Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

90 dages rapportering

Enhver udlænding, der opholder sig i Thailand længere end 90 dage skal meddele dette til immigrationen og løbende fremover hver 90. dag. Undtaget herfra er muligvis udlændinge med permanent opholdstilladelse.

Informationen skal gives i en periode på 15 dage før, til 7 dage efter den 90 dages periode udløber.
 
Undladelse af at rapportere inden rette tid, kan give en bøde på 2.000 baht, som opkræves ved næste besøg på immigrationskontor. (der er mulighed for at idømme yderligere dagbøder på 200 baht/dag for sent, men det vist ikke anvendt i praksis, samt 4.000 baht hvis du tages af politiet uden rapporteringen iorden. )

Rapporteringen er gratis.

Note - Rapportering må ikke forveksles med og er ikke en visum forlængelse.

Sådan rapporterer du, at du har været i Thailand i 90 dage

Stort billede Note om 90 dages rapportering

Rapporteringen skal ske 90 dage efter indrejse og derefter løbende hver 90. dag, også selvom du måske siden sidste indrejse har været i kontakt med immigrationen for at få lavet en forlængelse f.eks. (Første visum forlængelse nulstiller dog de 90 dage og der startes fra forlængelsesdagen). Ellers er det datoen for indrejse eller sidste rapportering der tæller.

Rapporteringen er gratis og sker ved at aflevere en formular, samt diverse kopier.

Informationen kan gives på en af følgende måder:

Personligt fremmøde.

På det immigrationskontor som din adresse hører under og som din forlængelse er lavet af (hvis du ikke er flyttet i mellemtiden) - skal som hovedregel gøres på dette kontor. Muligvis kan det nogle gange lade sig gøre at rapportere i andre provinser, men det er kun måske.

 

Du kan også sende en anden person eller en agent ud for at gøre det for dig. Personen skal medbringe:

(Du skal skrive din underskrift på kopier)

Dit pas.

Kopi af pas - siderne med billede, visum, visumforlængelse og siden med sidste indrejsestempel.

Kopi af udrejsekortet TM. 6 (forside og bagside)

Original og kopi af seneste 90 dages rapport (hvis nogen)

Nogle immigrationskontorer tjekker om personerne er anmeldt som bosiddende på pågældende adresse. Alle udlejere eller private skal anmelde til myndighederne at de har udlændinge boende. Udlændingen selv kan også lave en anmeldelse og ser ud til det måske kræves nogle steder. Det er formularerne TM30 for ejeren og TM28 for udlændingen. (Kan downloades her)

Helt udfyldt og underskrevet original anmeldelsesformular TM. 47.
(Kan downloades her - listen kun på thai - du skal finde den formular:
แบบการแจ้งอยู่เกินกว่า ๙๐ วันของบุคคลต่างด้าว (ตม. ๔๗)


En fuldmagt er ikke altid nødvendig, men kan måske være en god ide.

Du får en kvittering med angivelse af næste gang der skal rapporteres. Denne kvittering skal du beholde og skal vises ved næste rapportering.

Med posten - anbefalet post

Hvis du gerne vil anmelde rapporteringen via anbefalet brev, skal du gøre det 15 dage inden udløbet af de 90 dage.

Følgende skal sendes:

(Du skal skrive din underskrift på kopier)

Kopi af pas - siderne med billede, visum, visumforlængelse og siden med sidste indrejsestempel.

Kopi af ankomst / afgang kortet TM. 6 (forside og bagside)

Original af seneste 90 dages rapport (hvis nogen)

Helt udfyldt og underskrevet original anmeldelsesformular TM. 47.
(Kan downloades her - listen kun på thai - du skal finde den formular:
แบบการแจ้งอยู่เกินกว่า ๙๐ วันของบุคคลต่างด้าว (ตม. ๔๗)


Frankeret svarkuvert med din adresse, således at kontoret kan sende bekræftelse/vkittering tilbage. Kvitteringen viser også hvornår næste 90 dages rapportering skal ske.

Denne del skal opbevares som reference og vises ved næste rapporteringer af 90 dages ophold.

Bemærk, at ovennævnte dokumenter skal sendes med anbefalet post, husk at gemme postkvitteringen.

 

Sendes til følgende adresse

Immigrationskontoret som du hører under og for personer i Bangkok til Immigratin Division 1, Chang Wattana Road.

On-line.

I april 2015 lanceredes muligheden for at lave 90 dages rapportering online.

 

Muligheden vandt aldrig den store popularitet og der har været mange rapporter om at selvom man har sendt informationen on-line så sker der ikke noget derefter. Heller ikke svar om at det ikke er registreret.

 

Her i 2018 ser det ud til at flere og flere har succes med at bruge systemet. Måske et forsøg værd. Systemet kan findes via Immigrationens side:

www.immigration.go.th


Du kan altid finde mere information fra de Immigration Bureau her:

90 dages rapportering - oversigt - vent lidt og der kommer ENG frem i toppen.
90 dages rapportering - guide/vejledning fra Immigratin Bureau fra 2015, pdf

Du kan også se denne engelske notits udgivet af immigrationsmyndighederne som kort fortæller om mulighederne. Uvist hvornår notitsen er skrevet, mrn fry må være før online muligheden kom.
(pdf) - 90-dag-rapportering-engelsk-note.pdf.


Updateret oktober 2018

© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.