Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Thailandsk statsborgerskab

Da Danmark ikke tillader dobbelt statsborgerskab, er måske ikke mange der vil være interesserede i at skifte det gode rødbedefarvede pas ud med et thailandsk.

Men danskere og andre udlændinge kan godt få Thailandsk statsborgerskab.

Loven om dobbelt statsborgerskab er i 2013 til debat i Danmark og ændres loven så der tillades dobbelt statsborgerskab, det kunne så gøre muligheden for Thailandsk statsborgerskab mere attraktiv.

Statsborgerskab kan søges efter at personen har haft "Permanent Residence" i mindst 10 år.

Og for at få permanent residence skal man bla. have haft Non Immigrant visum forlængelser i mindst 3 år og betalt sin skat. Se mere om "Permanent Residence".

For mere information henvises til at søge omkring på nettet.

 

Andre kilder informere dog om at der ikke altid behøves 10 års permenent opholdstilladelse for at opnå thailandsk statsborgerskab. Det er dog ikke bekræftet men her et eksempel.

Udklip fra Thaivisa.com

"Aliens who wish to apply for Thai nationality under the Nationality Act B.E. 2508 (A.D. 1965) a person does NOT need to be 40 years or have spent 10 years in Thailand. 

They must be of the age of majority, be of good character, be gainfully employed, have continuously lived in Thailand for not less than FIVE years and have knowledge of the Thai language. (Section 10)  

It's an advantage to be married to a Thai citizen and having children born in Thailand or having studied in a local university/college as an undergraduate.

The applicant must complete an application form and submit various required documents to the Criminal Investigation Division Group I, Subdivision 3, Police Department, Rama I Road, Bangkok.

The official fee is Baht 5,000. The processing takes 2 to 3 years."

Redigeret: januar 2014
© Copyright 2000-2017 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.