Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Visum til Danmark fra Thailand

Det kan være en tung omgang at komme igang med første gang og finde hoved og hale i hvor der skal startes.

 

Den danske ambasade har i 2022 udgivet lidt vejledning til at komme igennem ansøgningen og i den rigtige rækkefølge.

 

Dels en oversigt over de forskellige trin i ansøgningen og en liste over ofte stillede spørgsmål og svar.

Der kan findes svar på mange af de spørgsmål der stilles rundt på nettet

Opdateret 25. marts 2024.

Behandlingstid for visumansøgning

Den Danske Ambassade i Bangkok meddeler i forråret 2024 at sagsbehandlingstiden nu er blevet meget kortere end den var igennem 2023.

20. marts '24, opgives behandlingstiden hos Ambassaden til at være 15 dage.

 

Dertil skal lægges at der skal bookes tid til aflevering af ansøgningen (og samtale) og der kan være lidt ventetid på at få en dato.

 

Kan ansøgningen ikke færdigbehandles på Ambassaden sendes den til Udlændingestyrelsen og der kan påregnes op til 45 dages yderligere behandlingstid.

Men søg stadig i så god tid som muligt for at undgå problemer. Kan søges op til 6 måneder inden rejsen.

Indrejseforbud hvis opholdet er længere end visum tillader

Det er vigtigt ikke at være i Danmark flere dage end visumet giver lov til.

Det giver uden videre 2 års indrejseforbud eller mere at være bare en dag for længe i Danmark. Det opdages i paskontrollen ved afrejse.

Sådan læses visumet: Forstå dit visum

Ansøgningsfrist, behandlingstid og køb af flybillet

Der kan søges visum op til 6 måneder før indrejsedato i Schengen. Søg så tidligt som muligt.

 

Ambassaden anbefaler at der først købes flybillet når der er kommet svar på visumansøgningen. Der skal ikke vises booking/reservation eller billet ved ansøgningen af visum for at besøge ægtefælle eller kæreste i Danmark eller søge visum hvor til ægtefælle/samlever hvor begge parter bor i Thailand og rejser til Danmark..

Visumansøgningen

At alle punkterne på tjeklisterne (beskrevet nedenfor) med krav til dokumenter osv er opfyldt er ikke ensbetydende med at der tildeles visum. Hver sag behandles individuelt og der kan så i nogle tilfælde komme situationer hvor der alligevel gives afslag af forskellige årsager. Der spørges måske efter supplerende oplysninger. Det er en samlet vurdering af ansøgningen, ansøger og evt. den danske part hvis det er besøgsvisum. Også informationerne der er kommet gennem selve interviewet på Visumventret ved afleveringen af ansøgningen og evt. telefonsamlater senere tæller med.

 

Visum ansøges på et visumcenter i Bangkok som hedder VFS. Her afleveres ansøgningen og alle dokumenter og der laves et lille interview. Det er også der biometri tages. Det er også visumcentret som udleverer pas og visum senere. Der kan ikke ansøges på Ambassaden. VFS firmaet varetager visumansøgninger for mange lande idag i mange lande.

 

Det er dog stadig Ambassaden som behandler alle visumansøgningerne og bestemmer om der udstedes visum. VFS er udelukkende til for at indsamle informationerne, sende dem videre til Ambassaden og senere få pas tilbage for at udlevere eller sende til ansøgeren.

Prisen

Der betales for visumet ved online ansøgningen. 80 Euro koster dette. Derudover betales et gebyr direkte til VFS for deres arbejde. Der er så også mulighed for at tilkøbe at passet f.eks. sendes til ansøger istedet for at blive afhentet.

Inden ansøgningen startes

Det vil måske være en god ide at starte med punkt 2 i vejledningen nedenfor og se det godt igennem med visum type og tjeklister og hvad der kræves af dokumentation. Evt. oprette en konto hos VFS og se hvornår der er næste ledige tider (del af punkt 3).

Kan så lave ansøgningen i punkt 1 og bestille tid hos visumcentre, VFS, og samle alle dokumenterne.

 

Informationerne nedenfor er fra Ambasaden fra februar 2023 og FAQ er fra starten af maj 2022. Link til kilden er nederst.
Der kan komme justeringer hen ad vejen, så tjek op om detaljerne i linkene som er vist.

 

"Du" i teksten nedenfor er ansøgeren, men mindre andet er nævnt. Det er også ansøgeren der får svar da det er ansøgeren der søger visum på egne vegne. Den danske part har heller ikke umiddelbart ret til at få informationer omkring processen undervejs eller senere, uden en fuldmagt, som er nævnt nedenfor.

Visumtype og tjeklister

 

Til hver visumtype hører der en tjekliste med over det som mindst skal til for at søge visum. Tjeklisterne kan findes i linkene i teksten nedenfor.

 

De kan bruges til at finde ud af hvilket visum der skal søges om og så vælge den tjekliste fremad. Medbring tjeklisten til mødet på visumcentret og læg dokumenterne i den rækkefølge de er i på listen. Tjeklisten gennemgåes fra ende til anden sammen med ansøger, så nemmeste at det er i den rette orden fra starten.

Vejledning til ansøgning trin for trin

Informationer fra ambassaden direkte uden omskrivninger..

 

Vi er klar over, at det kan virke som en stor opgave, at indlevere en visumansøgning.

Derfor har vi forsøgt, at give et overblik over, hvordan man søger om et visum.

Vi vil i de kommende dage også forsøge, at give svar på de mest stillede spørgsmål ambassaden modtager i forhold til visumansøgninger.

1.https://applyvisa.um.dk/ starter du med at udfylde din ansøgning. Derefter betales visumgebyret og du printer din kvittering for betaling og dit ”cover letter/ansøgning”.

2. Herefter kigger du på vores dokumenttjeklister, finder den tjekliste der gælder for dig og forbereder den nødvendige dokumentation, der senere skal indleveres hos vores partner VFS Global.
Tjeklisterne kan findes på vores hjemmeside: https://thailand.um.dk/en/travel-and-residence/how-to-apply-for-a-visa

3. Du laver herefter en aftale med VFS Global i Bangkok. Det gør man via deres hjemmeside: https://visa.vfsglobal.com/tha/en/dnk/

4. På den aftalte dag, medbringer og indleverer du alle de påkrævede dokumenter fra tjeklisten plus dit ”cover letter/ansøgning” og kvittering for betalt gebyr, hos VFS Global.

5. Her medbringer du også det invitations-ID som værten har modtaget, hvis der er lavet en online invitation.
Laver værten ikke en online invitation skal værten printe et fysisk invitationsskema og vedlægge dette de andre dokumenter som du medbringer hos VFS.

Læs mere om invitationer og print invitationsskema her: https://nyidanmark.dk/da/Du-vil-ans%C3%B8ge/Kort-ophold-(Visum)/Invitation-af-visumans%C3%B8gere

☑️ Herefter sendes alle dokumenterne fra VFS Global til den danske ambassade i Bangkok, som vil behandle ansøgningen. Når der er truffet en afgørelse bliver du kontaktet af VFS Global for at få dit pas retur.

Har du spørgsmål er du velkommen til at sende en mail til ambassaden på bkkvisa@um.dk

---

Ofte stillede spørgsmål og svar - fra Ambassaden:

 

Vi er klar over, at det kan virke som en stor opgave, at indlevere en visumansøgning. Derfor har vi samlet de mest stillede spørgsmål i forbindelse med visumansøgning til Danmark:

 

1️⃣ 𝐇𝐯𝐨𝐫 𝐭𝐢𝐝𝐥𝐢𝐠𝐭 𝐤𝐚𝐧 𝐣𝐞𝐠 𝐦𝐚𝐧 𝐬ø𝐠𝐞 𝐨𝐦 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐦?
✅ Du kan søge op til 6 måneder før ønsket indrejse til Danmark.

 

3️⃣ 𝐒𝐤𝐚𝐥 𝐣𝐞𝐠 𝐦ø𝐝𝐞 𝐨𝐩 𝐩å 𝐚𝐦𝐛𝐚𝐬𝐬𝐚𝐝𝐞𝐧?
✅ Nej. Du skal indlevere din ansøgning og dine dokumenter til vores partner VFS Global i Bangkok.

 

3️⃣ 𝐇𝐯𝐨𝐫𝐝𝐚𝐧 𝐬ø𝐠𝐞𝐫 𝐣𝐞𝐠 𝐨𝐦 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐦 𝐭𝐢𝐥 𝐃𝐚𝐧𝐦𝐚𝐫𝐤, 𝐡𝐯𝐢𝐬 𝐣𝐞𝐠 𝐛𝐞𝐟𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐦𝐢𝐠 𝐢 𝐕𝐢𝐞𝐭𝐧𝐚𝐦, 𝐂𝐚𝐦𝐛𝐨𝐝𝐣𝐚 𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫 𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐞𝐧?
✅ Du søger visum på samme måde som hvis du befandt dig i Thailand. Se tidligere opslag om fremgangsmåde her: https://www.facebook.com/100064625294559/posts/353833390114168

 

Dog skal du IKKE besøge VFS Global i Bangkok men derimod dit lokale VFS kontor i det land du befinder dig i:

 

Australien: VFS Global i Sydney ( https://visa.vfsglobal.com/aus/en/dnk )
Vietnam: VFS Global i Hanoi eller Ho Chi Minh City ( https://visa.vfsglobal.com/vnm/en/dnk/ )
Cambodja: VFS Global i Phnom Penh ( https://visa.vfsglobal.com/khm/en/dnk/ )

 

Det er stadig ambassaden i Bangkok der behandler visumansøgninger indleveret i de 3 lande, da ambassaden fungerer som "visum-hub" i regionen.

 

4️⃣ 𝐇𝐯𝐨𝐫𝐝𝐚𝐧 𝐥𝐚𝐯𝐞𝐫 𝐣𝐞𝐠 𝐬𝐨𝐦 𝐯æ𝐫𝐭 𝐢 𝐃𝐚𝐧𝐦𝐚𝐫𝐤 𝐞𝐧 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐭𝐢𝐥 𝐚𝐧𝐬ø𝐠𝐞𝐫?
✅ Du kan lave en online invitation på denne hjemmeside: https://nyidanmark.dk/da/Du-vil-ans%C3%B8ge/Kort-ophold-(Visum)/Invitation-af-visumans%C3%B8gere

Når du har lavet din invitation modtager du et invitation-ID, som du sender til ansøger. Ansøger tager dette invitations-ID med ved indlevering af ansøgning hos VFS.

Ønsker du ikke at lave en online invitation kan du printe et fysisk invitationsskema.
Du printer herefter skemaet og vedlægger dette de andre dokumenter som ansøger medbringer hos VFS.

Læs mere om invitationer og print invitationsskema her: https://nyidanmark.dk/da/Du-vil-ans%C3%B8ge/Kort-ophold-(Visum)/Invitation-af-visumans%C3%B8gere

 

5️⃣ 𝐇𝐯𝐚𝐝 𝐞𝐫 𝐝𝐞𝐫 𝐚𝐟 𝐤𝐫𝐚𝐯 𝐭𝐢𝐥 𝐦𝐢𝐠 𝐨𝐠 𝐦𝐢𝐧 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐬𝐢𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐝𝐨𝐤𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐧å𝐫 𝐣𝐞𝐠 𝐬ø𝐠𝐞𝐫 𝐨𝐦 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐦?
✅ Det er som udgangspunkt et krav at du kan fremvise (på din egen konto) ca. 350 DKK pr. dag du ønsker at opholde dig i Schengen - såfremt du bor privat. Bor du på hotel er beløbet ca. 500 DKK pr. dag.

 

❗️ Bemærk: Dette gælder også selvom du har en vært, der indestår økonomisk for dig.

 

6️⃣ 𝐇𝐯𝐨𝐫𝐝𝐚𝐧 𝐟å𝐫 𝐣𝐞𝐠 𝐞𝐭 𝐥æ𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞 ”𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐩𝐥𝐞 𝐞𝐧𝐭𝐫𝐲” 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐦?
✅ Der er gennem Schengen samarbejdet fastlagt regler for hvordan der opnås visum med længere varighed og ”multiple entry”.

Helt kort betyder reglerne at:
🟠 En ansøger kan få udstedt et 1-årigt visum med ”multiple entry”, hvis ansøger har rejst på tre Schengen visum indenfor de seneste to år.
🟠 En ansøger kan få udstedt et 2-årigt ”multiple entry” visum, hvis ansøger allerede har rejst på et 1-årigt visum inden for de seneste to år.
🟠 En ansøger kan få udstedt et 5-årigt visum med ”multiple entry”, såfremt ansøger har rejst på et 2-årigt visum inden for de seneste 3 år.

 

7️⃣ 𝐇𝐯𝐨𝐫 𝐥𝐚𝐧𝐠 𝐭𝐢𝐝 𝐭𝐚𝐠𝐞𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐟ø𝐫 𝐣𝐞𝐠 𝐟å𝐫 𝐦𝐢𝐭 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐦?
✅ Som udgangspunkt træffer ambassaden en afgørelse i forbindelse med en visumansøgning indenfor 15 dage fra modtagelsesdatoen. Det kan dog tage længere tid i spidsperioder.

I få tilfælde, hvor ambassaden ikke selv kan træffe afgørelse, kan en ansøgning blive forelagt til udlændingestyrelsen for afgørelse. De har en behandlingstid på maksimalt 45 dage fra modtagelsesdatoen.

 

8️⃣ 𝐒𝐤𝐚𝐥 𝐣𝐞𝐠 𝐯𝐞𝐝𝐥æ𝐠𝐠𝐞 𝐛𝐞𝐭𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐟𝐥𝐲𝐛𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐠 𝐫𝐞𝐣𝐬𝐞𝐟𝐨𝐫𝐬𝐢𝐤𝐫𝐢𝐧𝐠?
✅ Det er ikke et krav at der vedlægges bevis for betalte flybilletter men de ønskede rejsedatoer skal fremgå af ansøgningen.

Det er derimod et krav at du vedlægger en bekræftet rejseforsikring, der dækker hele den periode du ønsker at opholde dig i Schengen.

 

9️⃣ 𝐇𝐯𝐚𝐝 𝐤𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐞𝐭 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐦?
✅ Et visum koster 80 Euro. Derudover skal der betales et gebyr til VFS Global. Det er muligt at stå for hele processen selv.

Derudover findes der en bred vifte af visumagenter/visumfirmaer, som tilbyder assistance i forbindelse med ansøgning. Disse fastsætter deres egne priser.

 

1️⃣0️⃣ 𝐉𝐞𝐠 𝐡𝐚𝐫 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞𝐭 𝐞𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧 𝐭𝐢𝐥 𝐃𝐚𝐧𝐦𝐚𝐫𝐤 𝐨𝐠 𝐯𝐢𝐥 𝐠𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐬𝐩ø𝐫𝐠𝐞 𝐢𝐧𝐝 𝐭𝐢𝐥 𝐚𝐧𝐬ø𝐠𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧. 𝐊𝐚𝐧 𝐣𝐞𝐠 𝐝𝐞𝐭?
✅ Ja det kan du godt – men det kræver først en fuldmagt fra ansøger. Grundet reglerne om personfølsomme oplysninger kan ambassaden ikke give oplysninger om en visumansøgning, uden at der foreligger en underskrevet fuldmagt fra ansøger, der giver en anden person ret til indsigt i vedkommendes sag.

 

1️⃣1️⃣ 𝐊𝐚𝐧 𝐣𝐞𝐠 𝐬𝐨𝐦 𝐯æ𝐫𝐭 𝐨𝐠 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐤 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐬𝐛𝐨𝐠𝐞𝐫 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐧 𝐤𝐨𝐧𝐞 𝐭𝐢𝐥 𝐃𝐚𝐧𝐦𝐚𝐫𝐤 𝐞𝐟𝐭𝐞𝐫 𝐄𝐔-𝐫𝐞𝐠𝐥𝐞𝐫𝐧𝐞?

✅ Nej. EU reglerne gælder for IKKE-DANSKE EU-borgere, der har et selvstændigt opholdsgrundlag i Danmark efter EU-reglerne og ønsker at invitere et familiemedlem til Danmark.

 

❗️ HUSK: Hver eneste visumansøgning er unik og en afgørelse træffes ud fra en helhedsvurdering, hvorfor der i nogle tilfælde kan afviges fra ovenstående punkter.

 

Du kan altid finde mere information om visum på udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/en/travel-and-residence/how-to-apply-for-a-visa

 

Har du spørgsmål er du velkommen til at sende en mail til ambassaden på bkkvisa@um.dk
-----------------------

Fra den danske ambassade i Bangkoks facebookside:

 

Vejledning

www.facebook.com/dkinthailand/posts/353833390114168 - dansk og engelsk fra maj 2022. 1 link i punkt 1 er ændret i feb 2023 vejledningen. Dette er ændret i teksten ovenfor.

 

www.facebook.com/dkinthailand/posts/.. - engelsk fra 20. februar 2023. Link i pkt 1 er ændret fra maj 2022 linket. og ændret i teksten ovenfor.

 

FAQ:

www.facebook.com/dkinthailand/posts/355252873305553

 

Redigeret: marts 2024
© Copyright 2000-2023 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.