Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Indrejse i Thailand - hvad så skal du tjekke

For at komme ind i Thailand skal du have:

Pas, billet, måske attest for din medicin og måske visum, hvis det er nødvendigt for det ophold på planlægger.
Derudover siger loven at man skal være i besiddelse af et vist beløb penge ved indrejse.

Yderligere skal alle udfylde et ind- / ud-rejsekort som du får undervejs på rejsen og afleverer i paskontrollen sammen med dit pas.

Der er ingen krav fra Thailands side om vaccination for danskere der rejser fra Danmark eller lignende lande. Mere om vaccinationer.

Indrejsekort

Se mere om indrejsekortet, hvordan det udfyldes og hvad der sker hvis udrejsekortet bliver væk. Har du visum, så husk at skrive visum nummer på indrejsekortet.

Pas - gyldighed

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejse i Thailand.
Information om evt. forlængelse af pas og nødpas pgra udløb af pas kan findes på borger.dk.

Nogle steder kan læses at dette ikke gælder længere, men det er nævnt på bla. følgende sider: Den Thailandske Ambassade i Danmark og på Det Danske Udenrigsministerium og det thailandske udenrigsministeriums side om krav til at søge visum.

Visum

Det afhænger af dit opholds længde og formål om du skal have visum og i givet fald hvilken type. Ved mere end 30 dages ophold og andet ophold end som turist skal det overvejes at få visum og hvilken type. Enhver form for arbejde, lønnet som ulønnet kræver visum der dækker dette og arbejdstilladelse. Der må ikke arbejdes på de 30 visum frie indrejser eller turistvisum.

Billet

Flyver du til Thailand uden visum på den visumfrie ordning skal du have en flybillet videre ud af Thailand indenfor 30 dage, som er den tid du kan være i Thailand uden visum.

Det er check/in eller paskontrollen i afrejselufthavnen der har ansvaret for at tjekke dette og de kan afvise dig hvis du ikke har billet videre ud af Thailand. Du vil altså blive "stoppet" allerede inden afgang. Dette er i høj grad et krav fra flyselskaberne og de kan have forskellig praksis. Billeterne tjekkes meget sjældent ved ankomst i Thailand.

Du kan se mere om dette med billetten og at rejse på enkeltbillet på:

Rejse til Thailand uden visum

Medicin - medicinattest - pillepas

Se mere på siden Medicin på rejsen, medicinattest - pillepas.

 

Besidde beløb ved indrejse.

Loven siger at alle der rejser ind i Thailand skal vise fornødent beløb til at klare sig for. Loven har været sådan i rigtig mange år, men er tidligere ikke blevet håndhævet.

De senere år er den blevet brugt flere gange, men det er mod helt almindelige turister der er i Thailand nogle uger om året. Det har været anvendt mere mod personer som man mistænker for ikke at være turister og som har et større antal ind og udrejser i passet eller flere visa run (ud og ind af Thailand samme dag eller med et par dage imellem.

Beløber skulle være:
10.000 baht ved indrejse uden visum. 20.000 baht med visum. 20.000 baht hhv 40.000 baht for familier. De fleste erfaringer der kan læses om kræves kontanter, specielt ved grænseovergange. Andre siger at vise anerkendt internationalt kreditkort er nok.

Tjek stemplerne efter paskontrollen

Husk at tjekke stemplerne i dit pas umiddelbart efter du har fået stemplerne. Skulle der være fejl er det meget besværligt at få ændret senere. Dvs tjek at datoen i feltet "admitted until" svarer til hvad du bør have og passer med hvad et evt visum normalt giver lov til.

Det er dit ansvar at tjekke at datoerne i stemplet i passet er korrekte.

Har du visum så husk at skrive visumnummeret på indrejsekortet - ellers er det ikke sikkert at paskontrollen finder dit visum og du får forkert antal dage stemplet i passet.

Gyldig november 2018
© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.