Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Køb af smykker og juveler

Hvis du ønsker at købe smykker eller ædelsten i Thailand, anbefales du at spørge f.eks. de store hoteller eller Tourism Authority of Thailand til råds om, hvilke smykkebutikker de kan anbefale, i stedet for at tage imod råd fra personer, som henvender sig til dig på gaden eller på turiststederne som f.eks. ved Grand Palace eller MBK Center.
- Fra den Danske Ambassade, link nederst.

 

 

Er et tilbud for godt til at være sandt - så er det måske ikke sandt?


Juveler er billigere end i Danmark. Hvis du er heldig og ved hvad du går efter, kan du gøre et godt køb. Men at købe noget og sælge det videre til fem gange prisen i Danmark er historier.


Men pas gevaldigt på. Der sælges mange mange ædelstene af dårlig kvalitet, og russiske kopier. Du kan komme til at betale flere tusinde kroner for en ring, du så ved en guldsmed i Danmark kan få en tiendedel eller måske i bedst fald halvdelen for. I værste fald kunne du have købt den samme ring på gaden til 300 Baht.

 

Thailand turistorganisation skriver:

Desværre findes der dog mange tilfælde, hvor rejsende i Thailand er blevet snydt af skrupelløse forhandlere, som hævder, at de sælger "precious" ædelsten.

Der findes mange gode tilbud på thailandske ædelsten og smykker, men hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, er det det sandsynligvis også.

 

Et par tip til at undgå diverse svindlere, og at miste dine surt opsparede penge (se længere nede hvordan du skal gøre for ikke at blive snydt):

Regeringen har intet med juvel salg at gøre. Der findes ingen regeringsejede juvelforretninger.

Regeringen støtter næppe salg af ædelstene til udlandet ved discount priser eller lignende som nogle påstår.

Flere uskyldigt useende folk vil på gaden fortælle om gode steder, der kun har åbent netop "i dag". Glem det. Det er snyd det hele.

 

Tuk-Tuk med gode tilbud eller billige sightseeing ture:

 

Lad dig aldrig lokke af tilfældige venlige mennesker på gaden eller billige sightseeing ture!

De er alle "ansatte" på provision af hver kunde de sender til en forretning. Det samme med Tuk-Tuk chauffører.

Tilbyder han Jer en tur et par timer for 20-50 Baht er det fordi I skal slæbes rundt til diverse forretninger og han får lidt hvert sted, uanset om I køber noget eller ej. Dertil så en vis procentdel af det I evt. køber. Det er absolut ikke de bedste og mest pålidelige forretninger, men dem som han tjener (mest) på.

Et af stederne hvor denne type Tuk-Tuk holder til er bl.a. området omkring Grand Palace. Forsøg at undgå at køre med dem, det vil kun koste tabt tid og penge.

Ser I brochurer, der viser samme smykker til salg i USA eller lignende til priser mange gange dyrere vil jeg tænke om der nu er noget galt. Er der virkelig så mange penge at spare? Eller er der forskel i kvaliteten?

Eller omvendt sælges varerne til priser 5-6 gange billigere end i Danmark ville jeg også tænke en gang til. 

 

Sæt Jer ind i ædelstene. Hvordan tjekker man ædelstene?
Gå autoriserede steder hen.

 

Thailand turistorganisation skriver:

Unless you have some experience evaluating gem stones, you will be unlikely to tell a high quality stone from a low quality or fake stone.

Visitors to Thailand are encouraged to only buy gemstones from reputable gem dealers, particularly those that are members of the “Jewel Fest Club” an organization that aims to offer quality stones at reasonable prices and money-back guarantees.


Tourism Authority of Thailand News, TATnews, skrev i juni 2011 følgende på en side, der ikke eksisterer mere:

Be wary of any encounter with strangers who pose as students, tour leaders etc. that ends up requiring your presence in an acquainted gems/jewellery shop. An encounter of this nature could possibly lead to a gem scam. 

Buying gems or jewellery to resell at double or triple the purchase price is an impossible proposition under any circumstances and should not be attempted. 

If you are unsure about the reputation of a particular establishment, check back with the Jewel Fest Club or the Thai Gem and Jewelry Traders Association.


Thailand kan kopiere pas, visa, kreditkort, eksamensbeviser og mon de ikke også kan kopiere certifikater for ædelstene? 

Bliver du snydt så kontakt turistpolitiet. Adresse og telefonnummer står i alle turistbrochurer.

 

Men er du først blevet snydt, ja så er mulighederne for at få pengene retur meget små. Det er vist ikke rigtigt lykkedes at få nogle dømt for bedrageri, da politiet bliver smurt, så de ikke blander sig for meget og bare vil sige. Jamen du har købt en vare til en pris som du synes var rimelig. Du vil få meget svært ved at bevise det er svindel og sælgeren vil altid benæfte hvad han eventuelt har sagt til dig. 

Pas på Jeres penge og tænk Jer om selvom det er varmt og shopping genet er ved at tage styringen. Thaierne er generelt søde og hjælpsomme mennesker, men alle steder er der mindre gode folk.

Mere information:

Danmarks Ambassade i Bangkok - køb af smykker i Thailand

 

Thailand turistorganisation

Redigeret: december 2016
© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.