Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.
"Danske" steder i Thailand
Er dine vaccination iorden.
Mere om vaccination
Har du brug for visum til Thailand?
Læs mere om visum
Supper
|
Bedste retter valgt af mine private forsøgsperoners smagsløg |
Kylling og ris nuddel suppe | |
Kyllingesuppe med kokosmælk | Favorit |
Mellemretter
|
|
Forårsruller | Favorit (tager lang tid) |
Fiskefrikadeller | Favorit |
Agurke salat til fiskefrikadellerne | Et must til fiskefrikadellerne |
Hovedretter
|
|
Stegte nudler med kalkun | |
Oksekød i grøn karry | Favorit |
Svinekød i sur sød sauce | Favorit |
Chili med oksekød |
Udvalget af eksotiske specialiteter er ved
at være stort i almindelige supermarkeder
som Super Brugsen, Irma, Føtex så du kan
lave det meste ved blot at handle der.
I alle større byer i Danmark er der i dag
Thailandske købmandsforretninger der har alt
hvad du skal bruge til ganske fornuftige
priser. De kan jo så også
hjælpe hvis du en sjælden gang (hihi) skulle
være i tvivl om noget.
Lav en 2 retters menu med Kyllingesuppe med kokosmælk og Svinekød i sur sød sauce. Det er nemt og
hurtigt. Du kan lave begge retter klar på
under 1 time.
Vil du give dine gæster
flere smagsprøver så lav det hele. Det giver
gæsterne mulighed for at smage forskellige
ting og det har altid været en succes. Det
tager selvfølgelig en del tid. 2-3 timer til
det hele og helt billigt er det heller ikke.
Laver du flere retter, så kan du servere dem sådan her:
1. Suppe
2. Forårsruller og
fiskefrikadeller med agurk salat sammen.
Det er kun ment som smagsprøver, så et
par stykker af hver er rigeligt.
3. 2 hovedretter
Vil du servere det på rigtig Thai-maner, så
sæt det hele på bordet på en gang som de
gør. Det kan give et problem at lave det
hele færdigt på samme tid!!!!.
Gæsterne skal da have ris på
tallerkenerne og tager små portioner fra de
forskellige retter over til risen. Også
suppen. I Thailand er det mest det tykke i
suppen der spises mens selve suppen blot
giver smag og er som sovs!
Thaimad spises med ske og gaffel bruges som
skub-upper. Knive skal slet ikke på bordet.
Til forårsrullerne og fiskefrikadellerne kan du bruge pinde som er bedre at holde med.
© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
|
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes. |