Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Ha' kopi af pas med dig - legitimationspligt

Thailand har modsat Danmark legitimationspligt. Det betyder, at alle skal kunne identificere sig med billed ID i tilfælde af at f.eks. politiet beder om det.

For thaierne er det helt naturligt og de har altid deres ID kort med sig.


For udlændinge vil det være passet eller et thailandsk kørekort.

Derudover kan myndighederne være interesserede i at vide om du er lovligt i Thailand - her kan thailandsk kørekort ikke bruges.

Det er dog normalt yderst sjældent at udlændinge bliver bedt om at identificere sig ved almindelig opførsel. Færdselspolitiet beder normalt om at se kørekort og ikke ID. Men reglerne strammer til, tiderne ændrer sig og det gør kontrollen måske også?

 

Der er af og til razziaer på diskotker i turistområder i Bangkok, Pattaya og lignende steder hvor politiet beder om ID og f.eks. kigger efter overstay eller anden kriminalitet.

At bære sit pas alle steder er måske ikke hensigtmæssigt af hensyn til tyveri eller det tabes - passet har det nok bedst et sikkert sted som safety boks på hotellet. Ikke sjældent at vestlige pas stjæles med kriminelle formål.

En kopi af passset og indrejsestempler bør være nok til at identificere sig i første omgang.

 

Der kan anbefales:

 

Tage en kopi af passets billedside og det bør også være af siden med indrejsestempel og/eller visum for at kunne dokumentere lovligt ophold.

Det kan evt laves som dobbeltsidet kopi og klippes til så det ikke er så stort. Nogle fotoforretninger kan også lave kreditstørrelse laminerede nedfotograferede kopier lige til at have i tegnebogen.

Et foto med mobil/tablet vil også være en god ide.

 

Det er som sagt sjældent der er brug for at identificere sig overfor politiet eller immigrationspolitiet, men der kan fra tid til anden være stikprøvekontroller og razziaer. Det kan f.eks. være på natklubber.

Kørekort som legitimation

Nogle siger at et thailandsk kørekort også er nok som legitimation og vil kunne anvendes i mange tilfælde. På kørekortet står pasnummeretog den adresse du boede på som du havde da du fik lavet kortet . Har du fået nyt pas vil det så ikke længere være korrekt det som står på kørekortet med mindre det er blevet korrigeret også.

Kørekortet kan dog ikke anvendes hvis myndighederne ved et tjek også er ude og tjekke overstay. Her kun passet der kan bruges.

 

Diskoteker

Der kan også fra tid til anden være razziaer på diskotekter/natkulbber i turistområderne hvor politiet tjekker for stoffer, pas og overstay. Der vil manglende pas eller kopi i værste fald kunne give problemer.

 

Tilfældige stop af udlændinge i Bangkok efterår 2014

Dette fænomen blev set i 2014, men har ikke siden hørt om det, men nævner det alligevel.

 

I de sidste måneder af 2014 er der rapporteret om at myndighederne laver tilfældige stikprøver af udlændinge på dele af Sukhumvit Road i Bangkok, hvor udlændinge stoppes og bedes om bl.a at se pas eller kopi af pas. Dem der stoppes som ikke kan vise pas eller kopi risikerer at blive taget med på stationen og blive bedt om at betale et større beløb. Det har både været gående, passagerer på motobike taxaer og i alm taxaer med udlændinge der er stoppet. Det har været i området fra Terminal 21 shopping centret ved Sukhumvit soi 19 og et par nogle hundrede meter i retningen mod Emporium samt sidegaderne dertil. Bl.a omkring krydset ved Asoke / Sukhumvit Road nær Soi Cowboy og Terminal 21.

Mere om disse tilfældige stop af udlændinge i forumet.

Hvad er straffen for ikke at kunne identificere dig?

Måske vil du blive bedt om at udrede et kontant beløb på stedet i "bøde" uden kvittering.

I værste fald kan du blive taget med på stationen og myndighederne vil tjekke om du har et pas og gyldigt visum/indrejse - ikke er på overstay eller efterlyst. Du kan få en bøde, men vil blive løsladt igen så snart det er klaret. Kan eller vil du ikke betale kan det betyde en overnatning arresten og det er absolut ikke samme standard som i Danmark.

Overstay:

Mere om overstay.

Viser det sig at du har overstay (er i Thailand længere end stemplet i passet giver lov til) vil du blive sendt til Immigrations fængsel. Du vil da komme for en dommer indenfor et par dage. Derefter vil du blive udvist og fra marts 2016 også få indrejseforbud i længere tid. Men du skal sidde i cellen indtil du har betalt overstay-bøden og selv har skaffet penge til billet til hjemrejsen.

 

Immigrationsfængsel er barske sager. Små celler med mange mennesker, hovedsageligt afrikanere, ingen senge og "et hul i jorden" i hjørnet som toilet og meget beskedne måltider lige til at overleve på. Mobiltelefoner inddrages i thailandske fængsler og der er ikke umiddelbar adgang til internet.

Redigeret: februar 2016
© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.