Debatemne: Thaiguide :: Illegale spillebuler kom i sigtekornet under covid - anholdte, betjente undersøges og et drab

Oprettet af Lars d. 25-03-2021 17:57
#1

Illegale spillebuler blev i december mistænkt/udråbt til at være storspredere af COVID-19 i bl.a. Rayoung provinsen som betød massive nedlukninger og tab for mange i Rayong og Pattaya.

Det har så tiltrukket opmærksomhed siden som bagmændene og politiet måske helst havde været foruden.

Politiet i Bangkok bad under krisen om at politiet skulle finde og lukke de spillebuler der var. Forbløffende hurtigt kunne de lave razziaer flere steder.

Politiet har også sat intern efterforskning igang om der skulle være urent trav og nogle der har "glemt" eller "overset" noget i deres arbejde.

Tror det var 7 betjente jeg læste for et par uger siden allerede var suspenderet og allerede i starten kostede det topfolk jobbene nogle steder.

I starten af marts blev det oplyst at yderligere 253 andre betjente er under undsersøgelse. Det er alle fra niveauer højere end gadebetjentene og så lidt op i toppen. Undersøger om de skulle have været på "lønningslisten". https://www.bangkokpost.com/tha...

Idag kan ThaiPBS World fortælle at der er anholdt 8 mænd som menes at drive et netværk af illegale spillebuler. Lederen var allerede i medierne i december da han var ejeren af et af de steder som blev fundet smitte hotspot.

Lederen har sammen med sin søn været efterlyst en tid for at stå bag planlægningen af et drab på en motobike taxa chauffør der havde taget billeder inde fra et af stederne og sat på facebook.

Ved anholdelsen blev også konfiskeret værdier for 800 millioner baht (160 mio kr) ved aktioner i Bangkok, Rayong, Chanthaburi og Chon Buri.

Meget af det som sker rundt i verden som er lidt udenfor nummer kan ofte kun fortsætte hvis myndigheder på en eller anden måde finder ud af at se den anden vej? Det kan også være barer som kan være åbne længe eller alkoholbarer der åbenlyst kan sælge hele natten på hovedstrøg i Bangkok, mens andre skal være lukkede.