Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Rejseforsikring til Thailand
Forsikring for en thailænder, der skal til Danmark - se her

Video - Ungt pars uheldige stund

Selv i de mest lykkelige øjeblikke, kan man komme galt afsted. Se bare det unge par i dette filmklip fra Udenrigsministeriet.

Dit gule og blå sundhedskort

dækker IKKE i Thailand. Bliver du syg og skal behandles, på sygehus eller transporteres hjem skal du selv betale med mindre du tegner en rejseforsikring. Det kan blive meget dyrt at lade være.

Rejseforsikring er ikke kun for dig selv

At undlade at tegne rejseforsikring kan også gå hen og blive en belastning for din familie. Skulle uheldet være ude og du ligger på et hospital og ikke selv kan betale vil det sætte familien under et stort pres for at gøre alt for at hjælpe. Et pres der også kan koste familien meget store summer og måske kræve at familien tager et lån for at kunne betale.

Udover dækning ved sygdom

kan du også blive dækket mod bl.a. bortkommet eller stjålet baggage, ulykke, erstatningsferie i tilfælde af at du bliver syg det meste af rejsen og tilkald af pårørende til Thailand hvis du bliver meget syg.

Hvor tegnes rejseforsikringer

Du kan tegne rejseforsikringer gennem rejseforsikringsselskaber, dit eget forsikringsselskab (via indboforsikringen eller som tillæg) og nogle gange kan de være tilknyttet kreditkort.

Mange rejsebureauer og online rejsesider tilbyder rejseforsikringer i forbindelse med køb af rejser. De tegnes typisk gennem kendte forsikringsselskaber og rejsebureauet er blot agent.

Der kan være forskelle mellem hvad der dækkes afhængig af selskab og hvorigennem forsikringen fåes. F.eks. forskel i hvor meget ekstra der dækkes udover lige sygdom og hjemtransport.

Nederst på siden er oversigt over en række selskaber, der udbyder rejseforsikringer.

Forskellige typer forsikringer:

Års rejseforsikring – verden:

Kan være en rigtig god ide hvis du rejser ofte.

Gælder for alle rejser i et år, men gælder ikke en rejse i op til et år. Dækker typisk rejser på op til 1 måned, men kan variere fra selskab til selskab. Kan som oftest ikke forlænges udover den periode de oprindelige dækker

Enkelt rejse forsikring

Tegnes til en enkelt rejse og længden bestemmes så af den enkelte rejse. De kan ofte forlænges undervejs på rejsen, men tjek det hvis du kan have brug for det. Nogle selskaber tegner også forsikringer for langtidsrejser, nogle op til 18 måneder.

Forsikringer kan følge med din indbo forsikring eller kreditkort

Rejseforsikring er med i nogle indboforsikringer og nogle kreditkort aftaler eller kan vælges som tilvalg. Tjek det for din forsikring og kreditkort hvordan du er dækket.

 

Mange gange er der forskellige begrænsninger på disse forsikringer som er værd at kende. Det kan være længden af rejsen der ikke må være længere end f.eks. 1 måned. Det kan for nogle kort måske være at noget af rejsen skal være købt og betalt med kortet.

 

Flere forsikringsselskaber sælger også rejseforsikringer alene og uden du er kunde der, men de bliver naturligvis billigere, hvis du har en samleaftale med flere forsikringer hos dem.

 

Nogle forsikringer dækker mere end andre. Læs betingelserne igennem og sammenlign eventuelt med de “rigtige” rejseforsikringer om dækningen er tilfredsstillende for dig.

Ulykkesforsikring

er ikke det samme som rejseforsikring. Ulykkesforsikringer dækker hovedsageligt erstatninger for invaliditet og nedsat arbejdsevne efter ulykker. Men IKKE selve behandlingerne og eventuel hjemtransport.

Afbestillingsforsikring

er ikke det samme som en rejseforsikring og er normalt ikke inkluderet i en rejseforsikring. Afbestillingsforsikringer dækker udelukkende i det tilfælde at du er forhindret i at rejse pgra. pludselig opstået sygdom eller  ulykke eller dødsfald i nærmeste familie.

Sygdom i tiden op til afrejse

Bliver du syg i tiden før rejsen, typisk op til 2 måneder, bør du læse det med småt i forsikringen, da mange forsikringsselskaber kræver at de godkender rejsen for at dække. Det gælder også sygdomme som er helbredt.

 

Denne familie glemte det da deres 1-årige søn blev syg dagen inden rejsen og forsikringen dækkede så ikke da drengen blev syg igen ved ankomst til Thailand.

Ekstra Bladet – Ingen hjælp fra forsikringen.

Kroniske sygdomme - forhåndsgodkendelse

Har du svaret ærligt på spørgsmålene om evt. sygdomme?

Ved kroniske eller langvarige/tilbagevendende sygdomme kræves normalt en form for forhåndsgodkendelse fra forsikringsselskaberne for at de dækker. Den skal skaffes inden afrejse. Det gælder også hvis forsikringen er indeholdt i din indboforsikring eller kredtikort.

Giver du urigtige helbredsoplysninger eller glemmer at informere om relevante sygdomme kan det blive meget kostbar og det kan sætte pårørende i en uheldig situation og de skal måske ud og låne penge for at kunne hjælpe.


Forsikringen vil ikke dække, hvis du bliver syg med den sygdom eller følgesygdomme til den du evt. ikke har oplyst. Vil ikke betale hospital, ikke betale sygehjemtransport og i tilfælde af død ikke betale for hjemtransport til begravelse.

 

Senest eksempel fra Danmark er fra 2014, hvor en mor blev indlagt alvorligt syg i Tyrkiet med en kendt kronisk lidelse som ikke var clearet med forsikringsselskabet. Det koster hurtigt hundreder tusinder af kroner og endnu mere fra Thailand.

TV2 – Nødråb: Min mor lagt i koma i Tyrkiet – forsikring klapper kassen i

Rejseforsikring hvis du er flyttet fra Danmark til Thailand

Som udgangspunkt kræver alle rejseforsikringer at du skal være i besiddelse af det danske sundhedskort. Det har du ikke hvis de er fraflyttet/frameldt i Danmark. Du kan sagtens tegne en forsikring selvom du er flyttet. Problemet kommer først når ulykken sker og forsikringen tjekker op på det.


Tjek med forsikringsselskabet hvis du vil tegne forsikring og er fraflyttet og få det på skrift at den dækker.


Alternativet hvis du er bosat i Thailand, vil være forskellige lokale forsikringer eller via større internationale selskaber.

Sport, skisport, bil og motorcykel.

Skisport og anden farlig sport, vandsport, dykning, er ofte ikke dækket af basisforsikringerne. Her skal der tegnes tillægsforsikring.

 

Selvrisiko ved leje af motorkøretøj dækkes typisk kun hvis køretøjet er kaskoforsikret og føreren har kørekort til at føre køretøjet.

 

Privatansvarsforsikring, ting og personskade, dækker ofte ikke ved skader forvoldt med motorkøretøj. Dvs erstatning til andre og de køretøjer og andre ting som du kan blive erstatningsansvarlig for.

 

For motorcykler og scootere gælder desuden at der skal haves kørekort TIL MOTORCYKEL for at få det fulde udbytte af forsikringen.

 

Nogle forsikringer sætter måske motorcykel kørsel i gruppen for farlig sport og tager derfor en række forbehold. Tjek det med forsikringen.

"Når du kører på vandscooter eller jetski, er du ikke dækket af din normale ansvarsforsikring. Du skal derfor altid tjekke, om udlejeren har en ansvarsforsikring. Lej ikke ting med motor i uden at undersøge ansvarsforsikringen. Det gælder på rejser i udlandet, men også i Danmark."
Pension og forsikring – Forsikring på jetski og vandscooter

Se mere om kørekort i Thailand og specielt om scootere.

Det med småt

Mange forsikringer dækker ikke, hvis du kommer til skade ved vandsport, paragliding eller lignende eller i forbindelse med udførelse af arbejde. Der er andre småting som kan være forskellig fra forsikring til forsikring. Læs betngelserne hvis du vil være sikker.


Undtagelserne som er det væsentlige her, er som regel skrevet så de er nemme at finde.

Er dog også stødt på forsikringer hvor betingelserne enten ikke rigtigt var at finde eller de var meget mangelfulde og ikke beskrev alt. Kan kun tænke over hvorfor nogle ikke ønsker at lægge de fulde betingelser frem inden kunder bestiller.

Du kan købe rejseforsikringer hos bl.a.:

Dit eget forsikringsselskab

Mange almindelige forsikringsselskaber tegner nu også rejseforsikringer. Måske har du allerede en i din indbo forsikring eller kan vælges som tillæg?

Ældresagen og GF forsikring

har samarbejde så GF rejseforsikring dækker 90 dage per rejse for dem som har rejseforsikring hos GF og er medlem af Ældresagen. Du kan blive medlem af Ældresagen fra du er 18. Mere hos Ældresagen og GF forsikring.

Rejseudbyder

mange rejseudbydere tilbyder at tegne forsikring sammen med bestilling af rejse.

Din bank

mange kreditkort har en forsikring tilknyttet.

Rejseforsikringsselskaber:

Gouda Rejseforsikring

 

International Health Insurance Danmark A/S
– Er blevet en del af det internationale forsikringsfirma BUPA.

 

Safe Away

 

Globe Rejseforsikring

 

Dansk Rejseforsikring

 

Europæiske Rejseforsikring

Opdateret februar 2016

© Copyright 2000-2017 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.