Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Tag en kopi

Ha en kopi af de vigtigste rejse dokumenter med hivs noget skulle ske.
En papirkopi er godt at have med og så elektronisk form også. F.eks. pas og kreditkort, rejseforsikrings-bevis, billet.
Scan dem ind i laptop eller tag et foto og send det til en mailadresse eller "dropbox", som du kan komme til på turen.
Sørg for du har adgang til den mailadresse som du har fået billet, forsikringspapirer osv sendt til.
E-boks også en mulighed.

"Danske" steder?

Skulle du få lyst til lidt dansk mad, møde andre danskere over en bid mad eller en forfriskning, bo på dansk ejet/drevet hotel eller lignende.

Så se listen over "danske" steder i Thailand.

Mobil og billig telefonering

Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Forlængelse af turist visum og alm. 30 dages indrejse

Det visumfrie ophold i Thailand også forlænges for personer der ankommer uden visum og fået ret til 30 dages ophold ved ankomst. Tidligere var det 7 dage der kunne forlænges med.

Samme forlængelse er mulig med et turistvisum, hvor de 60 dage der fåes kan forlænges med 30 dage.

Reglerne for forlængelse er stort set de samme og derfor er det skrevet under et.

Kigger du efter forlængelser af længere ophold og NON O visa, så se på siden om Non Immigrant visum

 

Ankommet på turist visum med en eller flere indrejser giver lov til ophold i 60 dage per gang du rejser ind i Thailand. Disse 60 dage kan i Thailand forlænges med 30 dage for hver indrejse.

Ankommet uden visum. Der får du som dansk statsborger stempel i passet der giver ret til 30 dages ophold. Disse kan forlænges med yderligere 30 dage i Thailand.
Bemærk der muligvis er strammet lidt op hen over 2017 og 2018 på reglen om at man skal have billet ud af Thailand igen indenfor 30 dage, hvis man rejser til Thailand uden visum.
Se mere på "Uden visum til Thailand".

Forlængelse - hvor

Forlægelser laves på immigrationskontor i Thailand. Der findes et immigrationskontor i næsten alle provinser og ihvertfald på de større turistdestinationer. Google evt "immigrations office (sted)" for at finde dem.

Forlængelsen gives, mens du venter.

Hvornår skal søges:

Du kan søge op til 1-2 uger før dit ophold udløber (admitted until dato i passet) og naturligvis senest på Admitted Until datoen. Du mister ikke nogle dage selvom du søger inden udløb. Forlængelsen gælder fra det oprindelige udløbsdato. Enkelte immigrationskontorer kan have andre/kortere frister.

Pris:

Prisen for forlængelsen er 1.900 baht

Du skal medbringe:

1 pasfoto

 

Kopier fra pas - af forsiden i dit pas, siden med indrejsestempel, siden med visum hvis du har visum, samt stemplet på det hvide indrejsekort (TM kortet). (Du skal skrive din underskrift på kopier)

 

Billet videre

 

For forlængelse af de 30 dages visumfrie indrejse og også turistvisum skal muligvis fremvises dokumentation for videre rejse ud af Thailand

Ansøgningsskema

 

Udfylde ansøgningskema, nr. TM 7. Skemaet (2 sider) kan downloades her (TM7) og udfyldes hjemmefra - det kan spare tid i køen. Immigrationen foretrækker normalt at skemaet er udskrevet på begge sider af et ark papir.

Bekræftelse af hvor du bor/overnatter

 

Nogle immigrationskontorer stiller krav til at vise hvor man bor og det er forskellige fra immigrationskontor til immigrationskontor og sag til sag hvad der kræves. Ser ud til kravene er blevet lidt strengere hen over slutningen af 2015.

Sidst i 2015 stiller nogle immigrationer flere krav til dokumentationen af adressen. Det igen forskelligt fra kontor til kontor og kan også ændres over tid.

Her er nogle eksempler på hvad andre er har skullet vise rundt i landet:

 

Det kan f.eks. være kvittering eller booking af hotelværelse.


Lejekontrakt, hvis du bor til leje.

 

Men det kan blive lidt mere kompliceret.

 

Hoteller skal indberette alle gæster til myndighederne og har de gjort det så skulle lidt dokumentation om hotel opholdet være OK.

 

Det samme gælder hvis du bor til leje. Udlejeren skal indberette.

 

Er det ikke indberettet er der nogle som er blevet krævet at vise en såkaldt TM 30 formular. Det er formularen til at indberette. Den skal udfylde af udlejeren.

 

Bor man hos venner og familie eller har egen lejlighed, så kan det blive mere kompliceret, hvis de kræver dokumentation og dermed TM30 fra ejeren. Vennerne har i princippet pligt til at fortælle ejeren at de har venner boede. Kan måske være nemmere at bo på hotel i forlængelsesperioden.

 

Kender et tilfælde, hvor et modent dansk ægtepar med egen lejlighed i Thailand har måttet vise kopi af deres skøde for at forlænge deres 30 dages visumfrie indrejse.

 

TM30 formularen har titlen:

"NOTIFICATION FROM FOR HOUSE-MASTER, OWNER OR THE POSSESSOR OF THE RESIDENCE WHERE ALIEN HAS STAYED"

Indberetning fra udlændingen. Enkelte immigrationskontorer, f.eks. Chiang Ma,i er i 2016 begyndt at kræve at også udlændingen rapporterer sit ophold når de bor privat. Enkelte fået bøder, hvilket ikke har været normalt. Det oftest ved forlængelser af Longstay visa og ikke altid ved turistvisa og visumfrie indrejse. Udlændingen skal da have rapportet på formular TM28.

 

Den kan hentes fra siden med formularer her på thaiguide.

I Bangkok finder du immigrationskontoret på:

 

Building B,
Bangkok Government Center,
Chaengwattana Road





Engelske versioner af kriterier og dokumentationskrav for forlængelser kan findes nederst på linksiden.

 
(redigeret oktober 2018)

© Copyright 2000-2018 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.