Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Samui eller Phuket?

Samui og Phuket er steder, som mange danskere besøger på deres ferier. Det er begge øer, de har begge gode strande osv, så derfor   sammenligner jeg netop disse to steder. 

Af andre øer kan nævnes Koh Chang, som også er populært rejsemål for danskere. 

Andre steder som Hua-Hin, Pattaya/Jomtien kan også tages med, men det er begge steder, hvor hotellerne typisk er i eller nær byen og hvor strandene så er nærmest i byerne - lidt anderledes end ø-livet. 

Skal vi tage til Samui eller Phuket? hører jeg ofte folk sige.
Svaret har jeg ikke og det er der sikkert ikke nogle der har. Det er smag og behag.

Se også Vejret - Samui - Phuket.

Samui

er Thailands 3. største ø. Koh Chang, ved grænsen til Cambodia, er den anden største, men først nu ved at blive udviklet.

Alle siger altid, at Samui er som Phuket for 10 år siden og Koh Samet er som Samui for 10 år siden. Og det er ikke helt forkert.

Også på Samui har du næsten de samme faciliteter som på Phuket. Ja indenfor de sidste år har elefanterne også fundet vej hertil. Men der findes ingen hoteller der er højere end kokospalmerne. Der er ikke ret meget trafik på øen.

Alt er lidt mere afdæmpet end Phuket, men ikke mindre eksotisk. Men selvfølgelig stadig rettet mod turister og vestlige ting og der er også fest og glade dage i specielt Chaweng.

Derudover er Samui efter min mening en ufattelig smuk ø, der langt overgår Phuket. Men sine millioner af kokosplamer overalt. Også ved de store strande er der palmer til vandet. Her er de store steder på Phuket mere blevet gader og beton.

Meget mere eksotisk og måske romantisk end Phuket ?

Og vælger du en af de mindre strande på nordkysten får du ren idyl og fred i små hytter.

Og som ethvert andet sted, der kommer vesterlændinge findes også barer med piger. Men på Samui er der så vidt jeg ved ingen Go-Go barer  - endnu. Men der findes Lady Barer Chaweng og Lamai.

Men den største grund til forskellen i antal besøgende er nok at det har været lidt mere besværligt at komme til Samui.

Men med lufthavnen og de op mod 20 afgange om dagen er det ikke det der skal være undskyldningen mere.

Mange holder et par ugers ferie på Phuket alene. Her er Samui måske lidt mindre og 2 uger her er måske for meget for mange.

Derudover er prisniveauet generalt billigere på Samui end Phuket, men stadig over det normale i Thailand. Ganske som vi plukker tyskerne i Løkken og Blokhus!!

Phuket 

er Thailands største ø og den der først blev udviklet til turisme. Derfor er den også vældig meget foran Samui på den front. Godt eller skidt?

Phuket har alt hvad man kan tænke sig som ferieturist. Fest og glade dage, rolige steder, masser af udflugts-muligheder, dykning, perfekte strande, markeder med alt til salg, og sportsfaciliteter. Ja selv elefanter er importeret fra nord. Derudover har øen faktisk også en flot natur og væk fra turistområderne er den ganske uberørt.

Phuket er spækket med hoteller og her findes en del danske charterturister på disse hoteller.

Her er en af forskellene. På Samui må der ikke bygges højere end den højeste palme på Øen.

Her er et billede fra Kata-Karon Beach (Phuket), hvor hotellerne skyder op og der er en ret bred hovedvej mellem hoteller og stranden.Her så et billede ind over Lamai Beach (samui). De enkelte bungalows ligger gemt mellem palmerne direkte ned til vandet.Phuket er forbundet med fastlandet med en bro og har en stor lufthavn. Det gør den lettere at komme til og udflugterne kan let gå uden for øen. At det er let at komme dertil er selvfølgelig også derfor der kommer mange.

Og her er mange turister! Rigtig mange.

Da Phuket er så turistpræget er der også langt fra livet her og så det virkelige Thailand. Det er der såmænd også på Samui.

Som andre steder er der også her et barmiljø med Go-Go og Lady bars, men slet slet ikke i samme målestok som Pattaya. Men nok på 2. pladsen i Thailand. Men "ude på landet" er der mange stille steder.

Øen er stor nok til at fylde en 2 ugers charterferie med et par dage i Bangkok og resten af tiden på Phuket.

Om du tager til Phuket eller en græsk ø er det samme. Måske en lidt grov konklussion og den er selvfølgelig ikke hel sand - men en tanke. Klimaet, maden, naturer, den thailandske mentalitet og smil - østens mystik er et vældigt plus stadigvæk.

© Copyright 2000-2017 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.