Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Penge og betalingskort - spørgsmål og svar - FAQ

FAQ:

Hvorfor 2 hævekort?

Dels kan det ene gå i stykker eller blive væk. Dels kan kortet ved rutinetjek hos Nets blive spærret på mistanke om at det kan misbruges.

Dels er der normalt et maximum beløb for hvor meget der kan bruges per løbende måned. Der er også en grænse for hvor meget der kan hæves per dag. Beløbet afhænger af korttype og banken.

Mere om kreditkort

Hvilke kort?

VISA/Dankort, Visa Electron (debitkort), Visa kredit kort, Master Card, American Express kan alle bruges. Visa og Master Card er meget udbredt i Thailand, mens American Express muligvis ikke kan bruges i alle pengeautomater.

Har selv Visa Electron og Visa kredit kort i Thailand og det har virket til mine behov i mere end 15 år.

Master Card har desuden muligheder for at få rejseforsikringer via kortet mod at visse betingelser er opfyldte. Kan måske være nyttigt i mange tilfælde.

Hvorfor danske kontanter?

Det er altid godt at have lidt kontanter i baghånden hvis andet skulle gå galt lige i starten. Det er kun ment som en lille sikkerhed.

Hvorfor ikke Euro i stedet for danske kroner?

Danske kroner kan veksles alle steder hvor der er turister og i banker osv. Kursen for danske kroner følger normalt tæt på Euroen. Veksler du først til Euro og derefter til Baht, betaler du 2 gange veksel gebyr og/eller du mister hver gang den lille forskel som er det banken tjener.

Hvad koster 100.000 baht?

Veksling af kontanter, brug af kreditkort eller pengeoverførsel? Her er prisen for de forskellige muligheder.

Hvor meget skal jeg hæve i lufthavnen?

Du betaler et fast gebyr per hævning til din bank, så derfor er det billigere at hæve flere penge ad gangen. Der er et maximum for hvor meget du kan hæve per dag i automater. Det kan være omkring 2.000 kroner, men varierer afhængig af korttype. ATM maksinerne giver mulighed for selv at taste beløbet du vil hæve ind. Alle ATM har både engelsk og thai på skærmene.

Hvorfor veksle til små sedler?

Skal du med taxa til dit hotel vil en taxa chauffør ikke kunne give tilbage på en 1.000 baht seddel. Derfor kan det være en god ide enten at få vekslet en 1.000 Baht seddel til 100 Baht sedler eller veksle 100 danske kroner til thailandske penge i en af veksel boderne.

Er kurserne på kredit- og debitkort gode nok?

Kurserne ved brug af kort er typisk på niveau med kurserne ved veksling af kontanter i Danmark. Dertil kommer så hævegebyrer. I det samlede budget vil det være relativt få penge der kan spares ved at tage kontanter med, vekslet i Danmark. Men en sparet krone er jo som en tjent krone.

Samtidig vil du hele tiden skulle passe på alle kontanterne og måske får du brug for flere kontanten end du har med? Der er pengeautomater, ATM, overalt og de er døgnåbne.

Faldgruber med kredit/debitkort i udlandet

Se mere om brug af kreditkort, faldgruber og sikkerhed på:
Kredit og betalingskort

Gyldig oktober 2015

© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.