Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Skræddere

Der findes skæddere ved alle de større turiststed som Bangkok, Phuket, Samui, Pattaya, Hua Hin osv.

Og der er rigtigt mange af dem og det kan være svært at finde ud af, hvilke der er de bedste.

Skrædderne tilbyder ofte pakker med flere sæt tøj og skjorter sammen. Evt flere benklæder til en jakke, da de slides hurtigere.

De fleste skræddere i et område får syet deres tøj på en lokal systue og ikke i forretningen. Dvs de samme systuer syer til mange skræddere. Altså samme syersker og dermed samme kvalitet af syningerne.

De fleste skræddere i Thailand er indere eller dvs indehaverne og dem man ser i forretningerne er indere og de sidder ofte udenfor og forsøger at snakke med alle der går forbi.

Meget modsat thaiernes meget mere diskrete og mindre pressende måde at sælge på, fra f.eks. gademarkederne.

Her et par tip til hvordan det foregår og hvordan du får det bedste resultat:¨

1. Gør dig klar hvad du vil have inden du går ind i butikken. Et jakkesæt eller to? Skjorter? Kjoler? Slips? Ellers risikerer du at blive overtalt til at købe mere og de indiske skræddere bliver ved og ved med at presse på.

2. Find en skrædder du har tillid til. Evt ved anbefalinger fra venner eller bekendte du tror på. Anbefalinger fra guider kan være gode nok, men guiderne får ofte provision ved henvisning til bestemte skræddere. Nogle skræddere giver også rabat til kunder fra dansk rejseselskaber. Det er igen et forretningstrick med provision. 

Det kan sagtens være ganske udemærket, men rart at vide, hvordan det hænger sammen, når nu guiden igen og igen taler godt for en skrædder.

3. Du får taget mål til tøjet og vælger stof i forretningen. Få aftalt betalingsbetingelserne. Nogle kræver et forskud evt. via print af kreditkort, men lad være at betale det hele på den måde. 10-20 % skulle være nok.

4. Du kommer tilbage og prøver tøjet efter at det er skåret groft til og heftet med nåle eller let tråd. Skrædderen i forretningen retter det til så det skulle passe. Rettes det meget, bør der måske være en prøve mere inden de syr det færdigt.

5. Tøjet syes færdigt og du får det. Her vil du også have mulighed for at prøve det og få det rettet , hvis det ikke er helt 100 % i orden. Bed om at få det rettet indtil du er tilfreds.

Tip:
Skrædderne vil altid spørge, hvornår du skal hjem igen. De vil så have tøjet færdigt i sidste øjeblik og du kan ikke nå at få lavet evt. tilretninger.

Derfor fortæl at du skal hjem før tiden, så der er tid til at rette til de sidste par dage.

Nogle skræddere kan lave det hele på 24 timer. Det er måske OK, hvis du simpelthen ikke har mere tid og vil have tøjet. Men det kan anbefales at have nogle dage og have den rette tid til at prøve det. Dvs 3-4 dage. Evt bestille tidligt på ferien og komme tilbage mod slutningen , hvis du skal lidt omkring.

Betalt aldrig det hele før tingene er i orden. Er der først betalt, ja så er det ,som ethvert andet sted, svært at gøre så meget.
© Copyright 2000-2022 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.