Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Turist visum

 

Krav om hotelreservation

Til alle typer visum skal der nu vedlægges dokumentation for overnatning, når der søges ved den Thailandske Ambassade i Hellerup. Læs mere længere nede.

 

 

Turistvisum er løsningen for personer der gerne vil holde længere ferier i Thailand, helt op til næsten 9 måneder eller rundrejser med flere besøg i Thailand over længere tid.

Der følgende muligheder for turistvisum i Danmark:

  • Turistvisum med en indrejse - op til 90 dages ophold.

  • METV, multiple indrejsevisum. Gældende til ubegrænset antal indrejser i 6 måneder.

Visum kan kun udstedes af thailandske repræsentationer udenfor Thailand. Nogle ændringer fra en visumtype til en anden type visum kan laves på immigrationskontorer i Thailand, men ikke omtalt her.

METV udstedes normalt kun til personer med statsborgerskab i ansøgningslandet eller tæt tilknytning til landet som arbejds/opholdstilladelse og lign. Danskere bosat i Danmark kan derfor kun søge i Danmark. Danskere bosat i f.eks. Cambodia vil kunne søge i Cambodia også.


Der er også andre muligheder for visum som kan være relevant til længere ophold og det er Non Immigrantvisum for f.eks. pensionister (50+), gift med en thai, arbejde, frivilligt arbejde, studere m.m.

Her ser du hvilke visumtyper der kan dække hvilke perioder:

Dage i Thailand
30
60
(2 mdr)
90
(3 mdr)
91 - 270
(9 mdr)
Visumfri indrejse x
Visumfri indrejse, m forlængelse   x
Turist visum - 1 indrejse   x x
Turist visum - Flere indrejser   x x
Non Immigrantvisum
(andet end alm. turist)
Afhænger af typen
Gyldighed på 3 eller 12 måneder
Der tales dage i visumsammenhænge og måneder er omtrent omregning.
Der er regnet med at ud/indrejser af Thailand og/eller forlængelser i Thailand er nødvendige i nogle tilfælde.

 

Har du spørgsmål omkring visum er du velkommen til at spørge i forumet, hvor Thaiguide og andre brugere kan hjælpe, eller kontakte thaiguide på thaiguide@thaiguide.dk.

 

Hvis det er spørgsmål om konkrete visumansøgninger, som feks. status på en visumansøgning, så skal du kontakte den Thailandske Ambassade i Hellerup direkte.

 

Turistvisum til Thailand giver ret til ophold i 60 dage efter indrejse og hver indrejse kan forlænges med 30 dage i Thailand.

Gyldigheden for et visum, hvor længe det kan bruges til indrejse, er ikke det samme som længden af opholdet som gives lov til ved ankomst i Thailand. Se evt gyldighed af visum og opholdets længde.

Enkelt indrejse - ophold op til 90 dage

Turistvisum med en indrejse

Almindeligt turist visum giver lov til ophold i 60 dage for en indrejse, som kan forlænges med yderligere 30 dage på et immigrationskontor i Thailand.

Visumet er typisk gyldig 90 dage fra udstedelsen, dvs kan anvendes til indrejse i den periode. Betegnet som "Entry Before" på visumet. Se evt mere under Forstå dit visum.

Visumet gælder for een indrejse og bliver ugyldig (brugt) i det øjeblik du rejser ud igen. Uanset om du har været 1 eller 60 dage i Thailand. Med undtagelsen her:

Der kan, mod betaling, søges om såkaldt "reentry permit", så der kan rejses ind igen indenfor den oprindelige tid du fik ved første indrejse. Se mere om re-entry permit.

Visum med flere indrejser - ophold op til 9 måneder

Multiple indrejse turistvisum, METV (Multiple Entry Tourist Visa).

METV svarer til det tidligere Turistvisum med tre indrejser, blot med ubegrænset antal indrejser og prisen er lidt højere og kræver mindst 37.000 kr på bankkonto når der søges.

Visumet er gyldig i 180 dage fra udstedelsesdagen. Dvs der kan rejses ind i Thailand ubegrænset antal gange indenfor de 180 dage - dette er angivet som "Enter before" dato på visumet.

Hver indrejse giver lov til op til 60 dages ophold. Disse kan forlænges med 30 dage på et immigrationskontor i Thailand og som enkelt indrejsevisum kan og som tidligere 2 og 3 indrejse visum kunne.

Når de 60/90 dage er gået, skal du forlade Thailand og rejse ind igen. Ud og indrejse for at aktivere næste indrejse kan gøres samme dag som reglerne er idag.

Rejses ind i Thailand sidste gang umiddelbart inden visumet udløber vil det igen give 60 dage og mulighed for forlængelse - ialt næsten 9 måneder.

Generelt om udløb af visum

Sidste indrejse skal altid ske indenfor visumets gyldighed, som regnes fra udstedelsesdatoen af visumet - står som "Enter before" dato på visumet. Er du kommet ind i Thailand inden "Enter before" datoen, vil du stadig få lov til at være som visumet beretiger til, også selvom det går udover gyldigheden. For turistvisum er det 60 dage du som dansker får lov at være i Thailand.

Se evt gyldighed af visum og opholdets længde.

Hvor kan visum søges

Visum skal søges på thailandsk ambassade eller konsulat og ikke i Thailand.

I Danmark udstedes visum af Den Thailandske Ambassade.

 

På den Thailandske Ambassade i Hellerup kan søges ved, enten personlig henvendelse eller ved at sende ansøgning, bilag og betaling per post.


Søge udenfor Danmark:

Søges andre steder end i Danmark skal du normalt møde personligt op på den thailandske ambassade eller konsulat på stedet.

Udenfor Danmark vil der typisk kunne søges om enkelt indrejse visum. METV udstedes normalt kun til personer med statsborgerskab i ansøgningslandet eller tæt tilknytning til landet som arbejds/opholdstilladelse.

Se mere om hvor og hvordan der kan søges visum.

Pris:

Fra 1. december 2016 - 28. februar 2017 er turistvisum med en indrejse gratis, både når det søges i Danmark og andre lande.

Normalpris:


Prisen for enkelt indrejsevisum er 250 kroner, når der søges i Danmark, 1.000 baht ved ansøgning i Laos og 150 MYR ~ 1600 baht i Malaysia.


Prisen for METV, multiple indrejse visum, er 1.250 kroner i Danmark.

Priserne for visum udstedt i Danmark kan ses hos Ambassaden.

Ansøgning:

Dokumenter der skal bruges til ansøgning på Ambassaden i Hellerup:

Turist visum med 1 indrejse - SETV og Multi Entry turistvisum - METV:

  • Udfyldt ansøgning. Ansøgningsskema kan hentes på Ambassadens side

  • Pas - skal være gyldigt mindst 6 måneder efter afrejse og have en fuld side fri til visum.

  • Kopi af billedsiden i pas.

  • 1 pasfoto, max 6 måneder gammelt.

  • Billet, kopi, med udrejse fra Thailand (for METV for mindst første indrejse).

  • Kopi af hotelreservation / lejekontrakt / skøde eller invitation ved privat indkvatering.
    Hotel - Flere som har søgt visum bekræfter, at der skal bookes 2 eller flere overnatning.
    Invitation ved privat indkvartering - En invitation fra den du skal bo hos og kopi af deres thai id eller husbog. Ansøgers navn skal være nævnt i invitationen. Eksempel på invitationsbrev kan ses her hos Ambassaden. (alle underskrevet af den inviterende).
    Dette er ikke et krav alle steder, men krav hos Ambassaden i Hellerup.

  • METV: Kontoudskrift der viser mindst 37.000 kroner.

  • (Betaling)

    Er I flere der søger sammen, skal der være en kopi af alle papirerne ved hver ansøgning. Ansøgningerne behandles individuelt.

Information og dokumentation hos den Thailandske Ambassade i Danmark:

Tourist Visa

Tourist Visa Requirements for DANISH Passport Holders

Information for Visa Application

How to apply for visa

Hent ansøgningsskema her

Forlængelse med 30 dage:

Se siden om forlængelser.

Opdateret november 2018.
© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.