Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Landbrugsfamilies vej til rigdom

via prostitution og datterens ofrelser.

Luksus var derimod, hvad de oplevede, når de besøgte naboen. Ikke alene havde naboen et nyt farve-tv, men deres hus var bygget af sten på betonsøjler og med et moderne badeværelse. Wan og hendes familie måtte nøjes med et træhus, hvor de skulle vaske sig i et aflukke udenfor.

Grunden til naboens rigdom var ikke, at de havde større markområder end Wans familie. Det var heller ikke fordi, de havde mere høstlykke end andre. Nej, årsagen til naboens velstand var, at de havde en datter, der var rejst til Bangkok, hvor hun tjente store penge, som hun rundhåndet sendte hjem til sine forældre.

Hvilket job, denne datter havde, talte man aldrig om. I Thailand giver penge trods alt mere prestige end, hvordan man tilegner dem......."

Fortsættes på www.fyldepennen.dk/tekster/36283

"Wan drager til Bangkok" af Michael Fimbul

Her starten af novellen. Hele novellen kan læses på:
www.fyldepennen.dk/tekster/36283

"Wan var den ældste af fire søskende. Den øvrige søskendeflok bestod af to brødre, som henholdsvis var 3 og 5 år yngre end hende samt en lillesøster - en efternøler - der var 10 år yngre end Wan.

Sammen med sine forældre og søskende boede Wan i Isan - den nordøstlige del af Thailand. Der havde familien et lille landbrug, hvor de dyrkede sukkerrør og enkelte andre afgrøder. Selvom Isan var Thailands fattigste område, havde husstanden hidtil klaret sig på acceptabelt vis, om end familien ikke på nogen måder havde levet i luksus.

© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.