Debatemne: Thaiguide :: Leasing/leje af jord i Thailand - OPDATERING!

Oprettet af Burkahead d. 15-01-2009 11:45
#1

Man kan ikke længere som gift med en Thai (eller blot kærester med een) lade konen/kæresten eje jorden og så lease den af hende. Det er forbudt ved lov idag. Man kan kun lease/leje jord af en Thai person, som man ikke er gift eller bor sammen med! Desværre! :(

Oprettet af Lars d. 21-02-2009 14:53
#2

Hej Burkahead.

Det har jo betydning for rigtig mange udlændinge, der køber jord i Thailand i deres thailandske ægtefælles navn. (Da udlændinge ikke kan eje jord i Thailand)

Jeg har ledt lidt rundt på nettet hos advokat firmaer, firmaer med speciale i jord og ejendomme, forskellige internationale forums, men har ikke kunnet finde noget om den nye regel.

Har du evt et officielt dokument eller henvisning til hvor vi kan se mere om den nye regel?

Redigeret af Lars d. 21-02-2009 15:21

Oprettet af Lars d. 28-05-2009 10:44
#3

Land Department har præciseret reglerne for udlændinges køb af jord gennem mellemmænd, som f.eks. deres koner.

Disse regler ser ikke ud til at være nye. Udtalelserne er kommet på Phuket i forbindelse med en landdækkende turne for at forbedre service fra Land Department.

Bla. udtales:
Udlændinge der ved hjælp thailandske nominerede køber eller har købt jord, vil få deres skøder annuleret hvis det bliver opdaget - også selv om der er tale om et lovligt viede ægtefælle, der har købt for ægtefællens penge

Der nævnes ikke, at det er forbudt at leje jorden af ægtefællen, såfremt den er købt efter reglerne. Men er jorden ikke købt efter reglerne, ja så er leje af jorden selvfølgelig heller ikke gyldig.

Ja hvordan kan det så tjekkes i Thailand?
Jeg ville tro at myndighederne kan bede køberen af jord om at komme med den fornødne dokumentation af hvorfra pengene til købet er kommet. I mange tilfælde vil en alm. bankudskrift sikkert kunne vise om pengene er overført fra en udlænding?

Desuden blev det nævnt at myndighederne vil gøre noget ved de meget lange ventetider der har været på at få skøder flyttet til den nye ejers navn.

Dette er uddrag af artikel fra:
www.phuketgazette.net/news/inde...

Oprettet af cqr d. 04-06-2009 12:15
#4

Som Lars siger, er reglerne for udlænge omkring ejerskab af fast ejendom ikke er blevet ændret, det har så længe jeg er bekendt med været ulovligt at lade en Thai købe for dig.

Hvis du er gift med en Thai og hun/han køber jord uden hus på skal du altid skrive under på at det ikke er dine men hendes penge der bliver brugt til at købe jorden for, men der er intet der forbyder dig at lave en lejekontrakt som giver dig ret til at bruge den, denne leje kontrakt kan laves på 30 år med mulighed for at forny den to gange totalt 90 år, men husk at en sådan lejekontrakt skal registreres på land kontoret såfremt den løber mere end 3 år. Hvis du køber jord med hus på, gælder samme regler med leje men du har også en mulighed for at få dit navn skrævet på skødet hvisket gør at det ikke kan sælges uden begge underskrifter, hvilke giver samme sikkerhed for din investering som en lejeaftale.

Med hensyn til at det skulle tage lang tid at få skødet skiftet til ny ejer, kan jeg ikke kende, hver gang vi sælger huse eller lejligheder bliver skødet skrevet med det samme og ny ejer få det med hjem, og da jeg er ejendomsmægler i Chiang Mai Thailand laver vi mange handler og har aldrig haft dette problem.

Skulle der være nogle der har brug for mere konkret information er i velkommen til at skrive til mig så skal jeg gerne svare.

Venlig hilsen
Claus Christensen
House in Chiang Mai

Oprettet af Lars d. 11-06-2009 15:52
#5

Hej Claus,
jeg forstår også reglerne som du skriver også det med fordelene ved at leje jorden.

En ting er jo love og regler som vi kender dem. En anden de uskrevne regler som de skrevne ikke altid kan vinde over.

Tænke at du lejer jorden af din thailandske kone. Bygger så hus der, enten i dit eller konens navn. Jo der kan du så blive boende i 30 år. I bliver skilt og du beder konen om at flytte, da huset er dit.

Herved taber konen ansigt i samfundet og specielt hvis der senere flytter en anden kone ind. Derudover ligger det lidt i kortene at hvis en farang køber jord og bygger hus er det en gave til familien. Uanset lejekontrakt eller ej.

Nok har konen ikke ret til huset, men kan chikanere så meget at du må flytte. Pengeafpresning eller det der er værre.

Så mit råd kunne være at leje jord af 3. mand. Og helst ikke i konens families umiddelbare nærhed, hvis du vil blive boende ved evt skilsmisse.

Har du oplevet noget sådan Claus?

Oprettet af cqr d. 16-06-2009 12:27
#6

Hej Lars

Jeg har ikke direkte hørt nogen blive chikaneret af en ex. hvis hun er flyttet ud, jeg har derimod kendskab til en der "troede" han købte et hus på en lease, men det viste sig at hans kone købte det i hendes navn, hun smed ham derefter ud efter ret kort tid og den nye eller gamle kæreste (er ikke sikker) flyttede ind, han gik i retten hvilke tog ca. 2 år, og hun blev dømt til at betale ham THB 1 mil (50% af købs prisen) inden 1 år, hvis hun ikke kan skaffe pegene, vil huset blive solgt på tvang så han kan få son del.

nogle gange når vores kunder køber et hus i konens navn og de laver en lease mellem dem, laver de også en låne aftale mellem dem, med pant i ejendommen på et beløb der svarer til købs prisen, men de fleste køber på en lease mellem os og dem, hvilke rent praktisk siger at vi køber huset og de leaser det af os.


Venlig hilsen
Claus Christensen
House in Chiang Mai

Redigeret af cqr d. 16-06-2009 12:28