Find os på Thaiguide på Facebook
Forsiden
Taxa i Bangkok

Taxachauffører er i Thailand, som i resten af verden, inkl. Danmark, de største snydere og nogle man altid kan blive gale på. Som i København vil de forsøge at få ekstra fra turister ved at spille uvidende. I Thailand forstår de ikke så meget engelsk og ved problemer da slet ikke. 

Men generelt er det ligeså fair her som i Danmark, nu de har haft taxameter systemet i mange år.

Taxa Meter

Tag ALTID en taxa med  "Taxi Meter" skilt på taget. Andre kan være direkte livsfarlige. 

Brug taxa meter

Bed altid om at bruge "meter". Det er ALDIGbilligere at aftale prisen og køre uden meter. Taxaen skal bruge meter. Sig evt. turist police (og tag en mobil frem) hvis de nægter eller hvis de forsøger at snyde, for det har de respekt for. Specielt til lufthavnen vil de forsøge at få 1-200 baht mere end meter prisen.

Tip/drikkepenge

Der gives ikke drikkepenge til taxaer. Dog kan taxachaufførerne nogle gange se ud som om det kræves og virke fornærmede og insisterende - det udelukkende overfor udlændinge. Men det er ikke normalt at give drikkepenge til taxaer. 

Rund op til nærmeste hele 5 eller 10 baht. 

Lufthavn

I Bangkoks nye lufthavn er en "Public Taxi Stand", hvor taxaerne er registrerede og du får en kvittering med. Denne service koster 50 baht, men så er du også sikker på at komme et rigtige sted hen, til den rigtige pris og hurtigst muligt. Der holder altid nogle "udenfor" køen. Du finder "public Service Taxaerne ved udgangen umiddelbart til højre efter du kommer ud i forhallen. Bare gå forbi de store mængder af folk der vil sælge dyre taxaer og hoteller og gå direkte til taxaerne udenfor. 

Prisen i Bangkok.

35 baht i startgebyr inkl. den første 1 km, plus extra når der er kø - og det sker da i Bangkok :-). Herefter omkring 5 baht/km til 12 km, 5.5 baht 12 - 20 km, osv op til 8.5 baht/km for mere end 80 km.

Hav småpenge med. De vil ofte påstå de ikke har byttepenge og dermed få flere penge. 500 baht vil de aldrig modtage og når det kommer til betalingen og evt misforståelser har de en meget stor evne til slet ikkeat forstå bare et ord engelsk eller meningen med noget som helst........

Motorvejspenge

Du betaler for evt. motorvejsafgift ved at give chaufføren penge til betaling, men hold øje med prisen på skiftet ved betalingen. Typisk 25, 30 eller 45 Baht. De elsker at beholde byttepengene - især hvis du sidder og snakker. Var du for nærig til at betale de 70 Baht for betalings motorvejen til/fra lufthavnen, vil du sikkert 2 timer senere (måske stadig i taxaen) fortryde at du ikke gjorde det og havde været fremme efter 40 minutter i stedet.

Hvordan stopper jeg en Taxa

Armen nedad og lidt ud på vejen. Vift let med hånden som om du vinker den ind til siden. Ingen pift eller hænderne over hovedet :-) 

Chaufføren "glemte" at starte taxa metret

og kræver 50 baht for en meget kort tur. Stik ham de 35 baht som de første 1 km koster og stig ud.

Fortæl hvor du skal hen

Taxaerne forstår ikke engelsk og kan ikke læse kort. Og da slet ikke, hvis det hele står på engelsk. 

Få evt hotellet til at skrive adressen på Thai, hvis det er lidt ukendt. Ofte har hotellern visitkort, hvor der er kort og tekst til hjælp til taxaer.

Lær at sige gadens navn. Og helst et kendt sted i nærheden. 

Tag selv et kort med også.

Kører han mig nu en omvej

Det synes jeg er sjældent det sker. Ikke som i København, hvor turister bliver kørt 3 gange omkring hovedbanen inden turen går videre. De vil nogle gange spille dumme og "overse" et kryds de skulle dreje i og dermed en omvej. Det er ikke pengene der vil irritere dig, men mere de 15 minutter det tager at komme tilbage til samme kryds.

Redigeret: 2013
© Copyright 2000-2020 Thaiguide.dk
Advarsel: Ophold i Thailand er stærkt vanedannende. Afhængigheden kan ikke helbredes.