Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Arbejde - Non Immigrant visum "B" og forlængelser
Krav og dokumentation

Non-Imm "B", til arbejds eller forretningsformål.

 

I nogle lande som f.eks. Danmark får udlændinge ofte en opholdstilladelse og med den følger en arbejdstilladelse. I Thailand forholdet det sig lidt omvendt. Der er det en arbejdstilladelse der giver lov til at forlænge opholdstilladelsen - visumet. Og et visum (opholdstilladelse) alene giver ikke ret til at arbejde.

Skal du arbejde almindeligt eller drive almindelig forretning i Thailand, skal du have et non immigrant "B" eller "O-ægtefælle" visum og en arbejdstilladelse.

Det er de eneste almindelige typer visum som du må arbejde på og som kan give en arbejdstilladelse. Der findes dog alternative som investorvisum og til specielle funktioner som frivilligt arbejde, journalist, forsker og specialist m.m. Mere om det i beskrivelsen af forskellige visumtyper.


Turistvisum eller Non- Imm O retirement giver ikke lov til at arbejde og dermed ej heller arbejdstilladelse.

 

Ophør af arbejde og opholdstilladelse

Hvis din opholdstilladelse er med basis i Non Imm B forlængelser, vil denne forlængelse blive ugyldig, når jobbet ophører og du skal have det annuleret på immigrationen. Tidligere var der en 7 dages periode til at forlade Thailand. Det er der så vidt vides ikke mere, men Immigrationen tilbyder en forlængelse på 7 dage for 1.900 baht.

 

Er arbejdstilladelsen givet med base i Non Imm O ægteskabsvisum, vil du kunne løre videre på den opholdstilladelse og den er stadig gyldig.

Processen for at måtte arbejde som almindelig lønmodtager er sådan:

1. Finde et job og få nødvendige papirer til at søge visum fra arbejdsgiveren.

2. Søge et Non Imm B visum (har du et Non Imm O visum, ægteskab, kan det bruges direkte i pkt. 4).
3. Rejse ind i Thailand med Non Imm B visumet.
4. Indgive ansøgning om arbejdstilladelse - workpermit.
5. Kan starte på arbejdet, når arbejdstilladelsen er i hus. I praksis starter mange nok, når ansøgning om arbejdstilladelse er indgivet.

6. Når visumet er udløbet skal det opholdet forlænges med base i arbejdstilladelsen. Arbejdstilladelsen skal også løbende forlænges, typisk en gang om året.

Er du i Thailand, når du finder jobbet, vil du kunne søge visumet i f.eks. Laos (Vientiane eller Savannakhet) Malaysia (Penang eller Kuala Lumpur) eller andre lande i regionen. De tre første skulle være nemmeste steder at få det.

 

Process for at få arbejdstilladelse:

Generelt bygger den altid på at du har fundet et job og derefter søger et visum udenfor Thailand med den dokumentation det kræver. Dette bruges til at rejse ind i Thailand. Efter ankomst søges om arbejdstilladelse og du kan starte med at arbejde når du har arbejdstilladelsen. I praksis starter mange når ansøgningen er indgivet.

Visumet/opholdet kan derefter forlænges i Thailand så længe der er en arbejdstilladelse.
Alternativ til at forlænge er at få et nyt Non-immigration B visum udenfor Thailand hver gang det er udløbet.

Arbejdstilladelsen kan også ansøges af arbejdsgiveren inden visum søges.

Det vil typisk være arbejdsgiveren der sørger for at søge arbejdstilladelse og skal i det mindste fremskaffe de nødvendige firma papirer til en ansøgning.

Arbejdstilladelse koster at få lavet og hvis der bruges ekstern hjælp og konsulent firmaer selvfølgelig dyrere. Det kan være forskelligt om medarbejderen eller arbejdsgiveren betaler for dette.

Standard processen for at få arbejdstilladelse i Thailand er vist skematisk i denne pdf fil hos det thailandske udenrigsministerium.

Standard Process for foreigners who wish to work in Thailand

Der er flere typer af Non-immigrant B visum og de forskellige muligheder og krævet dokumentation kan ses hos det thailandske udenrigsministerium på denne side:
Non-Immigrant Visa “B”  -  (business and work)

Derudover kan dog lade sig gøre at at konvertere fra en visumtype til en anden i Thailand.


Viusm udstedes med gyldighed på 3 måneder.

Der udstedes nu typisk kun 3 måneders Non Imm B visa alle steder. Tidligere var der mulighed for 12 måneder med multiple entry.


Kravene og dokumentationen afhænger af hvilken type job, der er tale om.

For den almindelige lønmodtager, der ønsker at fortsætte arbejde i Thailand i længere tid, vil forlængelsen kræve, at der er ansøgt om officiel arbejdstilladelse for at visumet/opholdet med base i visumet kan forlænges.

 

3 måneders visum med en indrejse og ønsker at rejse ud og ind af Thailand:

Har du et visum med kun en indrejse, typisk et visum gyldigt i 3 måneder, skal du have en Re-entry Permit hvis du ønsker at forlade Thailand efter du er rejst ind. Ellers er visumet brugt og kan ikke bruges til indrejse igen da det er begrænset af antallet af indrejser og ikke gyldigheden.

 


Krav til visum

Har du et Non Imm O visum med basis i ægteskab kan dette bruges direkte til at søge arbejdstilladelse og behøver ikke søge Non Imm B visum.

For at kunne søge visum skal du først have fundet et arbejde i Thailand og du skal have et brev fra virksomheden, der viser dette.

Her skal være tale om lovligt arbejde. Det indbefatter bla., men ikke udelukkende, følgende:

Der findes en lang række jobtyper, som er forbeholdt thailændere og derfor må dit job ikke være en af de typer. Se listen over jobtyper der KUN er for thailændere.

Firmaet skal have mindst 4 thailandske ansatte per udlænding for at kunne ansætte udlændinge (visse firmatyper er undtagen).

Firmaet skal have en registreret egenkapital på 2 mio. baht per udlænding ansat.

Minimum lønkravet for at kunne få lov til at arbejde/arbejdsstilladelse væsentlig højere end den normale lønninger i Thailand. Du skal tjene, og svare skat af, mindst 50.000 baht per måned for en dansker, hvis det skal være muligt at forlænge den midlertidige opholdstilladelse år efter år.
Hvis der ikke søges forlængelser skal der søges nyt non imm visum hver 3. måned og her er lønkravene mindre.

Dokumentation til visum ansøgning, forlængelser m.m.

Forlængelse af visum/ophold, kan kun ske hvis der i mellemtiden er opnået arbejdstilladelse eller der kan fremvises dokumentation på at arbejdstilladelsen er søgt (kvittering der viser ansøgning er afleveret).

For mere information henvises til linksiden.

Generelt vil arbejdsgiver, skole, universitet og lign. være behjælpelig med at skaffe den korrekte dokumentation.

Husk re-entry permit ved forlængelsen af visum

Se mere om re-entry.


Se også mulighederne for at søge "Permanent Residence".

For mere information henvises til linksiden.

Der findes også link til de officielle engelsk sprogede sider.

Opdateret juli 2016.
© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.