Debatemne: Thaiguide :: Alle indrejserestriktioner fjernes fra 30. september

Oprettet af Lars d. 23-09-2022 07:25
#1

COVID administrationen har idag haft deres General CCSA meeting, som har premierminsisteren ved bordenden. Der blev bl.a. besluttet følgende:

Fra 30. september er det ikke længere nødvendigt:

Vise vaccinationspapirer eller negativ COVID test.

Det vil nok være effektivt for ankomster 1. oktober.

Samtidig er der nogle interne ændringer:

Smittede med mild eller ingen symptomer behøver ikke længere at selvisolere sig. Det gælder for personer der ikke er i 608 grupperne som er 60 år plus og 8 underliggende sygdomme.

Højrisikogrupper skal selvmonitorere i 10 dage og tage en hjemme efter 5 dage.

Mundbind - anbefales stadig i områder med mange mennesker men er ikke et krav (dertil så at alle kontorer, private firmaer, forretninger osv kan stille krav om brug af mundbind og det gør de fleste steder idag.)

Undtagelsestilstandsloven som blev indført i marts 2020 bliver ikke forlænget denne gang. Den ophører dermed 30. september og normal lovgivning træder så ikraft.

COVID håndteres nu som influenza.

Dette er følgerne af at regeringen tidligere på ugen besluttet at COVID ikke længere er en fourbudt sygdom i Thailand. Der er dog stadig 5 andre som er på listen over fordubte sygdomme. De er de sygdomme som der skal testes for ved ansøgning af Non O-A visum og når arbejdstilladelser forlænges.

Dermed hæves alle restriktioner internt som er indført pgra COVID også indenfor nærmeste fremtid.

Dagens COVID administrations briefing bliver muligvis den sidste blev det nævnt i TV. Der har været flere ugentlige, ugentlige, månedlige briefinger siden foråret 2020. Frekvensen afhængig af hvordan smittesituationerne har været.

Dette er referat fra den TV briefingen fra COVID administrationen idag. Reference kommer sammen med vidoe af det relevante senere idag.

Oprettet af Lars d. 23-09-2022 07:39
#2

Her er video med dagens COVID administrations engelske briefing.

Omkring indrejsereglerne er omkring 1:30 minutter inde.Oprettet af Lars d. 23-09-2022 08:34
#3

Opdateret grafik

Oprettet af Lars d. 26-09-2022 09:06
#4

Ændringer er med at vaccination eller COVID test ikke skal vise ved lov.

Med virkning fra 1. oktober.

Mange siger altid, jamen vi skal vente på CCSA beslutninger kommer ud som endelig lov.

Min erfaring har gennem hele COVID tiden været at det som meldes ud fra de General CCSA Meetings, hvor premiermininsteren er for bordendende og direktør altid er blevet omsat til lov. Derfor meldt ud derfra.

Den thailandske ambassade i Danmark vil mulighvis først komme ud med ændringerne når de træder i kraft.

Her fra nyhedsbureauet idag:

The Government Gazette has announced that COVID-19 will be classified as a communicable disease under monitoring from October 1 onward. The National Communicable Disease Committee recently held a meeting to determine practical guidelines for the current state of the disease. It also resolved to lift the vaccine and COVID test requirements for entry into Thailand.

Public..

fortsættes på www.facebook.com/nbtworld/posts...

Billedet er fra linket

Oprettet af Lars d. 01-10-2022 13:27
#5

For god ordens skyld her en officiel grafik udgivet idag.

Som ofte kommer de først når ændringer træder i kraft, men behøver ikke vente til det med at skrive om det.

Den Thailandske Ambassade i Hellerup har endnu ikke fået opdateret deres webside, men har idag på facebook delt en lignende grafik som nedenfor der også kom idag.

Det er også først idag at Ambassaden informerer om at der fra idag og til 31. marts 2023 fåes 45 dages ophold ved visumfri indrejse. Det er dog også kun på facebook.

Personer der ikke følger dem på facebook, men tænker info kan findes på deres webside med alle regler samlet, ser det så slet ikke.

Teksten på billedet oversat (uden ansvar):
"COVID-19 relaterede dokumenter er ikke længere krævet for at komme ind i Thailand fra og med 1. oktober 2022.

Passagerer vil ikke længere skulle vise COVID-19 relaterede dokumenter som vaccinations certifikater og COVID-19 test resulater ved ankomst i Thailand."

Nogle vil så hænge sig i den sidste formulering, hvor praksis har været at de skulle vises i afrejselufthavnen og de er i praksis ikke blevet tjekket ved ankomst.

Redigeret af Lars d. 01-10-2022 14:20