Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Til Samui - hvornår?
Den bedste tid at besøge Samui?

Udfra antallet af turister, priser m.m.

Udfra vejret

Højsæsonen på Samui i december-februar og så igen i juli og august. Her er der rigtig mange mennesker og mange bungalows kan melde alt fyldt op. Det samme kan Bangkok Airways med flyafgangene.
 
 Samtidig er priserne også i top i denne tid. Måske en halv gang dyrere for en overnatning end i lavsæsonen. Ja selv priserne på mad og is stiger.
 
 Lavsæsonen er maj og oktober/november.
 
 Men selvom det er lavsæson betyder det ikke at alt er lukket som f.eks. i danske sommerhusområder. Der er bare mere roligt.
 
 Her får du mest for pengene og der er ikke helt så hektisk i f.eks. Chaweng.

Se under vejret for at se hvordan vejret er på Samui. 

Men jeg har selv været på Samui i januar, februar, april, maj, juli, august, september og oktober og det har altid været rimeligt vejr med sol de fleste dage kombineret med lidt regnvejr - typisk lidt over middag. Men der kan være helt overskyede dage i bl.a. oktober

Jeg har en fornemmelse af at sæsonen på Samui er meget længere - næsten hele året - i modsætning til f.eks. Phuket og Krabi.

Men nogle gange kan det være dejligt med den svalende regn midt i heden. Alt tørrer jo hurtigt.
Kun skal du måske undgå oktober og november, hvor det også kan blæse en del.

Hvem besøger Samui i høj/lavsæsonen?

Udenfor disse perioder er der mange, der enten "bor" på Samui i nogle måneder. Mange er på rundrejse i Thailand med rygsækken - måske som en del af en længere rejse rundt i østen. Nogle tager et pitstop på Samui for at tage et Full Moon party på Koh Phangan med inden videre rejse.

Du vil møde en del skandinaver, der arbejder på øen i dykkerforretninger og andet. Og det vil være mere synligt med alle dem der har slået sig ned på Samui for år tilbage for at lave - ja ingenting eller engang startede en bar. Og enkelte har valgt at nyde deres otium på Samui.

Højsæsonen i vinterperioden er det meget "pakketurister", der rejser med kufferten i steder for rygsækken og måske en færdigpakket tur?.
 
I sommerperioden kan man møde rigtig mange skandinaver - også danskere -  der holder deres sommerferie derude. Ofte unge par på 2-3 ugers ferie på egen hånd. Italienere og tyskere vil man også møde mange af, specielt i august.

Men Samui er absolut ikke noget Mallorca med danskere overalt og dansker hoteller. Det er langfra hver dag man støder ind i danskere derude. Svenskere, englændere, schweizere, australiere, tyskere og italienere er der til gengæld en del af.

© Copyright 2000-2017 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.