Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Bankkonto i Thailandsk bank

Rejser du ofte til Thailand kan det være en god ide at have en bankkonto og hævekort i en Thailandsk bank.

  • Du sparer penge i forhold til at hæve på kredit kort eller veksle kontanter.

  • Det er nemt og billigt at overføre penge fra danske banker. Stadig meget billigere at bruge end at hæve på kreditkort og kurserne ved overførsel er også gode.

  • Du kan hæve penge i automater rundt i Thailand, gratis eller med ganske lille gebyr.

  • Kan som oftest få internet banking også.

Hvad får jeg med en bankkonto i Thailand?
Hvad koster det og hvor kan det bruges.

Du får en god gammeldags bankbog, som du altid skal have med, hvis du skal hæve penge i banken eller sætte penge ind. Husk også dit pas, hvis du skal hæve penge, lave en check osv! Bankbogen er ikke nok.

Du kan få et hævekort af forskellig slags. Oftest et visa electron debet-kort, der kan anvendes i alle automater, betaling på restauranter, i større forretninger og lign., samt i danske automater. Nogle gange kræves indkøb for min beløb for atkunne betale med kort. Ofte 300 baht i supermarkeder og 7-eleven. afhænger af sponsortilbud i nogle forretninger. Det billigste vil ofte være bedste valg.

 

Ellers vil du få et hævekort, der kun kan anvendes i Thailandske pengeautomater og måske kun bankens egne automater.


Hævekortene og pinkode udleveres samtidig med at du opretter kontoen. Typiske hævekort og Visa Electron kort har ikke dit navn eller billede, derfor kan du få det med det samme.

Hvor kan kortene bruges:

I alle automater såvel egen som andre bankers, betaling på restauranter, i større forretninger og lign., Visa Electron kortene kan også bruges til at hæve i Danmark.

Nogle gange kræves indkøb for et min. beløb for at kunne betale med kort. Ofte 300 baht i supermarkeder og 7-eleven f.eks.

Pris:
Oprette konto et par hundrede baht.
Visa electron kortet 2-300 baht at få og koster et årligt gebyr som afhænger af korttypen, ofte 2-400 baht.
Samlet oprettelsesgebyr betales ofte kontant mod kvittering udover indskudet.

Indskud:
Normalt kræves 500-1000 baht. For turist kan det være nødvendigt med mere, specielt hvis afdelingen er lidt mere krævende. Måske 10.000 baht i kontanter.

Gebyrer for hævninger og overførsler og betaling af regninger:
Der må du se på din banks hjemmeside, da de varierer lidt. Eks. 10 gratis hævninger i alle bankers ATM per måned, derefter gebyr på 10 baht i andre bankers ATM. Gebyr når der hæves i anden provins end der hvor kontoen er lavet. Kan være 15 baht.

Handel og gebyrer:
Normalt er der intet gebyr på at betale i forretninger og hoteller med thailandske kontokort. Enkelte steder og måske overvægt i turistområder, kræver de 3 % i gebyr. Tjek inden betalingen.

Hævebeløb per dag:
Som standard sætter banker et max beløb for hvad der kan hæves i automater per dag. Ofte er det 20.000 baht. Dette kan hæves ved henvendelse i banken, hvis der er behov for det.

I nogle banker kan du få netbank. Afhængig af deres politik.

Kan alle åbne bank konto i Thailand og hvordan?

Som almindelig turist - normalt - nej, og det er blevet sværere gennem 2016 og 2017, men kan lade sig gøre nogle steder. Skelnes også mellem turist med turistvisum og turist indrejst på de 30 visumfri dage.

 

Officielt kræver de fleste banker et længere varende visum (12 mdrs Non Immigrant Visum), arbejdstilladelse og/eller forskellige former for garantidokumenter og de kræver nogle gange at se dokumentation for adresse og her er et hotel ikke altid nok. For turistvisum kræver nogle banker ekstra dokumentation f.eks. fra ens egen bank, ejerskab af bolig og andet - afhænger af de enkelte banker.

Har du såkaldt "retirement visum" eller "marriage visum" kan du og har brug for det i de tilfælde du enten skal dokumentere indestående i Thailandsk bank eller indtægt som pension - der jo er tænkt at skulle sendes til Thailand.


Det har tidligere været relativt let at finde banker eller bankafdeliger som gerne ville åbne en konto uden det rette visum eller ekstra dokumentaton. Hen over 2016 og 2017 er mange banker og afdelinger begyndt at kræve mere eller håndhæve kravet om visum. Det er sikkert et middel mod hvidvask.

Derfor kan de nu være sværere at finde banker der vil åbne en konto til en turist med turistvisum eller intet visum. Der kan som tidligere være forskel på kravene fra bank til bank og mellem afdelinger af samme bank og igen fra egn til egn.

Noget der måske kan hjælpe er kontakt til en thai der kan tage med som er kunde i banken og som kan "garantere" for en som kunde. Have mere fast opholdssted end et hotel.

Medbring pas og en eller anden dokumentation for hvor du bor, vil være en god ide, da de skal skrive en adresse ind i systemet og gerne ser det dokumenteret.


Får du nej et sted, så kan du gå til det næste sted.

De officielle regler kan du se hos Bangkok Bank. Det er de regler som så bliver gradbøjet af og til og gør det muligt at få konto uden at opfylde kravene.
Bangkok Bank - regler for kontooprettelse for udlændinge.


Se evt tråden i forumet om emnet: www.thaiguide.dk/forum

Hvad skal du have med

Pas.

Dokumentation for hvor du bor. Evt lejekontrakt hvis du har det.

Thailandsk telefonnummer vil nok ønskes de fleste steder.
Anden dokumentation afhængig af hvad banken kræver som attest fra immigrationen, skøde eller lignende.

Kontanter at sætte ind.

Tag meget gerne en thai med som er kunde i banken. Er det ens kone er det endnu bedre. Dels for at sige "god" for dig og hjælpe med kommunikationen og papirerne.

Hvordan overføres penge til en thailansk bankkonto

Se mere om dette på Hvordan overføres penge til en thailandsk bankkonto

 

Kan du få internet bank til din konto?

De fleste banker tilbyder internet banking. Dog ser det ud til enkelte banker ikke tilbyder internet banking til kunder der er i Thailand som alm. turister eller på turist visum, men kun til personer med længerevarende visum. Tjek med banken om de kan tilbyde internet banking inden du åbner en konto.

Se mere om internet banking.

Link om at åbne bankkonto

Du kan få input i dette link der beskriver kravene i de største banker i Thailand. Oversigten er fra juli 2017:

How to Open a Thai Bank Account: Choices, Requirements & Reader Experiences

Næste link er dog lidt ældre, november 2016:

Thai Bank Accounts: An In-Depth Guide for Expats and Visitors

Gyldig juli 2017

© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.