Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Uden visum - krav til billet og overstay

 

Ankomst med fly:

Danske statsborgere kan holde ferie i Thailand i 30 dage uden at have visum. Tæller fra ankomstdagen til og med afrejsedagen, begge dage inkl.

 

Ankomst på anden måde end med fly:

Gives også ret 30 dages ophold. Tidligere var det 15 dage ved ankomst på anden måde end med fly, men det er ændret til 30 dage fra 31/12/2016. Se evt. dette i forumet.

 

Uden visum kan der rejses ind i Thailand højst 2 gange per kalenderår via landegrænse - gælder fra 1, januar 2017.

Seneste nyt, november 2018:

I november 2018 er det varslet at der ikke længere vil være restriktioner på hvor mange gange der kan indrejses over landegrænser for nationaliteter der idag får 30 dages indrejse over landegrænse. Ikke helt klar over hvornår dette træder i kraft.

 

Mere end 30 dage uden visum:

Der har du muligheden for:
- forlænge opholdet med 30 dage, se nedenfor.
- rejse ud og ind at Thailand for at få 30 dage mere - kan være begrænsninger for gentagne ind og udrejser, se evt. visarun.
- gør du ikke noget, er du illegalt i Thailand - det som kaldes overstay - se længere nede.

 

Forlænge ophold:

De 30 dages visumfrie ophold kan forlænges med 30 dage i Thailand mod betaling af et gebyr. Se mere om forlængelse med 30 dage.

 

Alternativt er der muligheden for at lave et såkaldt Visa-run for at få længere tid i Thailand. Det betyder man rejser ud og ind af Thailand, evt samme dag, udelukkende for at få nyt stempel. Dette kan fra 1/1/2017 kun gøres 2 gange per kalenderår via landegrænse.
Mere om dette under Visarun.

 

Billet - enkelt billet kan ikke anbefales

Rejsende på den visumfrie ordning have en billet til vidererejse ud af Thailand indenfor den visumfrie periode. Det er specielt ment for ankomst med fly.

 

I praksis betyder det at rejsende med enkelt billetter kan få problemer med at komme med flyet til Thailand. Det er flyselskabets regler og praksis der bestemmer dette og det er derfor ved check-in i afrejselufthavnen det tjekkes og der personer kan blive afvist.

Rejsende vil sjældent blive bedt om at vise billet ved ankomsten til Thailand, netop fordi tjekket er lavet.

Viderebillet kan være med lavpris selskab til et af nabolandene - de fåes for få hundrede kroner, hvis de bestilles i god tid. F.eks med AirAsia eller NOK air.

Citat fra Thailands Ambassade januar 2019:

"According to immigration law, you must be able to present an exit ticket within 30 day of your arrival if you travel without a visa. Immigration officer has the right to deny your entry if you fail to show an exit ticket."

 

Billet - videre rejse indenfor 30 dage

Ifølge reglerne skal rejsende der ankommer uden visum, visumfri ordning, have en billet til videre rejse indenfor de 30 visumfrie dage. Det kan være en returbillet eller en billet til et andet land, blot ud af Thailand.

Det kan være en enkelt billet til et naboland med et lavprisselskab som Air Asia, Nok Air eller andre.

 

I princippet kan det også være en tog eller busbillet, men det siges at det ofte ikke vil blive accepteret.

Det er også her ved check-in i afrejselufthavnen, at dette tjekkes og allerede der du kan blive nægtet at komme med flyet.

Viderebillet kan være med lavpris selskab til et af nabolandene - de fåes for få hundrede kroner hvis de bestilles i god tid. F.eks med AirAsia eller NOK air.

 

Praksis for billet

I praksis vil det være en rimelig stor chance for at få problemer ved at rejse på en enkelt billet.

 

Med vidererejse billet kan der være et dilema, hvis tanken er at lave en forlængelse med 30 dage eller lave et visarun og ferien er planlagt til f.eks. 45 dage og billetten ligeså.

I de fleste tilfælde vil check-in acceptere en vidererejse billet der er 60 dage efter ankomst, men skal nævnes at der kan være en lille risiko for at man kan blive afvist. Det er op til det enkelte flyselskab og personale i de enkelte lufthavne, hvordan dette håndteres. På siden om Forlængelse af de 30 dage, står der mere om dette billet-dilema.

Vidererejsebillet kravet kommer så vidt vides fra at det er flyselskabernes ansvar hvis passagerer nægtes indrejse i Thailand og de skal selv betale for at tage passagererer med retur. Derfor kravet om billet. Kravene kan være forskelige fra flyselskab til flyselskab og praksis kan igen være forskellig fra lufthavn til lufthavn, personale, nationalitet og måske passageren.

Overstay

Vær opmærksom på at bliver du længere i Thailand end stemplet i dit pas giver lov til er du uloglivt i Thailand, det som kaldes Overstay - kan i værste fald betyde udvisning og indrejseforbud.


For ikke at gentage alt om overstay er det nemmere at læse siden om Overstay.

 

Mere information:

30 dage i Thailand som turist uden visum:
Do I need a visa? - Thailands Ambassaden i Hellerup

Krav om billet til vidererejse ud af Thailand ved indrejse uden visum:
Beskrevet på den Thailandske Ambassades side -

How to apply for a visa


Højst to visumfrie indrejser over landegrænse per kalenderår fra 1. januar 2017:

Information fra den Thailandske Ambassade i Danmark, 29. december 2016

Opdateret/gyldig: Januar 2019
© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.