Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Nong Khai

Nong Khai (vel omkring max 10.000 mennekser) er en af de kun 7 åbne grænseovergange mellem Thailand og Laos. Som kortet viser ligger Nong Khai i den nordøstlige del 615 km fra Bangkok.

Nong Khai er noget helt speciel for mig. Det er et af de bedste steder jeg har været, men der er hverken strande eller fest og farver i vestlig stil. Men skal du væk fra turisterne og se det rigtige Thailand er det sådan et sted her det sker. Kan du lidt thai gør det opholdet her endnu bedre da det ikke er mange udenfor guesthouses der forstår mere end 5 ord engelsk.

Byen ligger i det såkaldte Isaan område, der er en helt speciel oplevelse med deres helt egen mad- og kulturtraditioner.

Faktisk er det mest ren afslapning og nydelse at være her og mange backpackere vender tilbage hertil og en del er der i længere perioder. Byen er absolut ikke præget af turister. Butikker, markeder og andet godt er for thaierne.

Vil du slappe fuldstændigt af og nyde den ufattelige gæstfrihed og venlighed så kig forbi på turen rundt i Nordøst.

Billedet af byen skal printes ud for at kunne bruges fornuftigt!!


Mad.
Her er rigtige thairestauranter, hvor du sjældent møder en turist. Du kan sidde og spise din mad med udsigt over den enorme Mekong Flod.

Maden på alle thai restauranterne her er THAI MAD til Thaier. Altså også en kende stærk......  Bortset fra de få vestlige restaurante rder findes de serverer selvfølgelig vestlig thaimad.

På de 2 parallele "hovedgader " langs floden er der flere gode restauranter.
Thai-Thai restaurant på Chaiyapan Road laver god mad. Altid mange mennesker.

Tæt på hospitalet findes et tempel Wat Hai Sok. Derinde på området findes en ganske god restaurant i simpel stil.

På gaden ned mod selve floden og lidt ud østpå ligger der en fabelagtig restaurant med palmer i det fri nærmest. Rigtig hyggelig intim stemning. Du kan vælge om du vil spise ved bord eller sidde på en pude. Det sidste er absolut mest spændende og gør middagen helt speciel.

Næsten lige overfor Thai-Thai restaurant er der et væld af gadekøkkener. Maden er rigtig Isaan, fantastisk billig. En god simpel ris ret til 20 Bath. Spis det eller take-away i små flamengo bakker.

Vil du selv lave Thaimad så kør til markedet i den østlige bydel. Imponerende hvad de har.

Endelig kan du købe en pølse hos Seven Eleven.....

KFC er i indkøbscentret...

Thaimusik og dans.
Der er live musik flere steder i byen hver aften. En oplevelse, at være sådan et sted. Det er så sjældent det sker at både musikere og andre gæster hele tiden er på mærkerne. (selvfølgelig har du også penge...), men det er nu mest venligt ment for jeg er aldrig blevet bedt om at give drinks osv. Prøv at ønske et nummer med LOSO, så er du vældig populær med det samme. Og prøv sådan et sted at vise du nyder at være der og nyder musikken. Så får du en fabelagtig oplevelse. Det på trods af at stort set ingen deroppe taler eller forstår mere end 5 ord engelsk.

Mod vest 20 minutters gang fra hospitalet er en rigtig hyggelig bar også med levende rock musik. Spiller såvel engelsk som thai musik.

Diskotek er der i et hotel på den sydlige vej om byen på Grand Hotel. Det er Thai diskotek, med deraf følgende temmelig høj musik.

Der er flere steder med livemusik og underholdning end jeg har skrevet om her.

Kort.
Interaktivt kort, hvor der kan zoomes og flyttes rundt. 

Her er 2 alm. kort. Et over Nong Khai by og et der dækker området lige omkring. Klik på dem, så bliver de læselige.


 Nong Khai by       området omkring Nong Khai

Penge.
Der er adskillige ATM til kreditkort og banker i massevis.

Internet cafeer.
Thaierne i Nong Khai er meget store brugere af internettet, så der findes et meget stort antal cafeer. Men pas på ved middagstid. Da er de fyldt med skolebørn....

Indkøbscenter.
På vejen mod Udorn Thani ligger et rimeligt stort varehus, Tesco Lotus, og restauranter.

Biograf.
I indkøbscentret er en biograf, der viser film dagen lang. Enkelte med engelsk tale og thai tekster.

Meget mere følger her senere, men i mellemtiden så kig evt. på billederne derfra.

Mere information

Redigeret: Før 2010
© Copyright 2000-2017 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.