Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Rejse-beskrivelser

Se rejsebeskrivelser fra andre danskere.

Telefon

Mobil og billig telefonering i Thailand. Et par gode tips til at spare på de store roaming regninger.

Tag en kopi

Tag en kopi af de vigtigste rejse dokumenter, pas og kreditkort, rejseforsikringsbevis, billet og ha dem med under rejser. Scan dem ind i computeren eller tag et foto og send dem til en mailadresse, som du kan læse på turen.

Thailand - generel information

Klik for større kortThailand, engang kaldet Siam, dækker et areal på 514.000 kvadrat kilometer og omkring 2.000 km fra nord til syd. 11 gange større end Danmark. Befolkningen er på omkring 65 mio. hvoraf mere end 10 millioner skønnes at bor i Bangkok.

Man regner med at befolkningen i Bangkok-området har en gennemsnitlig månedlig indkomst omkring 4.000 kroner med store udsving fra top til bund, mens gennemsnittet for resten af landet er under 2.000 kr/mdr, heraf højest i Syd og lavest i Nordøst.

Minimumslønnen, som mange fabriksarbejdere, ufaglærte, butiksansatte, stuepiger typisk lønnes, efter, er 300 baht, svarende til 60 kr kr/dag. Det var tidligere forskelligt rundt i landet men blev ensartet i 2012. Minimumslønnen er fastsat af regeringen og gælder alle faggrupper. Det dog langt fra alle som får denne mindsteløn, personer som ikke er fastansatte på fast månedsløn eller ikke har et registeret job f.eks og dem er der mange af. En skolelære tjener lidt over et par tusinde kroner, mens en brandmand tjener en anelse mindre. En bygningsarbejder i oplandet tjener mange gange kun halvdelen af mindstelønnen.

 

Thailand er et konstitutionelt kongedømme som Danmark, med et demokratisk regeringssystem og en højt elsket kongefamilie, HM Konge Bhumidol Adulyadej, Rama IX i Chakri dynastiet.

Mere end 95 % af befolkningen er buddhister, med muslimer, kristne og hiduer som mindre religioner. Thailands sprog er Thai, men mange taler også lokal dialekt eller kinesisk. Hele Nordøst, Isaan,  taler f.eks. også laotisk, østpå mod Cambodia tales khmer. Engelsk er udbredt i forbindelse med store hoteller, rejsebureauer m.m.  i Bangkok og på feriestederne. 

Jeg kunne skrive mange flere fakta om Thailand, men det har andre allerede gjort ganske godt. Derfor vil jeg henvise til leksikonet "Wikipedia", der opdateres ofte med nye information om f.eks. den politiske situation osv.

 

da.wikipedia.org/wiki/Thailand

 

Her finder du facts om kultur,  religion, provinser, politik, økonomi, arbejsdmarked, industri og landbrug, historie osv. Siden er på dansk.

 

© Copyright 2000-2023 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.