Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Visumregler for rejse til Thailand

- samt muligheder for længere ophold

Danske statsborgere kan holde ferie i Thailand i 30 dage uden at have visum.
Ankomst og afrejsedage tæller begge med som hele dage.

(Tidligere var det 15 dage ved ankomst på anden måde end med fly, men det er ændret til 30 dage fra 31/12/2016. Se evt. dette i forumet.)

Indrejse via landegrænse kan fra 1/1-2017 højst gøres 2 gange uden visum per kalenderår.

De 30 visumfrie dage kan forlænges med 30 dage i Thailand mod betaling af et gebyr.

Der er nogle krav til billetten ved visumfri indrejse - Uden visum til Thailand.

Max 2 visumfrie indrejser via landegrænse per år

Gælder fra 1. januar 2017. Se mere her: Uden visum - krav til billet og overstay

Krav om hotelreservation

Til alle typer visum skal der nu vedlægges dokumentation for overnatning, når der søges ved den Thailandske Ambassade i Hellerup.

 

 

For ikke danske statsborgere:

Information på siderne her er gældende for personer med danske pas. For Jer der bor i Danmark, men ikke er danske statsborgere, er der lidt mere information her.

Gentagne rejser til Thailand

- hvor mange gange kan rejses ind i Thailand om året - Se mere under Visarun.

Ophold udover de 30 visumfrie dage

Her en kort oversigt over hvor længe ferieophold der kan fåes i Thailand ved rejse uden visum og med turistvisum. Længere nede er flere detaljer for forskellige længde af ophold og forskellige typer visum

 

Dage i Thailand
30
60
(2 mdr)
90
(3 mdr)
91 - 270
(9 mdr)
Visumfri indrejse x
Visumfri indrejse, m forlængelse   x
Turist visum - 1 indrejse   x x
Turist visum - Flere indrejser   x x
Non Immigrantvisum
(andet end alm. turist)
Afhænger af typen
Gyldighed på 3 eller 12 måneder
Der tales dage i visumsammenhænge og måneder er omtrent omregning.
Der er regnet med at ud/indrejser af Thailand og/eller forlængelser i Thailand er nødvendige i nogle tilfælde.

 

Har du spørgsmål omkring visum er du velkommen til at spørge i forumet, hvor Thaiguide og andre brugere kan hjælpe, eller kontakte thaiguide på thaiguide@thaiguide.dk.

 

Hvis det er spørgsmål om konkrete visumansøgninger, som feks. status på en visumansøgning, så skal du kontakte den Thailandske Ambassade i Hellerup direkte.
Hvordan er mulighederne og kravene ved længere ferier eller længere ophold i Thailand:

Op til 30 dage

Dansker statsborgere kan rejse til Thailand som turist i op til 30 dage uden at skulle have visum. Ankomst- og afrejsedage tæller begge som hele dage.

Tidligere var det 15 dage ved ankomst på anden måde end med fly, men det er ændret til 30 dage fra 31/12/2016. Se evt. dette i forumet.

Der er nogle krav til billetten ved visumfri indrejse.

Læs mere under Uden visum til Thailand.

31 - 60 dage

Dette kan gøres på to måder:

Forlænge de 30 dages visumfrie ophold

Visumfrie ophold kan forlænges en gang med 30 dage på immigrationskontor i Thailand. Dette klares på stedet mens du venter og små 350 kroner.

Læs siden om forlængelse af de 30 visumfrie indrejsedage og noten der om billettens gyldighed.

Turistvisum - 1 indrejse

Giver lov til ophold i 60 dage ved indrejse.

Se mere om turistvisum.

Visarun

Flyve ud og ind af Thailand og dermed få 30 dage igen ved indrejse er en mulighed for reelle turister - evt. med en forlængelse af første indrejse. Men kan blive afvist en sjælden gang. Dette kan ændre sig hurtigt og det ser ud til der er forskel på nationaliter.

Forlænge den visumfrie indrejse ved at tage over grænseovergang og tilbage igen for at få 30 dage kan være problematisk ved nogle grænseovergange. Tidligere var det 15 dage ved ankomst på anden måde end med fly, men det er ændret til 30 dage fra 31/12/2016. Se evt. dette i forumet.


NYT:
Uden visum kan der rejses ind i Thailand højst 2 gange per kalenderår via landegrænse - gælder fra 1, januar 2017


Det kan ikke afvises at der fremover strammes og/eller der pludselig lukkes for visarun mulighederne, såvel over land og med fly. Thailand ser ud til at foretrække at rejsende har visum hvis de vil være længere tid i Thailand og ikke lave visaruns.

Det er i hvert tilfælde op til den enkelte paskontrollør at vurdere og evt. afvise indrejse.


Se mere på siden om visarun.

61 til 90 dage

Turistvisum, Non Immigrantsvisum som "pensionist" (50+) eller Non Imm visum som "besøge familie" hvis du er thaigift og skal besøge konen f.eks.

Turist visum med en indrejse, TR1 - SETV,

Giver lov til ophold i 60 dage for en indrejse.

Disse 60 dage kan forlænges i Thailand med 30 dage.
Ialt på til 90 dage.

Se mere om Turist Visum.

eller

Turistvisum med ubegrænset antal indrejser, METV, - op til næsten 9 måneder.

Mulighed for at rejse ind i Thailand ubegrænset antal gange i de 6 måneder visumet er gyldigt.
Se mere under Turist Visum.

eller


Non Immigrant Visum, Non-Imm,

Typisk til pensionister, personer gift med en thailænder, studerende, arbejdsformål og en række andre formål. Giver ret til ophold i 90 dage ved hver indrejse.

Se mere om Non Immigrant Visum.

eller


Visarun

Flyve ud og ind af Thailand og dermed få 30 dage igen ved indrejse er en mulighed for reelle turister - evt. med en forlængelse af første indrejse. Men kan blive afvist en sjælden gang. Dette kan ændre sig hurtigt og det ser ud til der er forskel på nationaliter.

Forlænge den visumfrie indrejse ved at tage over grænseovergang og tilbage igen for at få 30 dage kan være problematisk ved nogle grænseovergange. Tidligere var det 15 dage ved ankomst på anden måde end med fly, men det er ændret til 30 dage fra 31/12/2016. Se evt. dette i forumet.


NYT:
Uden visum kan der rejses ind i Thailand højst 2 gange per kalenderår via landegrænse - gælder fra 1, januar 2017

 

Det kan ikke afvises at der fremover strammes og/eller der pludselig lukkes for visarun mulighederne, specielt over land eller at enkelte grænseovergange har striksere praksis. Thailand ser ud til at foretrække at rejsende har visum hvis de vil være længere tid i Thailand og ikke lave visaruns.

Det er i hvert tilfælde op til den enkelte paskontrollør at vurdere og evt. afvise indrejse.


Se mere på siden om visarun.

Mere end 90 dage

Turistvisum enkelt indrejse og Multiple Entry Turistvisum- eller Non Immigrantvisum kan være løsningen.


Turistvisum med en indrejse f.eks. udstedet i Danmark.

Giver lov til ophold i 60 dage for en indrejse.

Disse 60 dage kan forlænges i Thailand med 30 dage.
Ialt på til 90 dage.

Se mere om Turist Visum.

Derefter skal du rejse til f.eks. Vientianne i Laos og søge endnu et turistvisum med en indrejse eller kører med visarun - se nedenfor.
Nyt visum bør kunne lade sig gøre, hvis du kan sandsynliggøre at du er turist og ikke har passet fyldt med gamle stempler fra længere ophold.
Med det nye visum vil du igen kunne forlænge 30 dage.

Turistvisum med ubegrænset antal indrejser, METV, - op til næsten 9 måneder.

Mulighed for at rejse ind i Thailand ubegrænset antal gange i de 6 måneder visumet er gyldigt.
Se mere under Turist Visum.

eller


Visarun

Kombinere et turistvisum med et enkelt visarun for at få lidt mere end 3 måneder skulle være en mulighed.

 

Dvs når turistvisum er brugt så flyve ud og ind af Thailand og dermed få 30 dage igen ved indrejse er en mulighed for reelle turister - evt. med en forlængelse efter de 30 dage. Men kan blive afvist en sjælden gang. Dette kan ændre sig hurtigt og det ser ud til der er forskel på nationaliter.

Forlænge den visumfrie indrejse eller efter turistvisum er brugt ved at tage over grænseovergang og tilbage igen for at få 30 dage kan være problematisk ved nogle grænseovergange. Tidligere var det 15 dage ved ankomst på anden måde end med fly, men det er ændret til 30 dage fra 31/12/2016. Se evt. dette i forumet.


NYT:
Uden visum kan der rejses ind i Thailand højst 2 gange per kalenderår via landegrænse - gælder fra 1, januar 2017

 

Det kan ikke afvises at der fremover strammes og/eller der pludselig lukkes for visarun mulighederne, specielt over land eller at enkelte grænseovergange har striksere praksis. Thailand ser ud til at foretrække at rejsende har visum hvis de vil være længere tid i Thailand og ikke lave visaruns.

Det er i hvert tilfælde op til den enkelte paskontrollør at vurdere og evt. afvise indrejse.


Se mere på siden om visarun.

Non Immigrant Visum, Non-Imm,

Typisk til pensionister, personer gift med en thailænder, studerende og arbejdsformål og en række andre formål. Giver ret til ophold i 90 dage ved hver indrejse.

Se mere om Non Immigrant Visum.

Arbejde,
frivilligt arbejde,
studere,
gift med en thai eller pensionist

Non-Immigrant Visum

Der findes flere forskellige typer af  "non-Immigrant visa" til f.eks. arbejde, personer gift med Thaier og såkaldt retirement visum til personer over 50 år, folkepensionister og førtidspensionister.

Se mere om Non Immigrant visum.

Pris for turist visum

Prisen for enkelt indrejsevisum er 250 kroner per indrejse, når der søges i Danmark og 1.000 baht ved ansøgning på Thailandske ambassader i lande omkring Thailand.

Prisen for METV, multiple indrejse visum, er 1.200 kroner i Danmark.

Visum nummer skal skrives på det hvide indrejsekort

Husk at skrive dit visum nummer på det hvide indrejsekort, som du afleverer i paskontrollen. Skriver du ikke visum nummeret på vil  Paskontrollen ikke kigge efter dit visum og du vil risikere kun at få de normale 30/15 dages ophold.

Det er dit ansvar at tjekke at datoerne i stemplet i passet er korrekte. Så tjek inden du forlader immigrationsområdet, at der er stemplet korrekt. Det er datoen i feltet "Admitted until" du skal se efter.

Det er meget besværligt at få ændret, når du først har forladt lufthavnen.

Ophold i Thailand længere end stemplet ved indrejse gav lov til?

Så er du på det der kaldes overstay, hvilket er ulovligt ophold. Læs mere om overstay.

Ansøgning om visum

Se her hvor du kan søge visum.

Gyldig/opdateret: juni 2017.

© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.