Thaiguide.dk - Hoteller
Thaiguide.dk - Hoteller

Bangkoks bydele - hvor skal jeg bo og se noget?

Khao San Road

Khao San Road er det gammel kendte backpacker område i Bangkok, hvor alting var billigt og lidt ustyrligt. Området har udviklet sig utroligt meget de seneste 10 år og har bredt sig til nabogaden/gaderne. Det er blevet moderniseret flere steder og det nye lidt mere upmarket med bedre hoteller, men stadig i den billigere ende med billigere overnatningsmuligheder - men stadig byens førende backpacker område og stemning. Der er også stadig det ustyrlige liv i en blanding af alksins former for restauranter, gadeboder, marked, moderne barer og de små ”Reagaebarer” i sidegaderne og bankende techno på gaden. Henvender sig idag også til de mere almindelige turister. Det er lidt som en by i byen - ”Fristaden”, hvor alting er lidt anderledes end udenfor og selvfølgelig meget præget af at alt er rettet mod hvad turister ønsker - dermed vel næsten alt hvad en turist ønsker.

Chinatown

Det levende Chinatown ligger i en af Bangkoks ældste bydele, Yaowarat, nede ved floden. Spændende at besøge dette autentisk og levende område i de smalle gader fyldt med liv og handel, hvor der sælges alt mellem himmel og jord. På hovedgaden gennem Chinatown ligger mange guldsmede og selfølgelig er der der og andre steder et fantastisk udvalg af kinesiske delikatesser til ganen. Tekstiler og antikviteter findes der også meget af. Transport dertil er nemmeste med Taxa eller Tuk Tuk eller tage flodbådene der ligger til ikke langt fra Chinatown.

Silom – Sathorn

Det centrale forretningområde i Bangkok. Normalt et rigtigt godt sted at vælge, hvis man er på forretningsrejse og vel at mærke skal arbejde i dette område. Men også godt udgangspunkt på en ferie, da der er nem adgang til resten af Bangkok via SkyTrain og ikke langt derfra Metroen og en tur til floden tæt ved. Der er også en række gode  top-klasse restauranter, shoppingcentre, dog ikke så prangende som omkring Ploenchit - Rachaprasong - Pratunam - Siam. Silom og Sathorn Road ligger paralelt med hinanden fra Lumphini Park i den ene ene og næsten ned til Chao Phrya floden i den anden ende. For enden af Silom Road ligger Lebua hotellet med udendørs bar på 63. etage med fantastisk udsigt. Silom er måske mest kendt for Patpong, med gogo-barer og aften gademarkedet blandet skønsomt sammen i de små sidegader.

Siam Square

Regnes mange gange for centrum, bymidte, uden dog at være det officielt. Bangkok har ikke noget officielt centrum. Det er stedet fyldt med shoppingcentre fra de billigere MBK med kopivarer til de store fashionable Siam Paragon og alt derimellem. I sidegaderne  ved Siam Square vrimler med liv ligesom gaderne er fyldte med mennesker og trafik døgnet rundt. Det er alt fra designerbutikker til cafeer, banker og boghandler på Siam Square som ligger over for shoppingcentre som Siam Discovery, Siam Center og Paragon. Jim Thompsons Thaihusmuseum er der også og et besøg værd. Du kommer nemt og hurtigt dertil med Skytrain hvor alle linier kører til Siam Station.

Pratunam – Central World

Stedet sammen med Siam Sqaure er perfekt til powershopping. Området med det kæmpestore shopping center Central World og til store Pratunam marked der sælger alt mellem himmel og jord til billige penge og mange gange i kopier. Derdover en række andre muligheder for shopping i området fra Central World ned mod den hævede togbane. Centrene er spækkede med de rigtige mærkevarer. På pladsen foran Central World afholdes normalt udendørds Beer Garden fra engang i november til nytår, hvor de store ølmærker har stande med levende musik, billige øl og billig mad. Bangkoks højeste hotel, Baiyoke Tower II, ligger også i området og udsigten over Bangkok kan nydes fra restauranten helt i toppen. Lidt derfra ligger det legendariske IT center Pantip, som nok er mest kendt for deres udbud af kopivarer, men også har stort udvalg i almidelig gedint elektronik i seriøse butikker.

Wireless Road – Chidlom

Område med masser af gode og dyre hoteller og tæt på de store shopping områder. Ligger lidt som midt mellem Pratunam, Siam Square og Sukhumvit områder. Nem adgang til resten af Bangkok med Skytrain på Chidlom Road.

Sukhumvit, indre

Sukhumvit har alt på godt og ondt og omkring selve Sukhumvit summer det af liv fra tidlig morgen til godt efter midnat. Der er rigtig mange hoteller fra mellempriser og opefter til de rigtigt fine hoteller. Der er kommet mange nye hoteller til de senere år, lige fra mindre hoteller til de store Holiday Inn og Sheraton. Der er flere store shopping centre, som det nye Terminal 21, Robinson og eksklusive Emporium og en række mindre centre, og er også hvor en del af Bangkoks natteliv findes omend det med årene er gemt lidt ad vejen nede ad sidegader. Der er skudt en utal at nye hoteller op de sidste 5 år med værelser fra den billige til den dyre ende. Hoteller og shoppincentre krydres med en skøn blanding med de mange gadekøkkener, gadehandlere, restauranter med mad fra hele verden. Den hævede togbane SkyTrain kører så at sige i midten af Sukhumvit Road og med flere stationer tæt på hinanden er det nemt at komme til og fra området. Ved Terminal 21 krydser Metroen højbanen så hele byen er åben den vej. Tidligere har det været udpræget vesterlændinge der boede i området, men de senere år er mange fra bl.a. Mellemøsten og Afrika kommet til og sat sit præg på området og forretningerne på hovedgaden og i sidegaderne. Det specielt på sidegaderne med ulige numre fra sidegade 3 og et par hundrede meter ud mod Robinson Department Store.

Den Gamle Bydel

Den gamle bydel, Ko Rattanakosin, er fyldt med historie og fantastiske bygningsværker. Det er også her Det kendte Grand Palace, som for mange år siden var kongens residens, ligger sammen med Wat Pho med den store liggende Buddha. Hele Grand Palace området er kæmspe stort og der kan sagtens bruges en hel eftermiddag på at komme rundt og se det hele. Området ligger i gåafstand fra Khao San Road området, men fra mange andre områder vil den nemmeste og hyggeligste måde at komme dertil på måske være med flodbådene. Der er ikke metro eller motorvej til området. Der ligger ikke så mange hoteller i området og dem som er kan virke gamle og slidte, derfor er de ikke listet for sig selv i listen.

Ved Floden

En traditionel og hyggelig oplevelse. Ved at bo lige ud til floden har man også mulighed for at komme nemt til de mange seværdigheder, der jo næsten alle ligger nær denne gamle “vandvej” gennem Bangkok. Dette område er hyggeligt om aftenen med mange både der sejler på floden, i mellem hotellerne og ikke mindst til Skytrain stationen Sapan Taksin. Chao Phraya River Express, som er en nem, sjov og billig måde at transportere sig rundt med, sikrer, at man hurtigt kommer frem til seværdigheder som Grand Palace, Wat Po og Wat Arun i det historiske Ratanakosin-område. Der er også flere muligheder for at få en Dinner Cruise tur på floden.