Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Åbningstider

Der er forskelle på åbningstiderne rundt i Thailand. Fra storby til mindre by og fra turiststeder til lokale steder. Derfor er teksten her generelt skrevet specielt hvad angår forretninger.

Shopping centre 

har typisk åbent 10 - 20/22 alle ugens dage, 365 dage om året. Nogle lidt kortere og i nogle centre lukker nogle butikker før andre. Pantip Plaza i Bangkok lukker så vidt vides ved 20 tiden.

Supermarkeder - døgnkiosker

åbner tidligere og enkelte, som Foodland, har døgnåbent og lukker ellers en ad aftenen ved 21 - 23 tiden.

Der er 7-eleven, Family Mart, Shop 108 og lignende kæder findes på næsten ethvert gadehjørne overalt i Thailand. De har alle døgnåbent. Alene 7-eleven har mere end 4.500 butikker i Thailand.

Forretninger

lukker ikke i forbindelse med helligdage. På de store turiststeder har næsten alt åbent hver dag året rundt. Men nogle mindre forretninger vælger at lukke i forbindelse med Song Kran og nytår, det også på turiststederne, så f.eks. personalet kan komme hjem på ferie. Enkelte kan dog også være lukkede i lavsæsonen.

Mindre forretninger og forretninger i mindre byer, eller lokale steder i Bangkok lukker mange gange søndage.

Det hovedsagelig mindre butikker som frisører, vaskerier og lignende. Nogle mindre frisører og lignende har også nogle gange lukket en dag om ugen. Men det forskellig fra by til by og fra lokalområder til turistområder.

Offentlige kontorer 

er åbne 5 dage om ugen, ofte 8:30 - 16:30. Firmakontorer typisk 9-17 og nogle firmaer arbejder også lørdage eller halv lørdag.

Posthuse

har åbent mandag - fredag ?-? samt lørdag til kl 12.
? betyder at åbningstiderne er forskellige fra posthus til posthus. Lukker mellem kl 14.30 og 16.30. Enkelte i Bangkok har nogle gange åbent længere og også søndag.

NYT fra juni 2015:
Du skal vise ID, dvs pas, når du skal sende pakker fra posthusene.

Banker

er åbne mandag til fredag kl 9:30 - 15:30 (nogle 16.30 og enkelte endnu længere). Banker i shopping centrene som Big C, Tesco Lotus, Central og lignende har åbent alle ugens dage og ofte til kl 18 eller 20.

Apoteker

har åbent hver dag og nogle døgnåbent.

Restauranter 

i turistområderne kan nogle steder være lukkede i lavsæsonen, da der simpelthen ikke er nok omsætning til at betale udgifterne. Det f.eks. Koh Chang.

Redigeret: januar 2014
© Copyright 2000-2023 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.