Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

60 dage i Thailand uden visum

Fra 2014 kan bl.a. danske statsborgere være i Thailand op til 60 dage uden at have visum.

Ved ankomst med fly får du stempel i passet der giver ret til 30 dages ophold, hvis du ikke har visum.

 

Disse kan i Thailand forlænges med yderligere 30 dage. Forlængelserne sker ved at ansøge på et immigrationskontor og koster 1.900 baht - ca. 350 kroner.

Forlængelsen gives mens du venter.

Alternativet til disse forlængelser er at få et turistvisum. Det koster 250 kr i Danmark, plus et to gange porto til at sende pas og papirer anbefalet frem og tilbage. Se evt mere om turistvisum.

Gentagne rejser til Thailand, hvor mange gange kan rejses til/ind i Thailand om året:
Se mere under Visarun.

 

Nederst på siden er officiel note fra Bangkoks Immigrationsmyndigheder der dokumenterer de nye muligheder.

Se også note om billet længere nede.

I praksis skal du gøre følgende:

Hvornår skal du søge:

Der skal søges INDEN den dato der er stempler i passet ved indrejse som "admitted until". Der kan søges i nogen tid før, men Ikke 100 % sikker på hvorlænge inden, men en uge skulle ikke være noget problem.

 

Finde et immigrationskontor:

Finde det immigrationskontor der er nærmest dig. Der er typisk et immigrationskontor i hver provins og det ligger normalt i provinshovedstaden. Nogle har dog to og det feks. Surat Thani, hvor Koh Samui ligger i. Der er også et immigrationskontor på Koh Samui.

 

Har ikke umiddelbart oversigt over adresser, vil google søgning på f.eks. "immigration office Phuket" vil ofte kunne hjælpe.

 

På immigrationskontoret skal du medbringe/aflevere følgende:

Pas og kopi af siden med billede, siden med indrejsestempel.

Kopi af den hvide indrejseseddel.

Pasfoto.

Muligvis vil det være nødvendigt at vise rejseplan for resten af rejsen, flybillet til hjem eller vidererejse, hotelreservationer eller andet der kan vise planerne. Men det ikke sikkert og kan være forskelligt fra kontor til kontor.

Kontanter - 1.900 baht.

Ansøgningsskema for forlængelse. Udleveres og udfyldes på immigrationskontoret eller kan downloades her. Det er formular TM7.

Det ikke kun danskere der får denne mulighed. Det gælder for alle lande der er under "visa exemption" ordningen, visumfrie lande og dem er der omkring 40 af. Liste over lande og deres visumaftaler med Thailand kan ses hos det Thailandske Udenrigsministerium her.

 

Note om billet:

Reglerne har i mange år sag, at der skulle haves en billet videre ud af Thailand indenfor 30 dage, når man rejse uden visum. Dette tjekkes ved check in i afgangslufthavnen og det er her du evt. kan blive afvist hvis billetten videre ikke overholder reglerne.

Det burde dog ikke være noget problem (har ikke været det indtil sidst i 2015), hvis du har en returbillet eller billet til videre rejse indenfor de 60 dage, men kan nemt blive et problem hvis du slet ikke har billet videre.

Det er dog set at nogle bliver afvist ved check in, når de har haft en billet til hjemrejse mellem 30 og 60 dage efter indrejse.

Det kan ikke afvises at der løbende strammes eller der pludselig lukkes for muligheden for at rejse ind med billet der ikke har udrejse indenfor 30 dage. Thailand ser ud til at foretrække at rejsende har visum hvis de vil være længere tid i Thailand. Der er i 2015 løbende blevet strammet op på ophold og visum.

Det passer naturligvis skidt med at der er indført denne mulighed for forlængelse.

Reglerne for ophold og visum er som sådan ikke ændret for nylig, men fortolkningerne er/kan blive mere stramme og regelrette.

Andres erfaringer med billet kan ses i forumet - Danskere kan nu være 60 dage i Thailand uden visum fra indlæg 12 - værd opmærksom på at nogle indlæg er fra starten af 2015 og situationen kan være anderledes.


Billetten skal ikke være en returbillet til hvor du kom fra, men en bekræftet billet videre ud af Thailand.

Det burde kunne kombineres, så der er en samlet returbillet og deri er lagt en enkeltbillet til f.eks. Malaysia for at være der et ikke fastlagt stykke tid og vende tilbage til Thailand inden hjemrejsen.

Om dette stadig gælder nu der kan forlænges med 30 dage eller billetten videre/retur må være indenfor 60 dage nu der kan forlænges til 60 dage ved thaiguide.dk dog ikke. Thaiguide.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra den Thailandske Ambassade omkring dette.

 

Det er flyselskaberne, der har ansvaret for at tjekke passagerers rejsedokumenter og derfor det tjekkes i afrejselufthavnen. Flyselskabet skal selv sørge for tilbagerejse, hvis passagerer nægtes indrejse i Thailand pgra ukorrekte indrejsedokumenter, så derfor de tjekker det.

Mulige løsninger:
Købe billet hvor datoen kan ændres. Det kan de måske ikke på allerbilligste billetter. For mange andre kan datoerne ændres mod gebyr på måske omkring 750 kr. Det forudsætter naturligvis der så er pladser på den nye afgang og alt ikke er fuldt booket i højsæsonen.

At arrangere en rejse til et andet land som del af "hovedrejsen". Dvs have en generel returbillet og deri planlægge en tur til naboland og vende tilbage til Thailand inden hjemrejsen.

Det burde kunne klares med en enkelt billet til f.eks. Malaysia, hvor der så købes en returbillet til Thailand senere. Disse kan fåes for nogle få hundrede kroner hos lavprisselskaber som AirAsia til Kuala Lumpur. Eller køb en refunderbar returbillet til naboland.

Baggrund:

Regelsættet der beskriver mulighederne for forlængelsen og kravene er fra to Police Orders fra Immigration Bureau. Det er punkt 2.4 som omtaler forlængelser for turister.

Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand. Kan ses her (pdf-fil).

Supporting documents for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand . Kan ses her (pdf-fil).

 

Gyldig december 2015

© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.