Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Bilforsikring, vægtafgift

Der er to ting, du skal have gjort hvert år:


Forny din forsikring, lovpligtige del og evt kaskoforsikring.

Betale vægtafgift.

Blå bog, indregistrering af bil

Med de rigtige nummerplader følger en blå bog, som indeholder information om ejerne og stempler for betalt "vægtafgift". Bogen, eller kopi deraf, skal altid være i bilen. Det er vigtig ikke at miste denne bog, så derfor en god ide kun at have kopi i bilen. 

Med bogen og nummerpladerne følger også forsikringspapirer og police, samt sticker for betalt vægtafgift det første år. Den sticker skal være synlig i forruden.
 

"Vægtagift"

Betales en gang om året og skal betales på det lokale landtransport kontor og koster nogle få tusinde baht. Girokort udsendes ikke og du skal selv høje øje med datoerne. (Se liste over kontorerne).

Tag den "blå bog" samt forsikringspolicen med (som bevis på at forsikringen er betalt).

Betalingen stemples ind i den "blå bog" og der udleveres en sticker, der skal placeres i forruden.
 

Forsikring

Ved køb af ny bil er 1. års præmie til lovpligtig forsikring samt kasko forsikring includeret i prisen. Den tegnes af forhandleren gennem det forsikringsfirma, som de har aftale med.

Med forsikringen følger en police i flere eksemplarer. Den ene skal være i bilen.

Efter det første år skal du selv sørge for at forny din forsikring og huske datoen. Der kommer ikke nødvendigvis et girokort fra dit forsikringsselskab.

Ved køb/salg kører den eksisterende forsikring videre. Så vidt jeg er orienteret, refunderes der ikke præmie ved salg.
 

Lovpligtig ansvarsforsikring

Du skal tegne den lovpligtige forsikring, som er under 1.000 baht per år for normale personbiler. Om du vil have kasko forsikring er dit valg. Nemmeste ved køb af ny bil er blot at bruge samme selskab som fra starten. Prisen er den samme alle steder.
 

Kaskoforsikring

Forsikringen tegnes for et år ad gangen og giver en dækning ved total skade, for det beløb der er angivet hvert år på forsikringspolicen. Dvs dækningsbeløbet falder hvert år.

En alm. forsikring vil dække 3. parts skader, bilen ved skade, tyveri eller brand, personskade forsikring ved varig skade eller død for føreren og op til 6 passagerer, samt sygehusomkostninger - alt dog kun op til et vist max. beløb.

Ting som gratis transport til værksted, vejassistance er afhængig af selskabet. Værd opmærksom på at der kan tegnes to typer forsikringer. En hvor selskabet bruger autoriserede forhandler værksteder og reservedele i tilfælde af uheld og en hvor selskabet selv vælger værksted og reservedele. Præmien er naturligvis forskellig.

En forsikring for en ny Honda Civic eller lignende vil typisk koste omkring 15-20.000 baht per år i starten.
 

Selvrisiko

Typisk ingen selvrisiko, men ændring af præmien de næste år, som det kendes i Danmark.
 

Skader og præmietrin

Der bruges præmie trin som i Danmark. Dog med kun 5 trin. 

Uden skader vil du nå "elite" trinnet efter 5 år. For hvert trin du stiger på stigen, falder præmien med 10 eller 20 %. 

Mindre skader betyder ikke ændring af præmietrin. Skader på mindre beløb, f.eks. op til 50.000 baht, kan betyde fald på 2 trin, mens større skader betyder 3 trins fald. Beløbsgrænser varierer fra selskab til selskab.
 

Redigeret: 2013
© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.