de velhavende der kommer og man ikke lige har lånt pengene og sat ind. For et årige forlængelser af retirement eller marriage ophold skal pengene kun stå 2-3 måneder inden der søges.

Men for turister der ikke har pensionsindkomst eller andet, ja der skal der vel lidt penge i banken til at holde en ferie der er længere end den betalte ferie man har. I Dk er det mange uger om året, men mange lande kun 2 ugers ferie. 6 måneders ferie skal jo betales af et eller andet.

Dermed sagt at visumet ikke rettet til de unge der rejser rundt og arbejder ulovligt på feriestederne eller laver andre sjove forretninger f.eks.

Oprettet af Lars d. 25-10-2020 05:52
#159

Virus og karantæne for udlændinge.

Thailand har data for covid og covid tests for 100.000 + rejsende nu.

Langt størstedelen af dem som findes med COVID efter ankomsten er thaiere. De er IKKE testet for covid inden rejsen. Jeg har ikke set de officielle tal, men det er meget høj andel.

Samtidig er alle sæder fyldte i de THAI fly som har både ikke testede thaiere og testede udlændinge med.

De resterende kunne man prøve at kigge lidt i dataene og se om der er nogle sammenhænge.

Er nogle blevet smittet af thaierne undervejs?

Hvor kommer de smittede udlændinge fra? Kommer de fra lande hvor en længe kan underskrive en COVID attest uden der er lavet en test? Der har f.eks. været en del fra Indien.
Nogle lande har krav om at kun bestemte testlaboratier i forskellige lande kan er godkendt til at lave covid test. Nok udfra at der nogle steder fuskes med papirerne.

Pointen:

Hvor stort er problemet med udlændinge der testes positive?

Er det nødvendigt med den lange karantæne for udlændige?

Er nogle smittet under rejsen af thaierne?

Holdes hele turist industrien som gidsler og millioner af arbejdspladser på spil pgra dette og pgra manglende databehandling og analyse?

Virus hos Fransk kvinde efter karantæne:

En fransk kvinde er fundet smittet efter overstået karantæne. Rejste efter karantæne fra Bangkok til Samui hvor hun blev syg.

Ingen af de testede der har været omkring hende er fundet smittede. Det både familie og dem som de rejste med fra Bangkok til Samui. Nogle skriver det er en thai med fransk pas også, men det er jeg ikke sikker på.

Kan idag læse at landets nyhedsbureau skriver at der er fundet virus på maskiner i fitnessrum på karantænehotellet og kvinden så kan have fået det der.

Men ups. Disse fitnessrum skal være lukkede og kan ikke bruges i karantænen. Hvem har adgang til de rum og brugt det? Der skal ledes efter hvor kvinden har fået det.

Der er ingen information om der er andre i karantæne på hotellet som er testede positive. Alle der kan forlade deres værelse skal være testet negative en gang nogle dage efter ankomst.

Kan virke pudsigt at der sættes mange mange restriktioner iværk mht tilbagerejserne og der så pludselig åbnes fitnessrum - som så åbenbart ikke engang afsprittes.

Der er også krav om at rejsende skal sidde med stor afstand ved ankomst i lufthavnen efter at have sidde skulder til skulder i 11 timer i et fly (ved godt luftcirkulationen og rensningen i fly er bedre end lufthavn).

Oprettet af HH d. 31-10-2020 05:06
#160

Hej. Min kone er Thai og vi har hus sammen i Thailand. Min kone arbejder i Thailand og jeg arbejder i Danmark. Jeg vil gerne rejse til Thailand her i december og blive omkring 3 måneder. Syntes alle informationer er lidt svære at finde rundt i. Har talt med ambassaden som bare siger, kik på vores hjemmeside. Skal jeg søge STV visa eller O emigrant ?? Er der nogen der kan hjælpe med hvordan man gør for at starte rigtig og undgå en masse bøvl. På forhånd tak.
Henrik Hegelund Email: telefon 26566098

Oprettet af Lars d. 31-10-2020 06:21
#161

Hej Henrik,

Måske Olaf også kan hjælpe her.

Hvis I er gift og din kone bor i Thailand bør du kunne få et Non Imm O visum til at rejse til Thailand med.

Dog er jeg ikke 100% sikker på det udstedes til alle som ikke har deres normale liv i Thailand. Dvs normalt bor i Danmark.

Men Olaf har beskrevet hvordan man kom ind med Non Imm O visum baseret på at være gift. Se evt tidligere indlæg 149 i tråden her:
https://www.thaiguide.dk/forum/...

STV ser for mig ud til at være lidt dødt eller ikke rigtigt kommet igang endnu, men måske tager jeg fejl. Der er nu kommet et par fly fra Kina, men der tales stadig ikke om at det bliver en lind strøm af fly. Men det kan tilsyneladende søges, men hvornår der vil være afgang med danskere vides ikke.

Danmark er på listen over lande der kan søge, men denne liste revideres hver den 1. og 15 i måneden. Listen over lande er tilsyneladende ikke offentliggjort, men en hemmelighed.

Forleden kunne læses en mystisk nyhed fra Thailands Nyhedsbureau om at der nu var vedtaget guidelines for STV visum, som ville træde i kraft 30 dage efter offentliggørelse i Statstidende. Men nævnte intet andet om det. Men et kan sagtens igen være en forkert nyhed fra dette nyhedsbureau.

Du har talt med ambassaden.
Hvad med at sende en mail om at du er gift med en thai og ønsker at være sammen med din kone og dermed søge om Non Imm O visum og samtidig sikkerhed for at kunne få lov at rejse. Derudover spørge om bekræftelse af hvem der kan bestilles billet hos og om alle afgange kan bookes til dette.
Kan også nævne at du ønsker denne informationer, da du ikke kan bestilles billet uden at have rimelig sikkerhed for at kunne få Non Imm O visum udstedt (du kan se kravene til visum på deres hjemmeside.)

Oprettet af olaflacour d. 31-10-2020 12:24
#162

Er man gift med en thaier, eller har et thai barn (registreret) så kan man komme ind på den konto. Det er uden betydning hvor den thailandske ægtefælle er. Min er f.eks. i Danmark.

Hvad forhold man har til Thailand derudover spørges der slet ikke om

Oprettet af Lars d. 01-11-2020 18:13
#163

Smittede thaiere og udlændinge opdaget under karantæneperiode.

Nedenfor er vist antal thaiere og udlændinge der i karantæneperioden i Thailand er fundet positive for COVID19.

Tallene brugt er fra der blev åbnet for udlændinge i juli.

I april var det både lokal og importeret smitte og det samme i maj omend mindre.

Fra 28. maj er det kun importerede smittede, da der ikke har været lokal smitte. (vist 1 eller 2 som er talt med - en thai og en udlænding)

Desværre har jeg ikke kunnet finde tal for de sidste 6 uger.

Det har ikke været obligatorisk for thaierne at have COVID-19 test for de mange der har været i gratis karantæne.

For alle udlændinge har det været obligatorisk at have negativ COVID-19 test under 72 timer gammel.

Det er derfor måske bemærkelsesværdigt, at andelen af thaiere og udlændinge der findes smittede under karantæneperiode er næsten ens.

Omkring 1 ud af hver 200 ankomne har været smittede.

Det kan antal thaiere dækker længere tilbage end juli og derfor bliver antal smittede lidt højere i andel, men stadig ikke meget højere end for udlændinge.

Det stiller så spørgsmål ved værdien af test inden afrejse og om de er lavet rigtigt. USA og Frankrig burde være til at stole på og de står dog for 25% af de smittede. Eller også har mange thaiere alligevel valgt at lade sig teste inden afrejsen.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/smittede-thai-udlaendinge-under-karantaene.jpg

De smittede udlændinge kommer fra 19 forskellige lande med flest fra USA, Indien, Frankrig og Filipinerne der tegner sig for mere end halvdelen af de ialt 52 smittede udlændinge. Men det siger ikke så meget da der ikke er tal på hvor mange amerikanere, indere osv der er kommet. Det er store nationer.

Har ikke fundet information i statistikker om hvor de smittede thaiere er rejst fra. Kan sikkert læses i medier men kræver så at der skal findes og læses 90 artikler igennem.

Smittetallene er fra de Thailandske Sundhedsministeriums opgørelser.

Redigeret af Lars d. 01-11-2020 19:38

Oprettet af Lars d. 02-11-2020 09:17
#164

Indrejse procedure til Thailand lige nu - kan søge COE online.

Håber følgende kan hjælpe med at gøre det mere klart hvordan der rejses til Thailand nu og hvad der skal klares.

COE, Certiciate of Entry
Der skal udstedes et COE for at kunne få lov at tage med et fly.

Det er nu muligt at ansøge om dette online i dette link.
https://coethailand.mfa.go.th

Der er også en registration guideline video og her pdf fil - coethailand.mfa.go.th/images/RegistrationGuideEng281020.pdf

Der vælges om det er en thai eller ikke-thai der skal afsted.

Behandlingen vil ske på den Thailandske Ambassade i Hellerup efter ansøgningen er udfyldt.
Om det bliver et krav at søge online må tiden vise. Informationerne er ikke altid koordineret i Thailand og informationen fra Ambassaden har ikke været for mange så at sige i corona tiden.

(Jeg kan ikke garantere at det virker med den måde.)

Deri står proceduren som der skal bruges ifølge Udenrigsministeriet som siden ligger under og den er lidt anderledes end den som den
Thailandske Ambassade har vist mht rækkefølgen.

Ambassaden siger der først skal bestilles billet og karantæne booking inden man kontakter Ambassaden.

Jeg og andre her på siden har tidligere været inde på at det vil være bedst at kontakte Ambassaden først for at sikre man kan få COE og derefter videre med billet og karantæne booking.

Det er også denne procedure der er listet for den automatiske ansøgning om COE.

Først de grupper som kan søge og hvor en af de 17 grupperne skal vælges fra starten:

Diplomats and International Organizations Officers
Family of Thai Nationals
Certificate of Residence Holders (permanent opholdstilladelse)
Work permit holders or have been granted permission to work in Thailand
Spouses or Children of Work Permit Holders
Students
Students (Parent/Guardians)
Foreigners with Medical Appointment
Foreigners with Medical Appointment (Accompanying Person)
Thailand Elite Card Member (Elite)
APEC Card Holder (APEC)
Long Stay Visitor (up to 1 year) (OA)
Long Stay Visitor (up to 5 years) (OX)
Medium Term Visitor - Tourist (TR)
Medium Term Visitor - Businessman and Investor (Non-B )
Special Tourist Visa (STV) Holder
Approved Film Crew Member (Film)

Proceduren derfra – kan kraftigt anbefale at selvom der ikke bruges denne online mulighed, så følg samme fremgangsmåde og kontakt ambassaden først. Så er kommunikationen med dokumenter blot med Ambassaden istedet for online.

1. Register for Certificate of Entry

o fill in application form and upload passport information page (in the menu on the next page)
o Embassy/Consulate-General takes 3 working days to process the application
o Applicant can check the result of application on website (in menu on the next page)

2. Once approved

o Applicant finds and books a flight and Alternative State Quarantine (ASQ) within 15 days

3. Confirm application for Certificate of Entry (COE)

o Save information of Flight/Alternative State Quarantine (ASQ) reservations and Insurance, and upload relevant evidences for consideration (in menu on the next page)
o Must be processed within 15 days in accordance with No. 2 otherwise a new registration is required
o Embassy/Consulate-General takes 3 working days to process the application
o Applicant can check the result of application on website (in menu on the next page)

4. Once Certificate of Entry (COE) is approved

o Applicant requests to print Certificate of Entry (COE) from website via Check Application menu (in the menu on the next page)
o Applicant signs the Certificate of Entry (COE)
o Applicant shows Certificate of Entry (COE), Medical certificate attesting that the traveler is free from COVID-19 issued no more than 72 hours before travelling, Medical certificate attesting that the traveler is fit to travel (Fit to Fly/Travel Health Certificate), and relevant documents prescribed in Guidelines based on Regulations issued under Section 9 of the emergency Decree on Public Administration in Emergency Situation B.E.2548 (2005) (No.7) to Airline Officials and officials at point of Entry, otherwise might be rejected to enter the Kingdom

Alt her er taget direkte ordret fra MFA linket.

Redigeret af Lars d. 02-11-2020 12:22

Oprettet af Lars d. 02-11-2020 12:27
#165

Måske bliver overskriften i forrige indlæg ændret:
Fra - COE KAN søges online - til - SKAL søges online.

Den Thailandske Ambassade i Olso har allerede skrevet at det fra idag skal søges online. Vi venter på Hellerup der altid er nogle skridt bagefter.

Ambassaden i Oslo idag:
"From 2 November 2020 onwards Thais and Non-Thais in Norway and Iceland are required to register on the website coethailand.mfa.go.th, in order to obtain Certificate of Entry (COE) for traveling to Thailand."

Vi ved heller ikke endnu om Danmark stadig er på lav risikolisten der gælder fra 1. november som betyder om der kan rejses til Thailand med turist og STV visum.

Redigeret af Lars d. 02-11-2020 12:33

Oprettet af Lars d. 02-11-2020 12:36
#166

Fit to FLy Health Certificate.

Flere har rundt omkring spurgt til hvor de kan finde Fit-to-Fly formularen som skal udfyldes af en læge.

Den er her og tak til olaflacour der gav link til sin hjemmeside, hvor den er stjålet fra.

Klik på linket for at åbne billedet og så kan det gemmes derfra.

www.thaiguide.dk/...ficate.jpg

Redigeret af Lars d. 02-11-2020 12:41

Oprettet af olaflacour d. 02-11-2020 12:42
#167

Lars skrev:
Fit to FLy Health Certificate.

Flere har rundt omkring spurgt til hvor de kan finde Fit-to-Fly formularen som skal udfyldes af en læge.

Den er her (tak til Olafs hjemmeside, hvor den er stjålet fra.)

Klik på linket for at åbne billedet og så kan det gemmes derfra.

www.thaiguide.dk/...ficate.jpg


Jeg tog den med til min egen læge, da de ikke havde nogen, og de var sgu ikke meget for "bare" at skrive noget, hvilket jeg har fuld forståelse for.

Ambassaden oplyste blot, at der ikke var noget formkrav, og så synes jeg det så mere professionelt ud at man selv medbringer en blanket, som så meget andet.

Jeg kom ind i landet, så helt skeløjet er den vist ikke.

Oprettet af Lars d. 02-11-2020 12:53
#168

Hvis nogle syntes informationen på den thailandske ambassades hjemmeside er lidt sparsom med et komprimeret information i noget grafik, så kig evt på den Thailandske Ambassade i Oslos side.

De har et helt afsnit der er let overskueligt og let forståeligt kun omkring COVID situationen og opdateres hurtigere.

Med forbehold for at Danmark og Norge ikke er i samme risikogruppe af lande - kan betyde om man kan søge Turistvisum eller STV visum.

ENTER THAILAND (COVID-19) - Thai Ambassade i Oslo

Oprettet af Lars d. 02-11-2020 13:30
#169Oprettet af Triplecity d. 02-11-2020 17:26
#170

Fedt, fedt, fedt! God, brugbar info og hjælp! Tak for et glimrende arbejde! :D

Oprettet af Lars d. 02-11-2020 18:49
#171

Så kom udmeldingen også fra Ambassaden omkring COE online. Her kl ca 18 DK tid.

Bemærk at selve visum ansøgninger er seperat fra dette COE og skal ansøges hos Ambassaden.

Facebook:

** Announcement for Non-Thais **

Starting from 1 November 2020, Non-Thai nationals who are eligible to enter Thailand can apply for Certificate of Entry (COE) online at https://coethailand.mfa.go.th/

For COE registration's instruction, please visit https://youtu.be/1c1dNaXv0mM

Please note that visa application must be submitted in person at the Embassy. For information about visa application, please visit www.thaiembassy.dk.
**********

www.facebook.com/rtecopenhagen/...

Det er også samme video som jeg delte tidligere.Oprettet af Lars d. 02-11-2020 19:06
#172

Triplecity:
Der også ny vejledning til thaierne der skal til Thailand. Nogenlunde den samme som her om Online COE for dem som rejser hjem med egen arrangeret fly og karantæne. Men på thai og med thai video som kæresten kan forstå også.... :)

Se her Thailændere der skal til Thailand - hvordan?

Oprettet af Triplecity d. 02-11-2020 20:06
#173

Hej Lars. :D
Perfekt, har netop gennemgået videoen med kæresten og føler os fortrøstnings fulde på, at det nok skal gå igennem med den COE. ^^

Fedt med denne hjemmeside og ikke mindst, hjælpefulde forum! Har været mig en stor hjælp og er det til stadighed. ;)

Oprettet af HH d. 02-11-2020 21:23
#174

Jeg er gift med Thai og er nu ved at få papirerne iorden til afrejse den 4-12. Der er et spørgsmål jeg ikke forstår, måske nogen kan hjælpe. Spørgsmål 4. alternative state quarantine (ASQ) booking confirmation (www.hsscovid.com) Hvad menes der ?
På forhånd tak. MVH.Henrik

Oprettet af olaflacour d. 03-11-2020 01:59
#175

HH skrev:
Jeg er gift med Thai og er nu ved at få papirerne iorden til afrejse den 4-12. Der er et spørgsmål jeg ikke forstår, måske nogen kan hjælpe. Spørgsmål 4. alternative state quarantine (ASQ) booking confirmation (www.hsscovid.com) Hvad menes der ?
På forhånd tak. MVH.Henrik


Det er ikke så svært. Du skal finde et hotel ud fra den liste som du vil bo på. Sidst jeg så den var der 84 hoteller som var godkendt til ASQ. Den booker du, men jeg ventede med at betale til jeg havde sikkerhed for at turen blev til noget.

Husk også, at hvis du vil have afbestilling forsikring på rejsen, så skal den betales INDEN du betaler for ASQ hotellet samt flybillet. De fleste har undtaget disse dækninger i øjeblikket, men Gouda er lidt mere villige. DOG dækker de IKKE afbestilling dersom flyet af en eller anden grund ikke afgår. Det er m.a.o. kun dækning dersom DU kommer til skade eller bliver syg og forhindret i at rejse.

Oprettet af Lars d. 03-11-2020 14:54
#176

Danskere kan ikke længere rejse til Thailand med Turistvisum og STV visum.

Det har den thailandske ambassade meddelt mig per mail idag og det gælder fra i søndags.

Betingelsen for kunne få visum er at Danmark er et lav risikoland og det vurderer Thailand ikke længere Danmark er.

Det skulle vurderes 1. november men intet nævnt nogle steder så skrev til dem idag og gjorde opmærksom på den gamle tekst på hjemmesiden.

Skrev kl 10.45 DK tid og fik svar kl 14:00 og nu er deres hjemmeside blevet opdateret også.

Dear Lars Bank,

As of 1 November, Denmark and Lithuania are not included in the list of low-risk countries. It is not possible to apply for STV now. Please see http://thaiembassy.dk/special-t...

Best regards,
Visa Section...


Dear Royal Thai Embassy,

In your website is say for STV and TR:
--
Please Note that, only non-Thais from countries included in the list of COVID-19 low-risk countries are eligible to apply for the Tourist Visa (TR) and Special Tourist Visa (STV). As of 16 October 2020, Denmark is included in the list. However, Lithuania is not included.

2. The list of eligible countries for TR and STV will be updated on 1st and 15th of each month.
--
There is no information on status from November 1.

Is it still the same, since no new update?

Best Regards,


Ambassadens tekst lyder nu:

1. Please Note that, only non-Thais from countries included in the list of COVID-19 low-risk countries are eligible to apply for the Special Tourist Visa (STV). As of 1 November 2020, Denmark and Lithuania are not included in the list.

2. The list of eligible countries for TR and STV will be updated on 1st and 15th of each month.


http://thaiembassy.dk/special-t...

Endnu et af de uklare ting

I Danmark betyder ny klassificering at indrejse i Danmark bliver forbudt den dag det gælder fra.

Her betyder det at der ikke kan søges visum når Danmark ikke er lav risiko land - men kan godt rejse hvis man har visum?

Hvad med dem der evt. har fået visum i sidste uge og ikke er rejst eller dem hvor visum er under behandling og betalt - og i princippet skal billet også være købt når der søges visum.

Måske ikke så mange det berører lige nu, men over tid vil der måske være nogle der søger turistvisum, men næppe hvis man ikke ved hvad der sker ugen efter.

Køb ikke billet og book ikke karantæne hotel førend der er klare linier.

Oprettet af Lars d. 03-11-2020 15:09
#177

Dette betyder at listen for danskere over grupper som kan rejse til Thailand nu ser sådan ud:

- Diplomats and International Organizations Officers
- Family of Thai Nationals
- Certificate of Residence Holders (permanent opholdstilladelse)
- Work permit holders or have been granted permission to work in Thailand
- Spouses or Children of Work Permit Holders
- Students
- Students (Parent/Guardians)
- Foreigners with Medical Appointment
- Foreigners with Medical Appointment (Accompanying Person)
- Thailand Elite Card Member (Elite)
- APEC Card Holder (APEC)
- Long Stay Visitor (up to 1 year) (OA)
- Long Stay Visitor (up to 5 years) (OX)
- Medium Term Visitor - Businessman and Investor (Non-B )
- Approved Film Crew Member (Film)

Proceduren for at søge COE osv til afrejse og søge visum til de andre grupper er den samme som tidligere beskrevet.

Oprettet af girobank d. 03-11-2020 17:48
#178

set på facebook idag


ser ud til at der nu bliver lukket helt af.

Oprettet af Lars d. 03-11-2020 18:13
#179

Hvad har du læst på facebook idag?

Facebook er ikke nyhedsmedie og offentliggør ikke nyheder og det folk skriver skal man nok tage med mange gran salt?

Ja der lukkes for nogle lande i Europa, også Sverige. Men i forvejen var der ikke mange lande der kunne søge STV.

Oprettet af bowler300 d. 03-11-2020 21:12
#180

Lars skrev:
[b]

I Danmark betyder ny klassificering at indrejse i Danmark bliver forbudt den dag det gælder fra.

Her betyder det at der ikke kan søges visum når Danmark ikke er lav risiko land - men kan godt rejse hvis man har visum?

Hvad med dem der evt. har fået visum i sidste uge og ikke er rejst eller dem hvor visum er under behandling og betalt - og i princippet skal billet også være købt når der søges visum.

Måske ikke så mange det berører lige nu, men over tid vil der måske være nogle der søger turistvisum, men næppe hvis man ikke ved hvad der sker ugen efter.

Køb ikke billet og book ikke karantæne hotel førend der er klare linier.


Thaier kan stadig rejse ind i Danmark, og kunnet det længe, Thailand er et åbent land ind i Danmark, og man kan stadig booke tid på VFS for at søge visum.

Åbne lande hvor alle kan rejse til Danmark er følgende

Åbne lande uden for EU, Schengen og Storbritannien
Australien,Japan,New Zealand,Singapore,Sydkorea,Thailand,Uruguay

https://coronasmitte.dk/rejser-... Sidst opdateret 31.10.20

Så med mindre Thailand nægter deres befolkning at rejse ud, er det altså velkomne i Danmark uden karantæne hvis der kan gives et visum til dem, men skal naturligvis igennem karantænen ved hjemkomsten. https://www.vfsglobal.com/denma...

Eneste grund til Thailand er Orange hvis vi rejser er udelukkende deres karantæne.

Når det er sagt ja så er STV en svær en at søge på når den er åben søg 1. eller 16. og afsted senest dagen før ny beslutning.

Oprettet af Lars d. 04-11-2020 03:18
#181

Hej Bowler300,
Min pointe var måske ikke helt klar. Ikke om thaiere kan rejse til Danmark nu, ja det har de kunnet siden juli.

Tænkte på de tilfælde hvor der er restriktioner for indrejse i Danmark, som der er med indrejse til Thailand. Dem hvor det kan skifte fra åbent til lukket land og justeres hver uge.

Der har Danmark systemet at et indrejseforbud træder ikraft et par dage efter offentliggørelse og det er så uanset om turister har et visum eller ej - lukket.

Her skrives det er udstedelsen af visum der ikke længere gøres. Vil det COE der er udstedt stadig være gældende eller annuleret?

Som f.eks. dem som har fået turistvisum eller STV og COE og har billet til f.eks 5. november. Det ville være naturligt at de ikke kan rejse nu.

Hvis det kan gå op og ned 2 gange om måneden vil det være svært at arrangere overhovedet i fremtiden, hvis der ikke kan rejses med de visa/COE man får.

(Det ser måske ikke ud til det går nedad med smitten i Danmark lige nu, så bliver måske slet ikke aktuelt før om længere tid at danskere igen kan søge.)

Oprettet af olaflacour d. 04-11-2020 06:17
#182

Lars skrev:

Her skrives det er udstedelsen af visum der ikke længere gøres. Vil det COE der er udstedt stadig være gældende eller annulleret?

Som f.eks. dem som har fået turistvisum eller STV og COE og har billet til f.eks. 5. november. Det ville være naturligt at de ikke kan rejse nu.


Jeg blev sådan set også gjort opmærksom på den risiko da jeg startede ansøgningen i september måned.

Oprettet af Lars d. 04-11-2020 09:26
#183

Jo Olaf, der er nok hele tiden en chance for at alt vender og bliver aflyst.

Dog har har f.eks. familieindrejsemuligheden som du brugte ikke været underlagt nogle krav om smitte og har kørt hele tiden.

Hvorimod det for kun STV og turistvisum er direkte relateret til smittetal og vurderes 2 gange om måneden.

25 lande er per 1. november klassificeret som lav-risiko lande:

Skal måske nævne at denne klassificering udelukkende har betydning for de to typer visum til turister. Enkelt indrejse turistvisum som kendes fra før og det nye STV, Special Tourist Visa, der giver 90 dages ophold og kan forlænges 2 gange i Thailand.

Dem der kan rejse i nogle af de andre grupper nævnt bliver ikke berørt af ændringer i smittetallene som det er idag.

Tidligere var der fra Europa Danmark, Norge, Sverige og Finland som de eneste lande.

Nu er der kun nordmændene og finnerne som er lav-risiko lande efter Thailands vurdering.

Af andre vestlige lande er Australien og New Zealand stadig på listen som ventet.

Samlet er 4 ud af de 25 der kan søge fra "vesten".

Derudvoer Mellemamerika, Mellemøsten, Afrika og selvfølgelig Asien.

Laos, Kina, Hong Kong, Macao, Sydkorea, Singapore og Vietnam er med af de sydøstasiatiske lande.

Japan er måske overraskende ikke med på listen og det er nabolandene Malaysia, Cambodia og Burma heller ikke. Filipinerne mangler også og det måske mere naturligt.

Australien
Bahrain
Brasilien
Cuba
El Salvador
Elfenbenskysten
Estland
Fiji
Finland
Hong Kong
Kazakhstan
Kina
Laos
Macao
Mongoliet
New Zealand
Norge
Qatar
Rwanda
Saudi Arabien
Singapore
Sydkorea
Taiwan
Uruguay
Vietnam

Revurderes næsten gang 15. november.

PS: Indtil videre er der som jeg lige har fulgt med kun ankommet 2 fly med et par hundrede kinesere i oktober og ser ikke ud som om STV visumet rigtigt er kommet ud af startblokken. Eller også er der ingen der søger eller også flyver de nu bare sammen med de andre der kommet til Thailand.

Dem der officielt er kommet, er kommet med specielle fly til STV gæster. Men vejledningerne skriver at turisterne selv kan vælge fly.

Redigeret af Lars d. 04-11-2020 11:07

Oprettet af Lars d. 04-11-2020 14:51
#184

Flere uklarheder eller fejl i Ambassadens information om STV og turistvisum.

Enkelt indrejse turist visum KAN søges nu

En indrejse der giver 60 dages ophold, som kan forlænges med 30 dage
(fra Ambassadens webside)

Andre krav om COE, karantæne osv gælder naturligvis også.

Det er kun STV visum som er afhænging af lav-risiko klassificeringen.

Turist visum kræver dog også at der kan vises omkring 100.000 kroner i banken de sidste 6 måneder (ifølge Ambassadens kravliste)

Kiggede nærmere på det Ambassaden lagde ud igår. Det blev kun til mere forvirring omkring turist visum, TR.

Tidligere stod at lav-risiko status skulle til for at søge STV og TR

Indtil igår skrev de:
Please Note that, only non-Thais from countries included in the list of COVID-19 low-risk countries are eligible to apply for the Tourist Visa (TR) and Special Tourist Visa (STV). As of 16 October 2020, Denmark is included in the list. However, Lithuania is not included.

2. The list of eligible countries for TR and STV will be updated on 1st and 15th of each month.


Igår ændrede de det til:
1. Please Note that, only non-Thais from countries included in the list of COVID-19 low-risk countries are eligible to apply for the Special Tourist Visa (STV). As of 1 November 2020, Denmark and Lithuania are not included in the list.

2. The list of eligible countries for TR and STV will be updated on 1st and 15th of each month.


Der faldt TR ud i punkt 1, men bibeholdt i punkt 2.

Skrev så mail til ambassaden igen om det er punkt 1 eller 2 der er korrekt og svaret kom meget hurtigt:

Subject: Re: STV and TR visa - Is Denmark still low risk country, eligible for the visas

You can still apply for TR as of today.

Best regards,
Visa Section


Opdateret liste over hvilke grupper der kan rejse til Thailand, per 4. november:

Understreget de typer op der nok er mest interessante for almindelige danskere.

- Diplomats and International Organizations Officers
- Family of Thai Nationals - Non Imm O visum, baseret på familie
- Certificate of Residence Holders (permanent opholdstilladelse)
- Work permit holders or have been granted permission to work in Thailand
- Spouses or Children of Work Permit Holders
- Students
- Students (Parent/Guardians)
- Foreigners with Medical Appointment
- Foreigners with Medical Appointment (Accompanying Person)
- Thailand Elite Card Member (Elite)
- APEC Card Holder (APEC)

- Long Stay Visitor (up to 1 year) (OA) - Non Imm OA visum - personer der er fyldt 50 år. Ophold 12 måneder per indrejse.

- Long Stay Visitor (up to 5 years) (OX) - Non Imm OX visum - personer der er fyldt 50 år

- Medium Term Visitor - Tourist (TR) - turistvisum - 1 indrejse. Ophold 60 dage + evt 30 dages forlængelse

- Medium Term Visitor - Businessman and Investor (Non-B )
- Approved Film Crew Member (Film)

--
STV visum ikke med længere - Special Tourist Visa - Ophold 90 dage som kan forlængelse 2 gange til ialt 270 dage uden at forlade Thailand.

Beklager det ikke var klart fra mig før at der var fejl i teksten fra Ambassaden og de ændringer de laver halvt.

Redigeret af Lars d. 04-11-2020 17:54

Oprettet af Lars d. 07-11-2020 10:10
#185

Problemer med COE online ansøgning og billetkøb.

Hvad der måske synes rimeligt let, at lave en procedure for at komme til Thailand, kan blive meget besværligt. Kravene har været de samme i 5 måneder nu - kun er antallet af grupper der kan rejse er blevet større.

Men det kan også blive meget kompliceret som vist er tilfældet her.

Har fået flere henvendelser der gør opmærksom på der er problemer.

Konflikt mellem CEO systemet og Ambassaderne.

COE systemet siger.

Få godkendt at du kan få COE inden du bestiller billet osv.
Send kopi af visumansøgning, når du ansøger om COE.

Ambassaderne siger:

Du skal vise billet for at søge visum.

Fra COE systemet sendes sagen til behandling på Ambassaden.

Dermed er online modellen lidt død, da det alligevel er nødvendigt at kontakte ambassaden fra starten for at sikre alt er OK og får bestilt rigtig billet og så ansøge. Så gider folk jo ikke bagefter at gå via online.

--

Kan lave et nyt system eller produkt, teste det igennem og sætte det i drift/sælge det.

Kan også lave et system og sætte det i drift og lade nogen teste det og rette fejl som de opstår eller lade det køre videre med fejlene.

Og lade kunderne en efter en gå igang og bruge tid for at se det ikke virker, når de kommer længere frem i processen. Denne metode er den billigste og hurtigste i første omgang.

Bare en enkel person havde prøvet proceduren ville det være afsløret at den ikke virkede.

Det kan nogle gange forbedre produkter hvis alle involverede kontorer er inddraget i planlægningen? Håber ikke det er fordi nogle er imod online systemer.

Redigeret af Lars d. 07-11-2020 10:13

Oprettet af Lars d. 08-11-2020 07:24
#186

Indrejse på Turistvisum - TR - enkelt indrejse.

Der er megen forvirring og fortæller man om Ambassadens svar rundt okmring så man nærmest at vide man er tosset - men de har ikke selv anden argumentation.

Men der kan være forvirrigt. For hvorfor kan turister kun komme på langtidsferie hvis de kommer fra lande med lav smitte, mens man kan komme på kort ferie fra alle lande.

Udover Ambassadens bekræftelse af at TR kan søges nu er der denne information her:

Billedet nedenunder er fra en side under udenrigsministeriet, en slags PR side, hvor der er en tabel med de forskellige muligheder og krav for at komme til Thailand nu.

Der står at STV er afhængig af lav smitte status, men ikke TR.

Efter tabellen er nævnt lav risiko landene med overskriften:
"List of low risk countries and territories for STVs."

Men i en følgetekst står at STV og TR begge er under low risk reglerne, men det er følgetekst.
"...understand the risk of travel when applying for a Special Tourist
Visa (STV) or Tourist Visa (TR), which can only be applied when departing from low-risk countries and territories"

Omvendt står der i kravene, at der kræves sundhedsforsikring for 400.000 baht til begge visum typer, mens det hos ambassaden kun gælder for STV.

Kunne være dejligt om der var en officiel side med reglerne og en der er blevet dobbeltjekket, så der ikke er forvirrende fejl i.

Redigeret af Lars d. 08-11-2020 07:24

Oprettet af Ztoney d. 08-11-2020 23:32
#187

Tak til dig Lars, fordi du tålmodigt forsøger at få hold på hvad der er op og ned i disse skrupforvirrede tider.
Det vil være halsløs gerning at forsøge at komme igennem junglen af skiftende regler og prøve at arrangere en rejse til Thailand i øjeblikket. For hvad kan der ikke nå at ske hvis man her i november køber flybillet og ophold i karantænehotel til f.eks. januar. Alt kan jo tilsyneladende ændres fra dag til dag.
Jeg kan godt forstå at thaierne er forsigtige og nærmest har paranoia overfor at skulle lukke Coronaramte faranger ind, men helt ærligt, hvis man efter fit-for-flight dokument, test inden, test efter ankomst, isolation i to uger med flere tester stadig er negativ, så har man altså ikke Corona. Jeg har hørt historien om en fransk kvinde på Koh Samui som efter karantæneopholdet alligevel blev konstateret positiv, men det er jo senere kommet frem at hun var blevet smittet under karantæneopholdet fra naboer på hotellet.
Lige nu er det nok bedst at forholde sig afventende og se om der ikke kommer mere orden i kaos.

Oprettet af Lars d. 09-11-2020 15:42
#188

Må nok give dig ret at som turist er det ikke så attraktivt lige nu, ikke mindst pgra usikkerheden om at ingen myndigheder ser ud til at kende reglerne - og så lige 100.000 kroner i banken.

Omvendt tror jeg thaierne mener som dig at de 14 dages karantæne er nok og der er tale om, engang, at sætte det ned til 10 dage.

Idag tages sidste test omkring 10.-11. dagen. Hvis karantæne kan sættes ned til 10 dage kunne det, min egen tanke, tyde på at den sidste test ikke er nødvendig at vente på hvis alle smittede er fangede i den første test i Thailand. Men de tal har myndighederne jo at se på.

Jeg tror en del af udfordringen idag med karantænen er at skaffe karantænepladser og holde styr på det hele, også med personale osv.

Der er vel omkring 120 karantæne hoteller nu med omkring 15.000 værelser. Det dækker så lige 1.000 ankomster om dagen højst og det inkl. thaiere (14 dage er et værelse optaget). Skal vi op på 10.000 om dagen (10% af tidligere) skal der så 10 dobles antal karantæne værelser - 150.000 værelser.

Og alligevel - hvor mange vil komme og bruge 10-15 dage i karantæne og hvis samtidig fastholdes de økonomiske krav bliver det ikke lettere.

Redigeret af Lars d. 09-11-2020 15:43

Oprettet af Lars d. 09-11-2020 17:15
#189

COVID-19 test er ikke bare COVID-19 test.

En COVID-19 test SKAL være af PCR typen.

Ser mange mange anbefaler en række hurtige og billige tests. F.eks. Aalborg lufthavn og Falck.
Der er bare det problem at mange af dem IKKE er PCR test. Det er antigen test og de duer bare ikke.

Kommer man i lufthavnen med en antigen test så godkendes den sikkert ikke. Der er så muligheden for at få lavet en hurtig test hos Airport Doctor i Kastrup Lufthavn til den nette pris af 3.500 kroner.

Seneste forlydende fra nogle der rejste for nyligt.

Deres test var lavet omkring 64 timer før afgang, men testen blev afvist i lufthavnen. De ville være 3 timer for gammel ved ankomst til Bangkok. Det er personen selv der har fortalt forløbet.

De var ialt 6 personer som ikke fik godkendt testene - at betale 21.000 kroner ekstra.

Der står højt og tydeligt på ambassadens seneste grafikker, både på thai og engelsk, at testen skal laves højst 72 timer inden AFGANG. Den seneste grafik er fra sidste uge.

Det er frustrerende at ingen kender reglerne blandt de forskellige myndigheder. Det er thailændere der er i Kastrup Lufthavn og tjekker papirerne og nogle eller alle har jakker fra ambassaden på. Samme instans som laver grafikkerne.

Redigeret af Lars d. 09-11-2020 17:23

Oprettet af olaflacour d. 10-11-2020 01:36
#190

Lars skrev:
COVID-19 test er ikke bare COVID-19 test.

Seneste forlydende fra nogle der rejste for nyligt.

Deres test var lavet omkring 64 timer før afgang, men testen blev afvist i lufthavnen. De ville være 3 timer for gammel ved ankomst til Bangkok. Det er personen selv der har fortalt forløbet.

De var ialt 6 personer som ikke fik godkendt testene - at betale 21.000 kroner ekstra.

Der står højt og tydeligt på ambassadens seneste grafikker, både på thai og engelsk, at testen skal laves højst 72 timer inden AFGANG. Den seneste grafik er fra sidste uge.


Jeg tvivler ikke på at det har fundet sted, men min var 71 timer gammel, og den blev godkendt. Det er helt uhørt at man ikke holder sig til det skrevne. Det er praktisk taget umuligt at få en test som er 72 timer gammel ved ANKOMST.

Oprettet af Lars d. 10-11-2020 05:12
#191

Olaf, jeg har heller ikke selv set det og set den test som blev afvist. Har kun at en af personerne selv siger det er sådan. Første tanke var at det var de forkerte test, antigen, der var skylden.

Og for andre skandinaver der først skal fra f.eks. Helsinki til København og være der i god tid er det jo endnu mere svært.

Oprettet af olaflacour d. 10-11-2020 05:54
#192

Jeg spurgte Ambassaden, om antigentesten kunne accepteres, svaret var et klart nej. Jeg hælder lidt til den teiri, at det er antigentest der er blevet afvist, for de 72 timer står altså meget klart i det materiale man får tilsendt. Jeg fik i øvrigt bekræftet det inde på ambassaden inden afgang.[img][/img]

Redigeret af olaflacour d. 10-11-2020 06:09

Oprettet af Lars d. 10-11-2020 07:53
#193

Helt enig Olaf. Der var også thaiere med på turen tror jeg, så kunne være man der havde brugt et af de steder som er billige og kun laver antigen tests.

Man hvorfor skulle nogle gå ud og lyve om dette og få det på nettet, ligefrem sætte ambassaden i dårligt lys og skræmme andre, hvis man selv har været uheldig og lave en fejl? Ja måske.

Oprettet af olaflacour d. 10-11-2020 08:14
#194

Lars skrev:
Man hvorfor skulle nogle gå ud og lyve om dette og få det på nettet, ligefrem sætte ambassaden i dårligt lys og skræmme andre, hvis man selv har været uheldig og lave en fejl? Ja måske.


Jeg tror slet ikke alle kender forskellen, og ydermere siger sælgerne jo / skriver, at de er godkendt af de fleste flyselskaber.

Oprettet af Lars d. 10-11-2020 11:41
#195

Skifter lige tilbage til Turistvisum...

Turistvisum KAN søges af danskere - gen-bekræftet
(en indrejse, TR)

På nettet er folk blevet noget sure på mig, og et par andre, og bedt mig sætte mig ind i tingene og skriver mystiske ting om en, når jeg/vi har fortalt ambassaden har sagt det kan søges - også selvom mailen er delt. Fælles for dem alle er at ingen selv har spurgt Ambassaden...

Der er forskelige tekster rundt omkring og Ambassadens info stadig lidt dobbelttydig.

Så jeg skrev til dem igen idag.

Svaret er

JA

Her er mailen - igen hurtig svar:

Visa Section <>
Tue 10/11/2020 15:38
Dear Lars,

It is possible to apply for a TR but not STV long stay visa.

Best regards,
Visa Section
( .... )

On Tue, 10 Nov 2020 at 08:23, Lars Bank <> wrote:
Dear Embassy,

Last week you confirmed that it is possible to get a TR single entry visa now.

Can you re-confirm that it is possible to get a TR visa now. Independent of the country is low risk or not.

There is many different informations about it. The Thai Embassy in Norway do not have TR as option now.
Also your Embassy website still mention it as mail below.

The new ThailandNow website write both that only STV is depending on low risk status and in the same document that both TR and STV depend on low risk status.Bliver det ændret til at være afhængig af lavsmitte risiko lande som STV, kan det betyde at indrejse med TR visum ikke bliver mulig også selvom det er udstedt eller under udstedelse. Men ingen problem som det er idag - ifølge ambassaden.

Redigeret af Lars d. 10-11-2020 11:46

Oprettet af Lars d. 11-11-2020 05:44
#196

THAI Airways planer for flyvninger til/fra København indtil 27. marts.

THAI har aflyst alle flyafgange mellem Bangkok og København indtil 27. marts 2021, med undtagelse af hver søndag.

Det skriver THAI i meddelelse opdateret 4. november

Det er dog fredage der kan bookes billet til på deres hjemmeside, ihvertfald i december og januar.

Det er ikke altid nemt...

Her meddelelsen:
www.thaiairways.com/sites/en_SE...

Tidligere har Finnair, og sikkert også andre, og informeret de har aflyst til Bangkok indtil slutningen af marts 2021. Muligvis flyvninger fra Bangkok.

Oprettet af olaflacour d. 11-11-2020 07:29
#197

Der har været flere spørgsmål om type af Coronatests, og Antigentesten har fået hårde ord med på vejen. DR.dk har i dag en artikel om emnet, den er nok lige værd at skimme.

https://www.dr.dk/engagement/taet-paa/stil-spoe...estsvarene

Redigeret af olaflacour d. 11-11-2020 09:04

Oprettet af HH d. 11-11-2020 18:33
#198

Jeg skal rejse til Thailand den 4-12 der skal jeg så stille med en Corona test. Regner med at få den taget i lufthavnen samme dag. Er det ikke iorden ? Hvad gør andre der har rejst den sidste tid ?

Oprettet af WhiteBoyRick d. 11-11-2020 19:07
#199

Hvis du mener i testteltet ved lufthavnen, tror jeg ikke du skal regne med svar på prøven samme dag.
Mener du ved Airport Doctor CPH, så er det godt nok, der er svar 2,5 timer efter. Men det kan gøres meget billigere andre steder.

Mvh

Oprettet af olaflacour d. 12-11-2020 02:32
#200

HH skrev:
Jeg skal rejse til Thailand den 4-12 der skal jeg så stille med en Corona test. Regner med at få den taget i lufthavnen samme dag. Er det ikke iorden ? Hvad gør andre der har rejst den sidste tid ?


Airport Doctor er den eneste i lufthavnen som du kan bruge samme dag, og den koster rigtig mange penge. De hvide telte er Region Hovedstaden, men svartiden er 2-3 dage.

Mit forslag er, regn dig frem til en test hvor du bor, en test som er omkring 70 timer gammel når flyet letter. F.eks. 3 dage før klokken cirka 16:30 - 17:00 (hvis det er TG951 som flyver 15:50)

Her bør du have svaret inden afrejse, og ellers er der kun Airport Doctor (som back up)

Print den Fit-for-fly ud som er lagt ind og få den udfyldt ved egen læge om fredagen. Det koster 500,-

Skal det hele laves i lufthavnen, så skal du vist nok af med 5.000 for begge dele. Det er ren røveri i mit optik.

Oprettet af WhiteBoyRick d. 12-11-2020 06:36
#201

Du kan også vælge at blive testet hos det private firma PentaBase. Her kan du have svar efter 4 timer for DKK 850, svar samme dag for DKK 550 og svar dagen efter for DKK 390. Det er RT-PCR tests og der medfølger certifikat til brug ved rejser.
De har testfaciliteter i Herlev, Odense, Esbjerg og Århus.

https://www.pentabase.com/covid-19-detection-se...n-service/


Mvh

Oprettet af Lars d. 14-11-2020 06:10
#202

Indrejse med Non O - retirement visum - måske muligt?

Der er flere forlydender om at personer har kunnet få Non Immigrant O visum baseret på retirement nu og få lov at rejse.
Både med nyt visum og forlængelser med Re-Entry permit.

Er der nogen der har erfaring med det for nylig, indenfor de sidste 3-4 dage.
(ældre erfaringer er ikke relevante)

Om dette er tilfældet for danskere kan jeg ikke lige nu sige. Den thailandske ambassade i Hellerup opdaterer ikke altid mulighederne og som med Turist visum har de stadig den forkerte information på alle deres websider og kører en streamer i toppen af deres hjememside for gamle SVT regler hvor der står danskere kan søge STV.

England:

Thai Ambassden i London skulle have udstedt dette visum for nylig.

På deres hjemmeside står under dem som kan søge:

For long-stay visa holder (Non-Immigrant O-A/O-X)

For retirement (Non-Immigrant O)

For Elite Card holders

For non-Thai who own property in Thailand

For tourism purpose (single entry tourist visa only)Norge:

Ambassaden skriver:

Non-O Retirement Visa (Single entry)
From 11 November 2020, Non-Thai citizens, whose age are over 50 years old, are eligible to apply for Non-O Retirement Visa (Single entry) to enter Thailand.


På deres tjekliste over krav er der de samme økonomiske krav som normalt, men indført krav om forsikring i Thailand som ved Non OA.

Gælder det Danmark og afhænger det at smitterisikoen?

Norge er et af de lande som idag kan søge STV visumet pgra de er et lav risiko lande. Så kan måske være derfor.

England er ikke et lav risikoland, men ved ikke om der er forskel på Danmark og England om de er mellem eller højrisikolande og det kan gøre en forskel.

Norge skriver det er enkelt indrejse visum der er muligt at søge.
Eksisterende forlængelser bør stadig være gældende og kan hvis der åbnes for Non Imm O visum udstedelse, bør der også automatisk åbnes for dem der har et i forvejen.

Kunne tænke, men min logik holder ikke altid i Thailand, eller ofte ikke, at Non Imm O visum går som det almindelige turistvisum.

Den Thailandske Ambasades informationer:

Åbningen ser ud til at være ret ny, ambassaden i Norge skriver fra 11. november, så måske ikke nået at opdatere.

Generelt ser det ikke ud til de oplyser om de nye muligheder der kommer, som f.eks. Turist visum muligheden, hvor de tværtimod skriver ikke korrekte oplysnigner om at der ikke kan fåes Turistvisum, i forhold til det de oplyser på skrift i mails

Om det er fordi de ikke ønsker udlændinge kommer til Thailand og starte med at bruge penge vides ikke.

Tilsvarende kunne være gældende med muligheden for Non Imm O retirement at den ikke vil blive offentliggjort?

Dem som kunne være interesserede kan kontakte ambassaden per mail. De svarer normalt indenfor et par timer.

Enkelt eller multiple indrejse.

Vil tro at enkelt indrejse visum stadig kan forlænges efter normale/tidligere regler med 1 år hvis de økonomiske krav opfyldes og det er stort set samme krav som ved ansøgningen af visum så det skulle være en mulighed.
Vil også tro eksisterende visa og forlængelser stadig er gyldige og kan anvendes.

Karantæne:

Der er stadig obligaotorisk karantæne på udvalgte karantæne hoteller.

Thai TV har idag fortalt det nu bliver sat ned fra 14 til 10 dage. Men igen det er ikke sikkert om det er noget som er bestemt eller stadig overvejes.

Heller ikke sikkert hvornår det vil gælde fra og om det vil gælde for alle. Har været fremme at det vil gælde nogle lav risikolande.

Ikke noget officielt udmeldt endnu.

Om det er 10 eller 14 dage gør måske ikke den store forskel på om nogle har lyst til at rejse til Thailand, men måske vejen til endnu kortere karantæne kunne man håbe.

Redigeret af Lars d. 14-11-2020 06:51

Oprettet af Lars d. 15-11-2020 13:15
#203

Thailand åbnes langsomt for flere og flere grupper der får lov at rejse ind.

Den store barriere er naturligvis karantænen som er svær at se undgåes lige nu.

Befolkningen har hørt om det meget kontrollerede STV visum med meget begrænset antal der kunne komme, men de andre åbninger er ikke "markedsført" i thai medier på samme måde. En åbning i stilhed?

Mange siger "folk vil finde andre lande og rejse til når Thailand er så lukket". Men hvortil kan man spørge? Hvis der tænkes på sydsøstasien og f.eks. Cambodia, Vietnam eller Fillipinerne så er det endnu sværere at komme dertil nu. Så er der måske nogle lande i Union af stater i Europa, "indenrigsrejser" i EU. USA, nej. Australien, nej. Måske nogle lande i latin- og sydamerika.

Thailand bør åbne for pengenes skyld. Jo det presser givet på også for myndighederne men vejes også op af hvad der kan skie hvis der kommer stort antal importerede tilfælde. Hvordan vil det presse sundhedsvæsenet og udsætte de svageste grupper og ældre på landet hvor sundhedsvæsenet ikke er som i Danmark? Vil det igen krævede nedlukning? Nedlukninger i større stil tror jeg ikke der er råd til igen. Det ville jo betyde en kortvarig indtægt fra turister og så stor nedlukninge igen - det har ingen råd til og det samlede økonomiske resultat vil blive endnu dårligere end nu.

Det var min mening og andre kan have anden opfattelse. Jeg er jo i Thailand og ser det nok med andre øjne end nogle der gerne vil på vinterferie.

Oprettet af Lars d. 15-11-2020 13:21
#204

Non Imm O, retirement visum er muligt - en indrejse.

Jeg har fået oplysnigner fra nogle der har været på ambassaden og nu er ved at søge Non Imm O visum. Vurderer kilderne som troværdige.

Der er så kommet samme sundhedsforsikringskrav, som der sidste år kom til Non OA visumet.

Proof of health insurance that covers the whole duration of stay in Thailand. The health insurance policy must have coverage not less than 100,000.- DKK (400,000.- THB ) per policy per year for Inpatient, and not less than 10,000.- DKK (40,000.- THB ) per policy per year for Outpatient.

Med de seneste åbninger er der nu mulighed for at også:

- Turister kan komme, med visum og nogle relativt store økonomiske krav.
Link til ansøgningsprocedure og krav hos Ambassaden - Tourist Visa

- Personer på 50 plus kan søge Non O visum, uden andre end de normale økonomiske krav.
Link til ansøgningsprocedure og krav hos Ambassaden - Non Immigrant Category O for retirement

Pendlere, frem og tilbage fra jobs er stadig ladt i stikken. Langtids backpackere og andre under 50 år der ønsker længere ophold i Thailand, må så nøjes med 3 måneder indtil videre. Frivilligt arbejde er måske også sat på standby men ikke sikker. Andre kan være ladt i stikken pgra de ikke kan komme ud søge nyt visum og tilbage igen, hvor de tidligere var taget til nabolandene og gøre det.

Dermed tror jeg det meget omtalte og hippede STV visum er forsvundet lidt ud igen inden det kom igang. Det var rettet mod langtidsturister som i nogen grad dækkes af Non O, retirement.

Backpackere og andre under 50 år der ønsker længere ophold i Thailand må så nøjes med 3 måneder indtil videre.

Redigeret af Lars d. 15-11-2020 13:22

Oprettet af Lars d. 16-11-2020 13:13
#205

Ny officiel information fra Ambassaden idag om hvem der kan rejse til Thailand og hvordan.

Den nye information kan ses nederst.

Det er nu officielt at der kan søges Non Imm O visum, retirement, som nævnt tidligere.

På den nye oversigt fremgår også at der kan søges Turistvisum uafhængig af om Danmark er lav-risikoland eller ej.

Det er kun STV der kræver at det er lav-risikolande.

Der er også justeret lidt i vejledningen til hvordan man kommer igennem med både COE og visum.

Dermed så skal nok ses bort fra de tidligere vejledninger som er beskrevet tidligere fra ambassaden og COE online siden, der var lidt modstridende.

Der nævnes nu ikke længere at der skal udfyldes en "Declaration form" som der tidligere har stået.

Som altid dette her er kun vejledende fra mig og giver oversigterne fra Ambassaden.

Altid bedst at kontakte ambassaden og få evt. opdateringer at vide, hvis man er afklaret med at skulle i karantæne og betale for det og accepterer alle de andre trin som der er.

For STV:
Det fremgår ikke af Ambassadens information idag om Danmark er rykket tilbage i lav risikolandegruppen, men det kunne måske være sandsynligt at det ikke er sket, med de fortsatte høje antal smittede i Danmark. Må kontakte ambassaden hvis yderligere info ønskes der.

Redigeret af Lars d. 16-11-2020 13:20

Oprettet af Kapper d. 16-11-2020 23:40
#206

Så har konsulatet i Hamburg meldt ud at det fortrinsvise høje "bank" krav er bortfaldet

https://www.thaikonsulathamburg...

Oprettet af HH d. 17-11-2020 00:46
#207

Når man skal udfylde CEO papirer skal man angive en 6 ciffer code. Hvad er det ?

Oprettet af olaflacour d. 17-11-2020 06:48
#208

Det er noget nyt med en kode, så jeg tror du må spørge ambassaden

Oprettet af Lars d. 17-11-2020 08:56
#209

HH skrev:
Når man skal udfylde CEO papirer skal man angive en 6 ciffer code. Hvad er det ?


Er det papirer du udfylder eller online COE ansøgning? Mon en kode fra online registreringen?

Kender ikke systemet og ved ikke om det kan hjælpe men på forsiden af COE online ansøgningesiden står der noget hvis man har glemt en kode
Nederst i billedet her.

Oprettet af HH d. 17-11-2020 16:42
#210

Man skal stille med covid test i lufthavnen der ikke må være over 72 timer gammel. De 72 timer er det før afgang fra København eller er det til man lander ?

Redigeret af HH d. 17-11-2020 16:42

Oprettet af olaflacour d. 18-11-2020 01:45
#211

De 72 timer er til flyafgang, hvilket også fremgår af det materiale der tilsendes. Det er dermed muligt at få den lavet. Ingen ser papiret i Thailand ved ankomst.

Kommer man hertil som gift med en thai, da er det vigtigt at man har dokumentation for det, men lige netop den detalje fremgår IKKE af ambassadens vejledning.

Oprettet af Ztoney d. 18-11-2020 13:15
#212

Jeg synes også det er værd at nævne, at f.eks. et TR visa ikke gælder fra den dato man ankommer til Thailand ifølge flybilletten, men fra visaets udstedelsesdato, hvilket jo desværre medfører at det hele skal gøres i sidste øjeblik.

Oprettet af styker d. 18-11-2020 16:55
#213

Der er jo så den joker at nogle igen bøjer og tolker reglerne forskelligt.
Nogle hoteller kræver åbenbart at den er max 72 timer ved ankomst til hotellet og er den ældre kommer man til at betale for en ekstra test.

Oprettet af olaflacour d. 19-11-2020 01:50
#214

Så er det godt der er så mange hoteller at vælge imellem, at man bare sorterer den slags fra. Det lugter langt væk af at de vil tjene ekstra penge. Skal det krav opfyldes, så SKAL du have attesten senest 48 timer efter podning, og det har du ikke altid. D.v.s. du kommer til at stå i lufthavnen uden noget som helst, og kan nu betale den der sindssyge høje pris .3500,- ?) ude i lufthavnen.

Oprettet af Lars d. 19-11-2020 03:45
#215

Gad vide om det er enkeltstående historier eller navngivne hoteller. Hvad gør de hvis man ikke vil betale for det som ikke er krævet? Sender en retur igen?

Oprettet af Lars d. 19-11-2020 03:51
#216

Ikke længere krav om 500.000 baht i banken for at få turistvisum.

Den thailandske ambassade har nu ændret deres krav til at få turistvisum og kravet om 500.000 baht i banken de sidste 6 måneder er ikke længere nævnt.

Tidligere så det ud som billedet nedenfor og det punkt er nu fjernet.

Nogle medier skriver det er mellem risikolande der kan søge turistvisum nu. Vides ikke hvad der ligger i det og hvor tæt Danmark er på at komme i højrisiko landegruppen.

Ambassaden om turistvisum - http://thaiembassy.dk/tourism/

Karantænen er stadig 14 dage.

Trods mange rygter er det ikke endnu vedtaget at sænke karantænetiden - ej heller selvom NBT nyhedsbureauet der giver modsat indtryk. Ses noget på NBTs side så dobbelttjek det.

Det er måske principgodkendt, men der skal laves et nyt forslag og fremlægges og ifølge ThaiPBSWord vil det ske om en måneds tid. Men ingen kender nok tiden. Tidsplaner svæver nogle gange i Thailand når der loves noget.

Kan meget vel være at betingelserne afhænger af hvilke lande man kommer fra.

CCSA postpones public health ministry’s plan to shorten mandatory quarantine
--
Tidligere krav til turistvisum, som nu er bortfaldet:

Redigeret af Lars d. 19-11-2020 04:00

Oprettet af denmark1982 d. 19-11-2020 07:59
#217

man kan ikke komme ind i thailand på et Tourist Visa eller Single Entry Tourist visa (60 days stay permit)

det er hvad jeg fik afvide inde på den den danske ambassade

Redigeret af denmark1982 d. 19-11-2020 08:11

Oprettet af Lars d. 19-11-2020 10:41
#218

Denmark1982,

Det må være ganske ny information så.

Hvornår er det du fik det svar?

På ambassadens oversigt opdateret den 16. november står der man kan.

I mail specifikt omkring dette svarede Ambassaden mig den 10. november at man kan komme ind på TR.

Måske er det ændret siden?

Kan du ikke sætte et billede af dit svar op her?


(du skriver danske ambassade, men du mener nok thailandske?)

Oprettet af styker d. 19-11-2020 16:47
#219

olaflacour skrev:
Så er det godt der er så mange hoteller at vælge imellem, at man bare sorterer den slags fra. Det lugter langt væk af at de vil tjene ekstra penge. Skal det krav opfyldes, så SKAL du have attesten senest 48 timer efter podning, og det har du ikke altid. D.v.s. du kommer til at stå i lufthavnen uden noget som helst, og kan nu betale den der sindssyge høje pris .3500,- ?) ude i lufthavnen.


Det har været skrevet i en af grupperne på facebook, og det er jo ikke ved afrejse fra DK der kræves ny test.
Det er simpelthen ved ankomst til hotellet de er blevet afkrævet at få lavet en ekstra test pga den var over 72 timer ved check in.
Og som du skriver det er en ekstra indtægt, en test i det danske system har en kostpris på ca 200kr.
Så det er jo en god forretning hvis de tager 6000baht.

Så ja det er vigtigt at gøre sit forarbejde ifht hotellet, nogle kræver også fuld forudbetaling uden mulighed for refusion.

Men ellers kan man jo få lavet en test ved pentabase til en rimelig pris flere steder i landet.
https://www.pentabase.com/covid...Er jeg den eneste der syntes det er noget rod at ambassaden retter i deres forskellige sider uden at sætte en dato på for seneste opdatering.

Oprettet af Ztoney d. 20-11-2020 00:14
#220

Denmark1982

Det Visum som vi ikke kan få gennem den Thailandske ambassade i øjeblikket er Special Tourist Visa (STV) som giver 3 måneders adgang og kan fornyes to gange til ialt 9 måneder. Det udstedes kun i lande med meget lave smittetal.
Single entry (TR) Visaet som giver adgang i 60 dage og kan forlænges med yderligere 30 dage skulle efter hvad jeg har hørt og læst flere steder kunne udstedes såvel her som i mange andre lande.

Oprettet af Lars d. 20-11-2020 04:46
#221

styker skrev:
Er jeg den eneste der syntes det er noget rod at ambassaden retter i deres forskellige sider uden at sætte en dato på for seneste opdatering.


næ, men syntes jeg ser det af og til i Thailand at de detaljer ikke er så vigtige. Der er f.eks. genbrugt en skabelon fra 2018 til at skrive om de nye regler.

Værre syntes jeg det er at de på alle deres sider og billederne på forsiden skriver forskelligt fra deres grafik omkring TR visumet og forskelligt fra hvad de oplyser på skrift. De skriver alle steder at de to visa afhænger af om DK er lav risiko land, men det er ikke hvad de siger er reglerne. Det forvirret nok en del.

Oprettet af Lars d. 20-11-2020 05:03
#222

Til Ztoney,

Jeg regner med at nu Denmark1982 har lagt dette op at han også vil følge op og vil kommentere senere idag og giver mere information om bl.a. det jeg spurgte om og ikke bare forsvinder.

Det er jo væsentligt om det er ændret indenfor de seneste dage.

Her lidt fra hestens mule:

To gange i november har den Thailandske Ambasade bekræftet til mig i mail at der kan søges Turistvisum, men ikke STV visum. Det er den 4. og 10. november. De mails er kopieret ind i indlæg 185 og 195.

Derefter kom det på de opdatering af deres grafik den 16. november at der kan søges Turistvisum uafhængig af om Danmark er lav risikoland eller ej. Samtidig med at Non O visum blev offentligjort at det er tilgængelig. Ser ud til de grafikker opdateres to gange om måneden.

Grafikken nederst.

Hvad de så ikke skriver er det man "kan høre og læse på nettet", men ikke set nogen officielle steder - at TR er for mellem-risiko lande gruppen og ikke nogen information om hvad der sker hvis smitten stiger meget i Danmark.

Så på den baggrund regner jeg med at Denmark1982 vil kommentere og få det opklaret.

www.thaiguide.dk/forum/forum/attachments/non-thai-travel-to-thailand-16-11-2020.jpg

Oprettet af lbob d. 21-11-2020 05:54
#223

olaflacour skrev:
Kommer man hertil som gift med en thai, da er det vigtigt at man har dokumentation for det, men lige netop den detalje fremgår IKKE af ambassadens vejledning.


Vi er ikke gift i Thailand. Skal jeg så ud og have legaliseret vores danske vielsesattest eller kan mindre gøre det?

Oprettet af Lars d. 21-11-2020 10:08
#224

Hvem ankommer til Thailand og hvor smittede er de?

Udlændinge - ankommet i oktober:

Ifølge thailandsk medie for en uges tid siden,ikke en officiel side, oplyses det at nogle har udtalt følgende:

1465 udlændinge har fået og indrejst med COE ind i Thailand i oktober.

De fordeler sig således:

501 haft Non OA retirement visum
331 STV visum
296 Elite kort
113 Non B, arbejde
86 turistvisum
84 APEC kort indehavere
41 på filmhold.

Ialt 1452 personer

Der er således kun 13 personer der er indrejst med f.eks. familiebesøg og medicinsk behandling som formål.

Vi har så en af de 13 her i forumet - Olaflacour.

Tallene for indrejste udlændinge er næsten påfaldende lavt i forhold til tidligere måneder, hvor der i juli, august og ind i september er talt om 15.000 udlændinge ialt.

Derudover siger samme medie at det udtales at 1.000 andre personer skulle have søgt eller vist interesse for at få det nye STV visum - ikke så mange når det dækker omkring 30 lande.

Smittede udlændinge ankommet i oktober:
Antal ankomne udlændinge i oktober siges at være 1465.

Tal fra sundhedsministeriet oplyser at 62 udlændinge er fundet smittede i oktober. (plus 10 fra Burma som ikke er ankommet på normal vis og gennem karantænen)

Det svarer til 4,3% af de ankomne er smittede.

Det lyder som meget stort tal, hvor tallene for månederne før var 0,5%

Nogle af tallene kunne se ud til ikke at passe?

Antal smittede blandt ankomster til Thailand siden april.

Total oversigt over smittede udlændinge og thaiere som opdages under karantænen.

Alle udlændinge skal have en negativ COVID-19 test inden afrejse.
Der er ikke noget krav fra Thailands side om at thaiere skal have en COVID-19 test inden de rejser hjem.

Tallene viser at det ikke er nok med en COVID-19 test inden afrejsen til at undgå smitte.

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/smittede-thai-udlaendinge-under-karantaene-2.jpg

Oprettet af Lars d. 21-11-2020 10:09
#225

Karantæne længde - hvor kort kan den blive?

Der skrives om at karantænen måske vil blive nedsat til 10 dage.

Jeg er ikke ekspert så dette er blot en illustration og bekræfter af at tests inden afrejse ikke er nok.

Hvad vil den korteste karantæne mulig være hvis der stort set skal undgåes at smittede personer "lukkes ud" i Thailand?

Hvornår kan smitten måles i tests?

Ser man på Danmark og Norge kan der gå op til 5-7 dage før virus kan måles i krpppen.

Inkubationstiden der er antal dage fra smitte til eventuelle symptomer er 2-12 dage, men det er noget andet.

Sundhedsstyrelsen bruger 6 dage som pejlemærket og min. 4 dage fra smittekontant til første test.

Testes personer 6 dage efter de har været udsat for smitte skulle en negativ test være god nok.

Så en test lavet 72 timer inden afrejse betyder at man i værste tilfælde kan være smittet op til 8-9 dage inden afrejse uden testen vil vise det.

Karantæneperioden kan så blive på 8/9 dage.

Prøve tages 6 dage efter ankomst og så vente på resultatet.

Thailand har hidtil brugt test 4-5 dage efter ankomst og sammen med 2. test efter 10-11 dage skulle der være basis for at se om 4-5 dage er nok eller det skal være 6 dage efter ankomst?

Oprettet af olaflacour d. 21-11-2020 10:40
#226

Problemet er jo, at man kan blive smittet på selve rejsen, i toget til lufthavnen.... eller flyet. Det ved myndighederne godt ud fra de data de har, og så tror jeg vi kan glemme alt om 8 eller 10 dage.

Vi kan vente på en vaccine.

Oprettet af Lars d. 21-11-2020 12:04
#227

olaflacour skrev:
Problemet er jo, at man kan blive smittet på selve rejsen, i toget til lufthavnen.... eller flyet. Det ved myndighederne godt ud fra de data de har, og så tror jeg vi kan glemme alt om 8 eller 10 dage.

Vi kan vente på en vaccine.


De 8 dage er netop beregnet som fra det tidspunkt man er kommet i "sikkerhed" i Thailand og at man kan smittes inden. Som skrevet viser testen inden afrejse kun sikkert om man var smittet 9 dage inden afrejsen.

Netop udfra at virus kan måles i kroppen seneste 6 dage efter smitte.

Myndighederne har desværre kun data fra 4-5 dage og ikke 6 dage.

Om det bliver anderledes er ja en helt anden sag end hvad der kan gøres.

Om det bliver 8, 10 eller 14 dage ændrer måske ikke så meget i det lange løb, hvis der tænkes på egentlige turister og indtjening derfra.

Asiater er normalt under en uge i Thailand på deres ferier. Koreanere har ofte kun 2 ugers ferie om året og samme flere andre steder.

Redigeret af Lars d. 21-11-2020 12:16

Oprettet af Lars d. 23-11-2020 16:37
#228

Dokumenter der skal bruges for at rejse til Thailand nu

Den Thailandske Ambassade har idag offentliggjort to oversigter over nødvendige dokumenter. De er nedenfor.

Dels nogle dokumenter som er fælles for alle og dels hvilke ekstra dokumenter der er nødvendige afhængig af hvilken kategori der rejses under.

Jeg vil som altid opfordre til at Ambassaden kontaktes hurtigst muligt efter man har besluttet at ville afsted og indstillet på karantæne og de omkostninger der er der og omkostninger til forberedelser som COVID test, Fit to Fly certifikat osv.

Prøver her at samle alle informationerne fra ambassaden:
De nye idag:
Kilde: www.facebook.com/rtecopenhagen/...

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/Required-documents-enter-thailand-1of2-231120.jpg

www.thaiguide.dk/images/forum/covid19/Required-documents-enter-thailand-2of2-231120.jpg

Listen over de grupper af personer der kan få lov at rejse ind i Thailand og vejledningen/køreplanen for at nå dertil, per 16. november.

www.thaiguide.dk/forum/forum/attachments/non-thai-travel-to-thailand-16-11-2020.jpg

Visum:
Informationer om hvad der kræves til de enkelte visa i de forskellige kategorier findes måske bedst på Ambassadens hjemmeside og ved kontakt til dem.
http://thaiembassy.dk/

Turist-, Non O- og Non OA visum information kan findes i VISA punktet i topmenuen (dog ikke på mobil).

STV kan ses her - http://thaiembassy.dk/special-t...

Special Tourist Visa - giver lov til 90 dages ophold som kan forlænges i Thailand 2 gange til ialt 270 dage. Hvor turist visum kun giver lov til 60 dage plus 30 dages forlængelse.

Der står også at danskere ikke kvalificerer sig i øjeblikket til STV.
Kravene til at få STV er dog blevet lempet, så der ikke længere er krav om bolig eller 500.000 baht i banken (som det også blev fjernet fra turistvisum for nylig)

Fra forsiden af deres hjemmeside er der også link til en anden side omkring STV, men den er gammel - den har det noget spøjse adressenavn - election-on-10-march-2562/ og dateret marts 2019.

COE - For COE er der også et link fra forsiden som måske kan være nyttigt. Uklart om det er opdateret for nylig.

Karantæne: Den er stadig 14 dage (15 nætter / 16 dage i praksis)

Redigeret af Lars d. 23-11-2020 16:47

Oprettet af Lars d. 26-11-2020 15:56
#229

Ingen masseturismen før midten af 2021, Premierministeren.

Idag har Premierministeren holdt tale om vaccine situationen for Thailand og ikke mindst smittesituationen i Europa.

Konlusionen er udtalelsen om at vaccine er måden at komme ud af krisen på og forventer ikke ladet åbner grænserne for masseturismen førend thailændere er vaccineret.

Dette kan måske påbegyndes midt i 2021 og der arbejdes på at det kan ske tidligere hvis det kan lade sig gøre.

Dvs almindelige turister skal ikke vente at komme ind i Thailand uden karantæne osv før engang midt i 2021.

Uddrag af referatet af talen:

The world is now in its worst resurgence of the COVID pandemic.

Hundreds of people are dying every day in countries in Europe and elsewhere, and even more in the USA, and there are protests and riots in almost 30 countries.

The WHO has recently warned that there could even be a third wave coming next year if countries are not disciplined in their approach to handling the crisis.

England is now in a national lockdown. Shops, restaurants, pubs, bars, entertainment facilities, sports facilities, other public facilities and most workplaces are closed. And just yesterday, it was just announced that the UK’s economy will contract by around 11%.

France closed for a national lockdown on 30th October, with their GDP forecast to shrink by 11% in 2020.

Spain declared a state of emergency which may last for months, as well as a nationwide curfew, with travelling and gatherings limited.

Holland has a lockdown with people only allowed to leave their homes with a signed document.

Belgium is in lockdown.

And in Germany, shops and restaurants are closed in a partial lockdown and gatherings restricted.

The health situation, as well as its impact on the economies of countries, is getting even more serious around the world.


We expect this vaccine to be properly certified, approved for use and produced by the middle of next year. The sooner we can advance this timetable, the sooner we can open our doors to large numbers of visitors and begin the task of rebuilding our economy. I am now working on trying to find ways in which our processes may be accelerated so that we can get to mass vaccinations in Thailand sooner.

In the meantime, as we enter the holiday season, I ask everyone to keep up their guard and to continue with their discipline in wearing masks, their hand hygiene, and social distancing so that we may continue to work our way through this crisis and avoid the virus spreading in our country and causing even greater economic suffering.


Hele teksten kan ses på Regerings PR hjemmeside:

Thailand’s Direction for Living with the COVID-19 Pandemic

Redigeret af Lars d. 26-11-2020 16:03

Oprettet af Jyden30 d. 28-11-2020 01:24
#230

Hej igen
tængkte det var længe siden jeg havde givet lyd :)

Nå man skal åbenbart bare vente lidt så arter alting sig.

Godt at se at alt det, kæmpe penge i banken koncept er blevet fjernet fra visa. Og ser også ud til at ambasaden har fået opdateret deres hjemme side med corona regler, at man skal sende og få godkendt papirer inden man møder op personligt på ambasaden.

Trods karentænen stadig er ved fuld 14 dage (16 dage), synes jeg dog det ser ud som om priserne begynder at "falde" til under 30.000 nogle steder.

faldt over https://asq.locanation.com/

Hvor jeg kan se ASQ hotel i pattaya (hvor en taxa henter en i Suvarnabhumi), troede jeg havde forstået at man kun kunne booke hotel i bangkok.
Eller er der mon også kommet friere linjer omkring dette.
Grunden til jeg fandt frem til siden var fordi jeg prøvede at finde et søge værktøj til ledige ASQ hoteler, har hørt rygter om at agoda og booking.com ville opdatere til det, Men har ikke haft held med at finde ud af hvor langt de er kommet i processen.
Mon igarvede folk kender noget til dette.

Stor tak lars for at du sætter alt info op så let og forståeligt, med fine links der er lette at følge til bedre forståelse af det opslåede.

Oprettet af Lars d. 28-11-2020 06:21
#231

Hej Jyden,

Mht karantæne hoteller og websider og information om at der køres taxa til hoteller.

Jeg har ikke hørt om der køres taxaer til hoteller nu, men følger ikke så meget med på lige det område af hele projektet.

Det er naturligvis godt at kunne læse om forskellige ting på forskellige sider og kan give masser af inspiration og ideer.

Men jeg vil altid tjekke hvad det er for en side der skriver den information og hvorfor de måske gør det.

Ser man siden du har fundet.

Det et firma der gør sig som ejendomsmæglere og salg af helt nye byggerier, som nu pludselig går over i karantæne hoteller. Ser sit snit til at få kunder / besøgende ved at blande ASQ ind - og tjene penge på diverse underholdning de tilbyder - det er formålet med siden.

De kalder sig "Thailands Quarantine Information Center".

Jeg kunne lave en side her på Thaigude og skriver det samme. Alle kan skrive det. Det er ikke officiel betegnelse.

Siden her har ikke noget ansvar for hvad de skriver. Er der noget der ikke passer er det blot ærgerligt.

Den ser dog professionel ud men det er mere et spørgsmål om at lave et godt design end indholdet.

Så tjek de "rigtige" sider om karantænehoteller også.

Derfor jeg altid, hvor muligt, viser de originale informationer eller link til hvor det er fra.

Det samme gælder hele visumsektionen på selve thaiguide, som lige nu måske ikke er så relevant, hvor der altid kan findes link til de officielle regler.

Langt de fleste sider der skriver om sådan noget giver aldrig link til hvor de har informationen fra - og mange kan være gamle da de ikke skriver datoer på.

Tænker også på denne:
Et livsstilsmagasin på Phuket lavede en grafik der viste Phuket ville åbne for turister. Tja jo de kendte bare ikke reglerne og det var ikke sandt. Grafikken blev delt selv at nyhedsbureauet. Men de fik masser af besøgende til deres webside - som var formålet. Formålet var tilsynelandende ikke at infomrere, for det havde de ikke forstand på.

Redigeret af Lars d. 28-11-2020 06:22

Oprettet af styker d. 28-11-2020 17:43
#232

Iflg en artikel i Bangkok Post ankom der 1201 foreign tourists i oktober, tænker nu mærmere det er 1201 med ikke Thai pas der er indrejst i Oktober.

Bliver spændende at se tallet for november, for det lyder mærkeligt at der iflg indlæg på facebook er besvær med at få værelser på de billigere hoteller.
For der er jo trods alt næsten 150 godkendte A(L)SQ hoteller, der fylder 1200 jo ikke meget.

Og ifht de normalt ca 4 millioner ankomster i oktober der det jo helt dødt.

Men på et tidspunkt begynder det vel også at gøre ondt på den del af eliten der ejer en stor del af hotellerne i Thailand.
Så begynder de vel at ligge pres på at lempe restriktionerne for indrejse.


Oprettet af Lars d. 29-11-2020 05:52
#233

Ja ikke mange der kommer nu. Færre end tidligere måneder.

Andet medie skrev for nogen tid siden at der var kommet 1465 udlændinge til landet i oktober. Heraf 501 med Non OA retirement visum og blot 13 personer pgra familie eller sygebehandling.
(indlæg 224 www.thaiguide.dk/forum/forum/vi... )

I samme periode registreredes 62 udlændinge positive for COVID-19.

Dvs at mere end 4% af de ankomne var smittede. Tidligere har tallene ligget omkring 0,5% smittede.

De har alle haft covidtest og er så smittede indenfor de sidste 6-9 dage inden ankomst.

Virker som om tallene ikke passer sammen?

Indtil videre har det været lavsæsonen, mht steder vesterlændinge besøger, som covid har ramt i hvor der i forvejen ikke er så mange turister f.eks. Phuket, Krabi og Koh Chang. Højsæsonen var næsten slut da det for alvor lukkede ned i marts.

Nogle steder skal næsten alle pengene for hele året tjenes på 3-4 måneder og det vil så først rigtigt kunne ses fra nu af?

Asiater, som der er langt flest af, kommer mere dryssende hele året igennem på kortere smutture.

Redigeret af Lars d. 29-11-2020 05:57

Oprettet af olaflacour d. 29-11-2020 12:34
#234

Jeg tror de 1.201 er deciderede turister. Her tælles jeg f.eks. ikke med, men ret mig hvis det er forkert. Jeg tænker bare, at det altså kun er 3-4 fly, og det er altså kun hvad der lander på en dag

Oprettet af Lars d. 29-11-2020 14:44
#235

Tallene passer måske ikke helt sammen og forvirrer nok en del? Men også typisk for thai journalistik og tal.

Men det medie der med TAT som talskilde skrev 1465 lavede også opdeling. De 1200 er så kommet senere fra andre steder.

Men tidligere kom omkring 4000 udlændinge om måneden.

1465 udlændinge har fået og indrejst med COE ind i Thailand i oktober.

De fordeler sig således:

501 haft Non OA retirement visum
331 STV visum
296 Elite kort
113 Non B, arbejde
86 turistvisum
84 APEC kort indehavere
41 på filmhold.

Ialt 1452 personer

Redigeret af Lars d. 29-11-2020 14:45

Oprettet af styker d. 29-11-2020 14:48
#236

Det er jo svært at vide hvor mange der kommer med de andre flyselskaber.

Thai er jo repatriering, og som du skrev var det fly du var med fyldt til sidste sæde.

Men flertallet var vel thaier og de tæller selvfølgelig ikke som turister.
I øvrigt mærkeligt at flyet var helt fyldt, så en thais beretning om repatriering fra Tyskland, der skriver hun det var begrænset til 200 pr fly.

Men generelt tror jeg ikke meget på de oplysninger der kommer fra myndighederne.
Det lyder af relativt mange smittede udlændinge i betragtning af de alle har fremvist en max 72timer gammel test ved boarding.

Men hvis man kigger på dem der er offentliggjort i dag så ligner det meget godt billedet hidtil de fleste kommer fra en række arabiske lande.
Og så er de næsten alle kommet via qatar, man bliver jo lidt betænkelig ved om de er blevet smittet enten i lufthavnen eller på flyet.
https://www.bangkokpost.com/tha...

Oprettet af Lars d. 29-11-2020 15:31
#237

Det er jo ikke svært at holde styr på i Immigrationen hvor mange der er kommet.

Vides også hvor mange der max kan komme udfra hvor mange COE der er udstedt som kun gælder 15 dage. Ser ud til tallene jeg så er baseret på COE. Der kan være nogle der så alligevel ikke er rejst.

De udenlandske smittede fra juli til starten af november fordeler sig sådan her ifølge Sundhedsminiteriet.

Ikke udpræget mange fra mellemøsten, men rigtig mange fra vesten.

Vides ikke hvor mange der er ankommet af hver nationalitet.

Indien - 38
USA - 19
Frankrig - 12
Rusland - 10
Etiopien - 8
Bangladesh - 6
UK - 7
Kuwait - 6
Fliliperne - 5
Japan - 4
Brasilien - 4
Tyskland - 4
Schweiz - 3
Canada - 2
Holland - 2
Ungarn - 2
Iran - 2
Kenya - 2
Oman - 2
Pakistan - 2
Sudan - 2
Kina - 2

Ialt 143 ud af samlet 165 smittede.

Resten fordelt med 1 person fra 21 lande. Deriblandt Sverige, Belgien, Tjekkiet, Albanien, Finland, Portugal, Italien, Litauen og Serbien - 9 fra Europa.

Så er der Mexico, Maldiverne, Laos, Israel, Taiwan, Usbekhistan, Azerbadjan, Marcedonien,
Egypten, Bahrain, Qatar, Nepal, Syrien.Oprettet af styker d. 29-11-2020 15:50
#238

Er de tal der er udenlandske statsborgere eller også incl Thai, for syntes godt nok udover indien så har Kuwait og Oman ofte været nævnt i de daglige opdateringer i Bangkok Post.
Men det kan godt passe de fleste er Thai der er kommet retur fra de lande.

Men stadigvæk jeg har ikke større tiltro til de oplysninger der kommer fra myndighederne

Men det er meget mere spændende om der kommer et udbrud i Chiang Mai nu efter den syge grænsegænger.
Der er historien jo allerede blevet ændret fra i går til idag, først var hun kommet over grænsen med en minibus.
I dag har hun sneget sig illegalt over grænsen, eller som jeg skrev tidligere der er nok blevet betalt lidt til en grænsebetjent for at kigge den anden vej.

Oprettet af Lars d. 29-11-2020 16:24
#239

Alt det jeg har skrevet om smittede i relation til udlændinge er kun for udlændinge.

Fra juli til 12. november var der 488 thai smittede, 165 udlændinge og dertil 18 fra Burma, men de er vist alle kommet ind på pudsig vis uden karantæne og derfor ikke talt med blandt udlændinge.

Det kan jo godt have ændret sig siden 12. november. De første 12 dage i november blev opdaget 29 smittede thaiere i karantæne og 41 udlændinge.

Der har jo tidligere været udbrud og måske større hvor der aldrig blev fundet en smittekilde eller andre smittede. F.eks. DJ i Bangkok der havde arbejdet på 2-3 spillesteder og været andre steder. En fodboldspiller, mener det var fra Burinam, hvor der ej heller blev fundet andre smittede (officielt).

Ja hvad der er den rigtige historie finder man aldrig ud af med thai journalistik. Deres kilder siger forskelligt og de forstår det forskelligt. Imponerende så megen forvirring der nogle gange kan komme af noget meget simpelt :) Alle har hørt noget af nogle som intet ved...

Redigeret af Lars d. 29-11-2020 16:25

Oprettet af styker d. 29-11-2020 16:31
#240

Lars skrev:
Ja hvad der er den rigtige historie finder man aldrig ud af med thai journalistik. Deres kilder siger forskelligt og de forstår det forskelligt. Imponerende så megen forvirring der nogle gange kan komme af noget meget simpelt :) Alle har hørt noget af nogle som intet ved...


Lige det gør sig jo gældende med mange ting i Thailand.
De svarer jo aldrig, det ved jeg ikke når man spørger dem om noget.
Så brænder de hellere en løgnehistorie af så de ikke taber ansigt.

Har ikke tal på de gange vi er blevet sendt på skovtur ved at spørge om vej, der ville man ønske de bare kunne sige det ved jeg ikke.
Heldigvis er google maps opfundet nu.

Oprettet af Lars d. 29-11-2020 16:34
#241

Og det gælder så også "officials" der spørges om noget. Så skal der falde et svar prompte for kan ikke sige det skal jeg lige undersøge....

Yes yes svares der også ofte uanset om man har hørt det der belv sagt, er enig eller vil gøre det som blev sagt. Også herhjemme i stuen....

Ret forvirrende, også i dagligdagen nogle gange, at man ikke rigtigt ved hvor man har andre...

Redigeret af Lars d. 29-11-2020 16:35

Oprettet af olaflacour d. 30-11-2020 04:59
#242

Denne artikel er værd at læse. IATA lægger nu op til et digitalt pas, hvor både test og vaccination skal fremgå. Der er næppe nogen tvivl om at de dage er talte hvor man bare kan rejse uden vaccination.

https://www.bangkokpost.com/business/2027415/pa...lternative