Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden

Alle danskere kan rejse til Thailand i coronatiden

Dog kræver det bl.a.15 dages selvbetalt statskarantæne på udvalgte hoteller.

Informationerne om visumtyper, betingelser og kravene her på siden er fra før coronatiden, men de er stort set de samme her under corona. Enkelte visumtyper udstedes ikke i øjeblikket - se i linket nedenfor hvilke typer ophold der kan søges visum til.

Et nyt visum "Special Tourist Visa", STV, er ikke beskrevet her på siderne - 90 dages ophold i Thailand som kan forlænges 2 gange 90 dage i Thaiiand.

Mere om betingelserne og kravene som de er nu, marts 2021, samt løbende opdateringer:

Hvornår åbnes Thailand for danskere

Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Visarun

Visarun er den populære betegnelse for det at tage ud af Thailand for at komme tilbage til Thailand umiddelbart efter for at forlænge sit visumfrie ophold.

 

Visarun anvendes også om tilsvarende rejser med visum, men følgende er kun for visa-run for visumfrie ophold.

 

Et enkelt eller to visarun ser ud til at kunne accepteres af immigrationsmyndighederne ved paskontrollerne, ved at sandsynliggøre at du er turist.

Ideen med at begrænse visa-run er at sikre at personer som opholder sig længere tid i Thailand, grundlæggende skal have det rigtige visum istedet for.

 

Det er op til den enkelte immigrationsmedarbejder at vurdere hver gang og praksis kan ændre sig løbende og ved stramninger centralt. Derudover bruges forskellige guidelines ved forskellige grænseovergange afhængig af hvor de ligger og hvem der typisk kommer der.

 

Grænseovergange der er mere strikse:

Efterår 2016 - tjek evt selv op på evt ændringer:
Grænseovergangen ved Aranyaprathet og Poi Pet i Cambodia. Der rapporteres at både personer med og uden visum har svært ved at få lov til at rejse ind denne vej. Det gælder også personer der har 1 års Non Imm visa med multiple entry, selvom visumet som sådan giver lov til det.

 

Grænseovergange til Myanmar: Ban Phu Nam Ron, Mae Sot og Mae Sai tillader ikke ud og indrejse samme dag uden visum. Ranong kan måske være svær også for personer med visum.

Grænseovergange til Malaysia: Sadao og nogle gange Padang Besar tillader ikke ud og ind rejser samme dag uden visum.

Grænser for visumfrie indrejser:

Visa-run ved at flyve ind og ud af Thailand er generelt nemmere end via grænseovergange. Det er ikke alle grænseovergange der acceptere visa-run hvis du har flere visa-runs fra tiden lige før i passet eller et turistvisum der er brugt.

Følgende gælder også for flere uafhængige rejser til Thailand, altså med et længere tidsrum imellem.

NYT - Højst to indrejser via landegrænse per kalenderår uden visum:

Uden visum kan der rejses ind i Thailand højst 2 gange per kalenderår via landegrænse - gælder fra 1, januar 2017.

90 dage på et år:

Det forlyder at der nu er grænser og lufthavne der opererer med en grænse på 90 dage i Thailand på et kalenderår uden visum. Er denne grænse nået vil der komme en note på paskontrollørens skærm der nævner dette. Det er da op til paskontrolløren at vurdere om du er rigtig turist og lader dig komme ind.

Antal indrejser:

Andre kilder siger at der arbejds med en grænse på et antal indrejser om året, omkring 6.
Nåes denne grænse kommer der en notits frem hos paskontrolløren. Det er så op til paskontrolløren at vurdere om du kan regnes for at være reell turist eller blive afvist indrejse og blive bedt om at anskaffe dig visum næste gang eller få at vide at næste gang skal du have visum.

Dette er praksis af hvordan sagerne håndteres og har du en forhistorie, mange indrejser, mange visa og lignende kan det være anderledes end skrevet ovenfor.

Vise kontanter ved ankomst:

Loven foreskriver, at der skal kunne fremvises kontanter ved ankomst til Thailand:

10.000 baht ved ankomst uden visum (20.000 baht for familie).

20.000 baht ved ankomst med visum (40.000 baht for familie).

Dette er normalt ikke blevet håndhævet, men det sidste års tid har flere oplevet det ved specielt visaruns over landegrænser til f.eks. Malaysia. Kan også forekomme ved de andre nabolande og kan ikke udelukkes at kunne ske ved ankomst med fly fra nabolande som visarun.

Ikke normalt set ved almindelig ankomst oversøisk fra som start på alm. ferie.

Det kan derfor være at paskontrollen vil bede om at se dette i nogle tilfælde.

Afvisning:

Mange gange vil paskontrollen ved udrejse af Thailand spørge om du er på visarun og der opfordre dig til ikke at rejse ud, hvis personen vurderer du ikke vil kunne komme tilbage. Omvendt at du “får lov” til at rejse ud, er ikke ensbetydende med at du også får lov ar rejse ind igen med et visarun.

 

Vurderer paskontrollen ved indrejse at du ikke opfylder kravene til indrejse kan du nogle gange få et stempel med ret til 7 dages ophold og komme ind i Thailand på det – nogle vil helt blive afvist ved grænsen/lufthavnen. Det er helt op til den enkelte immigrationsofficer at bedømme fra person til person.

 

Der er i 2015 blevet strammet op på flere områder med ophold og visum, så det kan hurtigt ændre sig! Reglerne er som sådan ikke ændrede, men elastikken i dem er blevet lidt kortere.

Eksempler:

Du har billet til 40 dages ferie. Efter 30 dage vil du krydse grænsen ved f.eks. Ranong og få 30 dage mere. Dette kan idag lade sig gøre som turist. Kan ske de gerne vil se en billet for vidererejse.

 

Rejst ind med 30 dages visumfri ophold og forlænget med 30 dage på immigrationskontor og så derefter lave et visa-run over land, kan måske ikke lade sig gøre og der kan være forskelle fra grænse til grænse. Du vil typisk blive stoppet inden du rejser ud af Thailand, hvis paskontrollørerne ser du er på vej til visa-run.

 

Rejst ind med 30 dages visumfri ophold og forlænget med 30 dage på immigrationskontor og så derefter flyve ud og ind af Thailand kan lade sig gøre. Har du mange stempler for nylige besøg i Thailand kan det se lidt anderledes ud.

 

Det kan ikke afvises at der fremover strammes og/eller der pludselig lukkes for visarun mulighederne, såvel over land og med fly. Thailand ser ud til at foretrække at rejsende har visum hvis de vil være længere tid i Thailand og ikke lave visaruns.

 

Situationen her kan ændre sig hurtigt, hvis der sker noget som giver myndighederne anledning til at stramme op eller kan være problematisk ved nogle grænseovergange. F.eks blev grænserne til Cambodia lukket for visa-run en kortere periode efter bombe i Bangkok i 2015, da der i den forbindelse var nogle uregelmæssigheder ved disse grænser.

Mere information:

Fremvisning af fornøden kapital ved ankomst:

Visumfri indrejse: Do I need a visa? - Thailands Ambassade i Danmark

 

Med visum: Thailand Visa Information : Issuance of Visa - Thailands Udenrigsministerium

Højst to visumfrie indrejser over landegrænse per kalenderår fra 1. januar 2017:

Information fra den Thailandske Ambassade i Danmark, 29. december 2016

Du kan se en masse erfaringer med dette og andre visum spørgsmål på thaivisa.com og i deres forum, hvor mange fortæller om deres nyeste erfaringer.

 

Seneste opdateret: 1. juni 2017.

© Copyright 2000-2021 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.